Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under juni 2010

Av Nina Palm - 9 juni 2010 08:22

En söndag för 15 340 dagar sen - eller 42 år, vilket man vill   - såg Jonas för första gången dagens ljus   .

_
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN JONAS - HIPP HIPP HURRA   !

 

 

_
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 13 400
ANTAL STEG IGÅR: 8 899

_
"En budget är ett sätt att bli pank med beräkning."   

Av Nina Palm - 7 juni 2010 09:21

Efter 4 ljuvliga sommardagar blev man nerplockadi verkligheten idag, man ska ju inte tro att det är nåt annat måndag tydligen - det spöregnar över Malmö   . Betonggrå himmel, ösregn och 14 grader "varmt". Jäkla tur att jag har matlåda med mig idag så jag slipper sticka näsan utanför dörren   . Vatten all over the place är inte riktigt min melodi.

_
4 morgnar kvar att stiga upp innan semestern   .

_
Igår var det meningen att jag skulle 1. städa 2. aktivera hundarna medan Jonas och Sebbe var på Regementets dag och frossade i krig   MEN se det sket sig med hundaktiviteterna   . Städningen tog ca. 100 år - har man väl börjat ammoniaka väggarna och därmed titta noooga och nääära    blir det mycket mer städning än vad som är hälsosamt   . Herregud alltså. Men fint blev det iaf   . Tog pojkarna på halvhyfsade rundor iaf och sköt med dåligt samvete upp motionen tiill kvällen   . Tog en powerwalk med Frasse som tog 48 min i rätt hög fart (6500 steg) och eftersom jag tog en likadan runda i lördags så plussar jag med gott samvete ihop dessa rundor till Pass 35   . Jonas tog Yaxxon och Nixx på en liknande runda och när han kliver iväg blir det promenixa av så när Y och N kom hem från sin runda ramlade de ihop i varsinna högar   . De får dra hela rundan lixom medan Frasse måste GÅ och inget annat, tydligen jobbigt det med för han försvann in i buren och svimmade   . Bra bra! Rent hem och trötta jyx   . Och världens blåsa på Jonas häl   ... I hate skoskav, så han har mina varmaste sympatier.


_
Som sagt. Idag ska Skandiamäklarna komma och värdera vår lägenhet - de ringde och erbjöd gratis värdering i förra veckan (det är rätt bra drag efter lägenheter i vår förening   ) och det tackar man ju INTE nej till eftersom en värdering annars kostar mellan 1 500-2 000 coronas   . Kan ju vara bra att veta hur landet ligger nu efter att marknaden stabiliserat sig. Plötsligt blev superstädningen en solig söndag i juni mer begriplig eller hur   ?

_
Här finns iaf en miljard bilder från mina ambitiösa och duktiga träningskamraters aktiviteter igår   . Som kompensation då alltså   .


_
Annars får vi se vad som händer. Jag ska träna Pass 36 efter jobbet iaf - så mycket vet jag   .


_
ANTAL STEG IGÅR: 14 322

_
"Förlora en timme på morgonen och du jagar den hela dagen."   


Av Nina Palm - 6 juni 2010 07:36

Lugnet ligger änsålänge över Köpenhamnsvägen (om man inte räknar en lack mås som håller låda här utanför   ). Idag ska jag megamumma här hemma   , det var ett tag sen och eftersom Jonas och Sebbe ska iväg på Regementets dag ute på Revinge, där Sebbes kusin gör lumpen (gör man lumpen nuförtiden förresten ..?) kan jag mumma loss i lugn och ro utan en massa suckar och kvidande över ammoniakdoft och sånt   . Förutom mumning ska jag köra iväg och hitta på nåt med PPP   .

_
Igår hade gruppen mark på Revinge för sista gången den här terminen men det missade vi eftersom Fanny skulle fira sin 12-årsdag. Vi tog oss en lugn och fin morron ... ja, ända till jag tog Fräset på en powerwalkrunda på dryga 5 km   . Jonas åkte iväg med Yaxxon och Nixx på en långis istället   . När Sebastian hade duschat upptäckte vi att det stackars barnet inte hade ett enda par shorts   . Vi hade ju planerat att åka och titta på Röeevas och Chrilles nya affär i Lund som premiäröppnade igår, innan vi åkte till Önnestad så det var bara att tidigarelägga avfärd och shoppa sommaroutfits till Sebbe när vi liks var i Lund   . fint det var i affären, fattar inte var de hittat alla grejer,  och som lök på laxen blev jag bjuden på ett glas bubbel   medan Jonas och Sebastian fick nöja sig med mineralvatten   . Det var hur mycket folk som helst i affären vilket ju bådar gott för framtiden   . Kul att se skapelsen i verkligheten tycker jag och även att träffa Jessica, Emmy och Felicia. Sebbe fick iaf 2 par shorts, 2 t-shirts och ett par badshorts (i storlek 152   ) och sen bar det av till Önnestad för att fira Fanny med trevligt sällskap, supergod mat, yummie tårta och ... blåmålning av mina naglar   .

_
Affären:

  

_
Väl hemma igen var jag helt slut ... Försökte fokusera på en film men det sket sig med kraft kan jag säga   . Lugn och fin kväll på locket.


_
Sebbe i ny t-shirt och nya trekvartsbyxor och manglad av Yaxxon och Nixx    

_
 

_
NU ska här rastas hundar, drickas lite mer java och sen ... ja. Mummeli-mum-mum   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 9 888

_
"Saliga äro de flintskalliga ty de äro renhåriga."    

Av Nina Palm - 4 juni 2010 06:36

5 morgnar kvar att stiga upp   .


_
PPP har just fått sin morronservice och jag har fått min dagliga armstretching   . Folk kvider om kaniner ... å jag kvider om fåglar   . Nixx och Yaxxon ör fullständigt galna i fåglar och de gör ju inte direkt saker och ting halvhjärtat så en morrontur med dem i fågeltider är en mara   . ÄVEN med haltgrimmorna på eftersom de utvecklat en attackteknik som går mer uppåt än framåt vilket ju då inte är helt ologiskt med tanke på att de jagar fåglar kan man tycka ... bara det att duvhelvetena spatserar omkring på marken mestadels såvida de inte är riktigt illa ute och flaxar iväg lite halvhjärtat i brösthöjd ungefär   .

_
Igår var vi på bio för första gången på ca. 100 år   . Vi såg Robin Hood med Russel Crowe   och Cate Blanchett bl.a Den kan verkligen rekommenderas   . En lång filmrackare men den var värd varenda minut fritid   .

_
Idag är det fredag och ikväll kommer Sebastian, jag ska ut och springa och sen lär jag svimma ovaggad   . Imorgon väntar en tur till Önnestad för att fira Fanny som fyllde hela 12 år i onsdags   .

_
Fanny Christina Johansson - snart tonåring   

  

_
Mer spännande än så här blir det inte idag. Dags att sätta fart och ta sig till Saltgruvan och fortsätta tömma skrivbordet på mål innan semestern    .

_
ANTAL STEG IGÅR: 9 160

_
"Skelettet är en ställning som man kan hänga ifrån sig kroppen på."  

Av Nina Palm - 3 juni 2010 08:01

Idag har jag bestämt mig för att starta nerräkningen mot sommarens semester   .

_

Det är nu 6 morgnar kvar att stiga upp   .

_

Jonas ligger hemma och semestrar för fullt efter nåt slags halveftermiddags-, kvälls- och halvnattpass ... typ. Vid 4-tiden imorse rasslade han och Frasse in genom dörren - tror jag alltså   . Hur som helst gick de på semester med 3 fångade bovar i bagaget efter sån där bevisspårning - har inte riktigt klart för mig exakt vad, hur eller varför så jag går inte in på detlajer - och ett gott samarbete med hundfria kollegor   .


Semesterfirarna   

_
  


_
Hur som haver. Igår kom alltså  S O M M A R E N på besök i Malmö och det var ju inspirerande så det räckte kan jag säga   . När jag kom hem från jobbet sprang jag ett varv med Electrolux, tog en fika och sen stack jag ner till klubben där jag landade på den gröna gräsmattan med Susanne och lille Algoth + semesterfirarna som passade på att träna lite i väntan på jobb    . GUD så skönt! Så småningom anslöt även Cina, Gosia, Anette, Berith, Ritva, Röeeva och Chrille och alla log mer eller mindre fånigt pga. det fina fina vädret   .

_
Det var så himla skönt där i solen att det faktiskt var svårt att komma sig för att ta ut Yaxxon för att träna   . Värmde upp med lite budisar med Ajaxx, som bumlade på sitt allra fortaste   . Ajaxx är sjukt lik Yaxxon, som han var och såg ut när han var liten så inspirationen kom krypandes ändå och vi fick till ett riktigt bra träningspass faktiskt   . Körde framåtsändande, kryp, fritt följ, skall och inkallning med ställande och läggande med låååånga pauser emellan    . Framåtsändandet tror jag kan bli riktigt bra, har linan på fortfarande men använder rösten först och främst för att styra honom och så här långt funkar det över förväntan. Två galoppsprång ut, slår över i trav och på kommandot GÅ börjar han gå nästan helt utan hjälp av linan   . Han går rakt och lugnt och linan hänger som i en båge så den kan jag snart prova att ta av känner jag ... "... bort med hjälpmedlen så fort som möjligt!"   . Sjukt kul är det iaf eftersom jag inte alls trodde att det skulle så här smidigt med FS - men som sagt, än kan mycket hända   . Krypet var lite tjafsigt igår (släppte lite i fram och var ryckig i positionen) tyckte jag men vi fick till det bra efter en stund och vändningarna på stället börjar han hitta sin teknik för, lugnt och fint - han stressar inte ett dugg utan känns bekväm i momentet. Bra bra   . Fria följet sen. Tog ett håll i taget och donade sen lite med mina steg/starter i vändningarna på stället och i stegisarna och efter att ha släppt ifrån sig ett par pip i början var han verkligen knäpptyst sen och det kändes mkt bra   . Vill som sagt inte att han ska vara för "på" här utan att han ska vara mer i balans. Det kostar lite fart i sättandena men det tror jag vi kan ta igen senare. Hellre att han tar det nätt och får in tekniken än att han ligger på som en dåre och jagar upp sig mer och mer   . Skallet kan han nu och vi övade på tystet istället och vi kom väl upp i en sisådär 4-5 sek tystnad efter tyst-kommandot och det måste ha varit nytt personbästa för skallentusiasten Yaxxon tror jag   . Inkallningen med ställande funkade bra, fick rätta till honom nån enstaka gång och ställa tillbaka honom på rätt ställe men annars var det inte mycket att säga om det - han satt kvar, han kom i helt ok fart och han stannade    . Just nu känns det lite för lätt med Yaxxon och jag går och lurar lite på när det hela ska krascha faktiskt   .

_
  


_
Nixx fick oxå göra lite konster i solens sken och han tyckte i vanlig ordning att han var världsklass   . Vi körde fritt följ inklusive allt (även skall   ), inkallning utan ingång men med anskällning och utbackningar   , hopp över hinder (faktiskt helt normalt i utförande) och - enbart för ironins skull skulle jag tro - ett supersnyggt kryp med halt och skall ā la elitklass   . Mina fina fina dåre är så pigg och glad och hans fossingar bär honom utan smärta och det gör mig rent varm i själen   .

_
  

_
Ikväll får vi se vad som händer. Hade vissa planer på att sticka ut och springa en runda MEN jag har en magisk träningsvärk i benen så jag vet inte riktigt om det är en så bra idé   . Andra planer som legat i röret ett tag är ett biobesök ... Gör ju inte riktigt lika ont iaf   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 14 336

_
"På livets tangentbord, håll alltid ett finger på escapetangenten."  

Av Nina Palm - 2 juni 2010 08:23

Nu ser det verkligen mörkt ut ... håret alltså   . Hade en tid för helrenovering igår men fick avboka den av jobbrelaterade orsaker MEN jag hann iaf in till bästa Alexandra för att klippa luggen som liknade en slags persienn, markis eller gardin ā la skolfoto från -83   . Vidgade vyer blev det ju men den sista lilla slingan som dröjt sig kvar i denna del av håret försvann på köpet och det är ju så där snyggt   . Jävlar är allt jag har att säga om det. Men men.

_
I övrigt ser det dock inte särskilt mörkt ut alls idag - solen skiner från en klarblå himmel och det känns rätt bra på det stora hela, det däringa livet   . Idag är det definitivt läge för en yoghurtglass   . Med jordgubbssmak.


_
Igår tränade jag dessutom Pass 34 (ben, vader, mage) men det var nära ögat att jag kom på en redigt vass ursäkt   . Jag gillar att köra ben, inte bara för att det är nödvändigt utan för att det kräver en del koncentration så man inte drabbas av ryggskott t.ex när man kör knäböj och utfall   . En slags meditation eftersom det inte går att fundera på annat när man tränar. Fast jag kan ju tycka att just benpassen - som meditation betraktade - är onödigt jobbiga förståss  .

_
Väl hemma hade Jonas just vaknat efter nattpass och traskat ut med alla pojkarna och sen blev det lite fika och pga. väderdepressionen som slog till (lönt att träna som en gnu inför Beach 2010 och så regnar hela möget bort   ) bestämde vi oss för att kompensera mitt träningspass med en rejäl kolhydrat- och fettbomb på Pasta No 1 där jag valde en pasta med skinksås och gyroskött   . Det är viktigt med balans i livet! Glöm aldrig det   .

_
Ingen hundträning blev det igår (heller) men ikväll väntar träning med gruppen och det ser jag fram emot   . Jonas gör sitt sista pass idag (16-02) innan hans semester startar och det är man ju knappt avis på   . Jag har iofs bara den här och nästa vecka kvar innan jag oxå är ledig i hela 3 veckor men det hade ju varit gött att börja imorgon ... eller varför inte igår   ?

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 913   

_
Å så en gammal favvo:

"Om du leker på spåret är det inte loket som har väjningsplikt."  

Av Nina Palm - 1 juni 2010 08:23

Ingen sol idag heller ... imorgon kanske då  ? Fast de lovade faktiskt luman  till IDAG - idag, idag, idag   . Jaja. Nog om vädret. Hur som haver tycker jag att det är kul att Skånska Dagbladet har börjat rota lite i Malmös Finest (ni vet dem man ringer när det skiter sig på riktigt) ... Den här artikeln är ju nästan humoristisk i sin verklighetsfrånvändhet (det är ju inte direkt bara Sydnytt och lokaltidningen som rapporterat om Black Cobra, HA, Bandidos, familjefejder som slutat i diverse dödskjutningar, bomber, brinnande bilar och krigsutbrott på Rosengård) ... "Mina poliser ska inte skälla" ... Nähä, inte det nej  . Här har (så klart anonyma) poliser själva kommit till tals. Lite extra kul är att jag har en kollega vars man är språkforskare i Lund och som studerar och analyserar den lista över "ok ord" att använda i arbetet som Polisen har och hur det praktiskt fungerar att i en stressituation tänka på att inte använda vissa ord/benämningar   . Man får t.ex inte säga polack om en person från Polen   . Välkomna till Grönköping!

_
Igår var det måndag och den inleddes med att vår toastol hade pajjat - spolmekanismen dog efter viss tids sjukdom   . Det är i sådana stunder man är lyllig över att det finns både en fräsch toalett och jättefin dusch i källaren till vårt hus   . Ringde runt lite och vips hade jag fått både artikelnummer och inköpsställe så att Jonas kunde åka och handla en ny spolgrej + en ny knapp att trycka på   . Jag fick en lagändring på halsen och var tvungen att skriva om min tandvårdsdomsmall som blev ett BESLUT istället och så fixade jag iordning en hel hög grejer - kändes gött måste jag säga   . Efter jobbet åkte jag direkt tiill gymet för att köra Pass 33 som blev superjobbigt (spring 25 min, mage, armar, axlar) . Så blir det när man skjuter upp saker   ... Älskar det engelska ordet för att vara en "uppskjutare" - procrastinator   . Fast ibland kan det vara bra att vara en procrastinator oxå. Vi har ju köpt golv till balkongen (för 100 år sen) och planen har varit att faktiskt ha en mysig balkong med möbler, lilla vägglampan och blomster den här sommaren MEN som sagt ... maņana, maņana   . I fredags fick vi så en lapp om att balkongerna skulle tömmas på ALLT för att golven skulle gjutas om efter en renoveringsreklamation och tömningen skulle vara klar till - igår   . Nu väntar vi bara på att byggnadsställningarna ska komma upp IGEN och med tanke på hur lång tid allt har tagit med renoveringen av husen så lär det inte bli nån mysig balkong förrän 2011   . Ja sen väntar vi förståss på inspiration att hyra ett släp så att vi kan kasta den gamla sängramen bl.a som nu ligger i vardagsrummet   ...

_
Kvällen igår blev lugn och fint. Gjorde inpackning i håret (troligen helt menlöst men kändes bra   ), lyssnade på lite gamla godingar från 80-talet   , kollade på bilder från "förr i tiden" på nätet och fikade. Jonas skulle jobba natt så det var som inte lönt att påbörja några större projekt ... ja, å så var jag rätt trött i benen förståss   .


_
Idag ska jag gå och klippa luggen *thank you lord* och sen bär det vidare till gymet för Pass 34 och sen får vi se vad som händer    .

_
ANTAL STEG I SÖNDAGS: 10 404
ANTAL STEG IGÅR: 12 404
(va e oddsen för det - 404 och 404   )

_
"Gud gav människan förstånd men glömde tyvärr att bifoga en bruksanvisning."   


Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards