Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under juni 2010

Av Nina Palm - 29 juni 2010 10:19

Veckan på Marma har varit helt suverän   ! Vädret nästan lite för bra, maten 100 % bättre än vad den varit innan *applåderar cateringen*, nya lätta täcken i sängarna (detaljer, detaljer   ), markerna var superfina efter en del regn innan vi kom, instruktörerna har varit världsklass, deltagarna underbara, alla barnen som var med har varit solstrålar och hundarna ... JÄTTEduktiga   . Sen hade vi en lägerfilial i en skog vid Dalälven som gjorde att Susanne och Lotta stannade hela veckan lång   . Sista kvällen kom snälla Peter och erbjöd en fisketur för Stefan, Roger, Kalle, Rasmus och Sebastian som renderade en 1.5 kilos gös för Sebbes del   .

_
Träningen DÅ. Jodå. Yaxxon och jag var med i Spårgruppen och hade Heidi Koivisto som instruktör   . Heidi har varit en idékälla av rang, rakt på sak och ganska brutal (tur man är van vid GBA   ). Hon är väldigt engagerad, jättekunnig och pedagogisk, effektiv och utgår från varje hunds styrkor och svagheter på ett begripligt sätt. Inte en massa tugg på fackspråk och jag tror alla fick den tid de behövde ... eller mäktade med   . Extra bra är att Heidi är "bra med folk", känner in det mesta i stämningsväg och kan nog charma brallorna av de flesta   . Heidi har varit lite av en idol för mig ända sedan hon fick håret att blåsa bakåt på planskyddspubliken på SM i Karlshamn 2001 ... (eller var det 2002) när hon kommenderade figgen "TRRRAAAANSPORT!" med en röst som hade kunnat väcka döda   .  Hur som helst. Yaxxon fick mkt beröm som hund betraktad - lite ovanligt med sådant högt temperament, kamp och total glädje hela tiden  i kombo med väldigt bra koncentrationsförmåga och balans   . Vi jobbade en del med mitt sätt att gå och vända, har ju varit väldigt snabb och exakt med Kajsa men med Yaxxon måste jag jobba in lite långsammare moves   . Vid kommendering blir han taggad som attan och kan ljuda i starterna/vändningar på stället och vi nördade en del med det   . Kändes mkt bra och vi tog bort kampbelöningen där. Han vann lägermästerskapet i bakdelsarbete och gamnackesättandena tyckte Heidi inte var nåt att greja med, han sitter ju och han gör det snabbt och rakt. Tungapporten är ju ganska ok MEN han slår på i kamp när han ska gripa och det fixade vi med en slags kortapportering, lägger ut apporten en bit framför honom och jag går bakåt och belönar gripet satan i gatan och kampar när han kommer in till mig. Man kan säga att vi flyttade kampen från gripet till mig   . Krypet var Heidi allergisk emot (utsträckta bakben - de brukar leda till "skutt", belöning på marken - brukar leda till nosiga hundar) MEN var tvungen att erkänna att det blivit väldigt lyckat med Yaxxon iaf   - han kröp jättebra och det enda vi egentligen gjorde var att börja med att få honom backa i krypet. Skallet grejade vi oxå med, putsa upp intensiteten och efter att ha testat en del varianter slutade vi med en gotta under min vänsterfot   . Sen fick jag lite förändringsförslag kring mitt sätt att ta tag i Yaxxon när han spinner loss, ska försöka undvika att bli häftig där utan att vara mer lågmäld och iskall   .  Sammanfattningsvis kan man säga att Heidis metod går ut på "svart eller vitt" på ett väldigt schysst sätt. Bort med hjälpmedel fort, vara konsekvent, vara tydlig och utmana + balans, balans, balans, bakbensarbete ... Det har man ju hört förr iofs men ändå, superviktigt och nyttigt  . Ja å så körde vi uthopp för "längdhoppare"  förståss  .

_
 

 

  


_
Spåret gick bra tycker jag även om jag blev lite brydd över att han missade fler apporter än normalt   . Särskilt skogspinnar får vi öva på, jag och Kamelkungen   . Upptagsträningen är jag nöjd med och själva spårarbetet är han ju jätteduktig i. Jonas spårade ett klurspår med honom i lördags kväll som inte riktigt höll världsklass men Yaxxon var helt slut efter en lång vecka   . Uppletandet verkar ha fallit på plats igen och det var det inte mycket att säga om   . Jag tror benhårt på vindmetoden (eget initiativ och utdelning för hundarna) där medan Heidi körde korridorer med synretningar och det funkar ju det med    . Alla vägar Bertil Rom   .

_
Tyvärr stukade jag foten (trampade på kanten till en håla i gräset ... need I say more!!??) så in i helvete efter fredagens lunch och trodde minst att jag skulle vandra till de sälla jaktmarkerna    så det blev inte mkt tränat för mig de sista dagarna   . Har fortfarande ganska ont men är så lycklig att inget gick sönder paw rikh-titt   .

_

Frasse och Jonas körde skydds med Dan Pöhner och man kan säga att Frasse gick fantastiskt bra hela veckan lång   . Halva dagarna körde de skydds och andra halvan sök och det upplägget verkade vara redigt bra   . De körde alla moment (civilsändande, transporter med överfall, bevakning i ärm/släppande, fasttagande, modprov och återkallande (!!!!)) och Jonas fick verktyg att hålla kontroll på Frasse med hjälp av rösten (först och främst) och en vattenflaska och de jobbade enligt en svart-vitt modell de oxå och Frasse förstod fort att han hade fördel av att lyda husses instruktioner, lugnt och fint och inget bråk   . Han var så klart lite olydig mellan varven men han lydde Jonas korrigeringar bra och rättade in sig i ledet och fick fördel av det. Samtliga moment låg på betyg över 8 och Dan prickade Frasses egenskaper direkt och blev mycket förtjust i honom   + att han anpassade träningen perfekt efter Frasses egenskaper. Jonas var lyriskt nöjd och stolt över sin Frasse Fräs. Särskilt att återkallandet fungerade HELA tiden var ju rätt chockartat på ett positivt sätt   .

_
     
_
  
_
  
_
  
_
  
_
  

_
De jobbade mycket med att förbereda Frasse inför skyddet - att få honom i rätt balans och det föll väl ut   .

_
Nu tror jag att har fått med allt om OSS och jag avslutar med tips om fler bilder som Vicky lagt in deras GALLERI   .

_
Nu borde man åka till ett bad nånstans ... Solen strålar från en klarblå himmel och vovvarna har fått ordentliga morronturer   . Fast jag känner mig sexig som en åkgräsklippare med alla myggbölder (jag ÄR allergisk ... tyvärr) och volanger ... Vi får se hur det blir.

_
Fridens makaroner på er alla   !



Av Nina Palm - 28 juni 2010 12:57

Men mycket mer är det inte   .


Vi har haft en underbar vecka på Marma på det årliga demonlägret   .


Jonas har kört skydds och sök med Fräset, som varit JÄTTEduktig   . Höjdpunkten tror jag var när sändande med återkallande funkade lätt som plätt hela 3 ggr i rad   .


Jag och Yaxxon har kört spår, lydnad och sakletning och med hjälp av Heidi och spårgruppen har vi fått tips till lösningar av en del akilleshälar   . Inte för att de är så många men ändå lixom   .


Sebastian har haft en höjdarvecka med alla kompisarna - Alexandra, Mattias, Emelie, Max, Amanda, David och Madeleine   .


Skåne (eller skydds- och sökgruppen   ) vann överlägset alla matcher i Singstar, maten har varit riktigt bra, myggen har vi döpt innan vi slagit ihjäl dem (T4, Z5, Y2 ...) och vi har lagt mycket tid på att mota Olle i brevlådan   . Midsommarbuffén var sjukt stor och solen har strålat mer eller mindre konstant från en klarblå himmel   .


Mer detaljer kommer (så klart   !) och innan dess finns det en del bilder att kika på i MARMAGALLERI 2010!


Kajsa och Nixx har haft det jättebra och skött sig med den äran hemma hos Andreas även om Kajsas goldenmördartendenser behövt bearbetas lite lätt mellan varven   .


Kram kram   




Av Nina Palm - 19 juni 2010 10:05

Idag sitter jag klistrad framför TV:n så mkt jag nånsin kan - prinsessbröllop   ! SÅ fint de har gjort det i Stockholm och jag är militant monarkist och supernationalist och ... ja   ! Svenska flaggor all over the place och allt är megapiffat i huvudstaden och visst ÄR det väl bara så häftigt att bo i ett land med en 1000-årig självständig historia   .

_
Sen är det ju inte helt fel att Victoria och Daniel verkar vara dyngkära i varandra   !

  
(bild Expressen)

_
Mellan bröllopskollerna ska vi hem till Andreas en runda och fixa med passningsbriefing för Kajsa och Nixx del   . Sällan har väl 2 gamla Gråben haft en så cool hundpassare, proffslattjare lixom   . 10 000 tack för detta säger vi   !

_
 

_
Packningsplaneringen börjar ta form och imorgon bär det av till Marma för årets lägerhappening     . Jag och Yaxxon ska vara med i spårgruppen och ha 2-faldiga SM-vinnaren i skydds Heidi Koivisto som fröken (ja hon tog ju ett silver oxå   ).

_
     
(bild från tidningen Transportarbetaren)

_
Jonas och Frasse ska vara med i sök- och skyddsgruppen som Dan Pöhner ska hålla i   .

_
   (Bild från Dan Pöhners hemsida)

_
Sebastian och Alidanda ska bo tillsammans och kommer att ha megamånga potentiella polare på plats   .

_
     

_
Imorgon rullar vi och kameran är laddad   ! Minneskortet är big a bauta-size och nu hoppas vi på hyfsat väder, bra myggmedel och många härliga vänner från hela långa Sweden   .


_
FRIDENS MAKARONER PÅ ER ALLA   !

Av Nina Palm - 18 juni 2010 08:55

Vi har ju blivit med ny bil ... för en dryg månad sen så egentligen ska den väl sorteras in under "äsch - den här gamla trasan   " för de riktiga entusiasterna   . Bilen är ett högteknologiskt muskedunder och det känns lite som att åka runt i ett flygplan med datorskärmar, lampor och plingplong   . Efter att jag blev anfallen av ett ondskefullt träd förra sommaren när jag körde Caddyn (bakåt jättesakta) har jag blivit jättemesig när det gäller bilkörning och är skitnervös för att det ska hända nåt   . Inte i själva trafiken - nej nej - men i finliret ... backa och parkera osv. Sen är bilen en automatare dessutom + att GPS, radio, p-sensorer och ALLT sköts via en joystick i mittkonsollen (va e de för fel på att ha en knapp till varje grej lixom   ?!). Hur som helst - jag har haft 1000 extremt bra skäl till att överlåta rattandet åt Jonas (jag gillar nämligen att åka i djävulsmaskinen   ) men igår satt jag plötsligt på pottkanten   . Vi var hos Martin, Madeleine och Filip och Ö Grevie på en fika som utvecklades till en grillkväll    och Jonas  ville gärna ta ett par öl och jag kände lixom att det V E R K L I G E N var läge att erbjuda mig att köra hem    . Hur som helst. Jag körde hem och både vi och bilen överlevde färden MEN jag kunde inte ta makten över radion (rock, rock, rock   ) , inte titta en sekund på GPS-skärmen   utan jag hade fullt upp med själva körandet. Men SHIT vilken härlig bil   !

_
 

_
Vi var alltså hemma hos Familjen Lill-Palm igår. Spontanbesök     . Vi hade med oss fika och sen när vi väl satt där blev det grillkväll bestämd och Jonas körde hem och gick med hundarna och gav dem mat  i halvtid   . Även Madeleines mamma var där och när Christel är med blir det ju aldrig tradigt   .  En supermysig eftermiddag och kväll   .

_
Stor-Palm och Lill-Palm (eller Stor-Travolta och Lill-Travolta om man så vill   )

  


_
I övrigt hade vi ett planerat strömavbrott igår mellan kl 8 och 12 på förmiddan och det var enbart ett resultat av guds försyn att vi hann mecka morronkaffet innan det det sa POFF! och strömmen was no more   . Herregud det hade kunnat bli en redig katastrof! Jag ägnade förmiddan åt att gå en morronrunda var med de små - 4 pälsar piffades, 72 klor klipptes och så fick Yaxxon och Frasse öva lite kryp   . Skönt!

_
I onsdags var jag hos frissan och det var fan på tiden med kraft   . JÖSSES! Håret var verkligen hälsovådligt långt (snurrade sig om halsen när jag sov   ), jättetjockt och utväxten ... Say no more   ! Det blev jättebra - ingen utväxt kvar, klippta toppar och så ordentligt urklippt   

_
På kvällen var det träning på klubben, sista "ordentliga" träningen innan sommarlovet som egentligen inte är ett sommarlov utan mer att man inte behöver känna nån press att anmäla frånvaro och sånt ... Fast vi brukar vara rätt många som tränar ändå   . Anette bjöd på smarrig tårta i solskenet för att krama ur det sista ur sin 50-årsdag   ! Jag och Nina slog våra påsar ihop och tränade framåtsändande, kryp, fritt följ och hopp med Yaxxon och Thelma   . Det gick verkligen bra - framförallt med FS - där både boxaren och den germanska urhunden fick till ett par redigt fina vändor   . Även krypträningen gick bra och man känner att det artar sig så sakteliga. Nu ska vi hårdköra en vecka på Marma och det ska bli SÅ roligt att få chansen att få träna med hjälp av Heidi Koivisto  . Nya infallsvinklar, tips och bekantskaper kan man aldrig få för många av   . Längtar!

_
Jonas och Frasse körde ett bra pass de med    . Fritt följ, kvarstannandeövningar + kryp och Frasse skötte sig bra   .

_
Kajsa och Nixx fick en knapp timmes långrunda med husse innan vi åkte till klubben och svimmade i varsin hörna efter kvällsmaten   .

_
Idag kommer Sebastian och så ska vi försöka få lite struktur över våra packningsplaner inför resan ... My god! Tack gode gud för att Cina lovat ta lite av våran packning i sin bil för annars vetetusan hur det skullle ha gått   . Sen ska vi ju packa åt Kajsa och Nixx oxå som ska hem till Andreas på passning en vecka   . Mat, medicin, godisar och tuggisar ska de ha med sig + lite annat smått och gott. Tullefisarna! Hoppas nu att de uppför sig   .


_
ANTAL STEG I ONSDAGS: 11 092
ANTAL STEG IGÅR: 7 505

_
"Livet är enklare än du tror; det gäller bara att acceptera det omöjliga, klara sig utan det oumbärliga och uthärda det outhärdliga."   


Av Nina Palm - 16 juni 2010 07:45

Igår föll en STOR sten från mitt hjärta - vi fick vår BILBUR   ! Nu hade de ju iofs lovat att leverera den här veckan men sådana löften vågar man ju inte riktigt lita på till 100 % ... särskilt inte när man ska åka på hundsemester och löftet gäller en bur som beställs en vecka innan avfärd   . Buren passar i bilen, hundarna passar i buren   .

_
  

_
Fixade med gummimatta och lite sånt på Biltema och nu är vi s.a.s ready for take off i själva bilavdelningen   .

_
Väl hemma igen var det dags för Frasse och Jonas och åka på jobbets hundträning för att kolla av och lägga upp en strategi för skyddsträningen   . Frasse kan både bäst och fortast själv och det handlar mkt om att jobba med kontroll och balans   . Fräset hade svarat bra på konceptet   . Jag stannade hemma och gick en långrunda med Kajsa och Nixx   . Det är inte utan att man är lite stolt när man traskar omkring med Gråbenen, varje gång (jag överdriver inte!) är det nån som stannar och frågar om dem och berättar hur vackra hundar jag har   . De matchar ju lixom varandra rätt bra i färg och form, de 2 halvsyskonen   . I lajk matcha   ! Sen är de faktiskt ganska lydiga och välartade när de går i par. Till skillnad från hur de uppför sig i vissa andra konstellationer   .

_
  

_

När Jonas kom hem bar det av till Svedala för lite miljösök för Frasse och Yaxxon. Det var vi, Susanne och Bergströms som träffades för lite träning och vi hade en härlig afton med duktiga vovvar, galna vovvar och extremt lyxig fika signerad Fjällsipporna   . Sen fick vi besök av Jimmy, Ullis och lille Joey   . Herregud så stor lilleman har blivit!

_
Frasse fick köra 2 utomhussök - ett i koppel och ett lös. Han har ju en tendens att muskla rätt bra   och kopplet gör att Jonas kan styra upp verksamheten så att Frasse inte bara springer rakt in på området (och därmed kan missa busar som ligger precis i början   ). Lugnt och fint sökte de av området och Frasse prickade sina 2 figuranter mkt snyggt och markerade finfint   . Andra söket, utan koppel, gick hur bra som helst - näsan kopplades på direkt och båda busarna hittades snabbt och lätt   . Yaxxon sen. Han är verkligen jätteduktig, min Kamelkung   . Han är väldigt "på" men tappar aldrig koncepterna den killen. Full koll direkt och även om han var väldigt envis med att det låg en figge precis i början av området (Jonas hade tydligen stått länge på ett ställe och hållt i en spaljé) och t.o.m började skallmarkera   är jag supernöjd med honom. Han letar effektivt och noga och det tog INTE lång tid förrän han hade hittat sina busar   . Jonas låg jättehögt upp och Lillot fick verkligen slita för att ringa in honom men han gav sig inte   .

_
Svedalasök i vinterskrud   

  

_
  


_
Inomhussöket gick oxå bra. Jag kör ju som så, att jag visar Yaxxon var han ska söka, man kan ju endera göra det eller låta dem jobba som de tycker men eftersom det är lite struligt med vittring/vind inomhus tycker jag det är bättre att ta ett område i taget + att det funkar bra för Yaxxon att bli körd på det viset   . Får han välja själv var han ska söka kan det bli så att han undviker läbbiga grejer som t.ex en jättebrant spiraltrappa men om jag skickar upp honom sticker han iväg och söker av   . Han kollar ju alltid överallt till slut MEN genom att skicka in/visa honom "sektioner" lägger han inte energi på att rusa omkring på samma ställen 98 ggr   . Frasse var grym i inomhussöket. SÅNT bry han hade med att ringa in Susanne som låg högt upp, till sist satte han sig mitt på golvet och skällde rakt upp i taket   . Samtidigt som han vickade med huvet' åt två olika håll - här eller där, här eller där, här eller där   .


_
Alla vovvarna var duktiga och hittade sina busar men roligast var Vera Vamp som lyckades med konststycket att hitta Jonas i en traktorhytt och sen hoppa upp I hytten via skopan ... Jag fattar INTE hur hon bar sig åt men i hytten hamnade hon   . Tokfian   .

_
Bilder snodda av Mariana ... som fotade livet ur sin kamera igår med  . BILDERNA FINNS NU HÄR!

_

Vera

  

_
Prilla

  

_

Ulla
  

_
Algoth (och Mattias   )

  

_
Idag ska jag ÄNTLIGEN gå till frissan ... min frisyr lämnar en del i övrigt att önska kan jag säga   . Var där senast i februari ... slingor ... utväxt ... grått - need I say more   ?! Ikväll väntar träning med gruppen   och medan jag sitter och blir vacker som en dag i håret ska jag fundera ut en bra träningsplan   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 598

_
"Det var nära ögat, sa han som blev skjuten i pannan."   



Av Nina Palm - 15 juni 2010 08:52

Andra semesterdagen   .

_
GUD så skönt det är att vara ledig ... Vädret hade kunnat vara roligare men det regnar inte och det blåser inte, det är inte minusgrader och det får räknas som helt ok ändå tycker jag   .

_
Igår tog vi en lugn morron innan vi åkte in till stan för att fixa lite grejer inför Marma   . Så klart har mina gåutmedhundenskor avlidit prick nu   - det har gått hål i tyget och mönstrena under sulan have seased to excist.  Åt lunch på Casa Mia - yummie! - och hälsade på hos Chrille och Eva i affären. Hej hej   !


_
På kvällen var det dags att röra på döfläsket och jag tog med mig Kajsa och Frasse på en powerwalk på ganska prick 6 100 steg som tog 46 minuter   . Väl hemma körde jag lite mage och gjorde några armhävningar    = Pass 36. Jag HATAR verkligen armhävningar måste jag säga   . MEN den som vill va fin ...   . Det var kul att inviga pulsklockan iaf ... mindre kul när jag försökte springa, både Frasse och Kajsa tog det som ett fyrfaldigt *tjohooo - raveparty*   . Var uppe i en puls på 180 inklusive kramp i armarna ... INTE bra, inte bra.


_
Jonas åkte iväg med Yaxxon och Nixx och tog en långis på annat håll   .


_
Sen blev det en lugn och skön kväll med film å så   .

_

Idag ska Jonas ta en runda till jobbets hundträning och själv får jag se vad jag hittar på ...Kanske nåt, kanske inget och det är helt ok för mig   . Vovvi ska få göra nåt kul iaf - simma en sväng kanske   ? Ska ringa vår hundvakt Andreas och bestämma detaljer inför överlämning av våra dyra Gråben till helgen   . Sen borde jag åka till bilverkstan för att visa dörrskadan på Silver Bullitt, som måste fixas i sommar + att jag ska kolla vad de tar för service, som det så klart är dags för när man ändå har plånboken på glänt   . Jaja.

_
Det var det om detta. Spännande semesterliv *haha*.

_
ANTAL STEG IGÅR: 17 156

_
"Turen ger inte bort nånting. Den lånar bara ut."  



Av Nina Palm - 13 juni 2010 10:07

Igår var vi på Jonas kusin Linas 40-årsparty och kom hem vid halv 4 tiden och då var det lika bra att ta morronrundor med alla 4 bären och ge dem frukost   . En supernajs fest var det och jag blev t.o.m musikalisk framåt småtimmarna   . Rytmen i blodet *haha*   . Det gäller att ha det om man ska hänga med Jonas på dansgolvet kan jag säga ... MY GOD vad den mannen kan dansa   ! Jag har ju själv bara en enda kusin i hela världen och jag var lite lätt i panikfas innan festen för jag har efter 9 år inte lyckats få nån koll på Jonas 4 miljarder kusiner och hur familjekonstellationerna hänger ihop    (visste inte säkert vem exakt det var som fyllde år ens   ) men NU har jag stenkoll ... på kusinerna på mamma Stinas sida   . Återstår bara den Palmska delen av släkten   .

_
Igår åkte jag och hämtade Kajsa i Åhus det första jag gjorde   . Lite kämpigt att bila fram och tillbaka utan att mellanlanda så gruppträningen på klubben blev ganska lugn för mig ... dock inte för Yaxxon som fick göra intervallträningspremiär (Lilla Passet) tillsammans med Susanne och Skrulla-Rulla-Reda   . Lillot sprang på bra men var bra slut i rutan efteråt, han är ju inte den som gillar att stretcha precis normalt sett men han orkade inte göra motstånd   . Ulla rusade på som en dåre hon med och var inte riktigt lika tagen av passet   .  Nixx fick röja runt han med och efter fika och mys åkte jag hem med 2 nöjda killar i bilen   . Jonas tog en långtur med Fräset och Kajsa här hemma - liiite logistikproblem nu innan nya bilburen har kommit, men snart så   .

_
Nicko - Jonas kollega Peters vovve som var på klubben och övade på framåtsändande med husse   (tydligen är det sensationellt att jag kunde ta det här lugna fina kortet - Nicko brukar lixom mest skälla och visa bissingar så det löddrar om någon kommer för nära bilen   )

  

_
Ajaxx - gruppens lilla påläggskalv - över apportering   ! Sjukt cool och duktig liten kille det där, full rulle när det händer grejer och lugn och fin mellan - idealiskt!  

  

_
Finaste Nixx har letat Frolic och apporterat coola pinnar så tungan blivit en slips   

  

_

I fredags hann jag bli klar med allt på jobbet och flexade ut för 3 veckors ledigt   . Vi startade med att åka in till stan en runda och kolla efter nya leggings till mig (partystassen) och en skjorta till Jonas. Efter rundan på stan blev det lite lyxvarning med utemiddag för att fira S E M E S T E R N   . SÅ mysigt! Väl hemma var jag helt slut och svimmade på locket   ... kul tjej   . Fast jag tror jag var ursäktad för när jag vaknade hade hundarna magiskt nog varit ute på kvällsrunda, godis stod på bordet och DVD:n var laddad med en film   .


_
Nu ska jag dricka upp mitt hasselnötsjava (TACK! Mattias   ) och sen ska jag ta morronrundor nr 2 med alla bären   . Planerna för idag är typ obefintliga MEN jag SKA SKA SKA inviga min pulsklocka. Så mycket har jag bestämt iaf   .


_
ANTAL STEG I FREDAGS: 11 338

ANTAL STEG IGÅR: ingen aning

_
"Tro inte på mirakel - sätt din tillit till dem."   

Av Nina Palm - 10 juni 2010 20:31

EN morgon kvar att stiga upp   .

Den här veckan har varit helt historiskt hysterisk på jobbet   ! Jag har fått iväg en massa grejer som legat och möglat alldeles för länge   , jag har haft 9 psykförhandlingar (skriva förlagor till domar och protokoll först, kolla så att alla mål är "kfa" (klara för avgörande),  förhandling sen, skriva klart allting i slutänden    ) . Idag skulle jag skriva psykdomar hela dan MEN så visade det sig att det var en heldagsutbildning om den nya Socialförsäkringsbalken som ska träda i kraft den 1 januari 2011 ... Detta hade jag HELT förträngt kan jag berätta och det var inte direkt så att man hjulade ner till Savoy för att sitta och lyssna på lagstiftarnas bakgrundsbeskrivning (varför en balk? varför det upplägget? *yadayadayada*)   .  Iofs var det kul att träffa Gosia en snabbis   . Hon jobbar ju på Savoy lixom. Gick faktiskt vid lunch - semester fr.o.m måndag och 9 förhandlingsmål att skriva = inte tid.

_
Hann skriva klart 3.5 mål innan jag stapplade ut från domstolen för att ta bussen hem ... OCH när jag kom hem fick jag ett paket av Jonas, en sommarprexent   ! Jag har snackat länge om att köpa en sån där pulsklocka och idag fick jag en sån   .

_
   

_
Klockan är turkos och matchar mina springskor (viktiga grejer!) och efter en liten powernap lyckades jag t.om ställa in den och klura ut hur den funkar      . Fast nåt springa eller powerwalka blir det INTE idag, tror att jag har fått en sån där dagen innan semestern-kollaps faktiskt   . Imorgon kanske   ?

_
Igår fyllde Jonas 42 år och på kvällen firade vi i goda vänners lag med kladdkaka, svenska jordgubbar och grädde ... ja o så med lite hundträning så klart   . Jag vet inte om det berodde på födelsedagsvibbarna i luften men igår hade vi dessutom M A K A L Ö S T flyt   ! Vi beställde ju en aluminiumbur till nya bilen, buren kom och passade bilen otroligt bra MEN tyvärr passade inte hundarna i buren   . En aluminiumbur utnyttjar ju sällan hela utrymmet och i den här bilen är det verkligen nödvändigt att en bur gör just det ...   . Vi fick VIKA in Yaxxon i buren och med tanke på att Marmaresa stundar nästa vecka kan man säga att jag fick panik i kubik   . Ringde runt som en galning och hittade till sist Robustburen som kunde leverera en bur innan nästa helg (en som passar - vi provade både buren i bilen och hundarna i buren i tisdags, Chrille och Eva har en likadan bil och en Robustbur till Molle)   . Den gamla buren ut på annons på Blocket och på chans skickade jag ett mail till säljaren av aluminiumburen, förklarade problemet och gav honom möjlighet att bjuda ett pris för att köpa tillbaka buren *bizniz på hög nivå*   . GISSA VAD   !!?? Han ringde direkt och mot att vi skickade buren till en adress i Norrland för 472 kr fick vi HELA köpesumman tillbaka, poff! så satt beloppet på mitt konto och (innan vi ens hade meddelat att vi hade skickat iväg buren - tur man kan verkar göra gott intryck på en del iaf   ). Förlust på 472 kr istället för ett par 1000 ... UNDERBART! Annonsen på Blocket låg ute i 20 minuter   .

_
Träningen med Frasse och Yaxxon igår går väl inte till historien som den mest seriösa på 100 år   . Iofs fick Frasse ligga plats och det gick riktigt bra (viktiga grejer!) och öva på släppanden men Yaxxon fick mest röja loss och plogade enligt uppgift värre än vad de gjorde i skidskolan i Snowroller    . Jaja. Han var glad och gjorde sina trick ganska bra   . En rolig kväll hur som helst och det är viktigt det med, födelsedag - avvärjd burkatastrof och hej å hå   . Nixx fick stajla lite med husse han med och tyckte det var hur coolt som helst   .


_
ANTAL STEG IGÅR: 12 370


"Som man ropar får man svar."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards