Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under november 2011

Av Nina Palm - 3 november 2011 07:32

Igår var det träning med OnsdagsTÅRTgruppen och jag hade väl hoppats på något bättre resultat ... Yaxxon var överjävligt skitpigg och ofokuserad och eftersom jag inte själv är riktigt på topp just nu (trött, sliten och lite hängig - det sistnämnda kan eventuellt bero på kaloribrist   ) så hade jag inte riktigt förmågan att styra upp honom   . Framåtsändandena gick i raketfart vilket då iofs är positivt med tanke på att de knappt höll styrfart förut och långa inkallningen ska vi bara inte prata om alltså   . Jag har väl aldrig varit med om maken till urladdning och att ens försöka ställa och lägga en dylik projektil är ju hopplöst   . Jag har troligen ett av Sveriges tristaste inkallningskommando och det brukar normalt ha den effekten att Yaxxon kommer kloppeti-kloppandes i ytterst behaglig fart men så icke igår alltså   . Trots att Nina kommenderade för läggande exakt rätt, jag kommenderade och Yaxxon reagerade direkt landade kamelkroppen 2 meter från mina fötter   . Det går lixom inte riktigt att föreställa sig hur långt den jycken kommer på ett enda stackars galoppsprång   . Ingen direkt superlyckad träning rent utförandemässigt men några ljusglimtar fanns det iaf - andra omgången skall med kommendering t.ex - lovely  , andra krypstarten och det fria följet under andra träningspasset (inte ett ljud i stegisarna   !). Lägg särskilt märke till ordet "andra". Tanken är att vi ska debutera i elitklass spår på söndag och jag får ju sannerligen hoppas att det går något bättre än vad det gjorde igår på lydnaden för det var ju icke självförtroendehöjande att manövrera runt en tossig kamel  .

_
 

_
 

_
Han är ju iaf glad   .

_
Direkt efter jobbet igår kastade jag mig ut i trädgården för att hjälpa Jonas som varit igång i timmavis med att först räfsa ihop alla löv under körsbärsträdet på baksidan (6 säckar   !) och sen klippa gräset där. När jag kom hem tog vi framsidan och nu har vi 11 säckar fyllda med löv och ändå är det en del som inte ramlat av träden på framsidan   . Ja och så har vi en fin gräsmatta igen förståss   . Man kan säga att trädens öde är förseglat   . Iaf vad gäller de träd som står på baksidan   .

_
Idag ska jag jobba och övertida igen och ikväll är planen att ta en powerwalk med Hobbisarna och sen försöka styra upp Kamelkungen   . Tror iofs att Bosker-Nina hade rätt i att det hela nog berodde på bristande förberedelser från min sida, med tanke på att det gick som det gick igår, men oavsett vilket - det HADE varit skönt att få ett bra lydnadspass i benen innan söndag   .

_
Annars intet nytt.

_
ANTAL STEG IGÅR: 9 991

_
"Sök dina rötter - gräv i rabatten."   

Av Nina Palm - 2 november 2011 08:33

"Redan onsdag   !" var tanken när jag vaknade imorse. Det är - som sagt - inte konstigt att man snart fyller 44 trots att man fyllde 33 i förrgår. Typ   .

_
Jaja. Igår när jag kom hem från jobbet kastade jag mig omedelbart ut på en rejäl powerwalk med Hobbisarna och var helt slut när jag kom hem   . Traskade i runda slängar 7500 steg vilket kanske inte är så imponerande precis men att samtidigt hålla ordning på tre (alternativt ca. 110 kg) ystra schäfrar i koppel kräver sin kvinna   . Hur som helst så kände jag mig väldigt nöjd med mig själv och riktigt kände hur volangerna smälte ihop ... en millimeter eller eventuellt två   . Dag 2 på projektet bara och det återstår säkerligen 98 dagars projektande innan man är någorlunda slimmad igen. Jag tänker INTE banta och klydda utan bara skärpa till mig. Punkt.

_
När Jonas och Frasse kom hem från jobbet vankades det hyrfilm. Vi såg en jättebra film med Matthew McConaughey - The Lincoln Lawyer - som varmt kan rekommenderas   .

_
 

_
Ja sen hände det inte så mycket mer. Nussedags för mig och Jonas kollade på en "Jonasfilm"   . Vad är en "Jonasfilm"? Jo det är film som inte är en "Ninafilm", dvs den handlar endera om rymden, om fantasy-världar eller om vampyrer t.ex.   . Det är tur att vi har många "BådeNinaOchJonas-filmer" oxå att välja bland   .

_
Ikväll väntar en tur till klubben och lite träning med OnsdagsTÅRTgruppen   . Men först - jobba, jobba, jo-obba.

_
ANGÅENDE KOMMENTARERNA: Jag har lagt in en kontrollspärr för det är en brud i USA som håller på att lägga in en massa hatiska inlägg om en tjej som heter Angie, som jag inte ens känner btw, och som är kompis med en tjej vars blogg jag brukar läsa. Den här bruden har t.o.m gjort en hemsida tillägnad sitt hat mot den här Angie och jag känner att jag inte orkar vakta bloggen och spärra IP-nummer ideligen   - alltså, kommentarerna måste godkännas av mig ett tag. Hatet verkar gå i skov.


_
ANTAL STEG IGÅR: 11 467

_

Och ett alldeles särskilt belevat ordstäv ...
_

"Hellre skitnödig än onödig."   

Av Nina Palm - 1 november 2011 08:10

Så var det tisdag och även om det är rätt varmt ute är det herrejössestradigt väder   . Inte för att det spelar någon avgörande roll just för mig men det är ju rätt gött att titta ut och se blå himmel och sol istället för betonggrått lixom   .

_
Igår jobbade jag över ett par timmar och tröskade igenom en fettjock akt där den klagande skickat in intyg, papper, ännu mer papper, artiklar och god knows what i gränsfall patologiska mängder   . Till ingen nytta. MEN nu är domen skriven och akten sorterad   . Efter jobbet bar det av raka spåret till ICA för lite proviantering och sen tog det ett tag för mig att komma hem eftersom de börjat med ytterligare ett vägarbete i riktning Bara - man undrar över logiken i att påbörja ALLA jobb samtidigt   ! Jag kom iaf hem till slut till tre hungriga och ystra Hobbisar. Servade dem, plockade undan i köket, dammsög och asade in 2 säckar hundmat ā 18 kilo innan jag sjönk ner på locket och svimmade en stund   . Vaknade och insåg att det var hög tid att powerwalka   . Hur mysigt som helst, när man väl har fått på fanskapena kopplena och kommit iväg alltså  . Det är en cirkus som icke går att föreställa sig när framförallt Gråbenen sätter igång sin "tjohoooo vi ska ut och gå"-dans   . Med skall som ackompanjemang   .  Väl hemma var kvällen slut. Typ.

_
Det hände EN sak igår - värd att notera eller inte men ändå   - jag fick mina (och Magnus) lysgröna snitslar från www.mach.nu i brevlådan:

_
 

_
Igår sjösatte jag iaf projektet "Skärp dig för fan och ta hand om din kropp, du liknar ett lass grus!" och nu har jag ätit frukost två dagar i rad + mellanmål   . Ja och så gick jag alltså en powerwalk igår och körde lite magövningar (Dag 1). Gymkort får vänta till det andra jag har i stan har löpt ut men sen är planen att återuppta mer seriös träning ett par 3 gånger i veckan innan jag förfaller alldeles   . Tyvärr har jag svårt att komma ut och springa pga mina rackliga hälsenor och det ena bakre korsbandet som kan bråka en del men att gå fort som satan i bra skor funkar och då får jag helt enkelt köra jag på det   . Målet är att gå ner en 5-7 kilo och - framförallt - att må bättre när jag tittar mig i spegeln och få bättre energi rent allmänt.

_
Idag ska jag bara jobba en vanlig dag och när jag kommer ska jag ta Hobbisarna på en rejäl runda powerwalk igen - det gäller att smida medan järnet är varmt   ! Får se om det blir Bara runt eller Bokskogen. Ikväll hade jag tänkt träna lite lydnad med Kamelkungen - smågrejer som stegisar, krypstarter och skall (sitt!).


Noterat efter bakåtkoll i bloggen: Förra året, den 1 november, fattade jag samma principbeslut angående min fysiska form. Är inte det lite skumt   ? Att man känner sig smällfet exakt samma datum två år i rad   ?!

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 655

_

Senaste tidens livsdevis   

_
"Varför göra idag det du kan skjuta upp till imorron."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards