Palmstrands schäfrar

Direktlänk till inlägg 10 augusti 2013

MEDDELANDE FRÅN SOLSTOLEN

Av Nina Palm - 10 augusti 2013 10:32

Så var det lördag igen och även om det inte är 30 grader varmt har jag landat i solstolen efter diverse morronfix här i dårhuset   . Hundarna har varit på toa och fått sin frukost, disken är diskad och soporna är tömda och jag har serverat mig andra koppen kaffe. Bästa stunden på dagen   ! Inte en enda plan i sikte mer än att jag ska fixa pastasallad a la mamma lite senare (detaljerat recept finns).

Igår var jag ledig från jobbet och passade på att åka ut med Hobbisarna till Revinge för att spåra. Huttade ut 2 spår direkt och var så noga att jag t.o.m kickade igång Sportstrackern   . Yaxxon fick ett 1000 m långt spår med 6 pinnar, 3 spetsvinklar och mkt motvind (det är han kass på tycker jag). Frasse fick ett 800 m långt spår med 6 pinnar och mestadels med- och sidvind. Pust är allt jag har att säga om detta   .

Yaxxon gjorde återigen (för andra gången nu i sommar) ett riktigt fint upptag och markerade alla pinnar   . Han hade problem i mitten av spåret nånstans och hade det inte varit så att problemen uppstod just där jag hade ett riktmärke hade vi nog gått lite vilse   . Han fick iaf vila en stund när vi tråcklat oss igenom krånglet och efter det gick det bra. Ngt hög nos i motvinden hade han men eftersom det var varmt, torrt och rätt blåsigt var han lixom tvungen att ta ner snoken. Nöjd!
_

Yaxxons spårupptag

_

Spetsvinkel vid väg från medvind till motvind   .

_
  
Trött Kamelkung med gul boll   
_
Frasse började bra med sitt spontanupptag men det här med pinnmarkeringarna får vi ju ta tag i ...  Trodde att vi hade gått över första pinnen men se det hade vi INTE för den hade Frasse fiskat upp i farten och behållt i munnen som färdkost typ *grrr*   . På slutet var han rejält sliten och snurrade till det lite men vi kom runt och Fräset var lycklig över att få jobba lite efter en allt för lång tid utan hjärngympa   . Skärpning!

_

Frasses spårupptag efter cirka 200 m promenad i riktning mot spåret.

_

Frassespårning   
_
Yaxxon fick även ett uppletande med fokus på avlämningarna och det gick bra.

Efter en liten powernap här hemma åkte jag och Yaxxon till Svedala för att träna lite BL med Sabina och Khan. Tanken var ju att vi skulle träna på Svedala BK:s planer men tyvärr var alla ingångar låsta med kedjor (!) så vi fick träna på en gräsmatta utanför istället men det funkade bra det med   .

Yaxxon fick öva på apporteringarna - trä, metall och vittring - inkallningar med stå och sitt under gång. Trä- och metallapporteringarna gick bra och vittringen, som strulade en del förut funkade oxå riktigt bra. Lite (*host harkel*) tugg på apporten bara   . Där har vi vilat oss i form, helt klart! Sitt under gång gick inte bra alls - det blev skitsnygga lägganden istället    - men med DK fick vi till ett par stycken iaf. Khan hade en riktigt bra dag på jobbet och Sabina har gjort ett grymt jobb med kvarstannadegrejset! Det är bara det att han konsekvent går upp på första försöket på platsen för att sen ligga stabilt resten ... Hm? Yaxxon fick agera platskollega och det gjorde han finfint!

På kvällen blev det grillmiddag och den senaste Wallanderfilmen - gött! Man kan säga att jag var rätt trött för att ha varit ledig när huvudet landade på kudden ...   .

ANTAL STEG IGÅR: 15 938

"Förlåtelse ändrar inte det förgångna men förstorar framtiden."   

 
 
Sanna

Sanna

10 augusti 2013 22:34

Tillhör Svedala BK. Kedjorna har tillkommit eftersom Svedala kommun hänvisar till klubbens planer som hundrastplats och de som använder planen för det ändamålet, plockar inte upp efter sina hundar. När snön försvann i våras, kunde man inte gå över planen utan att trampa i hundskit åtskilliga gånger. Inte ville man träna vare sig platsliggning eller läggande och sanera kängor och hund efter varje träning.

Naturligtvis vill vi att andra SBKare ska kunna träna på planen. Aktuell kod till kodlåset ska stå på klubbens hemsida.

http://vackraweimaraner.blogspot.com

Nina Palm

11 augusti 2013 00:13

Jag hörde det - så tradigt att det inte respekteras att det är en hundträningsplats :(. Vi har ju samma problem i Malmö men inte i den omfattningen plus att där inte inbjuder till fritt hopp o lek för alla hundar eftersom vi inte har staket och 2000 kaniner :). Men vi fick en bra träning ändå på gräsmattan vid parkeringen. Reagerade för att jag aldrig sett en stängd appellplan. Folk kan verkligen förstöra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Palm - 19 november 2013 17:24

Nu har Palmstrands schäfrar flyttat igen, den här gången till Wordpress! Tack Eva Wallberg för hjälpen   ! Adressen är: http://bloggen.oneclick.palmstrand.se/   Hoppas att vi ses där!    ...

Av Nina Palm - 8 november 2013 08:42

Efter att ha förlorat många inlägg som plötsligt inte gått att spara, diverse säkerhetsproblem och en support som inte besvarar mail - bedrövligt på riktigt   ! - återgår jag till min gamla blogg.   Ni kan följa oss här:   Palmstrands schäfra...

Av Nina Palm - 4 november 2013 07:34


I helgen som gick gjorde jag och Yaxxon vårt 6:e försök i elit spår ... över ett år efter vår senaste spårtävling . Vi har inte riktigt haft nåt flyt i vårt spårtävlande och dessutom har vi säkert inte tränat spår som vi borde heller  . Jag tror att ...

Av Nina Palm - 31 oktober 2013 08:19

Själv har jag bollsinne som en verktygslåda men icke desto mindre är jag sjukt stolt över att bo i Sveriges Fotbollsstad nr 1 2013  ! Först vann LdB FC Malmö SM-guld    _   _Och sen följde MFF upp med att säkra sitt SM-guld på plastmattan i Borås...

Av Nina Palm - 28 oktober 2013 07:02

Som om det inte räcker med att jag nyss haft inflammation i mina axlar (åtgärdat) och alltid har mer eller mindre ont i mina hälsenor började mitt vänstra knä att bråka, helt plötsligt, i torsdags vid lunchtid. Trodde det var nåt övergående efter att...

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Augusti 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards