Palmstrands schäfrar

Senaste inläggen

Av Nina Palm - 12 september 2013 09:09

Igår fyllde Yaxxon hela 6 år och jag minns det som igår, när jag såg honom för första gången och valde just honom när han bara var 2 veckor gammal. Inget valptest där inte, jag skulle helt enkelt ha Den Stora Hanen Med Den Vita Randen. Han var helt enkelt sötast av dem alla  .

_
  
Här var det klart    
_
 

_
Apropå seriösa och genomtänkta val av valp, fyllde den här tjejen 13.5 år igår. Henne valde jag per telefon enbart för att hon var den minsta gråa tiken i en kull på 8.

_
 
Grattis Kajsa Karlsson på 13.5-årsdagen   

_
Nu känns det sannerligen som höst på riktigt - det är svalt på morgnarna, en del löv har börjat gulna och - icke minst - fiberkabeln är på väg att grävas ner i gatan här utanför  . När vi flyttade hit för drygt 2 år sen snackades det om Barafiber och vi nappade direkt. Det har varit många turer hit och dit och samfällighetens styrelse har verkligen jobbat lallan av sig för att ro projektet i hamn och i våras fick vi datum för installation under hösten 2013 och nu är det strax klart  . De har målat med sprayfärg där kabeln ska dras in på tomten och vidare in huset och information om det mesta har kommit i brevlådan och igår sa jag upp vårt Teliaabonnemang   .

_
Igår kunde vi inte lämna tomten med bilarna pga. grävarbetet och jag passade på att sanera Silver Bullitt invändigt. Även burarna fick sig en välbehövlig uppfräschning och aluminiumdelarna i burarna är inte bruna av torkat hundslem längre   . Bara en sån sak! Vi körde även fysträning med Yaxxon och Faxe. Yaxxon fick sig den vanliga sökmarkeringskondisträningen och jobbade på riktigt bra - skallen blir bara bättre och bättre - och han orkade fler skick och skall än förra gången   . Faxe fick Stora passet intervall med rejäla vilor mellan omgångarna med skick och han sprang på som en tok   .

_
På kvällen åkte vi till klubben för lite träning. Jonas och Faxe åkte iofs först och la ett rätt långt spår på varierande hårda underlag med tre apporter. Spåret hade gått bra och det känns som att Faxe verkligen har greppat det här med hårda spår till slut   . Jag tränade lite linförighet med Yaxxon, som var behagligt samlad eller iaf lite mer kontrollerad än normalt. Stundtals var han lite okoncentrerad pga. smarrigt doftande löptik men det jobbade vi oss igenom och det kändes riktigt bra. Framförgåendet nördade vi en bra stund och det gick riktigt bra även om han inte stannade rätt utan vände sig mot mig men det är ju ingen större katastrof. Fjärren gick så där men det blev iaf mer rätt än fel   . Sitt under gång verkar han ha fattat nu ... dock på bekostnad av ställandet under gång men det fixar sig det med. Avslutade träningen med ett riktigt bra skall - han har nog aldrig skällt så intensivt och tätt  .

_
När vi kom hem från klubben tog vi ut Frasse på en rejäl kvällstur. Så nöjd han är när han får traska på prommis själv med sina människor  .

_
Idag regnar det lite lätt och vi får se vad vi hittar på sen när morronmyset är avklarat. Lite sugen på att åka ut och spåra är jag allt.

_
ANTAL STEG IGÅR: 13 277

_
"En slutsats är stället där du tröttnade på att tänka."   

ANNONS
Av Nina Palm - 9 september 2013 18:30

Idag lämnade Jonas mig och Sebastian åt vårt öde för att åka på nån kick-offartad historia med jobbet och jag sitter som bäst och funderar på hur jag lämpligen ska få till aktivering av både Hobbisarna och Proffset så att jag får nån form av lugn och ro ikväll ...  . Hårda spår kanske ? Eller stubbspår här omkring? Eller eller eller? Nu har det börjat ösregna och stubbspåren går ju bort direkt. Aja. Det ordnar sig. I allra värsta fall får de gå på promenix.

_
 
Yaxxon är rätt vass på att spåra hårt faktiskt    

_


I fredags eftermiddag tog jag mig en snabbtur till klubben och det visade sig att jag inte var ensam om den idén  . Vicky, Sanne och Mattias hade bestämt sig för att träna, Petra och Margaretha var nere och hjälptes åt att städa klubbstugan, Gosia och Anders åkte till klubben efter en tur till Rusta och Eva och Chrille var nere för att rasta Wiking. Hur som helst. Efter en fika tog jag ut Yaxxon för att träna lite BL. Rutan med avhämtning först och själva rutan är det ju inga problem med ... värre då med själva avhämtandet där Yaxxon ligger lite väl lätt och dessutom helst sladdar in framför mig efter inkallningen   . Det får vi öva på. Fjärren är ju vår stora akilleshäl i lydnadstrean och även om jag ser en viss förbättring i stabiliteten i växlingen mellan sitt och stå och stå och ligg har vi en bra bit kvar. Problemet jag har är att jag ofta nördar ett par växlingar för mycket och då blir det ju inte så bra precis  . Hopp apport är vi iaf bra på och det är ju hur kul som helst  . Efter träningen hämtade jag Sebastian och sen var det fredagsmys. Punkt slut.

_
I lördags ... ja, alltså den dan kommer inte gå till historien precis. Har lite bry med övergångsbesvär nu när jag inte får p-piller utskrivet längre (att jämföra med att få heroin på recept faktiskt) och bristen på östrogen gör att jag sover dåligt på grund av att jag pendlar mellan att bli hur varm som helst (vi snackar svettpärlor i pannan och på överläppen) och att frysa lallan av mig  . I lördags var jag helt seg och lite ledsen. Att fylla fler och fler år har jag aldrig brytt mig så mycket om men när kroppen nu visar att jag obevekligen närmar mig ålderdomen känns det sorgligt på nåt vis. Vad var det som hände? Jag var ju nyss 33 (min favoritålder)  . Jaja. Tur att jag är pigg i steget och fin i håret iaf  .

_

Igår var det träningsdags i skoböjden och jag kan fortfarande häpna över hur bra vi är på att knö ihop oss - hela elva hundar fick en bra träning   ! Yaxxon och Faxe fick sig lite sökövningar till livs och skötte sig med den äran. Det ska nog gå att få till betyg när jag och Yaxxon tävlar iaf om inget extremt oväntat inträffar   . Yaxxon höll finfint avstånd till figurant och skallmarkerade konsekvent alldeles utmärkt. Sen kan ju allt hända och det finns att jobba på kondismässigt men det tar sig iaf. Vi kämpar på! Faxe har nu 19 sökpass i kroppen och man kan lugnt säga att han är en naturbegåvning - djupa fina skick, bra näsarbete i vind och utmärkta markeringar (skall to die for om man säger så ...). Lydnaden när han är ute och söker är dock inte världsklass så det blir för husse att ha extra kul belöning på stigen och träna återkallningar  .

_
Efter grillningen var det dags att träna uppletande och det var ju en lätt traumatiserande aktivitet just igår   . Det kom en bil med tre personer och två småhundar i flexi. Bilen parkerade bakom våra bilar och sen tyckte sällskapet att det var en bra idé att gå rakt igenom vårt "läger", sticka in fingarna till hunden i en bil och - trots förklaring och snäll förfrågan att gå en bit bort på grund av pågående träning - ta fikapaus i uppletanderutan och avslutningsvis kalla Lotta för dampkärring och fråga om hon trodde hon ägde hela skogen när hon vänligen bad dem gå en bit längre bort för att hon höll på att köra ett uppletande med Änzo och hade EN ENDA grej kvar i rutan   . Sjuka grejer! Hur som helst. Till sist kom dårarna tillbaka (tyvärr innan vi hade hunnit lyfta ut deras bil av mindre modell långt ut i skogen) och körde därifrån och Yaxxon fick träna uppletande. Å HERREGUD så dåligt det gick  ! Eller egentligen är det ju sådana träningar som ger nåt eftersom man får jobba järnet med tydlighet och belöningar för att få in alla grejer. Men det känns ju så där kul att ha en hund som far ut ur rutan, går snett och grunt och är allmänt yr i pottan och dessutom släpper ALLA föremål innan avlämnande. Jag var på vippen att strypa honom MEN jag tog mig samman och så betade vi av föremålen ett efter ett och jag fick jobba med fjärrdirigering (stanna - UT!), inkallning, "håll fast" och allt det där   . Det var en trött Yaxxon som fick sin boll och sin lek kan jag säga   .

_
Idag har jag sanerat badrummet ordentligt, mummat golven och kört en maskin tvätt   . I övrigt har det inte hänt ett dugg och det är ganska skönt det med på nåt vis. Mamma och pappa ska sälja sitt hus nästa år och jag fick lite foton på mailen och det är inte utan att det hugger lite i hjärtat att "hemma" snart inte är mitt hemma längre  . Vi flyttade dit 1972, dvs. när jag var 5 år och Lotta var 2 år. Mamma och pappa har nu köpt ett nytt, superfräscht men framförallt mindre boende med mindre tomt. Det finns ju ingen anledning för två personer att bo på 160 kvm och att ha 1800 kvm tomt att sköta men ändå ... lite sorgligt blir det, att inte åka hem till "hemma" längre   .

_
 

_

Apropå Lotta - min lillasyster - fyller hon 43 år idag: Hipp hipp HURRA   !

_

 

Så ja. NU får jag ta tag i djurservicen här innan det är dags att plugga med Sebastian.

_
ANTAL STEG IGÅR: 16 246

_
"Lyssna till förnuftet - annars kommer det att göra sig smärtsamt påmint."   
 

ANNONS
Av Nina Palm - 6 september 2013 08:57

Igår var det äntligen dags för mig att gå till min frisör Alexandra på Athmosphair . Gött att få utväxten på en decimeter blekt, topparna klippta och frisyren reparerad och att få ett par timmars lyxkänsla på kuppen   . Nu känner jag mig fräsch och fin i håret igen och det är ju hur gött som helst!

_
På eftermiddan kände vi att det var läge att lämna sofflocket för att åka ut till skogen och semesteraktivera hundarna  . Gosia och Anders, som oxå har semester nu och som var på väg till Rusta för lite shopping, vände bilen mot skogen efter ett sms och vips hade vi lite träningssällis oxå   . 2 bilar - ingen grupp lixom. Det är "nya regler" som gäller i Vomb nu nämligen - man får inte gruppträna på vardagskvällarna längre ... Nu stod det redan 2 bilar på parkeringen när vi kom men det var "bara" fågelskådare skulle det visa sig. Det jag undrar lite över är, hur man ska göra om det är fler klubbkompisar eller andra hunddårar som samtidigt spontant bestämt sig för att åka ut i skogen och träna en vardagskväll? Ska man parkera bilarna med mellanrum och fika 15 meter ifrån varandra bara för att? Aja - snart är det för mörkt att träna på kvällarna ändå men som med alla regler bör det ju finnas nån reell möjlighet att kontrollera att de efterföljs. Tycker iaf jag MEN det är bara att gilla läget.

_
Hur som helst. Faxe fick träna på förledningsspår. Jonas trampade ett långt spår av appellklasstyp och jag, Anders och Gosia korsade spåret med 50 meters mellanrum. Faxe fick alltså 3 förledningar på första och 3 förledningar på sista spårbenet  . När det var dags att spåra följde Faxe ut första förledningen till linan tog slut, han vände och tog även bakspåret på förledningen till linan sa stopp innan han tog sig tillbaka till rätt spår där Jonas belönade honom med rösten och de övriga 5 förledningarna klarade han hur fint som helst - "blinkade" lite men fortsatte på sitt spår   . Faxe fick även träna sök med fokus på att slå på näsan och inte bara springa järnet och hoppas på figurantkrock   . När vi körde med Faxe hade mörkret börjat sänka sig över skogen och tillsammans med camo-näten gjorde detta att han verkligen blev tvungen att använda näsan för att hitta mig. Lite spring omkring i raketfart på första skicket och dessutom olydnad - "Hit!? Är det en maträtt?!"  men sen skärpte han sig och gjorde ett strålande jobb även när jag hittat en lurig näragömma  .

_
Yaxxon fick börja med uppletande och där inledde vi med ett riktigt ofokuserat skitskick (iofs rakt ut men näsan var inte så värst påkopplad om man säger så) men jag hade faktiskt is i magen och kallade inte in direkt utan först när jag räknat till 20 för jag ville vara säker på att han skulle komma ... eller "höra". Efter det gick det bra och vi fick in de 4 föremålen på cirka 4 minuter. Snyggast var vändningen  i luften när han fick näraföremålet som låg 3 meter ut i rutan i en grop   . Yaxxon fick oxå träna sök och det började ju verkligen INTE bra - han for ut som ett pucko och bara sprang på första skicket och på andra skicket lullade han iväg och vek ut åt sidan och nånstans där gick topplocket på mig    "Oops - är DU oxå här!?" sa Yaxxon och blev klädsamt beskedlig. Han fick en tredje chans efter detta och då kloppeti-kloppade han ut i maklig fart med öronen bakåt de första 15 metrarna men sen la han i 2:an och började jobba, han hittade Jonas och fick tydligt besked om lagligt avstånd och SEN satan var vi igång. Han markerade MYCKET bra ända till jag anslöt, var lydig och sen fick han sin boll  . Övriga skick gick riktigt bra!

_
Frasse fick sig en liten promenad och ett uppletande helt utan vind - som han fick verkligen slita för att hitta grejerna   . Han fick leta i minst 7-8 minuter och var riktigt trött efter det MEN han fick ingen kramp iaf - har ökat dosen magnesium nu. Duktiga farbrorn   !

_
Det polska bärplockarspåret då? Jo det var Anders som gick sitt livs första spår. Han gick ut hårt och började med ett elitspår med upptag, spetsvinklar, skogspinnar och snitslar   . Spåret blev dryga 1200 meter långt och när han kom tillbaka konstaterade han bara "ja alltså - man kan säga att det kändes som att jag gick omkring som en polsk bärplockare ..."   (detta bekräftades helt klart av bilden på GPS:en). Tur då att Ajaxx har en polsk matte för han klarade spåret galant  .

_
Idag får vi se vad som händer. Morronservicen är avklarad och pojkarna ligger och nannar i godan ro  . Nån form av hundaktivitet blir det iaf. Kanske lite lydnad? Vi får se. Nu ska jag iaf ta en kopp kaffe till och bara känna lugnet.

_
ANTAL STEG IGÅR: 14 612
_
Å så en Dr Philism:

_
 
_
"You can put feathers on a dog, but that don't make it a chicken."   Av Nina Palm - 2 september 2013 09:04

Mkt strul med den här domänen mellan varven, iaf om man har virusskydd av viss dignitet på sin dator. Websidan är som en norsk blinkers - funkar, funkar inte, funkar, funkar inte    - och så blinkar det rent faktiskt oxå på grund av 4000 olika reklamrutor när man väl loggat in. Ilandsproblem!

_
Idag vaknade man iaf till regelrätt höstrusk men eftersom Chrille säger att det ska bli fint väder - sol och 18-20 grader varmt - längre fram i veckan, misströstar jag inte inför kommande ledighet  . Jag ska bara jobba idag och imorron och sen jädrar ska jag sova till jag vaknar och bara göra sånt som jag har lust med i nästan två veckor  . Detta gäller även Jonas så klart, som oxå har semester! Det är bara att hoppas att vi har lust att göra ungefär detsamma  .

_
Helgen har varit very najs om än lite väl sval vädermässigt. I fredags grillade vi gott till middagen och drack lite rötjut till det. Fredagskoman slog tyvärr till redan vid 23 för min del men det var mys fram till dess iallafall   . Våran dåvarande inbo Jonas svimmade redan kvar över tio så jag var inte ensam om koman. I lördags flyttade Jonas och Croy till Carins pappas radhus i väntan på en alldeles egen lägenhet och jag passade på att städa övervåningen och ta tag i tråktvätten, dvs. sängkläder, handdukar och hundlakan. En mycket huslig lördag om man säger så   . Lite trist att regnet började ösa ner lagom till all tvätt hade hängts upp ute  . Tvätten och har icke torkat än, ska tilläggas. I lördags kväll var vi i Veberöd och firade Sophias 40-årsdag tillsammans med en sisådär 25 andra personer. En mycket trevlig kväll med god mat, glada skratt och dopp i poolen ... för Jonas, Fredrik och Fredrik medan övriga - friska - gäster stod som publik och hackade tänder   .

_
 

_
Enligt klockren lögn eftersvettades en av Fredrikarna långt in på söndagen på grund av hettan i poolen   .

_
Igår var man allt lite seg efter lördagens party och det var först fram emot eftermiddan som jag började känna energin återvända. Kammade håret, drog på mig regnkläderna och åkte med Yaxxon till klubben för att delta i möte med delar av Onsdagsgruppen  . Efter att ha grejat lite med de andra hundarna tog jag ut Yaxxon och camonätet (nä - inte det med SM-vibbar) och fick hjälp av Mariana att träna markeringar både från långt och kort avstånd. Jag HAR ett issue med att han går för nära figgarna direkt när han kommer fram - han gör som ett litet skutt och kan dutta till med nosen lätt - men sen backar han ut på bra avstånd. Igår var tanken med de korta skicken (5 meter max) att jag personligen skulle förklara reglerna kring detta   . Jag vet inte om det var min tillsägelse när han duttade till Marianas underarm som gjorde det eller det rätt bestämda klivet ut som jag tog när jag körde på mig själv första gången, men han struntade i att dutta de sista försöken iaf  . Vi nördar vidare. Det som var riktigt bra igår var tätheten och uthålligheten i skallen. Tack Mariana för hjälpen  !
_
När Mariana hade åkt hem vet jag inte vad det var som kom över mig men jag fick plötsligt lust att träna framåtsändande   ! Inga pinnar, inga bollar utan bara koner och lina och lite godis. Det gick över förväntan måste jag säga. Lugnt fint trav ut och efter påminnelse på första vändan gick han ner i gående strax innan konerna  . Problemet är att han stannar i gåendet efter gruppen lite för ofta så där fick jag mana på honom "gå på" så det får vi öva på helt enkelt. Vi traskade fram och tillbaka rätt många gånger och det kändes riktigt gött. Avslutade träningen med krypvinklar och ett par varv på stegen.

_
Ikväll får vi se vad som händer. Känns ju inte så stressigt med nånting eftersom 2 veckors ledigt hägrar - jaha, har jag redan sagt det   ?
_
Avslutningsvis - GRATTIS Cina och Yalla till förstapriset i lydnadsklass I   !
STEGRÄKNAREN LIGGER I SKODAN ... fick stegräknarförbud innan partyt   .

_
"Jag bantar inte - jag äter bara inte så mycket som jag skulle vilja."   

_

Av Nina Palm - 29 augusti 2013 07:11

Efter att ha känt höstvibbar i förra veckan verkar det som att sommaren bestämt sig för att göra comeback  . Iofs är det ganska svalt på morgnarna men under dagarna blir det gränsfall kokevarmt igen vilket känns lovande inför kommande ledighet, att vi iaf lär slippa snöstorm  .

_
Vissa sensommar- och höstvibbar får man dock, trots värmen, bl.a börjar äpplena mogna och de flesta sommarblommorna har blommat ut. Idag går Silverbullitt en resa till Sysav, som en direkt följd av helgens övningar och det känns inte så jättelångt borta det här med lövkrattning och ytterligare minst en tur till Sysav   .

_
 

_
Igår var det Onsdagsparty och nu märks det att terminen är igång igen för vi var väldigt många och inte bara det - vi var väldigt seriösa oxå trots en rätt så plågsam mygginvasion   . Vi hade tävlingsgenomkörning med Lotta som kommendora (tack  !) och det gick bra för alla - lydnadsklass 1-hundarna var dagen till ära närmare 200p än 160p och själv körde jag igenom lägreklasslydnaden med en överglad Kamelkung  . Det hade blivit uppflyttning helt klart även om jag hade önskat att han hade varit något mindre överlycklig utan istället hade haft en mer seriös framtoning  . Den där vevande och sjukt långa svansen hotar att få hela ekipaget att lyfta från marken. Sanning! Krypet gjorde jag om, inte för att det var nollat utan för att han gasade iväg för fort och behövde få en uppdatering kring regelverket för krypstarter  . Framförgåendet, som strulade sist vi provade det, satt som en smäck om man bortser från avslutet som vi får fila på. Nä - jag körde ingen fjärrdirigering igår  . Just ja vi la plats och provade sitt i grupp oxå. Där får jag påminna Yaxxon om att inte lägga sig före mitt kommando och sitt i grupp kan han helt enkelt inte, det är ren tur om han sitter utan att lägga sig ner *öva öva öva*.

_
  
Delar av gänget samlades på parkeringen   .

_
En mysig kväll med duktiga hundar och bra träning blev det alltså och för övrigt vill jag bara säga att jag gillar applåder på träningen  .
_
Ikväll får vi se vad som händer. Det har utlovats dragen gris till middag, Jonas ska på föräldramöte och jag undrar om vi inte ska ta och inviga SM-camonätet med lite markeringsövningar (jag har anmält till tävling på riktigt nu). Frasse ska få sin långtur och Flaxet ska nog få vila efter tre arbetspass   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 9 133

_
"Den som skrattar sist tänker långsammast."   Av Nina Palm - 28 augusti 2013 07:20

Vips så är det onsdag igen och det är bara att konstatera att det inte är konstigt ändå, att det känns som att jag var 33 år gammal alldeles nyss  . Fattar inte vad det är med just åldern 33 men det var väl kanske däromkring jag började känna att jag var vuxen eller nåt annat djupt. Får rådfråga en expert om detta vid tillfälle  .

_
I Bara rullar det på och just nu har vi en man, hans hund och hans hem boende hos oss och det är hur trevligt som helst. Vi har även - som kuriosa - en hundgrind med kattlucka (!) monterad i dörröppningen (eller i dörrhullet' som man säger här nere) till gästrummet   . Det är alltså Jonas och Croy (som f.ö är Yaxxons halvbror) som bor hos oss i väntan på att de ska få en egen lya att flytta till i Malmö. Det går bra att ha fyra schäferpojkar under samma tak med hjälp av tre grindar, lite logistik och lite god vilja   . Helt oväntat höll Yaxxon en klädsamt låg profil när han och Croy stod och inspekterade varandra över grinden (med kattluckan)  .  Gött!

_
Igår traskade jag och Frasse hem till Anki, Roland och Astrid för att hämta vårt SM-inköpta camonät - tack för hjälpen  . Frasse fick ligga bunden i ett träd ganska länge medan vi pratade lite SM, hunderi och så och sedan gick på husesyn i Ankis och Rolands otroligt coola hus (som de håller på att sälja). Delar av huset är byggt på 1700-talet, det har halmtak och saknar räta vinklar. Lite Körsbärsdalen i Bröderna Lejonhjärta-känsla över det hela och otroligt mysigt måste jag säga   ! Lika oväntat som att Yaxxon uppförde sig bra i mötet med Croy fick Frasse inga högljudda och störiga känsloutbrott utan skällde bara till när någon passerade på vägen och låg lugnt och väntade när jag kom. Nu hoppas jag bara att camonätet sugit åt sig lite SM-vibbar oxå - det hade varit gött på riktigt det  .

_
Väl hemma fick sig Yaxxon och Croy varsitt skallkondispass ute på ängen (en slags systemövning i backe) och de var riktigt duktiga båda två. Yaxxon hade nån tjyvstart och löste inte ut i skall lika bra som Croy men det var helt klart godkänt. Jag misstänker att Yaxxon är i "budföringsmode" i första skicket eftersom vi kört många intervallpass just på ängen men efter påminnelse kickar han igång bra han med. Lite väl belöningsorienterad är han så det blir till att träna på att figgen rör på armarna och sånt nu. Mest stolt är jag över att jag lyckades få Croy att släppa bollen utan DK från husse  .

_
De inneboende har nu vaknat och den tvåbente av dem äter frukost. Efter en diskussion om vad som är gott ha på gurka har den första burken nånsin av Piffi Allkrydda hamnat i vårt skafferi och den är som synes invigd - med kraft  .

_
 


_
Ikväll väntar Onsdagsparty på klubben och jag har lite planer på att faktiskt köra igenom lägreklasslydnaden och fortsätta med den där satans fjärrdirigeringen  . Vi har ju lite folk som ska ut och tävla i helgen, både i lydnad och bruks så man får ju först höra vad de har tänkt sig.

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 075
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 7 425

_
"Sök dina rötter - gräv i rabatten."   

Av Nina Palm - 26 augusti 2013 08:04

Sista hela arbetsveckan innan semesterna är ett faktum  !

_
Helgen har varit mycket bra men även rätt jobbig   . Beträffande fredagen var den iaf väldigt jobbig för Jonas och Flaxe som fångat en tjyv natten mellan torsdag och fredag och sen haft ett annat bra jobb - dock utan fångst - som lett till att diverse annat polisfolk fått komma till platsen och innan allt var klart hade det blivit 5-6 timmars övertid för Jonas (och Faxe) som sen fick nanna hela 3 timmar innan jag och Sebastian kom hem på eftermiddan - www.jättetrött.se . Tur i oturen dock att övertiden kom just i fredags för då slapp de bli väckta av flyttfirman som tryckte in hela Jonas Ståls bohag i vårt garage  . Han har nämligen fått jobb i Malmö - grattis till det   - och eftersom han börjar redan den 1 september och inte riktigt hinner att att köra flyttlass innan han får en lägenhet så ... ja. Vi har ju plats  .

_
 

_
I lördags var det sökträningsdags för oss i skogen. Vädret var hur underbart som helst - soligt och inte så varmt - och hundarna jobbade på bra  . Yaxxon fick träna på avstånd till figurant, skallmarkeringar i omgångar och inkallningar till och styrning på stigen. Han fick även prova på lådan som är nergrävd i marken (och bebodd av en grodfamilj  )  och där gjorde jag som Susanne föreslog dvs. "prova och se vad som händer". Lådan i marken var ju det roligaste att se honom ringa in (det tog en stund) och sen fundera noga på vad i all världen det här var för nåt. Han skällde ganska ynkligt ett par ggr men med stöd av Irene H, som låg i lådan (vågligt värre!) kom han igång bra  ! Jag tycker att passet gick bra och det bästa var att han inte var "på" någon av figuranterna, att han gick fina framslag och att han var hörsam och lydig på stigen  . Faxe fick ganska många skick med fokus på dirigering och att använda snoken istället för att springa som en dåre med hopp om att krocka med en figurant, vilket har varit hans strategi mellan varven . Figuranterna var dolda med camonät (Tack snälla Anki M som köpt ett till till oss på SM  !) och Faxe gjorde ett riktigt bra jobb. Första skicket var iofs hellre än bra spring- och näsmässigt MEN han höll sig runt figgen hela tiden i sitt spring och var inte på turné till en annan del av Köping   . Lite stök på stigen inför första skicket blev det allt men inte värre än att det gick styra upp rätt enkelt.

_
Sökdagen blev lite längre än tänkt eftersom gruppen fick leta efter Jonas (!) bilnycklar - som låg i träningsväskan - i hela sökrutan. Ibland vet helt enkelt inte hjärnan vad kroppen gör  .

_
  
På grund av detta fick Jonas en tidig julklapp av Vicky och Mattias   .

_
Igår var det trädgårdsfixardag de luxe som gällde. Jag rensade rabatter medan Jonas klippte häckarna runt huset och gräset. Efter häckklippningen fick Sebastian hjälpa till och slava för att räfsa och samla ihop resterna   .

_

Förutom trädgårdsfixet kom så äntligen känslan till slut, att det var dags att begrava Nixx. Hans aska har stått bokhyllan i över ett år för att vi helt enkelt inte har känt oss reda att låta honom flytta ut för alltid   .

_
  
Här på framsidan av huset i rabatten ligger nu vår Kung, vår älskade dåre  .

_
Vi fick även finbesök igår av Petra, Margareta och Diva. De skulle lämna grindar hos oss för att Jonas och Croy ska kunna bo i gästrummet på ovanvåningen ett tag utan risk för hundliga sammanstötningar  . Så klart blev det go'fika i solskenet (tack för de mumsiga bullarna!) när de hade gått på långpromenad med Diva i våra hemtrakter. De hade f.ö. sett attack-cavalieren King som stått och skällt på trappan till sitt hus och de hade även noterat att det numera satt en grind i hålet i häcken där han smet ut sist det begav sig   .

_
På kvällen var det dags att vädra Hobbisarna och eftersom jag är något inkapaciterad pga av mina onda axlar tog jag pojkarna en och en och satte på både haltigrimma och flexikoppel  . Det känns ju minst sagt oproffsigt att behöva använda sig av en sådan hjälpmedelsarsenal (särskilt när SM i bruks och IPO pågår 50 mil bort) men hellre det än att det händer en olycka för att jag har ont i axlarna.

_
  
Handikappanpassad Kamelkung   

_
Apropå SM vill jag gratulera ALLA som genomförde tävlingen - ingen nämnd, ingen glömd. Ni är så bra - först kvala in eller helt enkelt vara bland de allra bästa under kvalperioden och sen genomföra tävlingen, grymt  ! Smolken i bägaren var ju att klubbompisen Anki Mohlin och hennes hund Mallekrafts C'Astrid inte kunde delta i sitt 5:e (!) SM eftersom Astrid plötsligt fick ont i ett knä och att Lotta Nilssons Lindjax Gilda hade för lång tid på spåret och inte fick fortsätta. Extra kul var att Pierres träningsteam fick ännu en guldmedalj i IPO:t genom Fredrik Bjurklint med Cartagena Felix Rex och att Malmöklubben (och teamet) fick en VM-biljett för andra året i rad som tilldelades Maria Vieweg med Daneskjolds Uno. Ja och sen fick ju Annika och Ronnie Hansson med Kurants Papaya åka på Nordiska Mästerskapen efter sin fina 6:e placering i rapporten. HEJA ALLA   !

_
ANTAL STEG I FREDAGS: 8 652
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 16 357
ANTAL STEG IGÅR: 12 133

_
"What goes around comes around or karma's a bitch."   

Av Nina Palm - 21 augusti 2013 06:56

Semesterskvätt nr 2 närmar sig med stormsteg  ! Gött på riktigt det även om sommaren obönhörligen börjar gå mot sitt slut  .

_
I måndags var det dags för kombinerad konditions- och markeringsträning för både Yaxxon och Faxe. Yaxxon fick även träna på inkallning från figurant och på styrning av min vänsterhand och jag tyckte att han var riktigt duktig  . Vi körde som sist - minst 30 skall innan belöning och det tar sig helt klart konditionsmässigt. De första skicken var skallen riktigt täta och fina och det funkade bra med både sittande och stående Jonas. På 5:e skicket dvs. efter 8 full fart-rusningar nerför och sen uppför backen och drygt 120 skall växlade Jonas mellan stående och sittande och jag tyckte att Yaxxon skötte det bra även om han var lite trött   .

_

_
Faxe kunde jag inte tyvärr inte filma eftersom jag var figge och eftersom han kom med en sån jäkla fart att jag mest kände att det gällde att fokusera på att hålla mig på benen  . Sicken dåre!

_
Frasse fick en prommis med husse i lugn och ro och tyckte att det var hur mysigt som helst! Att få gå själv med Jonas är det bästa Frasse vet   .

_
Igår kom Sabina och Khan förbi en sväng direkt efter jobbet. Hon skulle ha gått en runda i Bokskogen men tog en långtur över fälten hemma vid oss istället. Vi käkade lite fruktsallad med vaniljyoughurt, fikade och planerade innan vi åkte ner till fotbollsplanen för att träna lite lydnad med Khan-Banan. Planen var att börja med tävlingsmässig platsliggning efter värmning och det var nästanpå chockartat - fast på ett bra sätt - att Khan låg så fint så på första försöket  . Jag undrar om det har hänt sedan strulet började för nåt drygt år sedan!? SÅ kul! Vi fortsatte med ställande under gång och avsluten, där Khan kan vrida sig ur "läge" när Sabina ansluter. Kristina hade ett bra tips med godis i öppen hand som är bra att använda i "frys"-moment - det kallas tydligen doggy-zen ) av experterna - och eftersom Sabina lärt Khan doggy-zen redan som liten har hon börjat använda sig av det och tamejtusan så står Khan mer och mer stabilt  . Apporteringen sen och där fixade vi med att ge Khan apporten lite mer underifrån och närmare efter tips av Carina L och det funkade oxå mkt bra! Sen kom det roliga. Khan kan ju rocka loss och få spunk mellan varven vilket innebär att han hoppar runt Sabina och bara skäller och vägrar att komma in till henne och vi hade en idé om att vi, istället för att skälla på honom, skulle ge honom kommandot "skall!" i det läget för att s.a.s lura in honom i en annan mode. Ge honom en uppgift i det han redan håller på med s.a.s Bara det att hur Sabina än försökte få fram spunket så kom det inte och då provade hon verkligen ALLA typiska spunk-situationer hon kunde komma på  . Hm. Mindcontrol, fast tvärtom   ?

_
När Sabina och Khan hade åkt hem satte jag igång med att mumma golven, tömma diskmaskinen och sortera lite tvätt innan jag tog ut Yaxxon på en hyfsad tur och lite lydnadsträning. Vi ältade växlingarna mellan sitt och stå och mellan stå och ligg och jag, som efter Khans lyckade träning, hade vissa förhoppningar om att det "låg nåt i luften" blev varse att så icke var fallet  .  Yaxxon har verkligen jättesvårt att ställa sig upp utan att röra frambenen MEN han gjorde iaf många växlingar där han faktiskt bara ställde fram ett framben, för balansens skull såg det ut som men jag var ändå tvungen att vara konsekvent och backa honom. Om vi gjorde 15 växlingar blev väl cirka 5 helt rätt, cirka 8 hade balanssteg framåt och resten blev helt fel. Det tar sig helt klart men jag känner ändå att jag ibland får lust att bara skrika rakt ut  "GAH   ! Exakt HUR svårt kan det vara ditt ålarens!?"   Nu gör jag ju INTE det (faktiskt   ) men känslan finns där och då tar vi paus och gör nåt annat, nåt som han är bra på, t.ex fritt följ som (utan kommendering iaf) har börjat kännas mycket bättre med mer balans och precision  . Växlingen mellan stå och ligg - bakåt - har vi just börjat trixa med och med hjälp går den bra. Även sitt under gång fungerade igår efter en veckas total vila från momentet  .

_
Ikväll väntar Onsdagsparty med CK-fika signerad Irene och Algoth (det är ju inte ofta en bruksschäfer får den utmärkelsen på utställning) och det börjar väl så smått bli dags att sätta ihop lagen inför kommande klubbtävling i spår/uppletande/lydnad  .

_
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 7 846
ANTAL STEG IGÅR: 12 899

_
 

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Palmstrands schäfrar med Blogkeen
Följ Palmstrands schäfrar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se