Palmstrands schäfrar

Senaste inläggen

Av Nina Palm - 18 augusti 2013 10:00

Igår var det dags för vänstervarvning på Bjuvs BK och för andra bruksidioter rekommenderas - först och främst - varmt att åka i klunga med ett helt gäng fulschäfrar (ja alla andra fulvarianter av våra bruks- och jaktraser oxå förståss) - hellre komma med åtta fulhundar och en pudding än att komma med en ensam fulhund  .

_

Regnet öste ner hela långa dagen men vi hade solsken i blick ändå och visade våra hundar riktigt proffsigt måste jag säga. Vi sprang, ställde upp och grejade som dårar och varenda gång ringsekreteraren visade upp ett "gult kort" blev det klang, jubel och vågen  . Utställningsfolket log överseende men tyckte nog att det var ganska trevligt och även domare och funktionärer skrattade gott åt spektaklet  . Härligt med en domare som förstod varför vi var där och såg att vi faktiskt hade lagt ner jobb på förberedelserna både genom att öva på att ställa upp våra hundar och springa med dem och genom att bada, klippa klor, skrapa tandsten och fixa till öron. Alla våra hundar såg välvårdade och välmående ut, de uppförde sig väl även under en VÄLDIGT grundlig tandkontroll (som alla klarade med bravur) och de stod stilla under bedömningen. Kalla mig gärna bakåtsträvande men jag tycker att det är viktigt att man iallafall försöker hålla en hyfsad (good) lägstanivå exteriört i all avel och därför försöker iaf jag åka iväg en gång under min hunds livstid på utställning, som en slags hjälp till utvärdering (+ att få möjlighet till ett brukschampionat om det skulle bli läge för det).

_
Nu visade det sig att Kamelkungen inte bara "good" utan "very good" enligt den här domaren - Bo Wiberg - och för första gången i mitt liv har jag fått springa i en konkurrens om bästa hane där vi så klart kom sist   .

_
Yaxxons kritik:

_
"maskulint huvud, ögonen önskas något mörkare, tänder o bett ua, läpparna önskas stramare, bra över- och underlinje, bra underarm, ngt veka mellanhänder, väl vinklad bak, rör sig med ngt sänkt manke, ngt kort steg, ngt kort päls" - Very good, plac. 4 i konkurrensklass

_
 
_
 

_
 
_
 

_
    
Benzon, Ajaxx, Bizzie, Dakky, Diva, Vera fick bedömningen "good"   och snygge-Algoth fick bedömningen "excellent" med CK (certifikatkvalitet)   . Det är inte så illa det att komma till en utställning med 9 hundar och bli godkända och mer därtill med 8  .

_
Så där ja. Tack snälla snälla Rickard Frank för de fina fotona   !

_
Och så ett visdomsord som jag såg på FB idag:
_
"Never push a loyal person to the point where they no longer give a damn."   

ANNONS
Av Nina Palm - 15 augusti 2013 07:06

Man kan säga att det är ställt bortom allt rimligt tvivel att jag börjar bli gammal och skruttig  . Jag har haft lite obehagskänslor från båda (!) axlarna ett tag nu och eftersom det känns exakt som det gjorde när jag hade supraspinatustendinit (inflammation i senan som förbinder axel och arm) utgår jag ifrån att det är det jag drabbats av igen. Det gör ont att lyfta armarna i vissa lägen och det gör ont på exakt samma ställe i båda axlarna i vila  . Det är ingen större fara så sett men jag känner att det helt klart är läge att ringa Vårdcentralen. Suck! Man får vara glad så länge man bara drabbas av sjukor av mekaniskt slag *peppar peppar*.

_
Frånsett axelstatus är läget under kontroll och efter några dagar med skyfall och storm skiner solen återigen från en klarblå himmel  . Det är betydligt svalare än före skyfallen men det passar mig bra eftersom jag tycker att det är lite jobbigt när temperaturen börjar springa iväg upp emot 30 grader   .

_
Igår var det Onsdagsparty på klubben och det satt långt inne att jag faktiskt körde iväg eftersom molnen över Bara och Malmö verkligen var kolsvarta men sent omsider satte jag mig iaf i bilen och körde till klubben och det var ju helt underbart att vi faktiskt fick en regnfri kväll  . Jag tränade på sökmarkeringar med Yaxxon med Lotta som figurant (tack   !) och det gick rätt så bra tycker jag. Yaxxon gjorde sitt klassiska bautaskutt in mot Lotta i första skicket men sen kom han igång fint i skallet. Lite bry med dold Lotta men det ordnade sig och jag tror att han allt som allt fick ihop upp emot 150 skall   . Efter detta var han behagligt tömd på överskottsenergi och vi kunde träna ett riktigt bra pass lydnad. Vi tog oss ett oplanerat skick till rutan med avhämtning som funkade 50/50 eller - note to self:träna avhämntning  . Fria följet gick riktigt bra igår - inga skall eller startljud alls faktiskt - men så blev jag ju inte kommenderad heller, vilket kan ha haft viss betydelse  . Fortsatte med att inte belöna mer än med lugn röst under själva momentet och att bryta, gå åt sidan och belöna där. Efter det ganska långa passet fritt följ körde vi ett alldeles för långt pass fjärrdirigering, det började väldigt bra men på slutet var Kamelkungen trött i sina tittor och då blev det fel igen men jag rättade till (backade honom manuellt - lugnt och fint) och när vi fick till en korrekt växling belönade jag honom enligt plan, dvs. jag gick in och ställde mig vid hans sida och sen plockade jag upp en godis, för att sedan avsluta. Nytt issue: han lägger sig framåt från stående  . Det där satans momentet blir min död, sanna mina ord!

_
Annat som hänt i veckan är att vi kört två intervallpass med Faxe, som verkligen älskar att springa budföringar sitt allra fortaste  . Det största problemet är att få honom att vila mellan seten men redan igår tyckte jag att det gick hyfsat.

_
Yaxxon har fått konditionsträning han med men istället för budföringar har han fått systemövning i backe med skallmarkeringar och han inte blivit halt en enda gång trots överljudsfart i både skick och inkallning  . Nu hoppas jag bara att vårt bautastora camonät från www.650p.se kommer den här veckan som utlovats så vi kan jobba vidare med dold figg-träningen.

_
 
_
 

_
Har en plan att jag ska täcka över bordet i vår trädgård med nätet och hutta in Jonas där  . Innan bordet ifråga med tillhörande stolar åker till Sysav för sin eviga vila.

_
Annars intet nytt under solen. Jobbar och står i som vanligt och vi har det rätt så kul här på jobbet trots att vi mellan varven drabbas av Veckans diagnos, som den här veckan är "psykisk förlamning"  . Idag väntar föredragning av ett mål med 94 aktbilagor, en utmaning i sig att sammanfatta detta, och imorron är det redan fredag och efter det är det bara 12 arbetsdagar kvar till septembersemestern  .

_
Ikväll ska jag och Sabina träna lite lydnad och det ska bli kul på riktigt det  .

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 431
ANTAL STEG I TISDAGS: 10 336
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 6 126
ANTAL STEG I SÖNDAGS: 18 023

_
"Det tar 20 år att göra succé över en natt."   


ANNONS
Av Nina Palm - 11 augusti 2013 18:27

Det är fotbollsmatch i stan, vilket ju är hur tevligt som helst i vanliga fall men när vissa lag gästar Malmö blir det mer inbördeskrig än fotbollsfest och detta ledde idag till att vår lediga söndag blev ... halvledig eftersom Jonas blev tvungen att jobba  . Faxe som "inte gått kursen" får inte jobba fotbollsmatcher än och det innebär att jag har tre schäfergossar här hemma som ska roas   . Eller egentligen bara två för Yaxxon har redan fått sitt roliga för idag på klubben. Han fick en systemövning för söket och efter det fick han träna på lite av sina nya BL-trick  .

_
Vittringsapporteringen, som tugget oräknat, fotograferades av Mariana gick bra IGEN  !

_
 
Det här börjar vi lära oss nu    

_
  
Bra fart och rätt attityd   

_
  
Letar lugnt och metodiskt pinne för pinne   


_
  
Hittar rätta pinnen   

_
  
Full rulle tillbaka   

_
  
Och här får han både äkta glädje, snälla ord och karameller - det förekommer faktiskt i Onsdagsgruppen, att vi belönar våra hundar, både med det ena och med det andra och med det tredje. *

_
  
Nöjd Kamelkung   

_
Sättande under gång gick inte så bra idag heller och efter att ha ältat några gånger idag låter vi det vara ett par dagar och hoppas på att det faller på plats  . Hopp-apport gick hyfsat men idag behövdes hopp-dk på tillbakavägen  . Fjärren gick väl sisådär men han har iaf förstått att det gäller att hålla sig lugn om man ska vara med på banan i det momentet. Lugn och koncentrerad Kamelkung gillas även om växlingarna inte blir så snärtiga som jag skulle vilja ha dem.
_
Systemövningen gick betydligt bättre idag än vad de gjorde sist. Vi använde köttbullebelöning den här gången och Yaxxon fastnade därmed inte hos figgarna även om idén att kasta godisarna till honom när han var cirka 4 m ifrån inte blev riktigt som jag hade tänkt eftersom han började leta efter de godisar som han missade att fånga i luften s.a.s. Många fina inkallningar och styrningar med vänsterhanden fick vi iaf till  .

_

* Under dagen klickades den lille fläskstövaren Wiking in på framsidan av klubbstugan      .
_
Det var nånstans här som fotbollskaoset kom in i bilden och det var bara för mig att köra hem och lunchrasta Frasse och Faxe  . Orkade inte gå på "riktig" tur direkt efter träningen men nu har F och F iaf varit på sina promenader och jag har en jädra massa steg på min räknare  .

_
  
Promenad 1: Faxe   

_
  
Promenad 2: Frasse   

_
  
Aktuell mätarställning   

_
Nu ska jag njuta av att jag är ledig imorron oxå. Herregud vilken bra idé med långhelg även om den inte blev precis så som den var tänkt från början.


ANTAL STEG IGÅR: 12 927


"Djupt inombords är jag en väldigt ytlig person."   

Av Nina Palm - 10 augusti 2013 10:32

Så var det lördag igen och även om det inte är 30 grader varmt har jag landat i solstolen efter diverse morronfix här i dårhuset   . Hundarna har varit på toa och fått sin frukost, disken är diskad och soporna är tömda och jag har serverat mig andra koppen kaffe. Bästa stunden på dagen   ! Inte en enda plan i sikte mer än att jag ska fixa pastasallad a la mamma lite senare (detaljerat recept finns).

Igår var jag ledig från jobbet och passade på att åka ut med Hobbisarna till Revinge för att spåra. Huttade ut 2 spår direkt och var så noga att jag t.o.m kickade igång Sportstrackern   . Yaxxon fick ett 1000 m långt spår med 6 pinnar, 3 spetsvinklar och mkt motvind (det är han kass på tycker jag). Frasse fick ett 800 m långt spår med 6 pinnar och mestadels med- och sidvind. Pust är allt jag har att säga om detta   .

Yaxxon gjorde återigen (för andra gången nu i sommar) ett riktigt fint upptag och markerade alla pinnar   . Han hade problem i mitten av spåret nånstans och hade det inte varit så att problemen uppstod just där jag hade ett riktmärke hade vi nog gått lite vilse   . Han fick iaf vila en stund när vi tråcklat oss igenom krånglet och efter det gick det bra. Ngt hög nos i motvinden hade han men eftersom det var varmt, torrt och rätt blåsigt var han lixom tvungen att ta ner snoken. Nöjd!
_

Yaxxons spårupptag

_

Spetsvinkel vid väg från medvind till motvind   .

_
  
Trött Kamelkung med gul boll   
_
Frasse började bra med sitt spontanupptag men det här med pinnmarkeringarna får vi ju ta tag i ...  Trodde att vi hade gått över första pinnen men se det hade vi INTE för den hade Frasse fiskat upp i farten och behållt i munnen som färdkost typ *grrr*   . På slutet var han rejält sliten och snurrade till det lite men vi kom runt och Fräset var lycklig över att få jobba lite efter en allt för lång tid utan hjärngympa   . Skärpning!

_

Frasses spårupptag efter cirka 200 m promenad i riktning mot spåret.

_

Frassespårning   
_
Yaxxon fick även ett uppletande med fokus på avlämningarna och det gick bra.

Efter en liten powernap här hemma åkte jag och Yaxxon till Svedala för att träna lite BL med Sabina och Khan. Tanken var ju att vi skulle träna på Svedala BK:s planer men tyvärr var alla ingångar låsta med kedjor (!) så vi fick träna på en gräsmatta utanför istället men det funkade bra det med   .

Yaxxon fick öva på apporteringarna - trä, metall och vittring - inkallningar med stå och sitt under gång. Trä- och metallapporteringarna gick bra och vittringen, som strulade en del förut funkade oxå riktigt bra. Lite (*host harkel*) tugg på apporten bara   . Där har vi vilat oss i form, helt klart! Sitt under gång gick inte bra alls - det blev skitsnygga lägganden istället    - men med DK fick vi till ett par stycken iaf. Khan hade en riktigt bra dag på jobbet och Sabina har gjort ett grymt jobb med kvarstannadegrejset! Det är bara det att han konsekvent går upp på första försöket på platsen för att sen ligga stabilt resten ... Hm? Yaxxon fick agera platskollega och det gjorde han finfint!

På kvällen blev det grillmiddag och den senaste Wallanderfilmen - gött! Man kan säga att jag var rätt trött för att ha varit ledig när huvudet landade på kudden ...   .

ANTAL STEG IGÅR: 15 938

"Förlåtelse ändrar inte det förgångna men förstorar framtiden."   

Av Nina Palm - 8 augusti 2013 06:48

Igår var det dags för ringträning igen och lite koll av viktstatus . De som skulle gå upp lite i vikt sen sist hade gått upp och nån skulle gå ner nåt kilo inför skönhetsbedömningen.  Det är ju en sak att ha en hund i muskeluppbyggnads- och fysfas och en annan att ställa ut den. Hundar med mycket och fluffig päls får vara lite extra smala på utställningsdagen för att inte bedömas med orden "för dagen något högt hull"  . Fråga Cina hur det var att ställa ut Demo (Demonen's Ågren) på den tiden det begav sig, han hade utåtstående päls (sån som Frasse har) och hur smal han än var såg han lite smårund ut  . Yaxxon fick iaf godkänt och det var ju bra det för han är en mästare på att endera se ut som en ovanligt lång säl eller som ett benrangel   .

_
 

_
Ringträningen gick väl rätt så bra - särskilt när Cobra- och Hyperhusse Magnus - höll i kopplet och jag lyckades ställa upp Kamelkungen på första försöket. Apropå Magnus var det ju på tiden att han och Anna kom tillbaka från sin långsemester kan jag tycka och till på köpet hade de med sig uppflyttningstårta deluxe i form av två big-a-bauta smörgåstårtor som jag hade tänkt fotografera men ... ja. Jag var lite sent ute helt enkelt, iaf i det här sällskapet  

_
 

_
Anledningen till att jag var lite sent på det var att jag och Yaxxon körde en systemövning med hjälp av Lotta och Sabina. Jag hade en plan som innebar att figuranterna skulle ha boll som belöning (idiotisk idé - det kostade för mycket tid och energi att få loss bollen), att Yaxxon skulle skälla och att jag skulle ha boll jag med för att få snabba inkallningar (en annan idiotisk idé - det tog tid att få honom att rikta in på figgarna efter belöning). Hela klabbet kändes mest omständigt och den enda ljuspunkten var att jag - även när jag stoppat undan bolljäveln - hade riktigt fina inkallningar och att jag kunde styra honom med vänsterhanden. Gör om - gör rätt. Nästa gång blir det extra gott godis ute hos busarna istället  . Ännu mer omständigt kändes det i efterhand när Lotta och Änzo körde systemövning med syfte att jobba in handtecken för flying för det gick ju sjukt bra  . Avis blev jag - fast på ett snällt sätt  .

_
En mycket trevlig kväll på klubben blev det och lite extra kul att Magnus och Anna dök upp igen och att Mattias som hasade sig ner trots sin rätt rejäla korsbandsskada i ena knät  . Väl hemma igen körde jag faktiskt mitt lite varje dag-pass av fjärren och sitt under gång och det gick ganska bra, fick visa honom rätt ett par ggr i fjärren bara och sättandena var återigen snabba  .

_
Medan vi var på klubben hade nattarbetaren Jonas varit på tur med Frasse, som mitt i alltihop hade gjort vad han kunde för att försöka släpa med sig en sån där hörulle hem  . Imorgon är det Frasse som ska få hjärngympa - den saken är klar! Jag är nämligen ledig!

_
 

_
Som sagt. Imorron är jag ledig och jag HOPPAS att jag har energi nog att köra iväg med Hobbisarna direkt på morronen, tidigt, och lägga spår åt och köra uppletande med dem. Frasse är ju helt klart understimulerad  . Vi får helt enkelt hålla tummen för att han slipper kramp med lite extra magnesium i maten!

_
ANTAL STEG IGÅR: 12 568

_
"Alla människor föds lika men det är få som kommer över det."   
  

Av Nina Palm - 7 augusti 2013 06:49

Igår när jag kom hem från jobbet var det 30 grader varmt i Bara och jag bytte snabbt om till bikinin för att hutta mig på luftmadrassen i poolen där jag sedan låg och guppade rundor för vinden medan Jonas klippte gräset i sitt anletes svett   . Det är verkligen härligt att se andra jobba  . Efter gräsklippningen fick jag sällis i poolen en bra stund innan det var dags för fika och lite lockhäng  . Sen vetetusan vad som hände för plötsligt fick jag en enorm energi och satte igång med att tvätta, hämta in tvätt, hänga ny tvätt, skura badrum och toa, mumma golven, dammtorka, vattna blommor, tömma sopor och gud vet allt och höll på att dö bastudöden på kuppen  . Jag kunde lixom inte sluta! Sjuka grejer  . Aja - nu är det iaf gjort och dessutom är rabatterna i det närmaste klara efter en insats i förrgår kväll.

_
 
Årets bästa investering    
_
När allt var klart och Jonas och Faxe hade åkt till jobbet var det dags att ta hand om Hobbisarna eftersom det blivit lite svalare ute. Jag körde en pulshöjarfavorit i repris dvs. godisletning i högt gräs i uppförsbacke och sökmarkeringar efter det.

_
Yaxxon fick leta cirka 20 godisar och direkt efter det fick han sex stycken 60-metersskick i uppförsbacke och så fick han skälla minst 30 ggr varje för att få sin belöning i form av en frolic . Jag låg ner och reste mig, satt ner och stod upp och Kamelkungen höll avståndet bra och skällde riktigt tätt och rejält  . Gött! Efter detta gick vi in i trädgården och tog vårt lite varje dag-pass i fjärrdirigering och igår kändes det stabilt med framtasslåsningen både från ligg och sitt till stå. Jag stod på 3-4 meters avstånd och behövde bara rätta till ett par gånger  . Sitt/ligg/stå under gång blev rätt momentmässigt men han var något seg ner med lallan i sättandena.

_
Frasse fick även han leta godisar (15) och skallmarkera (x 4) - åh så fint han gör det   - och här noterade jag en rätt intressant grej, han satt kvar bättre än Yaxxon när jag traskade iväg för att ställa mig och sen kommendera "sök". Han satt som gjuten och gjorde inte en enda ansats att tjyva. Mindcontrol? Han visste att det inte var dags för inkallning för att jag agerade på ett annat sätt och därför satt han kvar? Frasse fick oxå träna lite lydnad och för hans del blev det kryp, fritt följ och håll fast/apportering av foppatoffel (man tager vad man haver) och eftersom Frasse älskar att tugga foppa kan man ju säga att "hålla fast och ge fan i att tugga" gränsfall blev en överjordisk utmaning   .

_
 
En tråkig kväll blir en rolig kväll om man har ett gäng foppatofflor att hämta och lägga i en alldeles egen foppahög   

_
Jag har ju förresten fått tipset att börja ge Frasse kosttillskott i form av magnesium eftersom han drabbats av kramp ett par gånger i samband med aktiviteter de senaste månaderna och efter att ha läst på en del om magnesium, både till folk och fä som är fysiskt aktiva, får alla hundarna nu magnesium och dessutom har jag börjat ge Frasse och Yaxxon Glucosamin. Gubbapulver  .

_
Ikväll väntar en tur till klubben för ringträning - PM:et kom igår och vi har katalognummer 102   . Sen ska jag även försöka få till en systemövning med planen att fortsätta jobba med avstånd, skallstart och styrning med vänsterhanden. Så klart får jag ju anpassa efter hur sliten han är efter ringträningen  .

_
ANTAL STEG IGÅR: 9 122

_
"Han som inte kan göra det han vill får göra det han kan."   

Av Nina Palm - 5 augusti 2013 07:35

Jag, Sebastian och Hobbisarna åkte - som sagt - till Åhus i fredags för att hälsa på hos mamma, pappa och Kajsa. När vi kom bjöds vi på en mumsig middag i form av färsk panerad spättafilé med stekt potatis "german style" dvs. potatis stekt med lök och tärnad bacon och till detta serverades remouladsås och sallad  . Efter maten åkte vi till skogen med Hobbisarna, i ren självbevarelsedrift ska tilläggas eftersom de alltid blir mer än lovligt uppspelta när de kommer till Åhus  . Kajsa hade redan varit på dagens långtur och fick stanna hemma. Efter ett glas kallt (ja faktiskt - det är supergott på sommaren) rödvin och lite fredagsmys var iaf jag helt slut efter en lång dag och ramlade i säng vid 23-tiden  .

_
  
Frasse mjukstartar helgens kommande bravader med att hjälpa till med disken   .

_
I lördags morse startade vi dagen tidigt med en rejäl långtur på en timme och en kvart i en rätt öde skog  . Hur mysigt som helst och Kajsa var helt tossig över att Frasse, som (även) hon verkligen gillar stenhårt, var med på turen. Hon for omkring som en dåre och skuttade både högt och lågt, den gamla tanten, och var inte nämnvärt trött när vi kom tillbaka till bilen  .

_
 
Mamma med - från vänster - Frasse, Yaxxon och Kajsa    

_
Nu kan man ju tro att en långrunda i skogen på över en timme i sommarmorronsvärme, där hundarna fick springa fritt i terrängen, skulle göra dem behagligt nöjda och lite småtrötta men se så var ICKE fallet ... Iaf inte när det gällde Frasse  . Han var på sitt allra allra störigaste humör och för att ha någorlunda koll på honom band jag fast honom i en lina. Dessvärre visade sig linan vara för lång för han fick både tag i och tuggade hål på mina byxor, som jag lagt på en solstol, och var på vippen att slita av kabeln till robotgräsklipparen  . När han inte var upptagen med att demolera tiggde han helt hämningslöst från alla som råkade sätta sig vid bordet på uteplatsen eller gjorde vad han kunde för att linda in samtliga smalben i sin spårlina. Jag provade - för att få lugn och ro - att sätta honom i den svala bilen som stod i carporten men se det gick inte det heller för han skällde imponerande uthålligt tills dess att det inte gick att ha honom kvar där utan att riskera polisanmälan från solande grannar   .

_
  
Mina före detta byxor och gärningshunden himself  . Jag får väl - som Dan P skrev - vara glad att jag inte var i byxorna när illdådet begicks  .

_
Hur som helst. Familjen Johansson anlände och Max hade önskemål om att vi skulle åka och bada med Frasse ... Jag var så där sugen på den aktiviteten men vad gör man inte i egenskap av barnets enda moster i världen lixom  ? Vi åkte ner till hundbadet vid Skjutfältet och transporten från bilen ner till en ledig plats på stranden var som en resa till helvetet tur och retur. Frasse tog sig fram skuttandes på bakbenen med näsborrarna fladdrande i riktning havet, han gläfste samtidigt oavbrutet och jag gjorde vad jag kunde för att hålla mig benen och det enda jag kunde tänka var "halti-grimma, halti-grimma, halt-grimma - var ÄR halti-grimman när man som bäst behöver den!?" Noll lydnad, noll kontroll  . Det är svårt att förklara men när Frasse, som normalt sett är en väldigt lydig och lättsam hund i vardagen, verkligen VILL nåt är han i princip omöjlig att stoppa  . Tur då att han är en snäll kille som inte söker bråk.

_
Till sist kom vi ner till en ledig plats och Frasse fick komma ut i vattnet där han tillbringade en dryg halvtimme simmandes och hoppandes med sina bollar och Max   .

_
 

_
 

_
 
_
Efter badningen skulle vi ta oss tillbaka till bilen och från havet ... say no more  . Tur att vi avslutade vår lilla utflykt med en bautastor Otto-glass   .

_
 

_
Väl hemma igen hade mamma varit ute med Kajsa och Yaxxon ("Gud vad han HÖR bra!  ... ja eftersom att Kajsa är nästan döv så är ju det kanske inte så konstigt att man tycker det men hon menade att han var lydig och hörsam). Efter god grillmiddag (där det var mycket nära att Frasse fick en egen stol med tillhörande kuvert) satte vi oss i bilen och körde hem mot Bara igen. Frasse fick stanna i grovköket resten av kvällen, jag kände mig lixom allergisk på nåt vis  .

_
Nåt jag INTE är allergisk mot är den tjusiga väskan jag fick ärva av mamma, som köpt en ny svart väska och därmed hade den här över. Tack   !

_
 

_
  
Fint ska de va   !

_
Igår var det träningstajm i skogen och eftersom vi inte var så många kunde vi träna på både det ena och det andra  . Jag trampade ett 1 300 m långt spår åt Yaxxon med djupt upptag, sex apporter och 3 spetsvinklar. Upptaget gick bra för första gången på länge medan han hade det lite svårare där spåret låg i gassande sol. Jag är världsklass på att gå spår åt mig själv för jag kommer verkligen inte ihåg hur jag har gått och när jag såg att han hade svårt och snurrade runt kortade jag lugnt av linan rejält för att undvika att han skulle flyta iväg för långt i letandet. När han fick tag på spåret igen och tuffade iväg fick han lång lina och det verkade vara ett bra koncept. Är det 25-30 grader varmt och snustorrt måste man spara på energin   . Han markerade alla pinnar och vi kom till slutet på ca 25 minuter. Goody goody! Innan spåret (kanske därför han var lite tröttare än normalt när vi kom till spårslutet) passade jag på att träna lite sökrelaterat grejs med Petra och Cina som figgar. Okopplad hund på stigen och avstånds-/markeringsträning + inkallning till stigen från figurant. Syftet med träningen var att träna rätt avstånd, uthållighet i skallmarkeringarna och inkallning (han har ju ett sjukt figurantintresse och det har inte alltid funkat så bra att få in honom på stigen efter tomskick   ). Ja och så tränade jag på att ta emot, styra och stanna honom med min vänsterhand mellan skicken. Vi körde direktbelöning på ca 4 meters avstånd från figgarna och därefter utbackning och skall (30 st) per skick och när figgen var klar meddelades detta till mig på stigen för inkallning. Yaxxon var verkligen jätteduktig och gjorde inte en enda miss på de 7 skicken  . Det KAN eventuellt ha berott på att jag oxå skärpte mig och var noga iofs   . Sista momentet för dagen var uppletande och där märktes det att Yaxxon var ganska trött efter sökövningarna och spåret   . Han hade inte samma explosivitet ut i rutan som han brukar ha men han gick prydligt ut i hyfsad fart och hittade tre föremål (som jag inte hade en aning om var de låg) men fick problem med det sista och när han gått ut tomt ett par gånger gick jag, för att hjälpa honom, längre ut i rutan och skickade . Mycket nöjd med träningen åkte jag hem och slängde mig i poolen   . GUD så skönt! Vattnet var 24-25 grader varmt och jag lovar att skogsdammet försvann.

_
 
Skuggrullning innan uppletandet    

_
 

Hej   !

_
Kvällen blev lugn och skön, dvs. en perfekt laddning inför en ny arbetsvecka som bara är fyra dagar lång och följs av en långhelg   .

_
Ikväll väntar lite trädgårdsfix och BL-träning. Nu har jag lixom anmält mig till tävling i både lydnadsklass 3 och lägre klass sök ...  . Hujedamej!

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 394

_
"Integrity means doing the right thing even when no one is watching."   


Av Nina Palm - 2 augusti 2013 08:42

Jojomensan - idag åker jag, Sebastian och Hobbisarna en sväng till Åhus för att hälsa på mamma, pappa och - inte minst ... eller jo förresten, helt klart minst - Kajsa Karlsson  . Även familjen Johansson kommer att ansluta och det är ju alltid mysigt, med en liten familjeträff.

_
  
Åhus hamn    

_
Veckan har varit helt underbar vädermässigt eftersom det äntligen regnat och hela tillvaron känns lite grönare på nåt vis  . Hur som helst. Det har hunnits med en del iaf och numera ser framsidan av tomten INTE ut som om vi varit på semester i 7 veckor utan trädgårdstillsyn, den jättestora poolen har kommit och fyllts på (vilket gott och väl tog 10 timmar  ) och så har vi varit ute på kvällsträning i skogen med bästa hänget  .

_
  
12-mannapool - vi skulle eventuellt kunna ansöka om kortbane-EM   .

_
  
Grillning efter väl utförd träning och när solen börjat gå ner   

_
Kvällsträningen innebar för vår del att vi körde rapport med Yaxxon. 550 m grundsträcka och så ett par 100 meters förlängning. Förlängningen fick pga ett missförstånd inte ligga så länge som man hade kunnat önska och innehöll dessutom en rätt skarp vinkel så den gode Kamelkungen missade s.a.s "avfarten" och snurrade runt en del innan han kom rätt. Som tur var såg folket på C B-stationen så det var aldrig nån risk för vändande hund. Jag hade startljud från A   och det kan ha varit så att en bidragande orsak till den missade avfarten (vi snackar 70-80 m innan Yaxxon märkte att han inte följde nåt spår  ) var en viss överladdning. Efter tredje skicket tyckte jag att han stod lätt på sin högra framtass trots lindan och valde att stoppa där. Liiite markerade han allt när vi kom hem men jag kylde och grejade enligt konstens alla regler och igår var han helt ua igen och ingen värme eller liknande kändes från handleden och han hade/har full rörlighet. Benzon och Ajaxx gick 4 skick vardera och gjorde det med den äran  .

_
Faxe blev akut magsjuk i måndags efter att ha haft stopp i systemet hela söndagen ... han fick först raketbajs och på tisdagen började han spy som en tok (i samband med att han och väldigt många andra hundar var ute och letade efter en försvunnen person ... som f.ö återfanns genom att vederbörande dök upp på avtalad tid på ett ställe) och till sist kom det upp en bit av ett tuggben som han svalt  . Efter det att han bajsat och kräkts ner hela buren i radiobilen    och - alltså - fått upp tuggbensbiten tillfrisknade han snabbt iaf  .

_
Igår var det meningen att jag skulle fortsätta med trädgårdsfixet men tyvärr kom en gigantisk Frassespya (utan tuggben) och Jonas jävulska tandvärk emellan  . Det är en hel del hundar som varit magsjuka nu men eftersom Faxe i princip blev frisk direkt efter det att tuggbensbiten kommit upp oroade vi oss inte för magsjuka så det var ju lite chockartat när Frasse plötsligt vände ut och in på sin mage  . Tack gode gud att han inte var med i skogen utan stannade hemma för att vakta poolpåfyllningen med Sebbe! Så här i efterhand. Imorse var systemet iaf i det närmaste tömt och han verkade pigg och hungrig igen MEN han får vänta med mat till ikväll  . Han åt en rejäl hög med kattbajs igår morse och jag tyckte att spyan doftade åt det hållet när jag glömde att bara andas genom munnen   . Yaxxon är allt för ok - jag blir galen på att den hunden är så krånglig med sitt bajsande fast å andra sidan är han väldigt fast och fin i magen. Nog med skitsnack. Jonas fick akut tandvärk igår och den värken var INTE att leka med men tack vare bästa vännerna i världen   fick vi iaf tag på hard core-värktabletter så att han kunde åka och jobba natten och fixa tandläkartid i lugn och ro idag. 

_
Trädgårdsfixet får jag ta i helgen helt enkelt och så är det bra med det.  
_
BATTERIET I STEGRÄKNAREN HAR DÖTT!

_
"Varför ljuga när det finns så många sätt att säga sanningen på?"   


Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Palmstrands schäfrar med Blogkeen
Följ Palmstrands schäfrar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se