Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under juli 2010

Av Nina Palm - 13 juli 2010 08:32

Just nu sitter jag med AC:n på svala 18 grader och lyssnar på hur regnet smattrar mot fönsterbläcket   . Lovely stuff! Det får gärna vara varmt för min del - tror jag - det är den här sjukt höga luftfuktigheten som gör att man blir helt förstörd   . Gick på hyfsad runda med de tre icke tjänstgörande hundarna imorse och jag tror jag hade kommit 200 meter när svetten började bryta fram i hårbotten (under håret som f.ö inte torkat sen duschen igår vid 20.30-tiden   ). Hur vedervidrigt som helst! Men men. Det var bara att hutta alla kläder i tvätten och duscha igen nu på morronen trots att man - nyduschad - sovit med TD (tvärdrag) och utan täcke   .

_
Igår när jag kom hem från jobbet var hundarna nyrastade och efter en stund i soffan tog vi oss en powerwalk (låter proffsigare än "enpromenad i jävligt hög fart"  ) på 10 000 steg. Den tog 1 tim och knappa 15 minuter och för mig var det Pass 42   . Medelpuls på 136, maxpuls på 152 och 700 kalorier lämnade kroppen   . Lite störigt att 1200 kalorier lämnade Jonas kropp på exakt samma sträcka även om jag VET att killar förbränner mer och snabbare + att han väger ett par kilo mer än vad jag gör   .

_

Jaja. Annars en lugn kväll med middag och lite film innan jag checkade ut för att orka upp idag   . Man sover ju inte skitbra i den här värmen direkt ... Men men. Övriga happenings igår var att Yaxxon var farligt nära att bli föremål för en annons på Blocket   . Han skulle vara stöddig mot nåt så kraftfullt som en yorkshireterrier och när jag tog honom i kravatten bröt jag en nagel och DET gjorde skitont   . Ok - 2 brutna naglar = fila ner skiten   . Synd, för de var rätt långa   . Spännande liv!

_
Efter jobbet idag väntar ett benpass på gymet och sen ska jag parkera mig på locket, invänta svalare väder och se om jag ids ta mig samman och göra nåt fränt med djuren   . Eller inte   .

_
Och nu har det slutat regna.

_
ANTAL STEG IGÅR: 19 556

_
"Kruxet med goda idéer är att de snabbt urartar till hårt arbete."   

Av Nina Palm - 12 juli 2010 07:50

Ute strålar solen och det är 23 grader varmt redan och klockan är inte ens 8   . Iofs var det 21 grader redan halv 6 när jag var ute med bären, trots det hett efterlängtade åskovädret och ösregnet igår kväll är det kvavt som satan   . Men men. Är det sommar så är det   .

_

Igår tog jag årets första sol- och baddag. Eftersom jag verkligen H A T A R sand och kliande salt    åkte jag inte till havet utan till Barabadet rätt tidigt för att bättra på brännan ... eller bättra på å bättra på, jag har inte direkt skaffat mig nån bränna utöver den jag fått på armarna och på nejsan' men ändå   . Vicky och Alexandra kom efter ett par timmar och vi hade det rätt mysigt där en stund och herrejösses va me fräknar jag fick över hela kroppen   . Är man av mörkbeige typ så får man fräknar, enkelt. Min pappa är väldigt prickig han med så det var ju klart att nån av oss två döttrar skulle bli prickig (medan den andra då naturligtvis skulle få mammas olivfärgade och lättbronzade hudfärg   ). Hur som helst. Lite färg fick jag och det var bara så gött att sitta där och läsa, kolla på folk, dricka kaffe och plumsa i härligt klordoftande vatten mellan varven och slippa sand mellan tårna   .

_
Mycket mer hände inte igår. Fotbolls-VM final på TV:n och det var inte så där vidare värst intressant för vår del - Tyskland fick ju sitt brons i lördags - men Holland hade snyggast dressar iaf   . Matchade de gula korten om inte annat, som stod som spön o backen. GRATTIS Spanien till segern även om jag tyckte var synd att Villa inte fick pricka målet en enda gång för gudarna ska veta att han passade fotograferna bakom målet många gånger både mot Tyskland och under de minuter jag såg av matchen igår   .

_
I lördags gjorde jag klart golvet på balkongen och fick en märklig arbetsskada på köpet - min högertumme har "sovit" i över ett dygn nu   , känns exakt som jag har fått en tandläkarbedövning i den som inte släpper. Konstigt. Jag klippte (hittade inte sågen och man tager det man haver) isär klick-plattorna (gummi under) och detta var tydligen hälsovådligt för min tumme   . Men men. Vi får väl se  om det går över annars får jag väl kolla läget hos fabro' doktorn, det gör ju inte ont iaf utan känns bara lite halvkymigt. Hmm. Hundarna fick sig en hyfsad runda mitt på dan i hittan' och jag tycker ändå att de är relativt pigga   . Så klart att de dricker och flåsar mer men de är allerta och piggelina på sina rundor och det är ju bra   . Själv var inte särskilt piggelin efter 8000 steg hundrundor i ökensol men det är smällar man får ta   .

_
På kvällen var det träningstajm i Vomb (tack Gun och Tereze   !). Vi samlades vid 19-tiden och då var det 31 grader i bushen   . Det var jag, Gosia, Anette, Irene och Cina som samlat ihop våra sista gnuttor av inspiration och tack gode gud för det för vi hade en härlig kväll  med spår, uppletande, supergoda nybakade bullar som Irene bjöd på och så grillerill så klart  . Min fot är fortfarande inte alldeles pigg och jag måste verkligen passa mig så att jag inte trampar fel i terrängen så Yaxxon fick ett klurspår med många vinklar, virr-varr och andra svårigheter + 6 skogspinnar som apporter, första vinkeln kom efter ca 5 meter i spåret och då insåg Kamelkungen vad klockan var slagen och han spårade riktigt noggrant, i vettig fart och missade för första gången på länge inte en enda grej i spåret  som var 6-700 meter långt  . Bra jobbat i närmare 30 graders värme tycker iallafall jag   . Upppletande körde vi lite senare och det var ju tyvärr ingen  höjdare alls det - springigt, spårigt, ofokuserat och jönsigt   . Men men. Vi fick in grejerna till sist och den grej han hade svårast med slet han i ärlighetens namn som ett djur (ja jag vet - han ÄR ett djur   ) för att hitta. Jag brukar ju inte låta vovven ifråga få mer än 15 sek ungefär innan jag kallar in för nytt skick (om jag inte ser att det är på G att bli träff) men nu kändes det verkligen viktigt att han fick jobba klart för att få med sig den minnesbilden hem   . Nixx fick ett spår han med och det genomförde han hellre än bra   . Pga foten - återigen - hade jag gått i krumelurer och sånt för att hålla nere farten men Nixx, som inte har fått spåra på länge var ju laddad för spårattack de luxe och ... ja. Hade gibbonarmar efter den pärsen men han hittade alla pinnar pch fick sin boll på slutet, dåren   . Nixx avslutade sin afton med att tvinga mig och sen Anette och Gosia att gömma hans speciellt utvalda kotte i skogen (bland 4 miljarder andra kottar   ). Han är otrolig med det där - han slutar ALDRIG att leta och just i lördags kom han  in och lämnade sin upphittade kotte så fint i handen på alla oss 3   . 67 gånger i rad   . Vid 23-tiden rullade vi hemåt i sommarnatten och jag tog en tur med Kajsa - som varit och badat med Frasse och Jonas - innan det var goggonannadags.


_
Idag är det måndag och vi får se vad som händer - inga bestämda planer än så länge och det är helt ok det med   .


_
ANTAL STEG IGÅR: ingen aning

ANTAL STEG I LÖRDAGS: 16 171

_
"Gör aldrig ingenting"   



Av Nina Palm - 10 juli 2010 11:38

Ledig lördag och ute är det varmare än varmast   !

_
Vaknade till nyservade vovvar och bara det är ju HELT underbart eftersom jag abonnerar på morronrundorna i den här familjen - uppe med tuppen jämt lixom   - medan kvällsturerna är vikta åt Jonas - nattuggla de luxe   . Match made in heaven om man har hundar   . Också.

_
Igår tränade jag Pass 41 på gymet - rygg, bröst, mage - och herrejösses va varmt det var    . MEN det ordnade sig och när jag kom hem var Jonas iväg och rastade bären i havet - waterwalk   . Det är långgrunt som satan och man kan typ gå till Danmark. Kajsa får simma lite mer än de andra men det gillar hon så det är ok. Extra kul att munkorgarna åkte av redan efter 100 m när Jonas kopplade loss hela högen   . Nåt säger mig att bada med tandskydd är så där fränt   .

_
När alla kommit hem väntade tvättid och middag innan det var dags för Jonas och Fräset att åka till jobbet för nattpass   .

_
Själv tog jag oxå ett nattpass - mummade fönster och gjorde fint här i boet   . Herregud, det var ett gympass bara det   . Men fint blev det tycker jag - inget mög i hörnen is the shit. Nu på morgonen har jag fixat badrummet med Kalkosan och börjat lägga klickgolvet på balkongen ... 2 månader senare   . Typiskt nog hittar jag inte såghelvetet så jag kan inte göra klart   .

_
  

_
Nu ska jag strax traska ut med bären i hittan' ... Va fina de är   . Ikväll tar jag med mig ett par stycken ut i bushen, Yaxxon är given iaf så får vi se om Nille eller Karlsson får hänka på. Jonas ska jobba i natt igen så Frasse och han får sällis av ett Gråben på sin kvällstur   .

_

Fina fina Kajsa Karlsson   
  

_
Yaxxon och hans älskade storebror    

  

_
Frasse Fräs med pinne   

  

_
Nä om man skulle då alltså ...   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 14 108

_
"Vad spelar det för roll om du vinner hela världen om du förlorar dig själv?"   

Av Nina Palm - 9 juli 2010 09:56

Ni har jag 31 arbetsdagar kvar innan det är dags att vara ledig igen och jag undrar hur i all världen det ska gå med tanke på att den här veckan har varit extremt segodego   . Jaja. Startsträckan har seriöst varit oroväckande lång den här gången men det kan ju oxå vara åldersrelaterat precis som det faktum att mina volanger bytt plats från lallan och benen till magen - va vet ja lixom   ?

_
Igår var jag ensamstående med 4 hundar medan Jonas roade sig med sina hundförarkollegor hemma hos Martin och Åsa ... där det bl.a. serverades en chokkelatårta som inte gick av för hackor   . En härlig kväll hade det haft   . Ensamstående med 4 hundar av medelstor modell och med vissa relationsschismer (som jag helst inte utmanar utan sällskap av Jonas) innebär i stort sett att man går ihjäl sig   . VILKET jag egentligen inte har nåt emot - apropå volangerna då alltså  . Hur som helst promenixade jag med hundarna och passade på klippa klossingar på samtliga   . Vad är grejen med kloklippning egentligen? Man retar sig på klippetiklopp i en vecka innan man plockar fram klotången och åtgärdar   . Samma sak med soppåsen - man pregar i grejer så att den dållet' går att få ur hållaren innan man tar tag i det och går de 5 metrarna till sopnedkastet   . Nu har vi iofs inte nåt sopnedkast längre utan en "miljöstation" gubevars som ligger 40 meter bort, men ändå   . Efter de första hundrundorna tog jag en paus innan jag drog på mig springkläder och pulsklocka och stack ut på motionsrunda med mig själv - Pass 40, 4 km på ca 25 min och jag höll på att dö MEN överlevde   , medelpuls på 163 och maxpuls på 171 (den där satans uppförsbacken mot Statoil kommer att bli min död   ) o så gjorde jag av med 411 kalorier   . Fick bromsa (hmm   ) och gå en liiiten bit bara.


_
Efter dusch o återhämtning var det dags för ett par lite längre hundrundor och sen kan jag säga att jag somnade ovaggad och hörde inte ett barr av Kajsas hallå (som jag utgår ifrån att hon presterade) när Jonas kom hem   .

_
Hundträning har det inte blivit de senaste dagarna men det känns helt ok att jobba lite med hörsamhet, svart/vitt (svårare än vad man tror) och platsliggning all over the place + att bara ha KUL med jyxen   . Man fastnar lätt i "prestera mera" och jag undrar jag hur kul det är för hundarna i längden   . Nu vill man ju inte jönsa till några moment så därför tycker jag det funkar bra att fixa med sånt på promenaderna   . Relation is the shit s.a.s.    . Imorgon kväll har vi iaf paxat mark efter Guns och BG:s grupp i skooogen och min plan är att greja lite med spårupptag och skogspinnar med Yaxxon + uppletandeavlämningar   . Det verkar som vi är några stycken som ska ut - lovely   .


_
Efter jobbet idag väntar en tur till gymet och sen blir det mest mys uppblandat med tvättid tror jag   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 21 111

_
"Han som inte kan göra det han vill får göra det han kan."  


Av Nina Palm - 8 juli 2010 07:55

Torsdag idag och första arbetsveckan efter semestern är snart avklarad och min nästa lediga vecka är nu säkrad eftersom min goa' kollega Martina tagit mina inplanerade psykförhandlingar vecka 34   .

_

Vad har hänt? Njae. Inte mycket   . I tisdags efter jobbet åkte jag till gymet och körde Pass 39 - armar, axlar, mage - och det kändes rätt bra faktiskt   . Efter en dusch och liten snabbfika åkte vi ut på äventyr ... minst sagt   . Lite kryptiskt så där men så får det vara ett tag till har jag bestämt  *tralalalalaaa*   .

_
Igår på dan hade Jonas och Sebastian en bad-dejt med Vicky och Alexandra på Barabadet eftersom värmen kommit tillbaka   .  De lediga de kan lixom   .

_
På kvällen stannade vi hemma från gruppens sommarlovsträning för att kolla på Tyskland i semifinal i fotbolls-VM mot Spanien   . Höll på att svimma när jag såg det tyska laget traska in - herregud, de är ju knappt vuxna, de där pågarna   . Spanien var för bra igår och vann med 1-0 men shit vilket framtidslag Tyskland har   ! Nu blir det match om bronset och jag är superimponerad att de tagit sig så långt med ett så ungt lag - hatten av   . Läste på nätet att halva styrkan spelade i U21-landslaget förra året!! HEJA TYSKLAND   - friskt vågat och nästan vunnet!

_
  

_
Till fotbollen drack vi lite Mexico-bärs med lime och det var riktigt mysigt - bärs och fotboll lixom   .

_
  

_
Ikväll ska Jonas på K9-party i Trellehulla och jag får se vad jag hittar på med de 4 pälsarna   . Hundfria hundpartyn kräver massiva insatser på Köpenhamnsvägen   . Som kompensation tog Jonas en rejäl långrunda med hela högen igår eftermiddag/kväll och nu på morronen fick jag en behaglig morronrunda med bara Frasse och Kajsa   .

_
Det var det om detta.

_
ANTAL STEG I TISDAGS: 11 507

ANTAL STEG IGÅR: 8 766   

_
"Ett huvud utan bekymmer finns bara på en fågelskrämma."   


Av Nina Palm - 6 juli 2010 07:50

Herregud alltså   . Det var ingen lek att stiga upp igår morse och hasa sig ut på runda med Kajsa, Nixx och Yaxxon - huvet' kändes som fastlimmat i kudden när klockan började bröla och jag hann komma ett par kilometer på rundan innan vaderna kändes någorlunda pigga   . Himska' saker   ! Men men. Väl på plats i gruvan hade jag ett par fina högar att ta itu med och en del mail (vi snackar över 100) och gårdagen ägnade jag faktiskt bara åt att skapa nån form av ordning och plan för det hela   . Det räckte fint för att vara helt kraschad vid 16-tiden   . Värmen gör ju sitt till oxå men min bestämda uppfattning är att man borde ha lagstadgad rätt till en veckas halvtid efter minst 3 veckors ledigt   ! Upp till kamp ... nån   ?

_
Väl hemma väntade hundrundor och lite shopping medan Jonas hämtade Sebbe   och efter miiddag och sånt fanns det inte mycket energi kvar ... Det blev till att chilla på locket med lite fika å så bara   . Tog en tur med Kajsa och Frasse när det faktiskt hade börjat regna lite - tack god gud! - och det var så himla skönt att vara ute att jag övade lite platsliggning, främst med Frasse men även Kajsa fick ligga (hur lät DET då   ?!). Ja å så blev det fritt följ, framförgående, inkallning och kryp oxå när jag väl var igång och faktum är att det känns som att Fräset börjar tycka att jag uppgraderats från en möbel till nån form av flercellig livsform nu iallafall ...   . Eller oxå är det helt enkelt så att han gillar Frolic   ? Jonas började sin återkomst efter semestern med hundträning han, vilket jag faktiskt inte var helt avis på iom att det var ca. 30 grader skitvarmt ute på Revinge   . Kajsa fick krypa, skälla och springa en lååång inkallning med stå och ligg medan Frasse faktiskt låg plats fint   . Detta kan ha berott på ren utmattning efter en lång dag i kombo med att han var fastbunden i ett träd men jag tyckte iaf att han var duktig   . Hur som helst. Väl hemma var det filmtajm på TV (Wild Hogs), tyvärr orkade jag inte vara vaken hela vägen och kan  inte låta bli att reta mig på att man börjar sända en film 22.00 mitt i veckan när folk faktiskt ska upp och jobba dan efter   .

_
I söndags var det gränsfall olidligt varmt i Malmö så det hände INTE mycket i våra liv kan jag säga. Jag gjorde en repris av fredagens powerwalksupplägg - dvs. Pass 38 - och höll på att dö på kuppen   . 10 000 steg, nästan 800 kcal, medelpuls på 136 och maxpuls på 171 (sprang en bit oxå). Idag väntar Pass 39 på gymet, väskan är packad, jag har apselut ingen lust men a woman's gotta do what a woman's gotta do   . Jonas invigde din pulsklocka och har mjukstartat sin löpträning efter en period av tradigt ont i sitt knä ... med ca 4 km löpning/pass - trött man blir, en annan har ju en dylik distans som slutmål typ *hrmff*   .

_
ANTAL STEG I SÖNDAGS: 14 028
ANTAL STEG IGÅR: 13 563

_
"Så länge man har roligt är ingen tid bortkastad."   

Av Nina Palm - 4 juli 2010 08:46

Sista semestermorronen   och imorgon är det dags att ställa klockan och stampa igång med rutinerna igen ... Fast å andra sidan hade väl semestern inte varit så underbar, om man INTE hade haft sin saltgruva med tidiga morgnar och upptagen tid   . Men det hör till att gnälla när semestern är slut och det är en mänsklig rättighet att tycka synd om sig själv nån gång i månaden faktist'   .

_
Vi har haft en en helt underbar ledighet med 100 % mys   . Förutom Marmavecka deluxe har vi passat på att hitta på roliga saker bara för människor, sova, äta gott och göra kul saker med alla bären   . Det verkar som vi kan pricka en vecka till i slutet av augusti och det är ju kul att ha den veckan att se fram emot   .

_
Okej. I fredags kom jag iaf igång med träningen igen och gick en powerwalk som hette duga   . Pass 37 = powerwalk 8 000 steg + springa 2 000 steg, medelpuls 136 (pulsklocka is the shit   ) och maxpls 172 å så brände jag 749 kcal när jag ändå var igång   .  Foten funkar inte 100 och jag är fortfarande liite svullen över fotknölen men bara jag går plant underlag så   . Kajsa och Frasse följde med på första 5000 stegen och Yaxxon och Nixx på de sista (var inne och bytte djur i halvtid lixom   ) och var sjukt nöjda sen   . Vi tog en tur på stan sen, käkade lite och fixade en pulsklocka till Jonas oxå   . På kvällen var vi hemma hos Gosia och Jörgen och käkade god middag tillsammans med Anette och Micke och det blev rätt sent ... eller tidigt innan vi kom hem   .

_
Igår kom Sebastian igen och efter ett tag kom iväg ut i solen och hettan (30 grader!!   ) och köpte mjukglass i Limhamn. Herregud så varmt! Det var därför vi körde skogsträning med djuren på kvällen   . Vid 18.30-tiden samlades gruppen i Vomb och det var bara SÅ mysigt att sitta där och babbla att det tog ett tag att komma oss för att faktiskt träna   . Hur som helst. Jonas hade gått en rejäl runda med Kajsa och Nixx innan vi körde så de fick stanna hemma men Frasse och Yaxxon fick spåra och leta saker   . Jag är ju rätt svag i min vänsterfossing så mitt jobb blev att trampa spåren åt Frasse och Yaxxon medan Jonas spårade med gossarna   . Frasse fick ett spår som var ca 1 km långt med 9 markerade apporter (nycklar, mobiler, små metallbrickor) och 1 "slamkrypare" + slut   . Syfte: bromsa och liggmarkering av apporter   . Jag gick med i spåret (lugnt och fint) och Frasse spårade som värsta guden och Jonas blev rent lång i huet' när Fräset markerade slamkryparen som sista apport, en liiiten metallbricka   (han var övertygad om att de hade gått över den). Jättekul! Bromsningen kan ju verka jobbig men det känns som att Frasse faktiskt börjar gilla att spåra utan panik i kubik   .

_
  


Yaxxon hade ju en del bry med naturpinnarna på lägret (vilket jag v e r k l i g e n inte hade räknat med   ). Eller "bry" är väl fel att säga, han sket helt enkelt i att markera dem   . Så han fick ett spår på 600 meter ungefär med idel ädel vinklar och 6 naturpinnar, som jag markerade med snitslar rakt ovanför ... han markerade 5 naturpinnar fint och gick bara över 1   . Jag la mig själv som slut i Yaxxons spår och det var ju fränt tyckte Lillot   .

_
Efter grillning var det dags för uppletande och Yaxxon var först ut  av våra  . Det gick ju bra de första 3 föremålen - ville ha hyfsad storlek på grejerna för att jobba med avlämnandena - men så fick han ett VÄLDIGT stort och - troligen - världens  snabbaste föremål ... Sprang rakt på en skogshare och sen var det morsning korsning, hej och ivej'   . MY GOD! Vrålade så att barren ramlade från träden och han kom tillbaka rätt snabbt men det vore fan en underdrift att säga att han hade tappat uppletandetråden   . Efter lite meck fick jag honom på hyfsat rätt köl iaf och sista föremålet plockades in   .

_
  

_
Frasse sen. Han fick in 2 av 4 grejer rätt snabbt men han hade tyvärr lite grunda skick och när det strulade ställde han sig och glodde förväntansfullt på oss "amen - hallå där, är det ingen som ska gå ut och poppa grejerna snart?!"   . Inte det nej   . Alltså jobbade Jonas ut honom med "stanna" - "ut" och efter det att tredje föremålet var inne gick han ut och skickade på fjärde från en plats en bit ut i rutan. Back to basics med vindövningar får det bli   . MYCKET bra apporteringar och avlämningar hade han, Fräset   .


_
När vi plockade ner rutan hade klockan hunnit bli 23 och det var rätt mörkt i skogen  - lite spännande så där lixom .

_
Idag väntar tvättid, powerwalk för mig och sen ska jag göra vad jag kan för att komma i säng i tid ikväll   .

_
Jag har ju missat hela fotbolls-VM i princip (plågsamt ointressant) men igår kan jag säga att den där turneringen fick ett visst underhållningssvärde   . Tyskland spelade brallan av Argentina ... 4-0, rena korpresultatet och det är inte utan att man tycker det är rätt läckert att de 3 av 4 lag i semifinalerna där nere i Sydafrika är Europeiska   . Jag säger som Christer Sjögren - I love Europe   !

_
ANTAL STEG I FREDAGS: 16 983
ANTAL STEG IGÅR: 16 868

_
"Only in Sweden ..."   

 


Av Nina Palm - 2 juli 2010 09:21

Undras var de här 3 veckorna tog vägen ..? *poff* så är de till ända   . Men men. Nu har vi sannerligen kommit in i semesterlunken här på Köpenhamnsvägen och jag har nästan lyckats vända på dygnet   . Blir ju kul att vända tebax det hela på söndag   .

_
Igår var vi på klubben och tränade på förmiddan   . Jonas och Frasse körde ett skyddspass med Magnus som figge och det gick hur bra som helst! Fin kontroll på saker och ting, det var egentligen bara ett återkallande som misslyckades och så har Fräset en ovana att bli "tassig" på ärmen när Jonas är på väg för avhämtning/att ansluta efter (skitsnyggt) civilsändande ... Känns lite som att det varit lite bråk i anslutningen och att Frasse kommer i lite konflikt just där men eftersom Magnus visste det sa han ett lågt "sitt" till Fräset INNAN tassarna hann dutta på ärmen   . Bra bra! De körde transporter, överfall, bevakningar i ärm, civilsändande och modprov och allt funkade finfint, utom det första återkallandet   .  De jobbar mycket med anslutningar och kontroll och det ser riktigt riktigt bra ut nu   .

_
Jag och Yaxxon körde ett lydnadspass - tunga apporten, skall, kryp, inkallning med ställande, inkallningsingångar och uthopp   . Solen sken som satan och det var ganska varmt så jag tog en del pauser men Yaxxon verkar inte vara särskilt påverkad av värmen, pigg och koncentrerad hela vägen   . Vi jobbade vidare med gripandet av tungen, jag la godiset under vänsterfoten vid skallet, körde starter och halter i krypet (yummie position   !) , inkallningen med ställande är snart redo för full sträcka men ingångarna är ju bara too much for a white woman   . Full fräs och hallaballoo deluxe   . Öva öva öva!

_
Nixx och Kajsa fick oxå komma ut och göra lite trix och de är faktiskt duktiga   ! Har liiite svårt att smälta att Nixx numera både kryper och apporterar som värsta kungen ...   . Kunde han ju ha gjort LITE tidigare!! Typ   .

_
Igår kväll tog vi en glassrunda (nya semesternöjet   !) och landade i Skanör, Falsterbo och Ljunghusen   . HERREGUD vilka fina hus där finns men där står ju en del ruckel oxå kan jag säga! Det är nåt sorgligt över slitna och nedgångna hus där ingen har brytt sig på 20-tals år   . Nu får man ju säkert ganska många miljoner för ett ruckel ute på Näset oxå men ... ja. Tradigt. Efter Näsetrundan åkte vi in till stan för att kolla på Öresundsbrons 10-årsjubileum. De skulle smälla av 1 ton fyrverkerier och så skulle det vara lasershow ... Fyrverkerierna såg vi ju - det smällde satan både på den svenska och den danska sidan och det coolaste var ett fyrverkeri som smälldes av som en kedja längs bron   . Men lasershowen var ju hur mesig som helst ...   . Herrejössesmånga hade bestämt sig för att se jubileumet och det var miljarder bilar på väg på samma håll   . Dit och hem.

_
Idag får vi se vad som händer. Har nyss vaknat egentligen. Solen skiner och hundarna ligger och sover efter frullen ... Powerwalktajm tror jag. Foten känns lite bättre   . Jo - så får det bli! Ikväll ska vi hem till Gosia och Jörgen och äta lite gott och ha det gött   .


_
Puss & kram   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards