Palmstrands schäfrar

Direktlänk till inlägg 15 augusti 2013

SUPRASPINATUSTENDINIT x 2

Av Nina Palm - 15 augusti 2013 07:06

Man kan säga att det är ställt bortom allt rimligt tvivel att jag börjar bli gammal och skruttig  . Jag har haft lite obehagskänslor från båda (!) axlarna ett tag nu och eftersom det känns exakt som det gjorde när jag hade supraspinatustendinit (inflammation i senan som förbinder axel och arm) utgår jag ifrån att det är det jag drabbats av igen. Det gör ont att lyfta armarna i vissa lägen och det gör ont på exakt samma ställe i båda axlarna i vila  . Det är ingen större fara så sett men jag känner att det helt klart är läge att ringa Vårdcentralen. Suck! Man får vara glad så länge man bara drabbas av sjukor av mekaniskt slag *peppar peppar*.

_
Frånsett axelstatus är läget under kontroll och efter några dagar med skyfall och storm skiner solen återigen från en klarblå himmel  . Det är betydligt svalare än före skyfallen men det passar mig bra eftersom jag tycker att det är lite jobbigt när temperaturen börjar springa iväg upp emot 30 grader   .

_
Igår var det Onsdagsparty på klubben och det satt långt inne att jag faktiskt körde iväg eftersom molnen över Bara och Malmö verkligen var kolsvarta men sent omsider satte jag mig iaf i bilen och körde till klubben och det var ju helt underbart att vi faktiskt fick en regnfri kväll  . Jag tränade på sökmarkeringar med Yaxxon med Lotta som figurant (tack   !) och det gick rätt så bra tycker jag. Yaxxon gjorde sitt klassiska bautaskutt in mot Lotta i första skicket men sen kom han igång fint i skallet. Lite bry med dold Lotta men det ordnade sig och jag tror att han allt som allt fick ihop upp emot 150 skall   . Efter detta var han behagligt tömd på överskottsenergi och vi kunde träna ett riktigt bra pass lydnad. Vi tog oss ett oplanerat skick till rutan med avhämtning som funkade 50/50 eller - note to self:träna avhämntning  . Fria följet gick riktigt bra igår - inga skall eller startljud alls faktiskt - men så blev jag ju inte kommenderad heller, vilket kan ha haft viss betydelse  . Fortsatte med att inte belöna mer än med lugn röst under själva momentet och att bryta, gå åt sidan och belöna där. Efter det ganska långa passet fritt följ körde vi ett alldeles för långt pass fjärrdirigering, det började väldigt bra men på slutet var Kamelkungen trött i sina tittor och då blev det fel igen men jag rättade till (backade honom manuellt - lugnt och fint) och när vi fick till en korrekt växling belönade jag honom enligt plan, dvs. jag gick in och ställde mig vid hans sida och sen plockade jag upp en godis, för att sedan avsluta. Nytt issue: han lägger sig framåt från stående  . Det där satans momentet blir min död, sanna mina ord!

_
Annat som hänt i veckan är att vi kört två intervallpass med Faxe, som verkligen älskar att springa budföringar sitt allra fortaste  . Det största problemet är att få honom att vila mellan seten men redan igår tyckte jag att det gick hyfsat.

_
Yaxxon har fått konditionsträning han med men istället för budföringar har han fått systemövning i backe med skallmarkeringar och han inte blivit halt en enda gång trots överljudsfart i både skick och inkallning  . Nu hoppas jag bara att vårt bautastora camonät från www.650p.se kommer den här veckan som utlovats så vi kan jobba vidare med dold figg-träningen.

_
 
_
 

_
Har en plan att jag ska täcka över bordet i vår trädgård med nätet och hutta in Jonas där  . Innan bordet ifråga med tillhörande stolar åker till Sysav för sin eviga vila.

_
Annars intet nytt under solen. Jobbar och står i som vanligt och vi har det rätt så kul här på jobbet trots att vi mellan varven drabbas av Veckans diagnos, som den här veckan är "psykisk förlamning"  . Idag väntar föredragning av ett mål med 94 aktbilagor, en utmaning i sig att sammanfatta detta, och imorron är det redan fredag och efter det är det bara 12 arbetsdagar kvar till septembersemestern  .

_
Ikväll ska jag och Sabina träna lite lydnad och det ska bli kul på riktigt det  .

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 431
ANTAL STEG I TISDAGS: 10 336
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 6 126
ANTAL STEG I SÖNDAGS: 18 023

_
"Det tar 20 år att göra succé över en natt."   


 
 
Jessica

Jessica

15 augusti 2013 12:30

Kommer inte heller ihåg tuber och grejs...så jag har en checklista ;) Faktiskt :))

Krya på supraspinatustendiniten...mekaniska sjukor suger när man har hund men ja det kan alltid vara värre.
Ha det gott :)

http://www.yrlabus.se/bloggen

Nina Palm

15 augusti 2013 19:12

Checklista låter som en lösning helt i min smak :). Där är Caddyn världens bästa bil - har ett helt hundrelaterat lager i den, som bara blir större och större :). Mekaniska sjukor suger på riktigt men med diklofenak i 14 dar och haltigrimmor på så kan det nog ordna sig den här gången med *suck*. Ha det bäst!

 
Sabina

Sabina

15 augusti 2013 23:49

Men så segt att ha ont i BÅDA armarna- fast det märktes inte alls idag ;-) <3!

Undrar vad som händer om jag drabbas av den diagnosen på jobb?

TACK för hjälpen idag- SÅ kul att ha filmer på fin fina moment!

Jag har kört mkt av Khans fjärrskifte på saker (så att han inte kan gå framåt eller bakåt) typ stenar, stockar, trädgrenar, bänkar osv, plus att jag belönat just STÅskiftet med karamell under magen, alltså lite bakåt, för att få bakåt-tänk. Vet inte om det kan funka med Yaxxon?

// Bamsekramar

http://schaferbus.bloggplatsen.se

Nina Palm

17 augusti 2013 20:16

Ont i båda armarna är okul på riktigt det :(! Jag tror absolut att det är bra att köra uppe på grejer! Problemet för oss, som jag måste klura på är hur jag ska kunna göra det utan att få tillbaka fokuset på mina händer *hm*. Det kan kanske du klura på oxå :)? Ni var så duktiga - tur att jag filmade. Bamsekramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Palm - 19 november 2013 17:24

Nu har Palmstrands schäfrar flyttat igen, den här gången till Wordpress! Tack Eva Wallberg för hjälpen   ! Adressen är: http://bloggen.oneclick.palmstrand.se/   Hoppas att vi ses där!    ...

Av Nina Palm - 8 november 2013 08:42

Efter att ha förlorat många inlägg som plötsligt inte gått att spara, diverse säkerhetsproblem och en support som inte besvarar mail - bedrövligt på riktigt   ! - återgår jag till min gamla blogg.   Ni kan följa oss här:   Palmstrands schäfra...

Av Nina Palm - 4 november 2013 07:34


I helgen som gick gjorde jag och Yaxxon vårt 6:e försök i elit spår ... över ett år efter vår senaste spårtävling . Vi har inte riktigt haft nåt flyt i vårt spårtävlande och dessutom har vi säkert inte tränat spår som vi borde heller  . Jag tror att ...

Av Nina Palm - 31 oktober 2013 08:19

Själv har jag bollsinne som en verktygslåda men icke desto mindre är jag sjukt stolt över att bo i Sveriges Fotbollsstad nr 1 2013  ! Först vann LdB FC Malmö SM-guld    _   _Och sen följde MFF upp med att säkra sitt SM-guld på plastmattan i Borås...

Av Nina Palm - 28 oktober 2013 07:02

Som om det inte räcker med att jag nyss haft inflammation i mina axlar (åtgärdat) och alltid har mer eller mindre ont i mina hälsenor började mitt vänstra knä att bråka, helt plötsligt, i torsdags vid lunchtid. Trodde det var nåt övergående efter att...

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards