Palmstrands schäfrar

Direktlänk till inlägg 4 juli 2010

SISTA SEMESTERMORRONEN :(

Av Nina Palm - 4 juli 2010 08:46

Sista semestermorronen   och imorgon är det dags att ställa klockan och stampa igång med rutinerna igen ... Fast å andra sidan hade väl semestern inte varit så underbar, om man INTE hade haft sin saltgruva med tidiga morgnar och upptagen tid   . Men det hör till att gnälla när semestern är slut och det är en mänsklig rättighet att tycka synd om sig själv nån gång i månaden faktist'   .

_
Vi har haft en en helt underbar ledighet med 100 % mys   . Förutom Marmavecka deluxe har vi passat på att hitta på roliga saker bara för människor, sova, äta gott och göra kul saker med alla bären   . Det verkar som vi kan pricka en vecka till i slutet av augusti och det är ju kul att ha den veckan att se fram emot   .

_
Okej. I fredags kom jag iaf igång med träningen igen och gick en powerwalk som hette duga   . Pass 37 = powerwalk 8 000 steg + springa 2 000 steg, medelpuls 136 (pulsklocka is the shit   ) och maxpls 172 å så brände jag 749 kcal när jag ändå var igång   .  Foten funkar inte 100 och jag är fortfarande liite svullen över fotknölen men bara jag går plant underlag så   . Kajsa och Frasse följde med på första 5000 stegen och Yaxxon och Nixx på de sista (var inne och bytte djur i halvtid lixom   ) och var sjukt nöjda sen   . Vi tog en tur på stan sen, käkade lite och fixade en pulsklocka till Jonas oxå   . På kvällen var vi hemma hos Gosia och Jörgen och käkade god middag tillsammans med Anette och Micke och det blev rätt sent ... eller tidigt innan vi kom hem   .

_
Igår kom Sebastian igen och efter ett tag kom iväg ut i solen och hettan (30 grader!!   ) och köpte mjukglass i Limhamn. Herregud så varmt! Det var därför vi körde skogsträning med djuren på kvällen   . Vid 18.30-tiden samlades gruppen i Vomb och det var bara SÅ mysigt att sitta där och babbla att det tog ett tag att komma oss för att faktiskt träna   . Hur som helst. Jonas hade gått en rejäl runda med Kajsa och Nixx innan vi körde så de fick stanna hemma men Frasse och Yaxxon fick spåra och leta saker   . Jag är ju rätt svag i min vänsterfossing så mitt jobb blev att trampa spåren åt Frasse och Yaxxon medan Jonas spårade med gossarna   . Frasse fick ett spår som var ca 1 km långt med 9 markerade apporter (nycklar, mobiler, små metallbrickor) och 1 "slamkrypare" + slut   . Syfte: bromsa och liggmarkering av apporter   . Jag gick med i spåret (lugnt och fint) och Frasse spårade som värsta guden och Jonas blev rent lång i huet' när Fräset markerade slamkryparen som sista apport, en liiiten metallbricka   (han var övertygad om att de hade gått över den). Jättekul! Bromsningen kan ju verka jobbig men det känns som att Frasse faktiskt börjar gilla att spåra utan panik i kubik   .

_
  


Yaxxon hade ju en del bry med naturpinnarna på lägret (vilket jag v e r k l i g e n inte hade räknat med   ). Eller "bry" är väl fel att säga, han sket helt enkelt i att markera dem   . Så han fick ett spår på 600 meter ungefär med idel ädel vinklar och 6 naturpinnar, som jag markerade med snitslar rakt ovanför ... han markerade 5 naturpinnar fint och gick bara över 1   . Jag la mig själv som slut i Yaxxons spår och det var ju fränt tyckte Lillot   .

_
Efter grillning var det dags för uppletande och Yaxxon var först ut  av våra  . Det gick ju bra de första 3 föremålen - ville ha hyfsad storlek på grejerna för att jobba med avlämnandena - men så fick han ett VÄLDIGT stort och - troligen - världens  snabbaste föremål ... Sprang rakt på en skogshare och sen var det morsning korsning, hej och ivej'   . MY GOD! Vrålade så att barren ramlade från träden och han kom tillbaka rätt snabbt men det vore fan en underdrift att säga att han hade tappat uppletandetråden   . Efter lite meck fick jag honom på hyfsat rätt köl iaf och sista föremålet plockades in   .

_
  

_
Frasse sen. Han fick in 2 av 4 grejer rätt snabbt men han hade tyvärr lite grunda skick och när det strulade ställde han sig och glodde förväntansfullt på oss "amen - hallå där, är det ingen som ska gå ut och poppa grejerna snart?!"   . Inte det nej   . Alltså jobbade Jonas ut honom med "stanna" - "ut" och efter det att tredje föremålet var inne gick han ut och skickade på fjärde från en plats en bit ut i rutan. Back to basics med vindövningar får det bli   . MYCKET bra apporteringar och avlämningar hade han, Fräset   .


_
När vi plockade ner rutan hade klockan hunnit bli 23 och det var rätt mörkt i skogen  - lite spännande så där lixom .

_
Idag väntar tvättid, powerwalk för mig och sen ska jag göra vad jag kan för att komma i säng i tid ikväll   .

_
Jag har ju missat hela fotbolls-VM i princip (plågsamt ointressant) men igår kan jag säga att den där turneringen fick ett visst underhållningssvärde   . Tyskland spelade brallan av Argentina ... 4-0, rena korpresultatet och det är inte utan att man tycker det är rätt läckert att de 3 av 4 lag i semifinalerna där nere i Sydafrika är Europeiska   . Jag säger som Christer Sjögren - I love Europe   !

_
ANTAL STEG I FREDAGS: 16 983
ANTAL STEG IGÅR: 16 868

_
"Only in Sweden ..."   

 


 
 
Sabina

Sabina

4 juli 2010 11:18

Klart det är en mänsklig rättighet att gnälla om saltgruva traggel. :-)

Härligt att det börjar bli bättre med foten. Låter mysigt att springa med jyckarna, det har jag inte vågat mig på än... :-)

Ha en trevlig sista semestern dá!

http://cityclickers.wordpress.com

 
GBA

GBA

4 juli 2010 13:05

Så sant, utan saltgruva ingen semester, livet på en pinne:)

Härligt med kvällsträning, mycket mysigare än på dagen, särskilt nu i djungelhettan. jag vill ha REGN !!

Mitt i värsta hettan i går fick jag för mig att putsa fönster & byta gardiner, å i natt blev det ca 160 liter kånkande av vatten till den tänkta gräsmattan:)
Kjam

http://www.gbahundkonsult.n.nu

 
Nina

Nina

4 juli 2010 20:58

SABINA: Jag skulle gärna ha haft 3 veckor till :). MEN det är som det är med den saken och det är bara att bita ihop och njuta av lugnet som brukar råda på jobbet under sommaren :). Å så gnälla förståss *haha*. Jag vågar enbart springa för att det är skitvarmt = mkt trötta hundar efter 4 km prommis.

GBA: Det var SÅ mysigt där i skogen igår :). Jag vill oxå ha en liten runda regn ... Helst med en rejäl åskknall :). Du och jag har helt klart liknande städvanor *ags*!! Hoppas gräsmattan tar sig trots värmen ...

Kramar

http://www.palmstrand.se

 
Jessica

Jessica

5 juli 2010 09:34

Hoppas det inte kändes alltför tungt att börja jobba igen! Skönt med en vecka i augusti, det kommer jag också att klämma in:)

Ja jag får väl prova att fota din Kamelkung vid tillfälle så får vi se hur manlig jag kan få honom att se ut;)
Ha en bra vecka:)

http://www.yrlabus.se

 
Nina

Nina

5 juli 2010 09:40

JESSICA: 1000 tack för detta :)! Vi får försöka bestämma nån dag när det kan passa. Det är en utmaning som heter duga det *haha*. Ha en go vecka du med! Själv är jag just nu nöjd med att jag kom ihåg mitt inloggningslösen på jobbdatorn ;)

http://www.palmstrand.se

 
Cina

Cina

5 juli 2010 10:01

Hoppas du fått en god natts sömn o att rutinstarten efter semestern gått bra :o) Visst är det lite småjobbigt att semestern tar slut - men det är oxå charmen så att säga med den...att den är begränsad o att det kommer mera ;o)

Skönt med kvällsträningen kan jag tänka mig - tänk bara om hararna kunde senarelägga sina akviteter oxå till typ efter kl 00.00 ;o)

http://yallayalla.cinasliv.se

 
Ingen bild

Susanne

5 juli 2010 10:10

Ja, och precis som jag sitter du nu vid jobbedatorn och undrar var i helsike de dära härligt lediga dagarna tog vägen. Poff och semestern var slut för denna gången,hmm.// Kramis

 
Nina

Nina

5 juli 2010 10:33

CINA: Jag har vaknat 190 ggr i natt pga värmen ... men känner mig ganska piggelinus ändå måste jag erkänna. Lite komavarning i hjärnkontoret men jag har iaf gjort en to do-list. DET är en bra början *haha*. Skogsharar är ett jävulens påfund!

SUSANNE: Jepp. OCH jag kom ihåg lösenordet vilket tydligen är ett tecken på att man haft för kort semester :). Men men. Vecka 34 är det dags igen!

Kramar

http://www.palmstrand.se

 
Noomi

Noomi

5 juli 2010 11:14

En härlig semester med avkoppling precis som sig bör, men attans att det går så fort..."Hur f-n gick det här till", typ.
Kvällsträning är en god idé i sommarhettan. Så smarta har ju inte vi varit, men å andra sidan har vi sjöar alldeles intill spårmarkerna, så jyckarna får doppa sig mellan varven.
Ha en bra första arbetsvecka :)
Dizzan hälsar och tackar för grattis!
Kram

http://www.dizzyweb.se

 
Nina

Nina

6 juli 2010 12:12

NOOMI: Jag man undrar lixom hur 3 hela veckor bara kan försvinna så där - *poff*. Hmm. Men men. Ny veckas ledigt blir det i slutet av augusti :). Kvällsträning is the shit, långa ljusa kvällar med ljumna vindar. Fast bad-pauser kan ju oxå funka förståss :). //kramar

http://www.palmstrand.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Palm - 19 november 2013 17:24

Nu har Palmstrands schäfrar flyttat igen, den här gången till Wordpress! Tack Eva Wallberg för hjälpen   ! Adressen är: http://bloggen.oneclick.palmstrand.se/   Hoppas att vi ses där!    ...

Av Nina Palm - 8 november 2013 08:42

Efter att ha förlorat många inlägg som plötsligt inte gått att spara, diverse säkerhetsproblem och en support som inte besvarar mail - bedrövligt på riktigt   ! - återgår jag till min gamla blogg.   Ni kan följa oss här:   Palmstrands schäfra...

Av Nina Palm - 4 november 2013 07:34


I helgen som gick gjorde jag och Yaxxon vårt 6:e försök i elit spår ... över ett år efter vår senaste spårtävling . Vi har inte riktigt haft nåt flyt i vårt spårtävlande och dessutom har vi säkert inte tränat spår som vi borde heller  . Jag tror att ...

Av Nina Palm - 31 oktober 2013 08:19

Själv har jag bollsinne som en verktygslåda men icke desto mindre är jag sjukt stolt över att bo i Sveriges Fotbollsstad nr 1 2013  ! Först vann LdB FC Malmö SM-guld    _   _Och sen följde MFF upp med att säkra sitt SM-guld på plastmattan i Borås...

Av Nina Palm - 28 oktober 2013 07:02

Som om det inte räcker med att jag nyss haft inflammation i mina axlar (åtgärdat) och alltid har mer eller mindre ont i mina hälsenor började mitt vänstra knä att bråka, helt plötsligt, i torsdags vid lunchtid. Trodde det var nåt övergående efter att...

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Juli 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards