Palmstrands schäfrar

Senaste inläggen

Av Nina Palm - 22 maj 2013 07:59

Jahaja. Nu är Faxe polishund och har jobbat sitt livs två första pass och faktiskt fått spåra "skarpt" och gjort det bra i stadsmiljö även om det ena spåret hade lite för många avgångar för att kunna "hålla i rätten" men han tog sig från A till B iaf och det andra spåret - då var Flaxet jättetrött - distraherades av x antal kaniner 50 meter från slutet  . Bra början och husse njuter av att kunna åka på ärenden och faktiskt ha rätt att jobba på dem oxå  . Det är en mycket glad make som åker till jobbet nu och det känns ju helt underbart, bara det.

_
Själv sitter jag mest hemma i soffan och undrar var min energi har tagit vägen  . Det är knappt jag orkar gå på långtur med Hobbisarna - även om jag GÖR det - och att ens fundera på nån form av lydnadsträning är inte aktuellt. HLR-hundägare ett tag till alltså = se till att de får mat och motion  . Det är sjukt skönt att den här resan är till ända och jag borde ju skutta rundor som en sån där duracellkanin men det gör jag inte alls utan jag känner mig lixom bara ... tom   . Skitskumt! MEN tydligen ska den här känslan vara helt normal efter över 1.5 års vånda. Nu närmar sig tack o lov semestern och lite skogsarbete ska jag nog få till men att öva på trick, nä. Får prioritera att de får komma ut och röra på sig ett tag till, Yaxxon och Frasse.

_
Det händer alltså inte så mycket bloggvärt just nu även om Jonas tur till Sysav igår med alla säckar ogräs och mossa gav vår trädgård ett rejält lyft, som verkligen matchar den nyklippta gräsmattan och de rensade rabatterna  . Ja och så bytte han en trasig lampa på Caddyn dessutom så nu slipper jag det där störiga "du har en trasig lampa"-plinget varje gång jag startar bilen . Vi i dagsläget bara ett bil-pling kvar att åtgärda och det är servicen på Skodan som ingick i priset när vi köpte den. Pling - pling - pling - PLIIIIING   .

_
Idag regnar det järnet över Malmö   och tydligen ska detta fortsätta ända till imorron bitti klockan 5 - vi snackar rotblöta deluxe - och vi får se om det blir nåt Onsdagsparty för mig ikväll eller om jag tar en långtur med pojkarna hemmavid istället. Hade vissa planer på ett intervallpass med Yaxxon men som han springer (eller framförallt startar) är det direkt hälsovådligt med halt gräs som underlag ... Aja - det visar sig.

_
ANTAL STEG IGÅR: 9 101
ANTAL STEG I FÖRRGÅR: 11 327

_
En gammal sanning får avsluta dagens något melankoliska inlägg

_
"What goes around, comes around."   

ANNONS
Av Nina Palm - 19 maj 2013 10:12

Så kom då dagen - till slut - då Faxe blev godkänd som polishund  . Det tog nästan ett helt år men med tanke på förutsättningarna är det inte alls illa, iaf enligt mig som ju har försökt lära lite olika hundar diverse arbetsuppgifter genom åren. Faxe var 15 månader när han kom. Han var inte L-testad av Polisen (de måste vara 18 månader när detta görs), han var inte ryggröntgad, han kunde I N G E N T I N G och skulle det komma en mer färdig hund, skulle Jonas vara inställd på att byta  . Polisen måste ju tänka på verksamheten i första hand och Faxe (som vi döpte Gambler till samma kväll som vi hämtade honom) var ju faktiskt ett oskrivet blad och osäkert kort, i ALLA avseenden. Även om Försvarsmaktens (FHTE) har mycket bra koll på vilket hundmaterial de lämnar ifrån sig är det inte alltid det blir som förväntat. På ett år har Faxe lärt sig en jädra massa grejer - terrängspår, hårda spår, saksök, sök med vindmarkeringar (personer och föremål), lydnadsmoment, skyddsmoment inkl. munkorgsarbete och inomhussök och nu har han alltså klarat av alla prov och får börja jobba som polis i veckan som kommer  .

_
  
Faxe i sin arbetsuniform   

_
När Jonas ringde och berättade att de var godkända var det som att luften gick ur mig på riktigt. Över ett och ett halvt års strul med tjänstehundar var över och ... ja. Tog inte in det hela riktigt utan gick som i en slags dimma hela dagen   . Jag gick iaf iväg och handlade skumpa - det hör ju lixom till på nåt vis, så mycket hade jag iaf koll på   .

_
 

_
I övrigt har ju den här veckan dominerats av Eurovision song contest 2013 som har hållits här i vårt underbara Malmö  . Herregud så mysigt det har varit med alla glada människor som sprungit runt med flaggor, lyssnat på musik, kollat på dans och gud vet allt som har pågått i stort sett hela veckan. Jag är rätt svårimpad när det gäller sånt här men Malmö har verkligen lyckats förmedla en känsla av "We are one" - på riktigt   .

_
 
_
  
Robin - Sveriges representant fångad av Eva Engelns mobiltelefon   .

_
Igår gick vi en sväng på stan för att kolla på Eurovisionjippot och efter det åkte vi ner till klubben för att kolla tilll tävlingsarrangemanget i agility och för att säga hej till våra kamrater  .
_
På kvällen åkte vi och några till hem till Gosia och Anders för att kolla på Eurovision och vi hade en redigt mysig kväll  . Robin Stjernberg levererade grymt bra - jösses vad den pågen kan sjunga, otrolig på riktigt  . Tyvärr blev det inte så höga poäng för Sverige men jag tyckte att Robin gjorde det grymt bra! Heja! Och en sån go kille han verkar vara. Petra Mede var fantastisk, Carola visade prov på självdistans när hon lät sig blåsas av scenen av en jättefläkt, Fredrik Reinfeldt gick och tömde diskmaskinen, Sarah Dawn Finer ... ja, listan kan göra riktigt lång. Fast allvarligt *hashtag*-Saade var ju fruktansvärt pinsam. Vilken final - det blir svårt för Danmark att toppa (Saade oräknad)  ! Stolt över att vara svensk var iaf jag med tanke på att 125 miljoner människor såg sändningen och lovorden haglade över både själva finalen och Malmö  .

_
Danmarks låt var inte min favorit, refrängen (som iofs var bra) 100 ggr på 3 minuter och sen var det ju fasligt vad tösabiten läspade   . MEN grattis Danmark   ! Det verkar kunna bli Eurovisionfest för oss nästa år igen. Eller som den här blixlevererade lastbilen kungjorde efter segern igår:

_
 

_
Idag vräker regnet ner och Jonas håller på att gödsla gräsmattan och tömma hängrännorna i detta nu. Själv sitter jag och sammanfattar livet så som det sett ut de senaste dagarna och njuter av att Jonas och Faxe ska åka och jobba på riktigt imorron    .

_
Kanske blir det lite hundträning idag, kanske inte.

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 697
ANTAL STEG I FREDAGS: 9 894 
ANTAL STEG I TORSDAGS: 12 003
ANTAL STEG I ONSDAGS: 10 003
_
"Det man inte vet har man ingen aning om."   ANNONS
Av Nina Palm - 15 maj 2013 06:34

En kollega berättade om ett TV-program där en forskare skulle bevisa att hundar kan bli avundsjuka, detta genom ett försök med två hundar. Hundarna skulle i samma rum utföra tricket "vacker tass" - den ena hunden fick godis för besväret medan den andra inte fick det. Syftet med "försöket" var alltså att visa att den hund som inte fick nåt godis för sin konst slutade göra konsten till sist för att den blev avundsjuk på den andra hunden som fick godis ...  . Allvarligt  ! Låter mer som att hunden utan godis tröttnade på att göra ett trick som den inte fick belöning för en enda gång ... men vad vet väl jag  ?

_
Anyway. Hur det än är med detta kan jag säga att vi är sjukt rättvisa i vår familj med hundarna - eftersom inte alla kommer överens riktigt är det ett jäkla meckande med att de ska få ligga i soffan och gosa lika mycket, att de ska få exakt lika många tuggisar var, att alla ska få matrester om detta bjuds (en köttbit i miniformat GÅR att skära i tre lika stora delar) och att alla ska få komma ut och rastas eller aktiveras lika mycket  . Nu leder ju Faxe träningsligan stort av naturliga skäl men det innebär ju att de två andra måste få aktivering när vi kommit hem från jobbet.

_
Den här veckan är jag ensam hemma med Hobbisarna och i måndags tog jag båda två på en lång powerwalk där vi varvade dragträning och gå-fint-vid-sidan   . Igår var det dags för Yaxxon att få ett intervallpass och därför åkte jag till Burlövs BK där Gosia och Cina hade bestämt lydnadsträning med Ajaxx och Yalla  . Även den lilla skyddsgruppen bestående av Susanne, Perra och Elin var där. Yaxxon fick springa Stora passet intervall med tillägget att han efter sista skicket i varje omgång fick skälla 25-30 ggr  . Gosia var mottagare - tack   ! Yaxxon sprang på bra men slapp sista resan tur och retur för att han såg ut att vara lite tung i benen. Stretchade honom noga och gick av honom och stannade kvar en stund innan jag körde hem för att ta hand om Frasse, som inte fick följa med eftersom hans sinnessjuka skällande i bilen (det går inte att beskriva - det måste upplevas   ) inte direkt blir bättre av att det tränas skydd just utanför  . Väl hemma tog jag ut Frasse på en hyfsad promenad och där jag hittade en bra och lagom seg backe för Frasse att springa uppför fick han leta 15-20 Frolicar, som jag huttade iväg så långt jag kunde, en och en. Det var en nöjd schäfergubbe med låååång tunga som traskade med hem igen  .

_

Annars har det inte hänt så mycket faktiskt. Igår, när jag satt och skrev i godan ro här på jobbet, smällde mitt ena BH-band. Bara så där   ! Det kändes ju så där bra med tanke på att jag hade ett vitt linne och en tunn kofta på mig. Som tur var hade jag en jacka med mig och kunde kasta mig iväg till Twilfit för att shoppa en ny BH ... det har sina fördelar att jobba dagpass i innerstan om man säger så   .

_
Faxe och Jonas är - som sagt - borta den här veckan. Det är polishundförarna som har sina regveckor nu och det innebär en veckas träningsläger i skogarna runt Höör. De grejar bl.a med tillämpade övningar som är upplagda på ett sätt som liknar "skarpt läge". Det är ju inte bara hundarna som ska göra sitt jobb utan även poliserna måste ju tänka taktiskt och lägga upp strategier för att fånga "busarna". Jonas är nöjd med Faxes insatser så här långt, det lilla spigget har ju aldrig varit med om något sånt här   .

_
 

Tjött' hjälte   

_
Ikväll väntar Onsdagsparty på klubben och med lite tur får jag till en träningsplan innan dess.

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 911
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 12 325

_

"Golf är också ett sätt att förstöra en skön promenad."   

Av Nina Palm - 11 maj 2013 07:53

Dags för långhelgsresumé i halvlek   . Det har blivit en del hundträning och det kan eventuellt vara så att vi är inne i ett stim, jag och Yaxxon. I torsdags åkte vi ut till Marianas moster Irene och hennes fantastiska spårmarker, som vi får träna på  . Vi snackar vidsträckta fält med klövervall och en lövskog, som gjorda för hundträning. Irene, Marianas andra moster och x antal kusiner håller på med hästar - svenska halvblod/ridhästar - som först går på lösdrift och sen rids in. Jag började med ett trampa ett spår åt Frasse på 800 meter med en massa vinklar och 5 apporter + slut. Frasse tuffade iväg som värsta blogghunden och plockade pinnar, vinklade och grejade helt utan anmärkning  . Duktiga killen!

_
När det var dags för lunch började det regna och då öppnade Irene sitt uterum för oss innan vi satte igång med grillningen i färdigladdade grillar - fatta lyxen  !

_
 

Frasse och Yohnssons spårfält   

_
  
Här tror jag att Skr(Ulla)n hade sitt spår   

_
 

Dakky och Yaxxon på sina uppbindningsplatser i rapportskogen   

_
 

Lunch
_
 
Grillcheferna Jonas och Leif    

_

På eftermiddan (när Jonas hade kommit) körde vi rapport med Yaxxon. Kortsträcka (dryga 300 m) men en ganska klurig sådan skulle det visa sig  . Hur som helst. Alla hundar (Dakky, Gruffa, Benzon och Yaxxon) låg tysta och lugna på stationerna trots att det pågick en del aktivitet och alla var sjukt duktiga. Benzon gick iofs en alternativ väg - väldigt konsekvent ska tilläggas - men alla hundar kom i mål  . Yaxxon var övertänd i första skicket och tvärnitade 20 meter ut men gick iväg på DK och sen gasade han järnet alla sträckor och var faktiskt snabbast på fjärde och sista skicket, DET gillar jag  .

_
Igår sov Jonas efter nattpass och eftersom Susanne och Lotta skulle ut och söka hängde jag på dem, Elin och Perra  . Jag hade ju inga större förväntningar på Yaxxon utan tänkte väl mer i banorna "kommunsök" efter några pass rapportträning MEN inte då, Kamelkungen fick "en minnesbild" till hjälp och sen var det fullt ös medvetslös med sökfunktionen påslagen  . Tyvärr var han oren i två av markeringarna, varav i den ena rejält (förlåt Lotta   ) men då jädrar blev figgen Lotta arg på riktigt (märk väl arg - INTE "ledsen och besviken"  ) och efter det var han helt ren  . Vi ska nu jobba på uthålligheten i skallmarkeringarna och förklara lämpligt avstånd till figgarna ordentligt och sen ska vi nog klara att tråckla oss igenom ett lägresök, faktiskt. Bra är, att han håller markeringarna trots att jag är på väg ut. Lydnaden vid figgarna lämnade iofs oxå en del i övrigt att önska   men han är ju ingen bråkstake så sett, så det oroar jag mig inte för. En härlig träning i perfekt väder och kameran fick både följa med och jobba   .

_
 

Ulla i toppform   

_
 

Yaxxon

_
 

Hugo   

_
 

Änzo

_
 

Balder med bihang   

_
 

Bizzie

_
Fler bilder finns HÄR!

_
På eftermiddan kom Margareta och Sabina ut en sväng för att gå på runda och för att spåra med Khan men tyvärr fick jag mordisk huvudvärk och blev sjukt hungrig och fick åka hem innan Khan hade hunnit spåra   . På vägen hem tvingade jag mig själv att ta en sväng in om Willy's i Staffanstorp där jag köpte grillgott och sallad till kvällen.

_
Idag var det meningen att jag skulle ta mig ut till klubben och träna lite lydnad men efter två dagars träning känner jag att Yaxxon behöver vila och att jag hellre går på en rejäl långtur med mina Hobbisar  .

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 957
ANTAL STEG I FÖRRGÅR: 11 624

_
"Man känner igen sanningen när man hör den."   

Av Nina Palm - 8 maj 2013 08:06

Imorse hade jag tur som en tok. Gick på morronturerna med pojkarna som vanligt och när jag kommit in med Faxe och höll på att fixa hans frukost sa det bara brak utanför köksfönstret och så kom ösregnet from hell med tillhörande blixtar och dunder  .  Jösses! Inte mig emot eftersom vi just gödslat gräsmattan  .

_
De senaste två dagarna har det inte hänt så värst mycket alls, mer än att jag pluggat español med Sebastian, konditionstränat Yaxxon med cykeln och pysslat med hemsidan och uppdaterat med nytt Galleri för 2013 och igår gick jag en rejäl långpromenad med Hobbisarna där de fick varva mellan att dra och gå vid sidan  . Spanskaplugget var världsklass tydligen eftersom Sebbe fick alla rätt på glosprovet som var igår och dessutom hade han fått beröm av sin spanskafröken för att han jobbat på bra den senaste tiden .

_
 

Schäferlallor på långtur   

_
Annars kan man - utan att överdriva - säga att Frasse stod för underhållningen igår ...    . Han var faktiskt hopplös på riktigt och det var ytterst nära att jag höll på att mörda honom. Sebastian lämnade en liiiiten glipa öppen till skåpet där sopkärlen står och på de stackars sekunder det tog för honom att sätta in mat i och knappa igång micron (Jonas var alltså inte hemma - tänker på matlagningen) hann Frasse vräka upp skåpsdörren på vid gavel och hugga in i det "organiska avfallet", dvs. matresterna och kaffesumpen  . Vips var stora delar av köksgolvet täckt av kaffesump och annat klegg och mitt i alltihop sprang Frasse ystert omkring med ett kaffefilter i munnen och vägrade släppa det. En sak kan man säga och det är att när Frasse vägrar, då vägrar han på riktigt. Å så arg jag blev   ! Till sist släppte han filtret i fråga och jag huttade in honom bakom lås och bom i grovköket för att kunna städa undan i lugn och ro. Väl i grovköket satte Frasse sig på intensiv bil- och personbevakning och skällde som en tok varenda gång en bil eller en person passerade vårt hus  . Orkade inte med att lyssna på möget och plockade ut honom från grovköket rätt omgående för att passa på att furminera hans päls och när jag borstade under magen på honom blev han sur och nöp mig i handen   . Ja just ja - på vägen ut från grovköket snodde han dessutom en foppatoffel som han oxå vägrade släppa ...  INTE många pluspoäng för Fräsen igår inte och bortskänkesannonsen på Blocket eller donationen till extra plågsamma djurförsök hängde i luften kan jag säga   . Hur som helst fick han efter många om och men följa med på långtur - tror nämligen inte att han hade fattat sambandet mellan utebliven runda och ett jäkla uppförande. Lite som att plocka en hund som inte alls är på spårhumör av ett spår och hutta den i bilen - "nu när du inte fokuserar på spåret utan har annat i huvet' ska du minsannemej slippa spåra"     .

_
Väl hemma igen tyckte jag om vår buse igen   . Vad Yaxxon gjorde under tiden dramat pågick? Han låg, som den exemplariska A-vovve han är, och myste med Sebbe i soffan   .

_
 

Svår att inte tycka om   


_
ANTAL STEG IGÅR: 10 456
_
"Den som bara tittar i backspegeln, kör oftare i diket."   


Av Nina Palm - 6 maj 2013 07:20

Tillbaka i Gruvan med några extra fräknar på näsan och med en go helg i bagaget  . Igår firade vi 6-årig bröllopsdag   ... med trädgårdsfix, innefix, barnarbete, tvätt, furminering av luddig schäfergubbe och spaghetti och köttfärssås  . Perfekt dag om ni frågar mig! Nu är hela gräsmattan premiärklippt, mossriven/luftad, gödslad och vattnad och alla rabatter är i ordning och kanterna är klippta. Det sistnämnda fick Sebbe fixa och han fick även dammsuga på övervången  . Jonas bytte dessutom tändstift på gräsklipparen och nu låter den inte längre som om den drabbats av allvarlig hosta längre. GÖTT! När jag ändå hade ångan uppe rensade jag i våra "hundlådor" och kastade diverse skräp som vi inte använder längre. Vi har dock kvar ett brett svart läderhalsband som är väldigt fint, det är "stelt" och försett med en stor rejäl ring och den som vill ha det till får hojta till.

_
 

De här två halsbanden fick sig en uppfräschning och väckte dessutom tanken på att vi måste bestämma en sista plats åt Nixx   .

_
I lördags var det träningsdags och Yaxxon fick träna rapport tillsammans med Benzon  . Sträckan var väl en sisådär 300 meter lång, knixig och kuperad och Yaxxon låg väldigt jämnt i tid på alla fem skicken (26.3 - okänt - 27.2 - 27.4 - 28.2) och skötte sig exemplariskt på stationerna och gick riktigt tjusiga framföringar ... Jag fattar inte riktitgt hur det gått till men mkt bättre än så här kan det inte gå. Nu är planen att börja jobba frispår och öka sträcklängden rätt rejält  . Min uppfattning är att de måste "ha metrarna i benen" för att klara en lägretävling.

_
 

_
Faxe fick sig ett skogsspår till livs och även ett 10 minuter långt saksök där han hittade alla 5 yttepyttesmå föremål   . Spåret hade börjat bra men tyvärr hade han bara flaggat för apporterna á la "där ligger den" och dessutom hade han bytt spår vid två tillfällen. Dags att träna förledningar mer fokuserat alltså. Det visade sig senare att Faxe blivit rörig i magen och det kan ju ha varit det och värmechocken (19 grader!) som gjorde att spåret inte gick 100 bra. Han brukar normalt spåra mkt bra i terräng nämligen. Det fina saksöket var ju iaf jätteroligt att se.

_
 

Tagen Faxe chillar i husses stol   

_


Frasse fick stanna hemma med Sebbe i lördags och blev vederbörligen kompenserad med en långis i Bara på kvällen, i svalkan   .

_
Idag får vi se vad som händer. Dagen har börjat bra för oss i familjen Palm -NOT   , jag glömde mina husnycklar imorse och Jonas glömde sina hundträningsgrejer i Caddyn i lördags ... Det kan bara bli bättre om man säger så   . Nu har jag iaf nycklar och Jonas har fått sina träningsgrejer - alltid nåt.

_
Och så en Lotta på Bråkmakargatan:

_
"Jag kan allt utom slalom. Men det borde inte vara så svårt först åker man åt ena håller, sen åker man åt andra hållet och så vickar man på stjärten hela tiden."   

Av Nina Palm - 1 maj 2013 20:13

Konstigt att en onsdagkväll kan kännas som en så klockren söndagkväll  . Kom just på mig själv med att sitta att kolla i TV-guiden efter veckorepriser  . Jaja. Idag är det första maj och nä vi har inte demonstrerat en meter faktiskt men däremot har vi varit ute på Revinge och tränat med hundarna - Yaxxon, som jag gör det jag tycker är roligt med just nu, har fått träna rapport, Frasse har fått spåra och det har Faxe oxå fått göra.

_
Rapportträningen gick sjukt bra. Bra uppbindning (tysta, lugna hundar - Yaxxon, Ajaxx och Gruffa) innan uttransport till B som låg 400 meter bort, bra framföringar och inte ett enda startskall för Yaxxons del  ... ja och som lök på laxen sprang han alla sträckorna  . Det fanns lixom inget att anmärka på alls och det är ju helt fantastiskt med tanke på hur sporadiskt vi tränat rapport   .

_
  
Yaxxon

_
 
Min fina fina Kamelkung   

_
  
Ajaxx

_
  
Gruffa

_
Frasse fick spåra och det började superbra - han tuffade på och hittade fyra pinnar (två vanliga och två skogspinnar) men när vi kom in bland en massa träd där det var så mkt koskit att det luktade stall utomhus   tappade vi bort oss på riktigt och det tog en bra stund innan vi kom på rätt spår igen och det innebar att vi missade närmare en tredjedel av spåret och 3 pinnar   . MEN vi kom rätt och hittade slutet  . Faxe fick ett klurspår som Susanne hade trampat och han hade oxå bry i det snustorra gräset och blåsten  . Iaf trixade de sig runt större delen av spåret men när det dessutom tillkom en del störningar i form av hundrastare och promenixare valde Jonas att avbryta.

_
 

_
Alla hade en riktigt härlig Revingedag och så klart blev det grill och social samvaro oxå   . Helt underbart med strålande sol som faktiskt värmde rätt rejält i de kalla vindarna.

_
 


_
Nu var vi inte lika ambitiösa som somliga andra som åkte in till klubben för lydnadsträning utan vi åkte raka vägen hem till locket för att ladda inför arbetsdag imorron   . Detta i ett nystädat hem, för städningen tog jag tag i igår kväll  . Jag passade även på att återuppväcka en blomma från de döda (visade det sig imorse   )

_
Imorron väntar jobb igen, för att det är torsdag och INTE för att det är måndag   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 607
_
"Den som tror han vet allt är dåligt underrättad."   
 

Av Nina Palm - 29 april 2013 10:32

Igår hade vi lånat ut "vår" mark till Schäferhundklubben Sturup för att de hade tävling och vi bestämde oss istället för att åka till klubben och ta oss en heldag lydnad  . Vädret var som gjutet för både lydnadsträning och fotografering, alltså tog jag både med mig Hobbisarna och kameran till klubben. Kameran fungerade fortfarande, efter x antal månaders vila och Hobbisarna hade koll på läget ... vissa mer än andra, ska dock tilläggas  .

_
Började med att ta ut Frasse som började bra med en helt ok linförighet. Han låg på lite väl mellan varven men inte värre än att jag kunde fixa till det med några extra vänstersvängar och bakåtbelöningar. Fortsatte med läggande under gång och sitt kvar-övningar och det sistnämnda gick väl kanske inte helt lysande men ändå helt ok, han stannade på plats hyfsat även om han var laddad   . Efter de här övningarna, som är ganska jobbiga för Frasse tog vi en paus och när vi ändå inte gjorde ett dugg passade Frasse på att hämta alla apporter han kunde hitta för att lämna av dem hos husse  . Efter det att han hade lämnat av tunga apporten blev han plötsligt blockhalt på ena frambenet/tassen men kunde gå igen efter lite massage och "blåsa bort". Vi tänkte att han hade vridit till en tå bara men efter hoppet, som vi körde sen, drog han plötsligt upp ena baktassen under magen och kunde inte räta ut benet utan massage  . Frasse hade fått kramp. Krampen gick över efter nån minut men sen kom den igen och nån mer träning blev det såklart inte men däremot huttade jag 10 Frolicar i vatten för att få honom att dricka. Kramp beror ju oftast på vätskebrist och Frasse, som suttit och skällt sig fördärvad i bilen (trots avsides parkering) hade inte tid att dricka när jag tog honom ur bilen och så var det strålande solsken på det  . När han hade vilat i bilen och fått dricka var alla tecken på kramp borta och hädanefter ska jag ha med mig korvvatten till Frasse, så att han lixom inte kan motstå att dricka   . Ingen mer kramp sen igår alltså.

_
  
Frasse och jag   

_
 
_
 
_
 
_

_
Yaxxon fick veckans andra träningspass och jag undrar ändå om vi inte vilat oss i form för att han gjorde i princip allt rätt. Fortsatte med fördröjda klick och ytterligare fördröjning till godis- och röstbelöning och det kändes nästan sjukt bra och - framförallt - harmoniskt    . Fria följet fungerade mkt bra IGEN och detta trots att vi körde ett ganska långt pass   . Vi började med raksträckor och enstaka halter och fortsatte sedan med många halter, stegförflyttningar och vändningar. Gående från "gruppen" var hörsamt och bra till på köpet och även krypet fungerade bra - rätt position hela vägen, lågt och koncentrerat ... och när Chrille spontant säger "Vilket fint kryp!" DÅ är det bra på riktigt  . Körde ett hussekommenderat elitskall och jag höll nästan på att svimma när Yaxxon både skällde tätt och satt stilla - samtidigt ! Som avslutning på träningen körde vi apporteringarna och de brukar ju fungera bra och det gjorde de även igår.

_
Men det bästa var ändå att det blev RR - Rakt och Rätt - i fria följet   

_
 

_
 
_

_
Faxe och Jonas kom till träningen lite senare eftersom de hade varit iväg och kört "hårda spår". Jonas hade först lagt ett par tre korta raka spår med apporter i och godis på slutet och sedan ett längre (250 - 300 m) som hade gått riktigt bra vilket ju är helt underbart med tanke på att Faxe haft svårt med och varit väldigt ojämn i de hårda spåren   . På klubben fick Flaxet varva ner och chilla en stund bland folk och fä innan han fick öva på anskällningar för avsöket på mamma  .  Han har grymt fina skallmarkeringar och lägger ett jävulskt tryck i dem. Coolt!

_
 

_
  
Han har även någon form energi i öronen, den saken är klar   

_
  
... och i svansen    

_
  
_
En härlig dag på klubben och alla var superduktiga tycker jag. Irene kom med gofika och däribland sjukt stora chokladcroissanter   .
_
 
Mingel    
_
  
Expertpanel   
_
   
Looki, looki - 4 hands   
_
Fler bilder från gårdagens övningar finns HÄR   .
_
I lördags åkte jag och Mariana ut på äventyr för att kolla lite träningsmark hos hennes hästintresserade (minst sagt!) släkt utanför Skurup och herregud så fina fält det fanns att spåra på! Tummen upp för detta måste jag säga, i dessa markbristens tider - tack snälla snälla Mariana och hennes moster Irene   ! Efter utflykten var jag rätt seg och kom lixom inte igång med nånting   . Jonas och Faxe var desto duktigare och tränade inomhussök stora delar av dagen. Faxe hade gått riktigt bra och stressproblemet som varit tidigare börjar avta mer och mer   .

_
Idag väntar möte med PR-infogruppen på klubben och fall i fall jag får en stund över att träna på tar jag med mig Yaxxon. Det verkar f.ö inte vara nån hejd på mötesivern i vår förening   . Mitt primära mål med kvällens möte är att lära mig hur i all världen man ska göra för att uppdatera tävlingsbarometrarna   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 12 213
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 6 082
ANTAL STEG I FREDAGS: 10 820

_
"Surt sa räven om rönnbären."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Palmstrands schäfrar med Blogkeen
Följ Palmstrands schäfrar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se