Palmstrands schäfrar

Senaste inläggen

Av Nina Palm - 4 april 2013 12:23

Nu har vi äntligen blivit med bur till Skodan och det känns ju gött att inte ha Flaxe liggandes med fri tillgång till bilens inredning om man säger så  . Ja och dessutom är det ju inte så dumt att han är "fast förankrad" som den last han är, per definition.

_
     
Buren hade kunnat vara lite högre visar det sig men den är iaf längre än BMW-buren vilket inte är helt fel om man ska lasta världens längsta Yaxxon i den vid tillfälle   . För övrigt säger jag bara: Käre Gud gör så att inte alla fyra (4!!!) avgasrören behöver bytas samtidigt  .
_

 
Den fina Sko(lå)dan    

_
Igår var det träning för gruppen och medan Hobbisarna fick stanna hemma och fisa ballonger i väntan på långtur åkte Jonas till Kävlinge (?) och köpte buren medan jag åkte till klubben för att bistå med lite träningshjälp för de som behövde och ville ha det. Lite fika först så klart och sen satte vi igång med att köra igenom (fast ändå inte) Gosia och Ajaxx och sen Cina och Yalla  . Ja och så fick gästspelande Perra och Balder - mest Perra alltså - gå i framåtsändandets hårda skola signerad FS-fascisterna Vicky och Nina  . Alla hundarna skötte sig bra medan förarna fick lite påminnelser om en del detaljer som GB varit mycket noga med i helgen. Det enda som saknades var egentligen GB själv, Chrilles solbrillor och den sportiga kepsen han brukar ha på sig, enkom för att skrämma hundarna när han står i FS-gruppen eller som låtstasdomare  . Shit så smidigt det är att träna hund när man står vid sidan av och bara behöver påminna, peka, klicka och tycka  ! Allt blir så mycket enklare utan hund på nåt vis.

_
När tävlingsgrejset var klart satte jag mig i min nystädade bil och åkte hem för att gå på långtur med Hobbisarna. Jonas och Faxe var ute på egen långrunda. Jag var inte så där jättesugen på att bege mig ut och gå när jag kom hem men när jag väl kom ut var det faktiskt riktigt skönt och det glädjer mig att den ständigt småjoggande Frasse visar att det faktiskt är rätt skönt att GÅ både vid sidan och med drag i kopplet   . Förut slog han över i travjogging hela tiden men igår behövde jag faktiskt inte påminna honom om att GÅ en enda gång. Trägen vinner! Värre är det att få Yaxxon att sluta gå passgång  . Man får lixom lyfta honom i halsbandet så han går ett par steg i luften för att sedan sätta ner honom.

_
Idag strålar solen återigen från en klarblå himmel. Det är rätt kallt i luften men bara ljuset gör ju att man känner att våren faktiskt ÄR på G   . Det som står på agendan idag är att mumma golven, att klippa Frasses klossingar och att tvätta nån maskin tvätt. Efter det ska jag ut och gå på långis med Hobbisarna och sedan bara hänga på locket en stund.

_
I övrigt är det Dags att deklarera  ! Lika bra att lyfta luren och ringa.

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 655

_
"Ingenting är omöjligt om du inte vet vad du pratar om."   

ANNONS
Av Nina Palm - 3 april 2013 08:13

Så är man tillbaka i sin Gruva igen efter nästan en hel veckas påsklov. Lov å lov förresten, det är ju att ta i eftersom Onsdagsgruppen haft fyra dagar GB-träningshelg och det är väl ungefär så o-lovigt det kan bli det  . Lagom till träningshelgen gick tyvärr luften ur mig på ett hundligt plan så jag har mest drönat omkring och sett till att GB varit på rätt plats i rätt tid, att schemat har hållits och att GB har fått pausa och äta. Lite som en träningshelgskonsult. Typ. Jag och Yaxxon körde ett uppletande i fredags men det var allt. Tur att det gick bra  . Alla i gruppen verkar ha haft en riktigt bra helg och fått med sig en massa bra tankar, tips och - icke minst - förhållningsorder  .

_
Även om inte Yaxxon har fått nån träning har faktiskt Frasse fått en väldig massa lydnadspass med Cobras husse Magnus och snacka om att gubben varit lycklig över det  . Lydnadsträningen har jag betraktat på håll och det har sett riktigt bra ut  . Dessutom har Frasse fått spåra och träna budisar vilket även det gått bra.

_
Jag har gått på ren kamp i hundträningen ett bra tag och nu kom alltså punkten där jag bara kände att jag inte orkar hålla på och greja  . Tråkigt för Yaxxon så klart men det hade varit ännu tråkigare för honom att försöka vara mig till lags i den sinnesstämning jag är nu. Vi får se vad som händer men det känns inte aktuellt att hålla på att betala en massa pengar och stiga upp mitt i natten på helgerna för tävla spår t.ex och bara tanken på att älta framåtsändande, fritt följ och greja ... nä  . Jag nöjer mig med att se till att Hobbisarna får ut och röra på sig och att de får mat och kärlek. På den nivån är det.

_
Varför då? Jo, det har varit en väldigt tuff resa på tjänstehundsfronten. Egentligen har det varit tungt sedan drygt 1.5 år när det började krångla med Frasse. Först var det ett halvårs träning med kniven mot strupen med honom, sen kom ångesten över att inte få behålla honom, sen kom finaste Spex och så blev det som det blev med honom och sen - efter det - kom Faxe som var för tre månader för ung för att L-testas (och som dessutom skulle ersättas OM det skulle dyka upp någon "färdig" hund), inte visste vad han hette och inte kunde ett enda kommando mer än "loss" och det här med att spåra förstod han överhuvudtaget inte vitsen med. Har man bytt hund fem gånger (Yaxxon, Rexx, Sam, Frasse, Spex och Faxe) och är inne på sin sjätte hund och inte vet säkert hur det blir med den heller ÄR det svårt att känna lugnet som hundförare och som familjemedlem med en kärlek till djuren är det oxå väldigt tufft  . Ibland önskar jag att jag hade varit en sån där hundhatande polisfru som vägrar mata och rasta makens tjänstehund, vägrar passa den vid behov, håller den undan från alla eventuella barn och kräver att hunden ska bo i garaget   . Det hade varit betydligt enklare kan jag säga   . Nu är L-testet klart sen september och många delar av tjänstbarhetsprovet är avklarade och kanske är det lite som när man får ledigt efter lång tids hårt arbete, man blir sjuk på kuppen    .

_
Vi får se hur det blir framöver men just nu har vi gjort en Mona Sahlin dvs. tagit en time-out, jag och Yaxxon. Kanske kommer vi igång igen, kanske gör vi det inte och hur det än blir med det ska INGET av det här läggas på Yaxxon, som har en kapacitet utöver det vanliga  . Just därför förtjänar han en förare som gör honom rättvisa och det gör inte jag i dagsläget,
_
Hur som helst. Igår fick vi äntligen bilburen såld och med lite tur kan vi bli med ny bur till Sko(lå)dan idag. Jonas jobbar inte förrän i natt och ska ringa på en Blocketannons som faktiskt legat ute längre än vår  . Fördelen med den buren, jämfört med Robustburen är, att mellanväggen är täckt/hel så att hundarna inte ser varandra och inte kan göra några försök boxas genom ett galler  . Ikväll ska jag till klubben en runda och kolla till gruppen iaf.

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 822
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 6 147
ANTAL STEG I SÖNDAGS: 10 937
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 10 168
ANTAL STEG I FREDAGS: 17 002
ANTAL STEG I TORSDAGS: 10 013

_
"Ingenting är lätt för den ovillige."   

ANNONS
Av Nina Palm - 25 mars 2013 07:29

Idag var det lite lättare än vanligt att hasa sig ur sängen, trots att det är måndag. Den här veckan ska jag nämligen bara jobba två dagar - måndag och tisdag, KLART  ! Å inte bara det - jag ska inte vara tillbaka i Gruvan förrän nästa onsdag!

_
Helgen har varit mysig och rätt så lugn ... på hundfronten alltså  . I lördags gick vi på långrundor i strålande solsken tillsammans med ALLA andra hundägare i Bara och efter det körde vi till Önnestad för att gratulera Max på hans 11-årsdag  . Förutom födelsedagsfirandet passade vi på att ta nya porträttfoto på Kajsa och så fick jag den stora äran att klippa hennes klor, vilket Kajsa var så där nöjd med  . Porträttfotografering krävde en del personal - Fannys pojkvän David fick hålla i kopplet, jag fick hoppa omkring med nachochips för att fånga Kajsas intresse (hon var mer på humör för snöröj) och Fanny fick fotografera  .

_
 

_
 

_
Ja å så fick vi en jättefin "äkta matta" av mamma och pappa eftersom de bytt till en mer Kajsafärgad historia i sin hall  .

_
  
Mattan passade perfekt i vår hall   

_
Efter kalaset bar det av hemåt igen för att hämta upp Liam och Elliott 19.30 prick-prick för vidare befordran hem till oss. Amina, deras storasyster, skulle nämligen ha tjejmiddag och då råder det lillebrorförbud  . Efter snabbrastning av hundarna och kontroll av att Sebbe och bröderna Jarny var utrustade med läsk och chips kastade vi oss i bilen igen för att komma lagom till kaffet på Onsdagsgruppsuppstartspartyt ute hos stormarksägarinnan Lotta i Vellinge  . Det blev en mycket trevlig kväll - även om just detaljen med att summera förra årets mål och berätta vad som faktiskt blev som det var tänkt inte var SÅ frän  . Aja - bara att bryta ihop och komma igen och därför satte vi upp nya mål allihop. Jag, Jonas, Gosia och Anders stängde stället  .

_
Igår morse vaknade jag kvart över sex trots att jag kom i säng halv tre i lördags och även om jag inte var pigg precis kunde jag inte somna om  . Alltså satte jag igång med att sanera väggarna på nedervåningen i huset med Klorin Power Mousse, diskmedel och ammoniak och när jag väl var klar såg det faktiskt nymålat ut  . Man kanske borde fixa med det liiite oftare ...? Höll på att städa till mina händer liknade russin och sen var jag redo för en powernap. Den powernapen var det power i för jag sov i hela tre timmar  .

_
Framåt kvällen gick vi först på långis i ett kusligt folk- och hundtomt Bara med Hobbisarna och efter det gick vi ut med Faxe, som fick sig tre hårda spår när vi ändå var ute på tur  . Spåren gick mkt bra - lite strul i det andra blev det iofs men det tredje och sista var ā la skolboken och det kändes gött när vi traskade hemåt igen.

_
Idag skiner solen från en klarblå himmel och jag måste hänga på låset till Åhléns kl 10.00 - jag köpte en ny foundation i fredags och efter att ha använt den i lördags är den spårlöst försvunnen  . Jag har letat överallt hela morronen, inklusive i soporna. Att åka iväg till jobbet utan foundation i ansiktet är ett öde värre än döden (nä - nu överdriver jag faktiskt ... lite    ) och det är i det läget det är tur att man jobbar mitt i stan. Ikväll ska Jonas iväg och skyddsa efter jobbet och imorron kommer GB så min kväll kommer att ägnas åt lite städning, geografi- och NO-pluggning med Sebastian som har prov efter lovet, långtur med Hobbisarna och så lite obligatoriskt lockhäng. Troligen kommer jag även att hitta min foundation ...   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 193
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 8 393

_
"Varför göra idag det du kan skjuta upp till imorron."   

Av Nina Palm - 20 mars 2013 07:13

Efter att ha retat mig på fula, sunkiga fällpälsar alltför länge åkte Yaxxon och Frasse i badet igår    . Badningen kostar på kan jag säga eftersom vi inte har badkar - som ju funkar lite som ett badfängelse - utan en duschhörna med glasdörrar. Det är inte det lättaste, att hålla kvar en motsträvig 40-kilos schäferbumling i en duschhörna om man är rädd om sina glasdörrar och av detta följer att hela badrummet, förr eller senare i processen, blir en enda stor duschhörna   . MEN det är bara att skrapa bort vattnet och se det hela som ett gyllene tillfälle att storstäda  .

_

Frasse har ju varit en aning fetlagd tidigare och eftersom han har utåtstående päls har jag inte varit helt säker på att bantningen gett resultat men igår, när kostymen var helt dyngsur, kunde jag räkna revben i nederkant igen och han såg riktigt slank ut runt midjan  . Han är ju 8 år nu och om han skulle gå sönder - efter ganska många års hårt arbete - ska han åtminstone inte göra det för att han är fet  . Ska ta med honom och Yaxxon till Djursjukhuset och väga dem vid tillfälle så att jag får koll på läget.

_
 

_
Yaxxon har faktiskt oxå bantat en vecka nu och ser ok ut igen efter att ha haft lite fluff runt buken  .

_
 

_
I övrigt hände det inte så mycket igår - det räckte lixom med badningen. Nu hoppas jag att Jonas huttar den rätt sunkiga Flaxe i badet på jobbet efter nåt arbetspass så att vi har hela tre fräscha pälsar hemma   .

_
  
Den här mogna killen har nu klarat av ytterligare två "uppkörningsprov" - saksök och vindmarkeringar - och har bara inomhussöket, korgöverfallet och det hårda spåret kvar. När man ser den här bilden känner man verkligen att världen kommer att bli en tryggare plats med Faxe som polishund. Visst visst   ?! 

_
Den snö som inte kom igår, kom i natt istället (en dryg decimeter) tillsammans med 4 minusgrader och blåst och drivorna som bildas när det blåser på den skånska slätten flabbar man inte åt  . Det var höga benlyft som gällde hela morronrundan - iaf i Bara - och någon träning blir det inte för mig ikväll. Det får räcka med en långtur med de slanka hundarna känner jag .

_
I måndags blåste BL-träningen ut till havs och nu börjar jag seriöst fundera på om det ens är lönt att fundera på att anmäla nån tävling på den här sidan av sommaren  . Deprimerande att den här satans vintern aldrig verkar vilja ta slut!

_
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 10 392

ANTAL STEG IGÅR: 7 423

_
"Det är charmen i misstagen som skiljer damer från fruntimmer."  

Av Nina Palm - 18 mars 2013 07:34

Imorse när jag vaknade var jag beredd på snöstorm och det kändes nästan som en födelsedagspresent att det bara var ... blåsigt  ! Inte lika kul att hela mitt nyss författade blogginlägg försvann i ett "Network error"-slukhål dock  . Aja. Jag börjar om, det är tur att man skriver fort  .

_
I fredags blev Faxe godkänd i uppkörningen för "terrängspåret" och man kan ju lätt säga att det blev lite komavarning på  fredagsmyset på grund av detta  . Anspänning hela dan och sen *puuuuh*. Hur som helst så hann vi både med god middag, godis och en "chickflick" eller en "tjejfilm" om man så vill. Jag älskar ju Julia Roberts (och Erin Brockovic är min absolut bästa film) och när Jonas kunde tänka sig att se Eat pray love blev kvällen perfekt .

_
I lördags bar det av till skogen för träning. Eftersom jag för tredje gången fått en seninflammation i min högra axel (supraspinatustendinit) var min plan att köra två uppletande var med Yaxxon och med Frasse och eftersom Faxe behöver träna på föremålsmarkering inför uppkörningen av vindmarkeringar/patrullstig skulle han öva på just detta.

_
Med hjälp av klippan Bert   fick vi koll på vindarna och jag och Magnus riggade två helt perfekta patrullstigar på 300 meter vardera. En jacka låg på marken 60 meter ut i skogen efter ca 100 meter in på stigen och en jacka hängde dold i en gran efter ca 200 meter. Samma upplägg på båda stigarna och Faxe gjorde jobbet i det närmaste perfekt  . Det jag var mest impad av var att han kopplade på vindsnoken direkt när han fått på sig tjänstetecken och munkorg och - framförallt - att han for ut i skogen som en projektil och sen skällde på en "död" jacka ända till Jonas hade anslutit  .

_
Lite film så klart  :

_

_

_
 

Duktiga Faxe   

_
Yaxxon fick börja med ett uppletande med sex föremål - tre nära och tre på djupet - och han gjorde processen kort med själva uppletandet medan avlämnandena inte var så stabila som jag vill ha dem   . ALLTSÅ tränade vi apportering av de sex föremålen och de tre sista försöken blev riktigt bra - han höll i för kung och fosterland och jag kunde t.o.m peta på grejerna utan att han släppte dem   . Andra uppletandet var ett vanligt uppletande med fyra okända föremål och det gick bra om man bortser från att han drabbades av ett extremt jongleringsbehov när han hittade en liten kudde av jeanstyg  .

_
För Frasse blev det ändrade planer när Magnus erbjöd sig att både trampa ett långt klurspår och sedan spåra med TjoFräs  . Magnus la ner sin själ i att göra det svårt för Frasse med virrvarr, återgångar och spetsvinklar (med och utan blindtarmar) och som lök på laxen parkerade vi våra stolar och fikaväskor prick i Frasses spårstart. Frasse forcerade fikaplatsen och for ut på sitt spår i 190. Han klarade alla svårigheter - frågan är om han ens märkte dem   ? - och hade alla pinnar utom en med sig hem  .

_
 
Frasses spårstart minus folket    

_
  
Magnus, Frasse och en vältuggad slutapport   

_
Det var en helt underbar dag i skogen - solen sken, det blåste inte så farligt mycket och hundarna var duktiga allihop  . Ja om man inte räknar Yohnsson (eller Yvonne  ) då, som tyckte att Vicky var lite halvseg med belöningen och tog en tugga i hennes tumme  .

_
 

_
 

_
Eftersom vi skulle på 60-årsbaluns i Trelleborg på kvällen fick vi lätta lite tidigare tyvärr. Det var Jonas kollega Ronny som bjudit oss (och övriga hundgruppen i Trelleborg/Ystad med respektive) på ett party av sällan skådat slag   . 100 personer var vi! Det bjöds på god mat och dryck i mängd och ett band spelade hela kvällen lång. När klockan var 01.30 och festen var slut hade jag inte tittat längtansfullt på klockan en enda gång och det är rätt bra betyg på ett 60-årskalas vill jag lova  . Nu gillar jag Jonas kollegor och deras respektive stenhårt och det är ju alltid en partyhöjare om man säger så. Kvällens bästa partytrick var att var - jag vet, jag ÄR tradig - att det inte fanns ett enda sånghäfte på borden (Ronny avskyr sånt) och att det sjöngs sånger och hölls tal ändå, i alldeles lagom mängd *plus i kanten*.

_
 

_
Igår var man ju inte helt pigg men det blev en bra dag ändå med lite powernaps, hemmafix och - så klart - hundträning  . Hunden som fick träna var Faxe, som fick helgens andra pass saksök i trädgården. Själva söket gör han kanonbra, intensivt och metodiskt, men däremot kunde liggmarkeringarna och fokuset på föremålen i markeringarna vara bättre. Första passet krävde lite mer hjälp från Jonas medan det andra, där Jonas inte hade en aning om var grejerna låg (nycklar, nyckelringar, en penna osv), blev riktigt bra  .

_
I övrigt meckade Jonas chili med Arne och sen blev det långisar med alla bären på kvällen   .

_
Ikväll får vi se vad som händer. OM det börjar blåsa storm åker jag ingenstans, den saken är klar och frågan är om jag gör det ändå eftersom det eventuellt vankas skyddsträning för Faxe ikväll och då måste jag ta hand om Fräserns långrunda oxå  . Det blir lite körigt att åka iväg till klubben och träna BL i det läget.

_
ANTAL STEG I FREDAGS: 9 278
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 12 891
ANTAL STEG IGÅR: 10 411

_
"Ett ögonblicks insikt kan vara värt ett helt livs erfarenhet."   

Av Nina Palm - 14 mars 2013 07:28

Ungefär så känns det med våren just nu - barmark, fågelkvitter och snödroppar för nån vecka sen (eller barmark var det ju faktiskt i förrgår) och igår kom snön tillbaka  . Det är inget att göra åt men jag känner viss frustration. Typ.

_
Igår var det Onsdagsparty på klubben och jag var inte helt laddad för att köra iväg måste jag erkänna  . MEN jag gjorde det och det var ju tur det för som vanligt fick man härlig energi av goa vänner och dessutom var Yaxxon på bra träningshumör   . Vi tränade inte så många grejer precis men det vi gjorde kändes iaf bra - tungapporten, kryp och fritt följ. Tungapporten funkar ju fint till det är dags att lämna av den, då ligger han nästan ner i fotposition och jag undrar jag om jag nånsin kommer att få rätt på det  . Han tycker att det är buskul med apporteringarna och är som beredd på nåt i samma stund som han dunsar ner lallan bredvid mig. Vi har det här fula problemet i rätt så många moment och så klart är det jag som belönat fram beteendet bara genom att belöna momenten i sig. Han ser lixom beredd ut - han sitter som i startgroparna - och DET är han  . Ibland får jag till normala sittningar i avsluten men det ironiska är att jag inte kan belöna dem utan att - apropå vårens två steg fram och ett tillbaka - öka förväntan igen och därmed även öka risken för de här liggande sitten   . Igår fick han bara ett "bra" innan jag tog apporten och han verkade lika glad för det så jag ska kanske sluta grubbla mer över detta? Jag såg ju Yaxxons pappa Bosco ha exakt samma beteende när Sussie körde lydnad med honom och även Yaxxons syster Yalla är "beredd" på det viset och av alla menlösa arvsanslag måste detta och örnlandningsprocedurerna vara de mest menlösa  . Jaja. Fria följet med extern belöning gick rätt så bra tycker jag. Det är alltid lite mer gasen i botten när vi tränar på klubben men vi jobbade oss igenom det och fick till några riktigt fina sekvenser iaf  . Lugnt och fint och inte svara på uppvarvningen är det som gäller + att jag är väldigt noga med att inte tillåta en massa flams. No way José! Krypet fick avsluta vår träning och där körde vi ett helt elitkryp med två vinklar och ganska långa sträckor. Noll tolerans - "backa" - mot positionsslarv och det hela kändes riktigt bra vilket jag kunde se att det faktiskt varit sen när jag såg spåren i snön (det är inte BARA skit med snö   ).

_
 

Spår av en raksträcka och en vänstersväng   

_
Jonas stannade hemma igår och gick långpromenader med Faxe och Frasse. Faxe behöver dagar där han får vila från träning och prestationskrav - så är det bara. Han älskar att gå på långtur och bara få springa runt med sina pinnar och snusa av läget i kommunen  . Frasse tycker det är stil att gå själv med sin husse och njuter lika mycket han  . Frasse har ju fått en ny klådeattack i samband med den här fällningen och igår insåg jag att det var lika bra att kicka igång nån veckas kortisonbehandling, hålet han har i pälsen såg fint, torrt och läkt ut på ytan men när jag tog av korgen var han där och förstörde alltihop igen  . Nu hann han inte greja så mycket men kortisonet är ett faktum ändå och när jag testade imorse att ha honom utan korgen, fast under uppsikt, somnade han och rörde inte området  .

_
  
Den här gången hamnade hudirritationen här istället för på svansen.

_
 

Snyggt va   ?

_
Väl hemma igen blev det lite lockmys och så bäddade vi fräscht i sängen. Det är bland det bästa jag vet, att gå och lägga mig i tumlarvarma och väldoftande sängkläder ...

_
 

... en uppfattning som jag ICKE är ensam om .

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 551

_
"Jag behöver inte inledas i frestelse, jag kan gå själv."   

Av Nina Palm - 13 mars 2013 08:37

Man bli lika glad varje dag som solen skiner när man kommer hem, så även igår. Alltså plockade jag BL-väskan ur bilen och tog ett litet pass i trädgården med Yaxxon efter rastrundan. Han var lite överpigg och överglad (no shit!  ) men vi körde ändå. Började med fritt följ med extern belöning - precis som i måndags med lugna marschanträden, svängar, vändningar och halter - och det blev riktigt bra (vågar knappt skriva det känner jag   ). Undan med bollen i lugn och ro och fram med vittringspinnarna och bortsett från ett rubbat rejs runt Ölandstoken   jobbade han jättefint i sin analyser. Han störtar iväg lite för fort men det ska jag nog klara att fixa till med lite klurande.

_

_
Efter tre lyckade försök la vi ner och körde apportering av liten apport istället, både hämta och sitta kvar fick han göra och fick så klart godisar för besväret. Fortsatte med fjärren med trädgårdsbänken som gräns och det vore ju en överdrift att säga att det är vår bästa moment men han växlar distinkt även om han gärna vill gå framåt i växlingen sitt/stå  . Kan iaf konstatera att det hela blir bättre när jag står på längre avstånd och får vi bara betyg är jag nöjd i det här läget och det bör vi kunna få. Det jag måste tänka på är att träna med lång tid mellan växlingarna eftersom Yaxxon gärna gör en växling när han tycker att han stått, legat eller suttit för länge  . Avslutade vårt lilla träningspass med krypstarter och halter, som funkade fint och skall, som han oxå gjorde bra.

_
Framåt kvällen vankades det långtur med Frasse och Yaxxon för mig och efter ett misslyckat spår på eftermiddan på jobbet, ville Jonas när han kommit hem, ut i natten (allt är relativt men det är ganska mörkt ute vid 22-tiden) och lägga tätortsspår till Flaxet. Jag är ju inte den som är den så jag erbjöd mig att trampa spåren och vara spårslut  . Faxe fick så klart en prommis innan jag försvann iväg och sammanlagt blev det tre spår på tillsammans 1500 meter. Spåren gick över gräsmattor, över vägar, längs med cykelbanor och över parkeringar och jag la ut ett par apporter som jag hittade när jag gick ut spåren   . Så klart "smittades" spåren av Barabor på sista kvällsturen med sina hundar kors och tvärs över spåren och ett tag hade Faxe en hund bakom sig i spåret. Faxe gjorde ett suveränt jobb iaf och det kändes ju gött på riktigt det  . Jodå - jag somnade ovaggad när vi kom hem   .

_
Ikväll väntar Onsdagsparty på klubben och fram till dess ska jag försöka komma fram till en träningsplan för dagen.

_
ANTAL STEG IGÅR: 12 585

_
"Trägen vinner."   


Av Nina Palm - 12 mars 2013 07:16

När jag kom hem från jobbet igår gav jag Hobbisarna mat och gick ut på långtur direkt i riktigt behagligt väder - soligt, kallt och nästan vindstilla  . Underbart på riktigt efter helgens polarklimat! Bestämde mig efter lite funderingar att åka ner till klubben och träna lite BL ändå och att faktiskt prioritera min egen hund. Jag är lite dålig på det  .

_
Yaxxon var sannerligen i god form och säga vad man vill om den killen ... men han är snabb i ALLA moment  . Har väl aldrig sett maken till spurt mot rutan  . WROOOOOM! Och problemet för mig är att kommendera "stanna" i exakt rätt sekund eftersom ställandet är väldigt snabbt det med  . Lite imponerande ändå att han "hör" såpass bra i den farten. Hur som helst gick sändande till ruta finfint och det vi måste jobba på nu är inkallningen så att han inte larmar rakt in i mina knäveck när jag kallar in. Styrde in honom rätt med godis igår och det får vi nog fortsätta med ett tag  . Hopp-apport gick så där - körde det först - och det blev tyvärr full attack på apporten innan gripande och när jag kommenderade "tyst" just innan han skulle ta apporten blev han konfunderad. Tyst!? Alltså allvarligt, hur tänkte jag där    ? Varför inte "sakta" eller "apport"? Provade det sistnämnda och då blev det ett mer normalt gripande. Återhoppet funkade 50/50 men han fick så klart promenixa tillbaka (med apporten i munnen) och hoppa och vi gjorde "klart" momentet. En del riktigt tjusiga försök fick vi iaf till. Fjärren med hindret som gräns gick rätt så bra och jag har lagt till ordet "backa" innan upp(stå)-kommandot och det verkar han förstå . Precis som jag misstänkte blev hela momentet bättre när jag stod på längre avstånd. Vittringsapporteringen började bra - tre träffar och efter dessa borde jag ju ha slutat men ... ja   . Yaxxon stimmade loss lite och lyfte fel pinnar medan han letade MEN med lite hjälp tog han rätt pinne till slut. Jobbar själva apporteringen av vittringspinnarna separat och det struntade vi i igår och det kan ha varit en bidragande orsak till att han rockade loss, att avsluten inte var så noga  . Avslutade träningen med fritt följ där jag huttade iväg bollen som extern belöning samtidigt som jag jobbade vidare med lugna marschanträden, halter och vändningar. Det funkade oväntat bra och jag tror att både jag och Yaxxon kände att det var rätt gött att belöningen inte var i någon av mina fickor   . Han fick däremot inte springa iväg och ta bollen hur som helst utan jag belönade först med rösten och lät honom sitta kvar en stund innan "vassego"  .

_
När Yaxxon var klar fortsatte jag och Gosia att greja med Ajaxx tungapportering som är lite tveksam sen ett tag. Han har fått lite för mycket hjälp vid grip och ingång och när Gosia inte säger nåt blir han tveksam.  Fortsatte med att kedja kryp och skall och det blev riktigt bra för Ajaxx.

_
Det jag var mest nöjd med igår var att jag insåg att Yaxxon faktiskt ha en väldigt fin ORDFÖRSTÅELSE - oavsett vad som blir fel kan jag fixa det med kommandon som stanna, apport, hopp, backa och nej t.ex. DET är jag stolt över  . Ja sen var jag ju nöjd med att jag faktiskt kom iväg och tränade en sväng.

_
 

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 327

_
"Det är bara om man börjar som det omöjliga kan bli möjligt."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Palmstrands schäfrar med Blogkeen
Följ Palmstrands schäfrar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se