Palmstrands schäfrar

Direktlänk till inlägg 16 juni 2010

BURBLOGG :-)

Av Nina Palm - 16 juni 2010 07:45

Igår föll en STOR sten från mitt hjärta - vi fick vår BILBUR   ! Nu hade de ju iofs lovat att leverera den här veckan men sådana löften vågar man ju inte riktigt lita på till 100 % ... särskilt inte när man ska åka på hundsemester och löftet gäller en bur som beställs en vecka innan avfärd   . Buren passar i bilen, hundarna passar i buren   .

_
  

_
Fixade med gummimatta och lite sånt på Biltema och nu är vi s.a.s ready for take off i själva bilavdelningen   .

_
Väl hemma igen var det dags för Frasse och Jonas och åka på jobbets hundträning för att kolla av och lägga upp en strategi för skyddsträningen   . Frasse kan både bäst och fortast själv och det handlar mkt om att jobba med kontroll och balans   . Fräset hade svarat bra på konceptet   . Jag stannade hemma och gick en långrunda med Kajsa och Nixx   . Det är inte utan att man är lite stolt när man traskar omkring med Gråbenen, varje gång (jag överdriver inte!) är det nån som stannar och frågar om dem och berättar hur vackra hundar jag har   . De matchar ju lixom varandra rätt bra i färg och form, de 2 halvsyskonen   . I lajk matcha   ! Sen är de faktiskt ganska lydiga och välartade när de går i par. Till skillnad från hur de uppför sig i vissa andra konstellationer   .

_
  

_

När Jonas kom hem bar det av till Svedala för lite miljösök för Frasse och Yaxxon. Det var vi, Susanne och Bergströms som träffades för lite träning och vi hade en härlig afton med duktiga vovvar, galna vovvar och extremt lyxig fika signerad Fjällsipporna   . Sen fick vi besök av Jimmy, Ullis och lille Joey   . Herregud så stor lilleman har blivit!

_
Frasse fick köra 2 utomhussök - ett i koppel och ett lös. Han har ju en tendens att muskla rätt bra   och kopplet gör att Jonas kan styra upp verksamheten så att Frasse inte bara springer rakt in på området (och därmed kan missa busar som ligger precis i början   ). Lugnt och fint sökte de av området och Frasse prickade sina 2 figuranter mkt snyggt och markerade finfint   . Andra söket, utan koppel, gick hur bra som helst - näsan kopplades på direkt och båda busarna hittades snabbt och lätt   . Yaxxon sen. Han är verkligen jätteduktig, min Kamelkung   . Han är väldigt "på" men tappar aldrig koncepterna den killen. Full koll direkt och även om han var väldigt envis med att det låg en figge precis i början av området (Jonas hade tydligen stått länge på ett ställe och hållt i en spaljé) och t.o.m började skallmarkera   är jag supernöjd med honom. Han letar effektivt och noga och det tog INTE lång tid förrän han hade hittat sina busar   . Jonas låg jättehögt upp och Lillot fick verkligen slita för att ringa in honom men han gav sig inte   .

_
Svedalasök i vinterskrud   

  

_
  


_
Inomhussöket gick oxå bra. Jag kör ju som så, att jag visar Yaxxon var han ska söka, man kan ju endera göra det eller låta dem jobba som de tycker men eftersom det är lite struligt med vittring/vind inomhus tycker jag det är bättre att ta ett område i taget + att det funkar bra för Yaxxon att bli körd på det viset   . Får han välja själv var han ska söka kan det bli så att han undviker läbbiga grejer som t.ex en jättebrant spiraltrappa men om jag skickar upp honom sticker han iväg och söker av   . Han kollar ju alltid överallt till slut MEN genom att skicka in/visa honom "sektioner" lägger han inte energi på att rusa omkring på samma ställen 98 ggr   . Frasse var grym i inomhussöket. SÅNT bry han hade med att ringa in Susanne som låg högt upp, till sist satte han sig mitt på golvet och skällde rakt upp i taket   . Samtidigt som han vickade med huvet' åt två olika håll - här eller där, här eller där, här eller där   .


_
Alla vovvarna var duktiga och hittade sina busar men roligast var Vera Vamp som lyckades med konststycket att hitta Jonas i en traktorhytt och sen hoppa upp I hytten via skopan ... Jag fattar INTE hur hon bar sig åt men i hytten hamnade hon   . Tokfian   .

_
Bilder snodda av Mariana ... som fotade livet ur sin kamera igår med  . BILDERNA FINNS NU HÄR!

_

Vera

  

_
Prilla

  

_

Ulla
  

_
Algoth (och Mattias   )

  

_
Idag ska jag ÄNTLIGEN gå till frissan ... min frisyr lämnar en del i övrigt att önska kan jag säga   . Var där senast i februari ... slingor ... utväxt ... grått - need I say more   ?! Ikväll väntar träning med gruppen   och medan jag sitter och blir vacker som en dag i håret ska jag fundera ut en bra träningsplan   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 598

_
"Det var nära ögat, sa han som blev skjuten i pannan."   



 
 
Sabina

Sabina

16 juni 2010 08:55

Lovely att leveranslöfte hålls. Det här med framförhållning är inte min starka sida heller, men det brukar ju lösa sig.

Låter som att ni hade en superhärlig hundträningskväll.

Kram kram

http://cityclickers.wordpress.com

 
Cina

Cina

16 juni 2010 09:14

bilbur är otroligt viktiga saker när man är med hundar och det är härligt att det finns företag som inser hur viktigt det är, o håller sina löften :o)

att Vera tar sig in i traktorhytt via skopan förvånar inte....för hon söker som ingen annan och bara ska ta sig till figgen ;o) VeraVamp - all the way ;o))))

http://yallayalla.cinasliv.se

 
Jeanette

Jeanette

16 juni 2010 09:30

Robust hundburar håller vad de lovar! Jag har beställt 3 burar vid olika tillfällen o de har varit kanon varje gång.

Nice med bur o tur till Marma :-).

Have fun!

http://www.dizza.se

 
Ingen bild

Susanne

16 juni 2010 09:54

Vilken tur att buren kom och att den passade alla,hehe.
Vilken härlig kväll det blev, med sol, gott sällskap och fika och dessutom enormt duktiga doggar, härligt!!/ Kramis

 
Mariana

Mariana

16 juni 2010 10:39

Toppen att buren kom och funkelerar;)
Gårdagens kväll blev bara så sanslöst härlig;) men så trött jag är i knoppen nu - och KBT:ad för ett tag framöver...;) men, vad gör man inte för jycksen, vilka duktiga pojkar o flickor!!
Uppladdning foto pågår;) // Kraaaaam

http://foto.gorma.se

 
Ingen bild

Hobbelotta

16 juni 2010 13:01

Vilken toppendag rakt igenom. Nu kan du andas ut vad det gäller buren och det är ju hur skönt som helst. Vilken härlig/bra kväll ni fick i Svedala. Duktiga killar! Sitt nu och njut när du blir ompyslad så ses vi ikväll.
Kramen

 
Nina

Nina

16 juni 2010 17:49

SABINA: Kan berätta att min mycket störiga livsinställning är: "Det ordnar sig!" :)). OCH det gjorde det ju, iaf med buren ... resten tar vi sen. Nån gång *haha*! Det var jättekul med lite sökövningar bara så där.

CINA: Bur är urviktigt att ha! My god alltså. Vi har ju vissa bävertendenser hos våra 4-beningar så det där med galler och grindar funkar inte riktigt hos oss .. Tyvärr. Vera är inte riktigt riktig den *fniss*.

JEANETTE: Det kändes verkligen seriöst hos Robust. Poff så var det klart! Å då ska du veta att jag ringde runt ett tag *suck*. Bur och tur är en oslagbar kombo :). Vi ska ha så kul vi kan!

SUSANNE: En superafton trots att det blidde litta sent :). Solen var med oss dessutom och DET var ju bara helt lovely!

MARIANA: Har länkat till alla kokografier nu :). Jag var inte så pigg alls när vi kom hem ... KBT-överdos fick jag oxå i min garderob kan jag + kramp i knäna, hur detta nu är medicinskt möjligt!? Det får vi kolla upp :).

LOTTA: Ja det blev en mkt bra dag till slut :). Buren först, söket sen och så SOOOOLEN framåt kvällen. Ompysslingen är nu klar och jag känner mig som en ny människa *tralalalaaa*.

Kramar

http://www.palmstrand.se

 
helena hagström

helena hagström

17 juni 2010 08:32

Kanonfin hundbur ! Ja de vill man inte åka utan en

http://www.hagstromberga.com

 
Nina

Nina

17 juni 2010 12:55

HELENA: Det enda jag saknar är täckta kanter upp så inte all päls far ut i bilen MEN i det här läget tycker jag det är värt att dammsuga ...

http://www.palmstrand.se

 
Noomi

Noomi

17 juni 2010 19:03

Vilken härlig träning, inte utan att jag blir en liiiten aning sugen på räddningssök igen :) Inomhus är KUL eftersom det är lurigt och man brukar få gnugga sina egna geniknölar en del. Jag gillar egentligen också att jobba sektionsvis, men Dizzan vill helst söka helt för egen maskin och man får ju anpassa sig :).
Tur att buren kom! Ha ett riktigt härligt läger!!
KRAM

http://www.dizzyweb.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Palm - 19 november 2013 17:24

Nu har Palmstrands schäfrar flyttat igen, den här gången till Wordpress! Tack Eva Wallberg för hjälpen   ! Adressen är: http://bloggen.oneclick.palmstrand.se/   Hoppas att vi ses där!    ...

Av Nina Palm - 8 november 2013 08:42

Efter att ha förlorat många inlägg som plötsligt inte gått att spara, diverse säkerhetsproblem och en support som inte besvarar mail - bedrövligt på riktigt   ! - återgår jag till min gamla blogg.   Ni kan följa oss här:   Palmstrands schäfra...

Av Nina Palm - 4 november 2013 07:34


I helgen som gick gjorde jag och Yaxxon vårt 6:e försök i elit spår ... över ett år efter vår senaste spårtävling . Vi har inte riktigt haft nåt flyt i vårt spårtävlande och dessutom har vi säkert inte tränat spår som vi borde heller  . Jag tror att ...

Av Nina Palm - 31 oktober 2013 08:19

Själv har jag bollsinne som en verktygslåda men icke desto mindre är jag sjukt stolt över att bo i Sveriges Fotbollsstad nr 1 2013  ! Först vann LdB FC Malmö SM-guld    _   _Och sen följde MFF upp med att säkra sitt SM-guld på plastmattan i Borås...

Av Nina Palm - 28 oktober 2013 07:02

Som om det inte räcker med att jag nyss haft inflammation i mina axlar (åtgärdat) och alltid har mer eller mindre ont i mina hälsenor började mitt vänstra knä att bråka, helt plötsligt, i torsdags vid lunchtid. Trodde det var nåt övergående efter att...

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards