Palmstrands schäfrar

Direktlänk till inlägg 7 oktober 2013

NO SO VEGETARIOUS

Av Nina Palm - 7 oktober 2013 07:22

I lördags blev vi med en fjärdedels oxe - färdigstyckad och vakuumförpackad så klart - och igår stod Jonas och fixade med allt kött så att vi skulle kunna frysa in det i portionsförpackningar ... att stå och mala 20 kilo köttfärs skojar man inte bort även om man har en aldrig så modern köttkvarn att tillgå  .

_
Alla eventuella planer på att bli vegetarianer under det närmaste året är därmed officiellt skrinlagda  .

_
Här var det meningen att jag skulle lägga in en av Coops reklamfilmer men tydligen funkar det inte att lägga in Youtube-klipp idag så det får bli en klickbar länk istället  .

_
I övrigt har det varit en rätt seg helg på det stora hela. Faxe och Frasse blev magsjuka i fredags och istället för att åka med mig och Sebastian till Åhus fick Jonas stanna hemma och vara bajsvakt hela lördagen   . Det var dock mysigt att åka till Åhus och träffa familjen och äta en mumsig middag och - icke minst - att träffa Kajsa Karlsson  . Kajsa firade sin 100-årsdag, i människoår räknat, i veckan och hon är en pigg hundraåring som tar sig vissa friheter ... Typ. Vad sägs om att försöka SKÄLLA till sig mat från matbordet   ?! Väl i Åhus upptäckte vi att Sebastian numera har vuxit om mina 177 cm - vad hände lixom   ? - och så fick vi en Moccamaster-kaffebryggare med oss hem eftersom mamma hade vunnit en superspejsad ny kaffebryggare i ett lotteri   .

_
Igår var det meningen att vi skulle ha åkt ut och tränat i skogen men det sket sig - i ordets absolut mest bokstavliga bemärkelse   - eftersom varken Frasse eller Faxe blivit ok och för jag skulle ha dött skämsdöden om någon av mina träningskamraters hundar hade blivit sjuka i veckan bara för att Yaxxon skulle ha visat sig vara smittbärare även om han inte är sjuk själv *peppar peppar*.

_
Istället för att träna fixade vi lite i trädgården. Jag vinterrensade ytterligare några meter rabatt, Jonas klippte gräs och kanter och så vek vi ihop poolen och poolskyddet för att sedan med gemensamma krafter trycka in alltihop i en hylla i garaget   . Jonas S. har nu fått sin alldeles egna lägenhet och i torsdags kväll var han och hans flytthjälpare och hämtade alla grejer från vårt garage och jag passade på att stuva om lite grejer som stått placerade lite varstans. Den numera poolbefriade kuvösen fick sig oxå en genomgång  .

_
När allt fix var klart tog jag och Yaxxon oss ett lydnadspass i trädgården. Vi fokuserade på våra sämsta moment - sitt i grupp, sättande under gång och fjärrhelvetet  . Sitt i grupp (utan grupp) gick bra tycker jag. Han TYCKER att det är lite skumt att bara sitta men han gjorde inga försöka att lägga sig ner iaf. Han fick sitta två minuter varav första minuten med ett par stödkommandon. Sättande under gång "kan" han nu men själva sättandet hade ju förståss kunna vara snabbare men han sätter sig iaf. Fjärren sen. Med en halv veckas fördröjning fattade jag helt plötsligt igår vad/hur GBA menade när hon förklarade hur jag skulle få till back-stå från sittande och back-ligg från stående  . Jag ställde mig framför honom, ganska nära, och kommenderade "backa" och direkt när han ställt sig upp på bakbenen för att påbörja bakåtförflyttningen sa jag "stanna", gick in till sidan och belönade. Upprepade detta några gånger för säkerhets skull innan jag gjorde samma sak några gånger med läggandet, fast då med en stående Yaxxon framför mig. Efter detta gick jag ut på 5 meters avstånd och körde alla växlingar. Det blev nån liten miss men mestadels rätt. Vi tog en liten paus innan vi körde några påminnelser från nära avstånd och sen traskade jag ut på 10-12 meter och då höll jag på att dö fjärrlyckodöden på fläcken, Yaxxon gjorde nämligen alla växlingar rätt  ! Det kanske kan ordna upp sig ändå med den där fjärren  .

_
Frasse och Faxe är fortfarande inte helt kuranta i sina magar men de är iaf solklart på bättringsvägen  . Jonas har tagit en semesterdag idag för att hålla koll och det känns tryggt. Hundarna är ju sällan ensamma hemma många timmar men just idag är det en sån dag där vi båda skulle ha jobbat hela dagen och även om jag kan flexa ut tidigt hade det blivit väldigt jobbigt mentalt att sitta här och inte veta säkert. För att inte tala om hur jobbigt det hade blivit för hundarna om de hade blivit bajsnödiga mitt på dan  .

_
Ikväll ska vi plugga inför Sebastians NO-prov imorron och sen blir det säkerligen lite lydnadsträning oxå.

_
ANTAL STEG IGÅR: 7 856

_
Och så en Nalle Puh:
_
"För att visa att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig."   


 
 
Jessica

Jessica

7 oktober 2013 10:47

Fast apportering med dirigering blir inte helt lätt om jag skulle välja det, jag har en hund som ser som sin livsuppgift att välta små koner ;)
Hoppas dom stackars hundmagarna fortsätter krya på sig, inte kul alls :(

http://www.yrlabus.se/bloggen

Nina Palm

7 oktober 2013 12:53

Det momentet är inte lätt ens om man har en hund som INTE har som livsuppgift att välta små koner :/! Helt idiotiskt tyckte, det tyckte iaf Kajsa. Man undrar vem som hittade på momentet från början? Magarna verkar vara på G mot bättring och det tackar vi sannerligen för. Ha en go vecka!

 
Sabina

Sabina

7 oktober 2013 21:49

Först & främst ÅH vad kul att det verkar ha lossnat med fjärren :-)!!! När Yaxxon kan HUR skiftena ska göras borde du ju kunna lägga på omvänt lockande ( som lärts in för sig - får även bort godispsykostendenser som kul bonus ;) ) för att få stadga & motverka kan-själv-genen.

Fy vad trist med magsjuka hos majoriteten av hundarna :-( Det är min enda hypokondriska ådra det där med magsjuka...

// Kram kram

http://schaferbus.bloggplatsen.se

Nina Palm

8 oktober 2013 19:18

Åh gode gud - nu blev det överkurs. Kan du visa :)? Menar du doggie-zen? Kan själv-genen skojar man inte bort iaf, den saken är klar. Magsjukan börjar ju klinga av *peppar peppar* men däremot har jag hört talas om en del hundar som blivit riktigt riktigt sjuka inne i Malmö :(. //Kramar

 
Ann-Margret, Vinja & Bozza

Ann-Margret, Vinja & Bozza

7 oktober 2013 22:02

Inte kul med magsjuka hundar :( Hoppas dom blir friska snart för att vara bajsvakt låter inte kul ;)

Kram

http://www.schafertjejerna.se

Nina Palm

8 oktober 2013 19:12

Hellre bajsvakt än att torka bajs inomhus - man får se till att hitta nån liiiten fördel med allt *hehe*. Nu är verkar det iaf vara över för den här gången :). //Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Palm - 19 november 2013 17:24

Nu har Palmstrands schäfrar flyttat igen, den här gången till Wordpress! Tack Eva Wallberg för hjälpen   ! Adressen är: http://bloggen.oneclick.palmstrand.se/   Hoppas att vi ses där!    ...

Av Nina Palm - 8 november 2013 08:42

Efter att ha förlorat många inlägg som plötsligt inte gått att spara, diverse säkerhetsproblem och en support som inte besvarar mail - bedrövligt på riktigt   ! - återgår jag till min gamla blogg.   Ni kan följa oss här:   Palmstrands schäfra...

Av Nina Palm - 4 november 2013 07:34


I helgen som gick gjorde jag och Yaxxon vårt 6:e försök i elit spår ... över ett år efter vår senaste spårtävling . Vi har inte riktigt haft nåt flyt i vårt spårtävlande och dessutom har vi säkert inte tränat spår som vi borde heller  . Jag tror att ...

Av Nina Palm - 31 oktober 2013 08:19

Själv har jag bollsinne som en verktygslåda men icke desto mindre är jag sjukt stolt över att bo i Sveriges Fotbollsstad nr 1 2013  ! Först vann LdB FC Malmö SM-guld    _   _Och sen följde MFF upp med att säkra sitt SM-guld på plastmattan i Borås...

Av Nina Palm - 28 oktober 2013 07:02

Som om det inte räcker med att jag nyss haft inflammation i mina axlar (åtgärdat) och alltid har mer eller mindre ont i mina hälsenor började mitt vänstra knä att bråka, helt plötsligt, i torsdags vid lunchtid. Trodde det var nåt övergående efter att...

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards