Palmstrands schäfrar

Direktlänk till inlägg 28 oktober 2013

LITE AJ AJ, LITE OJ OJ OCH POPCORN

Av Nina Palm - 28 oktober 2013 07:02

Som om det inte räcker med att jag nyss haft inflammation i mina axlar (åtgärdat) och alltid har mer eller mindre ont i mina hälsenor började mitt vänstra knä att bråka, helt plötsligt, i torsdags vid lunchtid. Trodde det var nåt övergående efter att ha suttit skumt på förmiddan eller efter att legat på nåt riktigt obra sätt på natten men så var icke fallet  . Knäet gör verkligen ont när jag suttit och reser mig upp och när jag går för fort. Det blir till att börja med en ny kur Diklofenak idag, den saken är säker. Tror inte att det är nåt allvarligt fel eftersom jag inbillar mig att artros eller andra mekaniska skador inte uppstår som en blixt från klar himmel   om man inte ramlat eller så utan att det rör sig om någon form av inflammation. Igen   . Hur som helst är det ju bra att ha behandlat mot inflammation innan man går till doktorn för det är ju i den änden man börjar, som regel. Jag tillhör inte de skattebetalare som tycker att man ska dra på med det stora röntgenartilleriet direkt utan att man bör utesluta de mer enkla diagnoserna först såvida man inte skadat sig ordentligt, vridit knät ur led t.ex., eller nåt liknande. Får stickningar under armarna när man kräver magnetröntgen av en stukad fot redan i receptionen på vårdcentralen  . Hur som helst sitter jag nu med världens största, ledade knäskydd under byxorna och ser rätt vanskapt ut faktiskt. Upptäckte det när jag kollade mig i helfigurspegeln här på jobbet  .

_
Helgen har trots knäontet varit förhållandevis aktiv. I lördags var det Onsdagsparty i skogen och eftersom jag kommit med på en spårtävling nästa helg valde jag att spåra. Hobbelotta trampade ett 2 km långt spår till mig och Kamelkungen - tack snälla   - och medan hon trampade spår hjälpte jag till att valla sökarnas sökruta. Spåret började sedan bra med ett fint fokuserat upptag ... men sen - efter ca 150 m - var det som att spåret bara försvann för Yaxxon. Han for hit och dit, letade, provade och provade lite till och jag såg ju att han inte hade spåret så jag hängde inte med utan gick tillbaka och släppte på igen. Samma grej. Vi gick säkert runt samma gran 28 varv innan jag till slut tog honom av spåret och satte honom i bilen för att invänta Lotta så att jag kunde fråga hur hon gått. Mkt riktigt hade hon inte svängt eller gjort nåt där Yaxxon började snurra rundor, utan hon hade gått rakt fram. Tog ut Yaxxon igen, släppte på (utmärkt upptag igen) efter klyddet och där sög han i spåret som bara den och fick en snabb utdelning i form av apport. Precis när vi började spåra kom det ett par svampplockare och började örla omkring i skogen och när vi kom till det området där de gått omkring blev det lite struligt IGEN men vi tog igenom både det och senare problem med 5 pinnar och slut i bagaget  . Yaxxon jobbade för allt vad tygen höll och jag lyckades läsa honom hela vägen även om både jag och Petra (som var så snäll och följde med oss   ) kände det som om vi gick i cirklar mest hela tiden. Jag tappade stundtals orienteringen helt   . Hade det varit ett tävlingsspår hade vi nog inte klarat tiden men å andra sidan var spåret 33 procent längre än ett elitspår men jag tycker ändå att vi klarade det bra. Note to self: nästa gång vi spårar i skogen ska jag ha med mig toapappersrutor och markera t.ex vid apporterna så att jag få koll på var jag varit för det hade jag INGEN aning om efter ett tag i lördags   .

_

Spårkamel     
_
  
Pinne hittad   

_

Trots det tuffa spåret avslutade Yaxxon skogsdagen med ett alldeles lysande uppletande i en "ny" ruta  .

_
Det blev en riktigt skön dag i skogen där regnet höll sig borta trots rätt dystra prognoser. Väl hemma var jag tröttare än tröttast och knät var ju så där fräscht men efter lite VVV (Vila, Värme och Vänlighet) kunde jag med hjälp av knäskydd på mig och haltigrimma på hunden gå en rätt mysig långrunda med Tjofräset  .

_
Igår var det meningen att jag skulle köra iväg och träna lydnad och även räfsa löv men efter att ha tagit en riktigt jäsig förmiddag utan nån direkt aktivitet ombestämde jag mig och tog ett lydnadspass i trädgården istället  . Efter lydnadstreandebuten har vi tagit det lugnt med lydnadsträningen - bortsett från passet i onsdags - och jag har funderat lite hit och dit på vår lydnad och kommit fram till att det vi verkligen behöver träna på är våra avslut (apporteringar, inkallning, hopp), position och sättanden i fria följet och - icke minst - fokus och noggrannhet i krypet. Det där med fokus och noggrannhet gäller ju över hela grejen, så klart men just i krypet blir det extra tydligt om Yaxxon är okoncentrerad. Igår började vi med tunga apporten, som han fick apportera x antal gånger och där var jag väldigt bestämd med att han skulle sätta sig snabbt och på rätt ställe (in - sitt!) och sen sitta kvar några sekunder innan röst- och bollbelöning. Det var ju så klart lite jobbigt för Yaxxon att jag var så bestämd men han förstod läget och gjorde rätt flera gånger och fick maximal utdelning på det   . Metallen sen och där var det samma sak, makade in honom manuellt och duttade till honom på rumpan "sitt" och sen efter korrigeringen av avslutet gjorde vi om - JAAAAAAAA  ! Svart eller vitt. Punkt slut. Efter en hel bunke apporteringar körde vi fritt följ och där var jag konsekvent snabb med att få ner kamelrumpan i backen och lika snabb med att bekräfta/belöna rätta sättanden och vi fick till ett riktigt bra pass utan den minsta ljudeffekt i stegförflyttningar och vändningar  . Inkallning med stå och ligg gick bra - inte perfekt med bra. Krypet gjorde han bättre än vad han gjort på länge och där behövdes bara ett enda försök - han var lite "lägre" och mer koncentrerad i sinnesstämningen, troligen för att han förstod att jag verkligen menat vad jag kommunicerat med honom tidigare under passet och detta tog han med sig in i krypet, trots bollen i min ficka och trots fladdrande löv  . Han kröp faktiskt för min 10:a. Skallet sen och även det gick bra, lite glesare skall i första sekvensen än i andra, men knäpptyst emellan och han satt stilla  .

_
Ett helt vanligt lydnadspass men ändå inte. Jag var väldigt koncentrerad själv, jag vågade använda det träningssätt som jag tror både passar mig och Yaxxon bäst (bra - dåligt, svart - vitt) och jag vågade framförallt kräva och visa vad jag ville. Jag vet inte riktigt vad det är som hänt under den senaste tiden men jag har inte riktigt känt mig tydlig mot Yaxxon och så klart har han reagerat med att poppa runt som ett ovanligt stort popcorn med den naturliga följden att jag blivit irriterad. Irritation är en känsla som jag inte tror att hundar förstår riktigt   - de känner att nåt är fel men förstår inte vad och detta leder till osäkerhet och överslagshandlingar = ännu mer irritation = ... ja, ni fattar.

_
 

_
Det kan vara så att jag fokuserat så hårt på att LÄRA Yaxxon helt nya trick att jag s.a.s. fallit in i ett slags "lära in-mood" även i momenten han, som sexårig elithund, faktiskt kan och att vi tappat en del kvalitet i momenten iom det? Nu ska jag iaf försöka hålla i den tydlighet och den koncentration jag bjöd Yaxxon på igår och så får vi se hur det hela utvecklar sig  .

_
Resten av gårdagen blev lugn och fin. Hundarna fick sina långturer och vi kollade på den sista Wallanderfilmen i den senaste serien. Riktigt bra faktiskt! Den här omgången filmer är betydligt bättre än den förra - där t.ex två aspiranter gav sig ut på mordutredningsuppdrag själva  .

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 660

ANTAL STEG I LÖRDAGS: 14 328

_
"Du är inte vilse om du inte bryr dig om var du är."   

 
ANNONS
 
Ingen bild

Susanne

28 oktober 2013 09:09

Aj aj vad det bultar och det bankar....
Vilken hund kör sök...ojoj tur att Ä var färdig när spåret det snuddade vid sökslutet :) :).
Fokusering, ja det vinner man mkt på ;).
Kramis

Nina Palm

28 oktober 2013 09:24

Ja det är ju icke klokt detta! Det kan väl ändå inte vara åldern ... redan?! Det var väldigt spännande där ett tag när vi såg sökrutan och hörde Lottas röst. Gulp :O! Fokus is da shit - så enkelt men ändå så svårt! //Kram

 
Ingen bild

GBA

28 oktober 2013 11:13

Han är som du säger 6 år, då behöver man inte falla in i nåt "baby/inlärningsstuk" trots att man ska fixa nytt moment :) Hunden kan sitt-ligg-stå, så egentligen handlar det nya om att vara kvar på stället :)

kraaam

Nina Palm

28 oktober 2013 14:00

Nä man behöver ju inte det, särskilt inte när det gäller momenten han KAN :). Gör om - gör rätt! Kram

 
Ann-Margret, Vinja & Bozza

Ann-Margret, Vinja & Bozza

28 oktober 2013 20:57

Aj då, inte bra att ha ont :( Hoppas det går över med din huskur tills tävlingen nästa helg.
Är Diklofenak inflammations hämmande? Jag fick nått som heter Tradil när jag hade värk.

Vilken tur att din spårläggare kunde lotsa er runt i spåret :) Men varför snitslar du inte dina spår? Tycker det är kanon för när man ser var spåret går kan man ju också lättare läsa sin hund hur den beter sig om den är i eller av spåret.
Sen skulle jag garanterat korsa mitt spår flera gånger om om jag inte hade snitslat så virrig som jag är ;)

Vi håller tummarna att det går bra på tävlingen i helgen och att du blir frisk snabbt :)

Kram

http://www.schafertjejerna.se

Nina Palm

28 oktober 2013 21:19

Antiinflammatoriskt och smärtlindrande :). Jag ville ha ett osnitslat tävlingsspår och då fick jag det - en snitsel där jag skulle släppa på bara. Fast vi kom ju runt till slut iaf - utan facit :). Tack för lycka till! Kramar

 
Sabina

Sabina

30 oktober 2013 22:30

Alltså lite Diklofenak är ingen mirakelkur - eller särskilt bra- i långa loppet <3. Kanske dags att be en sjukgymnast titta på HUR du belastar. Jag - t ex - snebelastar gärna höftlederna när jag "bara" står.

Jag är ledig & åker ut till Vomb för att spåra vid kl 11. Vi är kvar några timmar. Jag kan gå ett spår till Yaxxon om du vill...

// Kramar

http://schaferbus.bloggplatsen.se

Nina Palm

31 oktober 2013 08:00

Nä ingen mirakelkur - I know - men det är alltid där de börjar med mina ont. Nu känns det något bättre ... kanske lite för bra för att vara riktigt bra eftersom jag galopperat runt nåt sinnessjukt de senaste 2 dagarna :(. Jaja. Lovar att gå till doktorn om det inte går över helt! Åh - vi som åkte till Revinge! Tack ändå. //kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Palm - 19 november 2013 17:24

Nu har Palmstrands schäfrar flyttat igen, den här gången till Wordpress! Tack Eva Wallberg för hjälpen   ! Adressen är: http://bloggen.oneclick.palmstrand.se/   Hoppas att vi ses där!    ...

Av Nina Palm - 8 november 2013 08:42

Efter att ha förlorat många inlägg som plötsligt inte gått att spara, diverse säkerhetsproblem och en support som inte besvarar mail - bedrövligt på riktigt   ! - återgår jag till min gamla blogg.   Ni kan följa oss här:   Palmstrands schäfra...

Av Nina Palm - 4 november 2013 07:34


I helgen som gick gjorde jag och Yaxxon vårt 6:e försök i elit spår ... över ett år efter vår senaste spårtävling . Vi har inte riktigt haft nåt flyt i vårt spårtävlande och dessutom har vi säkert inte tränat spår som vi borde heller  . Jag tror att ...

Av Nina Palm - 31 oktober 2013 08:19

Själv har jag bollsinne som en verktygslåda men icke desto mindre är jag sjukt stolt över att bo i Sveriges Fotbollsstad nr 1 2013  ! Först vann LdB FC Malmö SM-guld    _   _Och sen följde MFF upp med att säkra sitt SM-guld på plastmattan i Borås...

Av Nina Palm - 24 oktober 2013 08:10

Igår var det äntligen dags för mig och Yaxxon att bjuda på tårta, tårtbjudning är obligatorisk efter uppflyttning lixom och det gäller att bjuda när så många som möjligt kan komma  . Eftersom det var ett par stycken ordinarie Onsdagsgruppare som inte...

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Palmstrands schäfrar med Blogkeen
Följ Palmstrands schäfrar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se