Palmstrands schäfrar

Senaste inläggen

Av Nina Palm - 9 juni 2013 21:13

Först och främst:

_
  
Grattis Jonas på födelsedagen   !

_
Å vilket bättre sätt finns det att fira sin födelsedag på, än en dejt med Onsdagsgruppen ? Idag dejtade vi nere på klubben och inledde dagen med chill i solskenet medan vi kollade på alla hundars träning, en och en. Faxe var först ut av våra idag och fick inleda med ett helt gäng sökmarkeringar för att "blåsa ur sig" det värsta flaxet s.a.s och det visade sig vara en mkt bra strategi  . Faxe fick träna på position, uthållighet i fria följet med störningar och sånt och skötte sig med den äran  . Han var nästan helt tyst och höll en riktigt rak och fin position hela passet igenom. Belöning: brandslang. Till nästa träning ska vi dock ordna fram slemparaplyer till publiken   . Höstens utrustningsarsenal lär bli nåt utöver det vanliga, den saken är klar!
_
Frasse var tvåa ut och han hade en sån där dag på jobbet, som får en att verkligen tänka att "det här skulle nog kunna bli riktigt riktigt bra ändå"  . Vi tränade på fritt följ/linförighet, stadga i sitt kvar med koppeldrag, framförgående, läggande under gång och kryp. Framförgåendet och krypet var de moment jag var extra nöjd med och för dem fick vi faktiskt publikens seriösa jubel   . Frasse får alltid publikens bifall - han behöver lixom bara visa sig - men nu var det faktiskt inte bara Frasse himself som fick jubel utan själva momentutförandena  . Vi har ju jobbat en del med framförgåendet för att få ner farten till gående i hängande koppel och för att få halterna så raka som möjligt och idag gick det riktigt "träningsbra", dvs. det blev betydligt mer rätt än fel  . Krypet har vi oxå ändrat på såtillvida att Frasse ska ha fokus framåt/neråt och inte upp mot mitt ansikte (manisk kontakt lixom) och förutom att han får belöning/godis på marken mellan frambenen får han starta alla krypsekvenser med att backa minst 4-5 steg innan vi tar oss framåt, ett steg i taget. Idag kröp han inte in framför mig en enda gång och höll dessutom fin position flera steg i sträck och backade rakt bakåt  . Mer rätt än fel   . Frasse fick avsluta sitt träningspass med att Mariana gjorde ett godisregn åt honom efter det att han fått en en köttbulle utan att bita henne i fingarna   . Sen fick han springa runt och dona med en pinne en bra stund och bli beundrad, det är det bästa Frasse vet nämligen - att få vara i centrum. Lite som om om han vore med i den där filmen "Underbar och älskad av alla"   .
_
    

_
Yaxxon fick börja tvärtom han. Mingla med folket först och träna sen  . Vi har ju vissa planer på att starta i lägre klass här framöver och då kan det ju vara bra att checka av lägremomenten och det visade sig att Yaxxon hade bra koll på läget. Framförgåendet var väl egentligen det enda jag undrade över efter några år med framåtsändande men bortsett från att han stannade på tvären var det bra och han verkade inte tycka att det var nån större skillnad  . Korta krypet och träapporteringen gick oxå bra medan linförigheten har haft sina ljusare stunder    . Fick hjälp av Sabina att "klicka rätt" i elitlydnadens stå/sitt/ligg under gång och det verkar som att han landat ganska bra i det momentet. Han går lite mindre intensivt i transporterna och avvaktar lixom kommande kommando och det är ju inte alls dumt det  .

_
 

_
Efter träningen åkte vi till XXL Lutz för födelsedagsmiddag i form av en bautaschnitzel med pommes   . Herregud så gott!

_
Imorgon väntar en tur till skogen för träning på dan, lämning av Skodan på service efter det och sen ett varv till klubben för träning på kvällen   . Vi har att göra!

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 431
ANTAL STEG I FREDAGS: 12 929
_
En alltid aktuell favorit i repris:
_
"Den som tror han vet allt, är dåligt underrättad."   

ANNONS
Av Nina Palm - 7 juni 2013 07:59

Jag har iofs inte gått in på semesterdagarna riktigt än men jag är iaf ledig för att det är "klämdag" idag  .
Solen strålar från en klarblå himmel och det är alldeles lagom varmt ute  . Enda smolken i bägaren är att Yaxxon stukade sin ena framtass igår när vi tränade rapport  . Det märktes ingenting förrän han hade vilat en stund här hemma efter träningen och idag är han fortfarande halt, fast lite mindre iaf. Han är alldeles varm runt höger handled tyvärr så det får bli mindre studsiga övningar för Kamelkungen nu ett par dagar   . Aja, man får vara glad att man vet var det onda sitter. Rapportträningen med Yaxxon och Ajaxx gick mycket bra och säga vad man vill om Yaxxon, men han gör det mesta med liv och lust   . Inga problem alls och det är hög tid att förlänga sträckorna ganska rejält och träna frispår för förlängningarna. Vi har ju haft lite fort och fel-problem i ren råterräng och bara han blir bra i sin tass igen tänkte jag faktiskt att vi skulle ut och träna råterrängsträckor ordentligt. Igår körde vi iofs på en väldigt igenväxt stig men ändå. Annars hade vi en helt underbar dag i skogen - vi körde samling ā la drop-in och vi kom ut lite senare, vi stressade inte det minsta och ändå fick vo och alla andra gjort sitt förutom att alla världsproblem avhandlades, korven grillades och muffinsen försvann i ett nafs   . Faxe fick ett spår med fokus på apportmarkeringar och vinklar och det hade gått riktigt bra  .

_
Efter träningen åkte vi och handlade grillgott och hade en redigt mysig kväll med lilla middan, vinet och - icke minst - lilla actionfilmen   . Framåt natten tog jag Frasse på en härlig och ganska lång prommis under en rosa kvällshimmel och det var gränsfall en poetisk upplevelse. Så tossig som han kan vara, lika underbar är han att gå på prommis med  .

_
Onsdagsgruppen hade f.ö en bra dag på tävlingsbanan igår ...

_
 
Susanne och Bizzie både fick ett förstapris och vann lydnadsettan i Landskrona igår på 168.5 p    


_
I onsdags var det Onsdagsparty och efter fika i gröngräset fick Yaxxon faktiskt komma ut och träna lite  . Vi körde fritt följ, kort inkallning med ställande, sättande/ställande/läggande under gång, hopp-apport, kort inkallning med ställande och avslutningsvis "rutan". Fria följet gick ovanligt bra trots (eller tack vare?) att vi inte kört det seriöst på ett tag. Nåt enstaka ljud i stegförflyttningarna och lite plogning men på det stora hela kändes det riktigt bra  . Kort inkallning med ställande provade jag egentligen bara ett par gånger och det momentet funkar bra tycker jag. Sättande/ställande/läggande ā la elitklass funkade helt ok - säkrade med dk i sättandet bara för att undvika missförstånd och i onsdags blandade han inte ihop sitt och stå  . Hopp-apport är under utveckling, några gånger blev det rätt direkt och några gånger fick jag stanna honom och kommendera "hopp" på vägen tillbaka. Rutan är han rätt säker på men eftersom han är såpass lång och plötslig i sina utföranden tänkte jag försöka styra honom mot vänstra, bortre hörnet i rutan hädanefter. Kommer han in rakt i rutan och hopp/svänger runt åt höger (som han ALLTID gör) finns det risk att han hamnar med ena benparet utanför gränsen   .

_
Faxe fick oxå komma ut och träna en stund och var mer hög än låg   . Det var lite väl livat i början men efter det att han fått blåsa ur sig med några anskällningar gick han ner riktigt bra i varv och kunde fokusera rätt   . Träningen avslutades med ett riktigt fint fritt följ, positionsingångar, hopp över hinder och inkallningar. Lärdom: Faxe funkar bäst utan full tank   .

_
Vi var kvar på klubben rätt länge iaf och bara det gör ju att semestertider är det bästa som finns, man behöver inte tänka på att åka hem och nanna  .

_
Idag väntar en tur till Emporia, med lite shopping och den obligatoriska shoppinglunchen och så. Sen får vi se. Dagen lär ju komma som den kommer ändå och då är det lika bra att bara att hänga med   .

_
"Rejection is God's protection."   


ANNONS
Av Nina Palm - 4 juni 2013 06:54

Det snackas ju väldigt mycket om olika träningsmetoder hit och dit och jag tycker att det finns fördelar och nackdelar med de flesta. Faktiskt. Jag tror inte att det idag, 2013, finns så många som lär in nya lydnadsmoment med nåt annat än positiv förstärkning och att tvångsapporteringarnas tid därmed - tack o lov - är förbi  . Den stora skillnaden kommer väl egentligen i nästa skede där De Goda aldrig korrigerar fel i ett inlärt moment medan De Onda gör det (nu är jag alltså ironisk på riktigt med tanke på diskussionerna som pågår i den här frågan  ). Sen finns det ju förståss de som korrigerar bara ingen ser - det är de som vill vara goda men egentligen är onda - och de som utan minsta tvekan korrigerar dåligt uppförande i vardagen men aldrig i momentträning  .

_
Jag tror att man måste göra det man kan stå för i sitt hjärta och som man känner sig naturlig med och som - framförallt - passar den hund man har. För min del funkar det bästa att i inlärda moment belöna rätt och korrigera (dvs. inte bestraffa utan rätta till, tillrättavisa) fel. Det är mest naturligt för mig, som jag är som person och det blir mest tydligt och klart för Yaxxon (och tidigare för Kajsa). Det går ju som hand i hand det där, gör jag grejer som inte funkar för mig lär det ju icke funka för min hund   . Jag är likadan i vardagen som på träningen och därmed har Yaxxon samma matte på promenaderna som han har när han tränar på trick. En sak som jag däremot är noga med är att inte korrigera gång på gång på gång utan märker jag att vi har "en sån dag" när ett annars klockrent eller iaf rätt bra moment inte alls fungerar backar jag bandet rejält och ser till att Yaxxon får precis så många hjälper och dubbelkommandon han behöver för att vi tillsammans ska ta oss igenom ett moment - dvs. att vi gör klart alla moment. Jag tror man kan säga att det är min "metod".

_
Igår hade vi en "sån dag" i vittringsapporteringen och krypet - vi gjorde klart  . Fjärren och hopp-apport funkade däremot ovanligt bra  . Vittringsapporteringen lärde sig Yaxxon ju väldigt snabbt för rätt länge sen och han tyckte dessutom att det var buskul att leta upp rätta pinnen, hugga den och gärna låta den krasa mellan tänderna på vägen tillbaka för att lyckligt spotta ut den i samma ögonblick som han satte sig hos mig. ALLTSÅ fick vi en överljudsfart i starten (ā la sladda in i pinnsamlingen), ett något opolerat letande (provsmaka fel pinnar och kasta en och annan åt sidan), tugg på pinnen på vägen tillbaka och - ofta - ett släppande av pinnen efter sättandet  . Liiiite att fixa med   . Började med att korta avståndet till pinnarna, kommendera "leta-sakta", nej:a provsmakning, klicka rätt pinne och kommendera "fast" på vägen tillbaka. Så klart har detta lett till mer tvekan i utförandet och sämre tempo men det är ju bra i just det här momentet, iaf för Yaxxon. Igår började vi med raketstart - korrigerade ("hörredudu!") och kallade tillbaka - belönade lugnt trav ut och fint letande och val av rätt pinne, som han släppte - apport! håll fast - och sen visade jag honom in rätt och så fick han hålla fast pinnen ett tag innan belöning. Många stödhjul blev det alltså men det tog sig iaf ganska bra och vi avslutade träningen med apporteringar av liten pinne och med att jag satte mig nära en hel bunke pinnar och där han från stående fick leta upp rätt pinne och lämna till mig för att få godisar  . Sammanfattnings kan man säga att Yaxxon vet VAD han ska göra men inte är klar med riktigt HUR jag vill att han ska göra det   . Vissa dagar går det hur bra som helst och andra dagar blir det tok men jag tycker ändå att dagarna med tok blir färre och färre och det är ju bra  .

_
Hopp-apport över en liggande trädgårdsbänk gick bra och han apporterar träapporten riktigt fint igen efter en kortare period av bävertugg  .

_
Fjärren bakom samma trädgårdsbänk gick ovanligt bra och han börjar nu först att han s.a.s måste lägga sig "bakåt". Han förstår alla kommandona och chansade inte en enda gång igår iaf  . Jag har nu gått ut på 12-13 meters avstånd och det verkar nästan vara bättre för Yaxxon än att jag står nära.

_
Krypet gick alldeles för fort igår och jag såg på blicken att Yaxxon var ganska trött i huvudet efter BL-passet och efter det att jag inte fick till positionen med "kryp-fot" backade jag bandet och körde ett steg i taget och hjälpte honom med kommandot "stanna" i halterna plus att han fick ganska många godisar. Vi tog oss runt hela baksidan på det viset och det kändes lugnt och fint på slutet   .

_

 

_
Annars hände det inte så mkt igår. Gick på en hyfsad runda med Yaxxon och Frasse innan träningen och provplanterade en marktäckande växt som jag tog en del av från ett annat ställe i trädgården och det ska bli spännande om den tar sig - pangsjonärsvarning på det va ?

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 497

_
"You can't ride two horses with one ass."   

Av Nina Palm - 31 maj 2013 06:46

Nu ska jag minsannemej göra lite reklam för det medel som jag använde till Frasses "hål i pälsen" som troligen var ett fukteksem. Jag duttade på Well-Pet morron och kväll och såg redan efter nån dag att "aktiviteten" i huden slutade och att det läkte + att jag upplevde (placeboeffekten kanske?) att pälsen växte ut snabbare än vad det gjorde efter det andra "hålet". Det allra bästa var dock att Frasse lät bli att operera sig när han hade Well-Pet på området  . Nu har Ritz fått ett fukteksem och Gosia fick min flaska Well-Pet igår och det ska bli spännande att höra om hon tycker samma som jag.

_
 

Well-Pet

_
Igår var vi allt lite duktiga på den lilla gränden i Bara  . När jag kom hem höll Jonas på att laga hålen i gräsmattan med toppdress och gräsfrön och bara för att det är roligare att greja om man är två satte jag igång med att tvätta fönster först och rensa rabatter sen  . De som hade huset före oss gjorde tyvärr misstaget att plantera gräslök utan avgränsning och när man rensar rabatter hos oss innebär det till 90 procent att gräva bort gräslök som ploppat upp all over the place  . HATA GRÄSLÖK! (iaf i rabatterna)

_
Vi har förresten shoppat lite grejs till trädgården. Bl.a två nya väggflaggor och - icke minst - nya tvättklämmor  . Grejen är att Ica Maxi faktiskt hade exakt den lösning jag hade gått och funderat på när det gäller tvättklämmor och förvaring.

_
 

Flaggan på plats   

_
 
Finaste och mest praktiska tvättklämskorgen ever    

_
 

_
Nät utefixet var avklarat tog vi en kopp kaffe innan det var dags att traska på tur med Bären. Jag tog Flaxet på en runda runt Bara (han behöver fortfarande lite mer bilar, bussar och action) medan Jonas tog de Världsvana på runda på landsbygden  . Nu närmar sig semestern och det börjar bli hög tid - det har ju faktiskt gått ett helt år - att sammanföra hundarna så att man slipper gå på prommisar på var sitt håll. Jag tror absolut inte att det är nåt problem att sammanföra Frasse och Faxe eftersom Frasse inte är den som hetsar upp sig i första taget i umgänget med andra hundar   men däremot känns det lite mer besvärligt att sammanföra Yaxxon med Faxe eftersom dessa båda har vissa stridstuppstendenser. Tyvärr. Hur vi gör? Jo vi tar på gallermunkorgar och koppel och går på promenad under ordnade former. När vi gått några sådana prommisar och det känns som att det är läge kopplar vi loss dem en och en, så att de lixom inte märker att de är lösa och så får man vara med på riktigt och styra upp. Går det inte får man koppla allihop igen eller eventuellt låta Frasse vara lös och vänta till ett senare tillfälle. De känner ju varandra ganska väl ändå och är vana vid varandra trots att de bara kollat läget genom grindarna hemma så det borde inte bli några prblem. Vi kör alltså INTE "släpp dem lösa på neutral mark och låt dem göra upp"-metoden. Oh no   !

_
Hur som helst. Idag strålar solen återigen från en klarblå himmel och det är bara tre arbetsdagar kvar till min första semesteromgång. Ikväll kommer Sebbe och imorron ska vi äntligen träffa Sophia och Fredde och på söndag fyller min systerdotter och tillika mitt gudbarn Fanny Christina Johansson 15 år och vi ska på kalas i Vinslöv, dit familjen flyttat för ett par veckor sen. Jag veeeet man kan inte låta bli att tänka på "Plötsligt i Vinslöv"  .

_
 

Fanny 15 år ... Vad i all världen var det som hände   ?!

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 559

_
Å så en Dr Philism:
_
"Opinions are like asses, everybody has one."   


Av Nina Palm - 30 maj 2013 07:20

Igår var det så dags att fira att Faxe blivit färdig tjänstehund med det obligatoriska tårtkalaset  . Sällan har väl en tårtorgie varit mer efterlängtad! Extra kul var att så många kunde komma  .

_
 

Förutom grisarna var jag först inne på att lägga dit ett par potatisar oxå (polis, polis, potatisgris - ni fattar) men ... nä  .

_
 

Stora delar av ligan samlad   

_
 

_
 

Även Jonas största fan Totte var med   

_
Efter fikat var det full aktivitet på planen inför kommade stordåd och Frasse fick sitt första lydnadspass på jättelänge tillsammans med Magnus  . Frasse blev så till sig i trasorna av att hänga med sin bästa Magnus att han totalt ignorerade både Jonas och mig när han och Magnus var på väg till bilen efter träningen. DET är kärlek det   ! Ja till Magnus alltså och helt uppenbart inte till oss  .
_
Yaxxon och Faxe fick nöja sig med lite rastning igår. Det kostar på att ordna tårtkalas plus att det var väldigt mysigt att bara chilla i solskenet tillsammans med goda vänner och att agera expertpanel åt träningskompisarna. En helt underbar kväll sammanfattningsvis!

_
Annat värt att notera är att Jonas påbörjar sin semester idag och att jag bara har fyra morgnar kvar att stiga upp före fan har fått på sig skorna innan det är min tur att gå på semester   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 650

_
"Sometimes you make the right decision and sometimes you make the decision right."   


Av Nina Palm - 29 maj 2013 07:14

Igår åkte jag och Kamelkungen till Burlövs BK för att träna lite BL  . Det började ganska bra tycker jag med ett helt ok fritt följ där jag iofs fick fixa med lite trängningar och överentusiasm. Fördelar med Yaxxon: han kan gå och följa med jättefin kontakt hur länge som helst utan annan belöning än "duktig" och en klapp i sidan. Nackdelar med Yaxxon: han är lite för "på" och gasar gärna igång med både trängningar, plogningar och gamnackesättanden i förväntan. Totalt sett tyckte jag ändå att det kändes bra och han tappade inte fokus på uppgiften  .

_
Sändande till rutan med avhämtning gick oxå bra men han behöver hjälp/visning för att s.a.s komma in rätt efter inkallningen där jag har ryggen emot honom - han tacklar mig gärna eftersom han inte är van vid att bli inkallad på det viset och det är lite lekvarning över det hela i Yaxxons lilla valnöt  .

_
När vi tränade fjärren med BL-väskan som "gräns" började detta rätt hyfsat men så satte två heldräktsklädda mondioringfiggar igång att greja åt Perras malle Balder en bit bort och då kan jag säga att fjärren var det sista Yaxxon tänkte på - han exploderade i nån slags anskällning och startade i raketfart bort mot busarna och det var ju en jädra tur att jag lyckade stoppa honom med ett avgrundsvrål . Efter det var det ju lönlöst på riktigt att försöka få till nån fjärrträning och Yaxxon fick åka koppel till bilen för paus   .

_
När mondioringen var klar tog jag ut honom igen för att träna sättande/ställande/läggande under gång och det gick obra på riktigt. Yaxxon höll ett getöga på skyddsgruppen heeela tiden och var inte alls koncentrerad   . Jaja - så kan det bli och då får man ta fram stora DK-arsenalen och visa rätt helt enkelt, om och om igen så att man åtminstone genomför momenten   . Lika med vittringsapporteringen (varför jag nu ens kom på tanken att öva på just detta moment   ?) - det slutade med att jag fick sitta vid pinnarna och styra upp letandet och det kändes ju så där kul MEN å andra sidan, han letade lugnt och fint till slut och lyfte inga pinnar på chans   .

_
  
Den här bilden är så Yaxxon   

_
Väl hemma höll Jonas på att klippa gräset och efter lite lockpaus tog vi Hobbisarna på runda   .

_
Ikväll väntar Onsdagsparty i form av tårtkalas  . Det är Jonas och Faxes till slut godkända polishundsuppkörning som ska firas med de sedvanliga kalorierna . Tänk att den här dan kom till slut!

_
 

Första bilden på Faxe - tagen för ganska exakt ett år sen   

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 950
_
Å så en Dr Philism:

_
"If they do it with you, they will do it to you."   


Av Nina Palm - 25 maj 2013 20:13

Idag har det varit fullt ös jätteklös för min del, i alla avseenden  ! Vi startade imorse, jag och Kamelkungen, med att åka ut till skogen för lite rapportträning med Mariana och DakkyDoo  . Våra ordinarie hjälpförare kunde inte vara med och träna och det är ju inte en helt unik situation så vi bestämde i veckan att "bra såser reder sig själva" och att vi skulle prova att vara hjälpförare åt varandras hundar  . Dakky fick börja och hennes sträcka, som skulle vara ca 300 meter var i själva verket 400 meter lång. Inte för att det spelade Dakky nån roll precis för hon sprang som värsta proffset OCH hon låg tyst och fin på stationerna ända till ett gäng pissmyror höll på att äta upp hennes tassar på B-stationen  . Jag hade alltså bundit upp henne i ett myrstråk och när hon kom till mig efter andra skicket var katastrofen ett faktum, stackars stackars Dakky - hon blev myrbiten i fötterna och i kisseriet och att hon faktiskt sprang det tredje skicket var en riktig bragd  . Jag trodde att hon fått bort alla myror, annars hade jag så klart inte skickat henne, men 20 meter ut på sträckan blev myrklådan henne övermäktig så hon kastade sig ner och började greja med ena baktassen MEN hon fortsatte mot A när hon grejat klart  . Nere hos Mariana blev hon vederbörligen avspolad både här och där men vi valde att inte skicka 4:e skicket för att hon var klart irriterad i sina tassar men däremot gick Mariana mig till mötes när jag var på väg tillbaka och då kom Dakky lyckligt springandes för att få karameller   .

_
 

Dakky på A med fokus ut på sträckan mot B   

_
Yaxxon fick sin hittills längsta sträcka i den här träningsomgången - 620 meter, för att vara exakt   . När vi väntade på att skicka mot A kom en hel drös barn promenixande på sträckan och när de fick syn på Yaxxon började de så klart fråga vad vi gjorde och tyckte det verkade hur fräckt som helst att Yaxxon skulle springa alldeles själv 600 meter i skogen och frågade om de fick stanna och titta när jag skickade honom   . Åh herregud   - längsta sträckan på läääänge, ny mottagare, världens uppförsbacke att starta i och så publik i form av barn, som är det bästa Yaxxon vet ...! Lite rampfeber fick jag allt och tänkte bara att MÅTTE han nu springa så att barnen tycker att han är cool   . Å visst sprang han, både det första och de övriga 3 skicken med tider på mellan 34 och 38 sekunder   .
_
  
Publiken   

_
  
Yaxxon på A-stationen hos Mariana   

_
Jag är mycket nöjd med Yaxxon men får jobba vidare med kondisen för han var rätt trött när han kom fram efter sista skicket. Iofs blev det knallvarmt och kvalmigt i skogen just då, men ändå.

_
Efter grill och snack med sök- och spårfolket åkte jag hem för att hinna säga hej till Jonas innan han åkte till jobbet igen. Frasse hade varit på långtur med hussen när jag och Yaxxon kom hem och han var rätt nöjd med livet han med   .

_
Försökte ta en powernap men kände mig rätt rastlös och kunde icke svimma en enda sekund. Det var bara ge upp och börja fixa och trixa här hemma istället. Började med den obligatoriska golvmumningen innan jag - när jag gick ut med en PET-flaska att lägga i pantsäcken - blev akut superirriterad på vår monsterklängväxt som vuxit så till den milda grad att den nästan täckt dörren in till kuvösen   . Fram med sekatören och så var det bara att börja klippa  . När jag väl hade fått upp dörren till kuvösen såg jag att den behövde dammsugas och fräschas upp och på den vägen var det   . Rätt vad det var var kuvösen fin, den halvårsgamla samlingen av tomglas var transporterade till återvinningen och golvet i garaget/förrådet var städat   .

_
 

En dörr som både syns och går att öppna   

_
  
Fin kuvös utan torra löv och spindelväv   

_
 

Tomma återvinningskassar   

_
Väl klar med allt var det hundservicedags igen och när jag hade varit ute med Yaxxon bestämde jag mig för att öva lite på sättande under gång och vittringsapportering och det visade sig att rapportträning är en alldeles utmärkt uppvärmning för Yaxxon när han ska träna finlir   .

_

Sättande under gång är inte världens bästa moment att filma själv ... den saken är ju helt klar   

_

Inga "smakprov" på fel pinne idag och inga flygande pinnar heller för den delen - däremot en del saggiga avslut = tappad pinne så det får vi jobba med   .

_
NU sitter jag här på locket och känner mig rätt nöjd med mig själv och med livet i stort. Jag har just öppnat en iskall cider och det finns faktiskt en del att kolla på burken  .
_
Å så en Dr Philism - alltid lika spot on men inte alltid så bekväm   :
_
"The best predictor of future behaviour is past behaviour."   
Av Nina Palm - 24 maj 2013 20:42

Idag fick jag ett inspirationsanfall och åkte till Burlövs BK för lite BL-träning med Yaxxon efter jobbet. Varför Burlöv? Jo för den klubben ligger närmare helt enkelt och på vägen hem (ja på vägen dit oxå så klart) passerar jag i princip rakt igenom ICA Maxi Toftanäs .

_
Nu föll det sig så att det inte bara vara jag som fick ett anfall utan det fick Yaxxon oxå, typ. Hundstackaren fick spunk på riktigt, snodde en kon och drog järnet runt appellplanen cirka 28 varv  .

_

_
 

Konen fick tyvärr vissa krigsskador ... eller är konkvaliteten inte vad den har varit eller har min lilla labradorkäftade schäfer blivit en schäfer även i bettet   

_
När jag lyckats bygga vår ruta med band och grejer försökte jag komma ihåg hur långt avståndet är till rutan i lydnadsklass 3  . Jag har fortfarande ingen aning (jag måste verkligen läsa regelboken) men satsade iaf på 25 meter och skickade iväg Yaxxon med ett "framåt" samtidigt som jag stod med telefonen i högsta hugg för att filma och - tro't eller ej - hamnade han i rutan direkt   .

_

_
Efter rutan tränade vi lite på sitt/ligg/stå under gång och det var ju en rätt livad historia kan man säga men han gissade iaf rätt de flesta gångerna   . Helt fel sinnesstämning för den övningen så egentligen vet jag inte varför jag provade men ... ja. Man vill ju lixom veta hur de momenten har satt sig i minnet när man ska försöka ta sig samman och träna inför en start i en helt ny klass. Vittringsapporteringen gick väl sisådär - första försöket valde han rätt pinne, apporterade och kom in med pinnen och sen lyfte han fel pinnar medan han letade, sprang över pinnarna så de for all världens väg och tuggade på den rätta som en bäver och även där kan man ju lugnt säga att det inte var rätt dag för just den övningen   . Hopp apport och inkallning med ställande gjorde han dock fint om man inte räknar det hoppet där han hoppade rakt in i hindret med framtassarna före och välte hela konstruktionen   . Jag trodde att han hade slagit sig fördärvad men det visade sig - tack o lov - att han var helt ok. Däremot hade kraschen helt klart en slags barreringseffekt för efter det hoppade han så högt och långt att jag nästan blev gråtmild   . Lite spontankorrigering utfört av dött föremål - det kallar jag nytänk   .

_
Man kan ju säga som så att Yaxxon inte direkt ligger i röret för en massa stilpoäng men han gör iaf grejerna med liv och lust och med en slags personlig touch   .

_
Sammanfattningsvis:

* Det är en bit kvar men får vi bara till fjärren, som vi inte ens tänkte på ikväll, tror jag nog att vi ska kunna tråckla oss igenom en trea med betyg i de flesta momenten. Det hela hänger på att jag lyckas få ner entusiasmen hos Yaxxon till en lite mer normal nivå  .

* Jag tyckte det var lite väl livat ikväll - absolut - men själva träningen var faktiskt rolig, det är svårt att inte skratta åt Kamelkungen när han rockar loss   .

_
Nu ligger pojkarna här och tuggar tuggis och jag njuter av att de varit på långtur med husse tidigare idag, att det är miljoner kriminalserier på TV:n och att det är fredagkväll  . Imorron väntar en tur till skogen och med lite extra tur slipper vi regnet som utlovats   .


_
ANTAL STEG IGÅR: 11 137

_
"Varför göra idag det du kan skjuta upp till imorron?"   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Palmstrands schäfrar med Blogkeen
Följ Palmstrands schäfrar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se