Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under augusti 2011

Av Nina Palm - 31 augusti 2011 10:10

Hmm. Jag mackulerade beställningen av garderober igår - vi ombestämde lite och förhoppningsvis kan vi följa upp Plan B redan till helgen   . Flexibelt   .

_
Jag hade planerat att köpa höstjacka till NÄSTA lön men eftersom det var 13 grader "varmt" igår morse   (och 10 grader idag skulle det visa sig) så var det bara att ombestämma och köpa en jacka NU. Flexibelt   .

_

 

_
Igår älskade jag min fina hund Yaxxon Palm av hela mitt hjärta   . Imorse drog han (i viss mån i sällskap av Frasse) efter samma katt som de jagade i förra veckan och han var borta i 5-10 minuter (Frasse vände snabbt   och Nixx fattade ingenting   ) vilket ledde till att jag 1. blev hyperstressad 2. rädd 3. skitförbannad och 4. missade bussen. Nu avskyr jag kräket (och då menar jag inte katten) - med eftertryck. Flexibelt   .

_
Hittills har jag gått fina avslappnade morronrundor på fälten bakom vårt hus men hädanefter blir det koppelrundor ā la stan när det är mörkt ute och risken att upptäcka t.ex katter för sent är överhängande   . Flexibelt   .

_
Igår ösregnade det och stormade i Bara och lusten att träna hund stod och växte på en åker i närheten   . Jennifer kom förbi på en fika och för att kolla våra nya ljuslyktor, för att hoppa i vår nya säng (ovanlig vana hon har) och för att studera mina fönsterinstallationer   . Hundarna fick iaf ut och röra på sig en runda   .

_
Ikväll är det gruppträning men det blir lixom ingen träning för mig eftersom det först är tävlingsmöte och sen TS-möte   . SUCK! Men men. Det är som det är med det och kanske känns det lätt och luftigt i själen ändå framåt eftermiddan eftersom Jonas håller på att måla om och dona i sovrummet där hemma  .

_
"Det är vad vi tror vi vet som hindrar oss från att lära oss något nytt."   

Av Nina Palm - 30 augusti 2011 07:11

Igår hade jag vissa uppdrag som skulle slutföras     - köpa gröna ljuslyktor (för att häva inredningskrisen), byta batterier i stegräknaren (för att få fart på Motion I) och att långrasta Hobbisarna (för att få fart på Motion II). Jag måste säga att det gick rätt bra   ! Ljuslyktor inhandlades till en billig peng på Indiska efter tips från Mariana  .

_
_
Batteriet i stegräknaren byttes ut och när vi hade kommit hem och fikat i lugn och fred körde jag ett intervallpass med Hobbisarna i den sega backen på "vår" äng   . Högt gräs och lång uppförsbacke är tungt  . Drog ut lite extra på vilominutrarna mellan racen och de lunkade runt som två gamla bryggarpållar under nervarvningen   . Härligt! Det känns som de börjar komma igång lite kondismässigt nu och det känns ju helt fantastiskt bara det efter den här o-hundiga sommaren   . Gjorde även rent Nixx supersmutsiga öron ... vilket var mycket uppskattat   . Ljust och fint under smutsen och han har *peppar peppar* fortfarande aldrig haft öroninflammation    - en gång hade han svamp i ena ytterörat iofs men det var 100 år sen. Travemündefärjan har gått en ny vår till mötes och är väldigt pigg och fräsch   , han t.o.m. spöade upp sin lillebror igår vilket icke var en enda dag för tidigt   . Nixx fick själv en krigsskada i form av ett litet jack på ena örat men det tror jag han tyckte det var värt för Yaxxon höll en betydligt lägre - och mycket klädsam - profil i bolljakten efter det   .

_
Idag har jag äntligen beställt 2 dubbelgarderober med skjutdörrar till vårt nuvarande "skräprum" och blivande "förvaringsrum" så att vi kan få undan alla grejer som fortfarande ligger i kartonger i garaget   . Imorron ska Jonas börja måla och fixa med sovrummet och den här veckan ska jag ta tag i det här med garderobsdörrarna i hallen   .

_
Ikväll får vi se vad som händer. Det HADE varit bra med lite hundträning om man säger så    .

_
 

_
"Jag bantar inte, jag äter bara inte så mycket som jag skulle vilja." 

Av Nina Palm - 29 augusti 2011 08:55

Jahaja. Så var det måndag igen   . Helgen har varit mysig även om Jonas har jobbat lite väl mycket för min smak   - 15.30-01.30, 19-04, 22-07 ... Hur kul e de   ? Rätt svar: inte mycket.

_
MEN. I fredags åkte jag och hämtade Sebbe efter jobbet och vi bestämde oss för att hyra film och handla godis när vi ändå var i närheten av Hemmakväll   . Nästa stopp blev Blomster Landet där jag shoppade upp mig på lite blommor - dels behövde jag byta ut några av de gamla blommorna, dels behövde jag fyra extra till de nya snygga krukorna som jag hade shoppat på Åhléns (världens bästa affär om ni frågar mig - de har gränsfall ALLT  ) . Sebbe var rätt trött efter första veckan i skolan - han har ju börjat sexan nu lixom  - och tog en powernap medan jag for omkring och donade med mina blommor och krukor hit och dit   .

_
 

Fönstret i allrummet med nya fina vita krukor och fräscha grönsaker    

_
  

Fönstret i gästrummet står det pigga, dvs. icke fullt så döda, blommor i  nu    

_
Det enda jag kände mig extremt missnöjd med var att jag - när jag hade lagt upp gardinerna i vardagsrummet - inte hade en enda limegrön/ljusgrön piffig ljuslykta att ställa i fönstret   . Jaja. Det är smällar man får ta kl 22.00 en fredag  .

_
I lördags var det äntligen dags för mig att göra comeback i skogen med - framförallt - Yaxxon men även Nixx fick comebacka lite faktiskt   . Jag trampade ett 6-700 meter långt spår åt Yaxxon med djupt upptag, 5 apporter + slut och med ett par spetsvinklar i. Vilan verkar iaf inte ha orsakat minnesförlust för han spårade verkligen jättebra hela vägen, lugn och fin analys av spårriktningen och sen tuffade han iväg, markerade alla apporter och lyckades pricka alla vinklar hur fint som helst   . Vi hade ett litet tapp på mitten nånstans (jag kunde för mitt liv inte komma ihåg hur jag hade gått ...   ) men han släppte förledningsspåret, gick tillbaka och hittade rätta spåret. Ska man vara petig så gick han för långt i förledningen men ... äsch. Uppletandet i en ruta med snurrande vindar och brötigt underlag gick alldeles lysande, vilket var lite oväntat eftersom han har en tendens att springa mer än att leta när han inte fått köra på ett tag   . Nu var det full fart, kanonfint fokus och bra hörsamhet hela vägen - eventuellt kan han ha haft en baktanke typ "om jag är riktigt vass nu kanske jag slipper vänta 3 månader på nästa träning"   . Nixx fick oxå ett uppletande och han gick ju icke ut i anvisad riktning mer än en enda gång    men han hittade alla fyra föremålen på fyra skick och höll på att slå sig fördärvad när han gasade rätt ner i en håla på väg in till mig med ett av dem   . En mysig dag i skogen blev det även om jag brände mig satan på mitt ena pekfinger när jag skulle ta min efterlängtade Frankfurter från grillen - AJ   ! På kvällen, när Jonas hade åkt till jobbet, körde jag och Sebastian hem till familjen Jarny   . Jag för att ta en fika med Jennifer och Sebastian för att hänga med Liam.

_
Igår ÖSTE regnet ner över Bara - sinnessjukt på riktigt faktiskt   - och Irene kom förbi på en fika och lite lydnadsträning. Tappert kämpat måste jag säga - att kasa runt på en såphal gräsmatta i hällande regn   . Hundarna verkade både vara regnbeständiga och rejält taggade så det gick hur bra som helst   . Lite pill här och där som vanligt men om det inte vore så ... så vore det ju ingen träning utan mer som att (bokstavligen) trampa vatten   ...


_
Dagen avslutades med söndagsmys och vissa är ju bättre på att mysa än andra   :

_
_
Idag ska jag 1. köpa gröna ljuslyktor 2. byta batterier i min stegräknare 3. gå på långtur med Hobbisarna   .  

_
Avslutningsvis ett jättegrattis till Annika och Papaya (Yaxxons halvsyster, även kallad Hälga) som blev uppflyttade till elitspår igår   !

_
"Alla människor föds lika men det är få som kommer över det."   

Av Nina Palm - 26 augusti 2011 06:38

Idag har jag slagit personligt rekord i att vara tidigt på jobbet   ! Checkade in 06.28! Herregud vad snabbt det går att köra in till stan från Bara - tar ca 15 min från dörr till dörr vid den här tiden   . Makalöst! Dessutom hinner man sno åt sig en av parkeringarna här under domstolen, där man får stå för 25 kr/dag   . Hinner man inte sno åt sig en parkering i källaren får man betala 160 kr/dag för att stå i p-huset ett kvarter bort  . Man kan ju sannerligen undra vad jag gör här vid den här tiden men i eftermiddag ska jag hämta Sebbe efter jobbet (Jonas jobbar sitt överlägset sämsta pass idag dvs. 15.30-01.30   ) och så hade jag tänkt åka och köpa ett par blommor för att ersätta de som jag lyckats mörda   , det känns helt enkelt bra att kunna flexa ut tidigt utan att drabbas av miiiinustid.

_
Igår vaknade jag sur och tradig men det blev bättre fram mot eftermiddan och när Jonas kom och hämtade mig var jag faktiskt rätt balanserad igen   . Allt är relativt. Vi åkte ut till Bauhaus för att köpa väggfärg till sovrummet och sprayfärg + handtag till garderobsdörrarna, som för närvarande har den inte helt sexiga färgen mörkbrun och är utrustade med handtag i guld/mässing-färg   .

_
Väl hemma igen tog vi en fika och slappade lite innan vi åkte iväg och månadshandlade på ICA Maxi - massiva mängder vuxenpoäng *katchiiing*  . Nu får frysen jobba kan jag säga men det känns ändå bra att ha fått tummen ur.

_
Idag var det meningen att jag skulle rota fram min stegräknare och byta batteri i den men jag kan för mitt liv INTE komma på var jag har lagt den   . Hmm. Får leta. Det är förvirrande att flytta - man har inte kommit på några bra "jag lägger den här så länge"-ställen (Jonas håller troligen inte med mig här - han tycker att jag lägger bra saker på vansinniga ställen hela tiden   ).

_
Annars intet nytt under solen (som sagt - allt är relativt och då tänker jag på solen). Imorron ska min stackars hund få spåra och gå på långtur i skogen tillsammans storebror hade jag tänkt och övriga planer för helgen är att sätta upp tavlor, träna lite lydnad och att bara ta det take it easy   .

_
"Alla kan inte, somliga vill inte - så är det bara!"   

Av Nina Palm - 25 augusti 2011 07:29

Idag är ingen bra dag    - vaknade trött och lack i allra största allmänhet, regnet fullkomligen ÖSTE ner när jag gick på rundan med pojkarna, Yaxxon och Frasse käkade ospecificerat BAJS   (hoppas på pålle - det känns fräschare än både hund, katt och joggare) och när jag kom till jobbet var det dags att betala räkningar ... ja. Jag tror att stämningsläget framgår   .

_
Igår var det träning med Gruppen och vi var sjukt organiserade måste jag säga   . Alla hade vars en plan och alla följde den! Coolt   ! Min plan var fritt följ och framåtsändande och jag hade t.o.m kommit ihåg att packa med mig gotteburkarna OCH linan   . Hur det gick? Njae. Så där. Jag har inte kört framåtsändande på nästan tre månader men Yaxxon gjorde så gott han kunde och jag kan konstatera att vårt gamla utskicksfartsissue är tillbaka med full kraft   . Får tjata utskick alltså. Som vanligt fint gående, bra riktning och glad hund   . Lite extra kul igår var att träffa lilla superlylliga Cobra-grynet, som visade sig vara riktigt duktig! De har bara varit på valpkurs en gång men jag undrar jag om de inte borde gått unghund istället - det såg verkligen kanonbra ut   ! Roligt!

_
Idag får vi se vad som händer. Just nu känns det som att jag ska jobba och sen åka raka spåret hem och sura   . Men det ger sig väl under dagen.

_
"Intuitionen är det högre medvetandets samlade intryck."   

Av Nina Palm - 24 augusti 2011 07:03

Ja alltså. Fick en fråga här på bloggen igår om varför jag använder så många smileysar, de stör läsaren och så är det barnsligt   . Jag svarar så här: jag gillar smileysar, är nog rätt barnslig och läsandet av min blogg är helt frivilligt. Själv undviker jag bloggar där författaren inte kan skilja på "de" och "dem" och sär skriver   . Smaken är som röven - klöven.

_
Igår kom äntligen sängen! En månad för sent men bättre sent än aldrig   .

_
 

Rymdskeppet har landat   

_
Annars var det en rätt vanlig dag igår (om man bortser från kattjaktsintermezzot alltså). Jonas hjälpte Jennifer och Jocke att köra en massa skräp till Sysav med Silver Bullitt och för det besväret blev vi bjudna på en sjukt god middag på XXXLutz   . Jag kan verkligen rekommendera ett besök i deras restaurang, IKEA-priser på maten, väl tilltagna portioner och - framförallt - vällagat   . Ja å så är det bordsservering! Som Jocke sa: "Maten ser exakt ut som på bilderna i menyn!". Bananaspliten känner jag dock att jag borde ha hoppat över ...

_
Efter middan åkte jag ner till klubben, främst för att ha ett möte med Lotta och Tereze men även för att träna med Yaxxon och vara lite social med Irene, Lena, Gosia, Vicky, Mattias, Susanne, Cina, Eva och Chrille   . Gräset är en halvmeter högt på appellplanen nu och med mitt onda knä gick det sådär bra att gå   . Jag gjorde iaf ett seriöst försök att få till ett bra lydnadspass men det kändes mest "jaha" ...   . Fria följet var svårt att fixa till där på ängen, krypet blev åt helvete för högt och för snabbt MEN apporteringarna gick åtminstone bra   . Jaja. Yaxxon var iaf lyllig och det är huvudsaken. Ja å så körde Irene ett pass lydnad hon med och det såg ju helt ok ut tycker jag   .

_
Väl hemma var jag rätt trött och dessutom sugen på att premiärnanna i nya sängen och gissa om den var helt underbart skön!   

_
Idag väntar muntlig förhandling i det jag kallar "Falafel-målet", föredragningar och sen gruppträning   .

_
"Galenskap är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat."   

Av Nina Palm - 23 augusti 2011 07:00

Herregud. Ibland medför livet med hund att man lixom får känna sig så ... levande   . Gick ut med pojkarna imorse - iförd mysdress/pyjamas och gummistövlar - och strosade runt där i all sköns ro med ficklampan i högsta hugg för att förbättra sikten något när jag plötsligt råkade lysa upp en kattrackare   . Tyvärr råkade alla pälsarna titta åt just det hållet just då och sen sa det bara brak o så var jakten i full gång   . Jävlar i helvete alltså   ! Reptilhjärnan kickade in och jag satte efter fanskapen med ett avgrundsvrål (sorry neighbours   ) och fick lyckligtvis först Frasse att vända, sen Yaxxon och sist Nixx   . Man kan säga att mitt onda knä INTE blev bättre och att min röst ligger kvar nånstans där ute på ängen men jag vaknade iaf ...  och katten klarade sig .

_
Igår fick jag skjuts hem från jobbet   och när vi kom hem satte vi fart med hundrastning och snabbstädning för att Sophia, Fredde och Vincent skulle komma förbi på måndagsmys   . Jonas grillade gott, gjorde sin supersallad och meckade vitlöksbröd   . En väldigt mysig måndag all inclusive och Vincent tuggade i sig imponerande mängder mat han med   . Han var troligen helt slut efter sitt första dygn utan napp för efter mat och lite kakor svimmade han på soffan   .

_
_
Vi fick en jättefin inflyttningspresent oxå - tre glasskålar i olika storlekar   . Perfekt!

_
_
"Djupt inombords är jag en väldigt ytlig person."   

Av Nina Palm - 22 augusti 2011 07:20

Har startat lite ambitiöst idag genom att läsa in mig och tycka till om ett mål som vi ska ha förhandling i på onsdag och som ordföranden ville ha ett litet möte om idag   . Chockad själv faktiskt - är rätt bra på att hålla färgen och verka insatt lixom och brukar köra på det   . Jag har t.o.m kollat lite rättsfall ... borde kanske ta tempen ändå?

_
Hur som helst. Helgen har varit mysig. I fredags var vi och handlade efter jobbet och på kvällen käkade vi ostbricka och drack gott till det i sällskap av Jennifer, som behövde lyxa lite efter en hel dags trädgårdsrenovering   . I lördags åkte vi först till IKEA en runda för att handla tre gröna runda mattor till vardagsrummet och ett överkast till sängen och sen tog vi en vända till Ica Maxi för att shoppa mat och gardiner (jag visste att de hade paneler där i rätt gröna färg lixom   ). Min lillasyster med familj skulle komma på besök (mycket husesyn blir det) så när vi väl kom hem igen blev det fullt ös jätteklös med städning och piff   . En supermysig eftermiddag blev det med goda hamburgare från grillen, fika som ingen mer än Max såg vitsen med, Frassegosning (han är väldigt poppis den där Fräserbilen ... tydligen) och så lite fotboll. MFF hade flyt och slog GAIS med 2-1   . Ja och så fick vi nya blommor med ursnygga krukor som vi ska ha i sovrummet   .

_


_
 

Nya överkastet och sängborden som vi s.a.s fick på köpet eftersom vår säng till slut blev mer än en månad försenad      (lamporna är provisoriska och - ja - olika stora   ).

 

_
Igår hade jag stooorslagna lydnadsplaner för Yaxxon och Jonas hade dito för Frasse men det stannade vid att bara planeringen för träningen blev klar ... jag har bara ingen LUST just nu och ingen ork och motivation heller för den delen  . Men men. Nu vet iaf vad jag ska göra och bara det är ju ett framsteg kan man tycka   . Förhoppningsvis får jag eld i baken inom kort för det hade ju varit roligt om vi hade kunnat komma ut i elitklass spår nån gång innan jul och kanske ta lägre klass i rapport oxå   . Fördelen med att inte vara taggad är att det lilla man gör blir ganska seriöst och ordentligt iaf   . Yaxxon är ju inte ens besvärlig att träna med utan hur lättlärd, stabil och samarbetsvillig som helst så den enda förklaring jag har är att ... "de e mycke nu"   . Den enda planering som förefaller funka är trädgårdsplaneringen - ALLA rabatter är numera rensade en gång iaf   .

_
Ikväll, eller egentligen efter jobbet, kommer Sophia och Fredde på besök. Både de och Jonas jobbar 32 helger i sträck ett tag framöver och så är det en massa annat meck, typ jobb och klubberi, varje kväll så IKVÄLL ska vi träffas för första gången på lääääänge   . Mys!

_
Imorron förmiddag kommer äntligen vår säng   och övriga planer för veckan är; att Jonas ska sätta igång med målning och tapetsering av sovrummet (om vi hinner handla färg), att jag ska måla garderobsdörrarna i hallen (om vi hinner handla färg), att vi ska sätta upp tavlor och lampor lite varstans OCH att jag ska träna ett par pass med Kamelkungen. Får summera utfallet av den här planeringen nästa måndag   .

_
"Det är bara i lexikon som lön kommer före möda."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards