Palmstrands schäfrar

Direktlänk till inlägg 29 juni 2010

DÅ KÖR VI :)

Av Nina Palm - 29 juni 2010 10:19

Veckan på Marma har varit helt suverän   ! Vädret nästan lite för bra, maten 100 % bättre än vad den varit innan *applåderar cateringen*, nya lätta täcken i sängarna (detaljer, detaljer   ), markerna var superfina efter en del regn innan vi kom, instruktörerna har varit världsklass, deltagarna underbara, alla barnen som var med har varit solstrålar och hundarna ... JÄTTEduktiga   . Sen hade vi en lägerfilial i en skog vid Dalälven som gjorde att Susanne och Lotta stannade hela veckan lång   . Sista kvällen kom snälla Peter och erbjöd en fisketur för Stefan, Roger, Kalle, Rasmus och Sebastian som renderade en 1.5 kilos gös för Sebbes del   .

_
Träningen DÅ. Jodå. Yaxxon och jag var med i Spårgruppen och hade Heidi Koivisto som instruktör   . Heidi har varit en idékälla av rang, rakt på sak och ganska brutal (tur man är van vid GBA   ). Hon är väldigt engagerad, jättekunnig och pedagogisk, effektiv och utgår från varje hunds styrkor och svagheter på ett begripligt sätt. Inte en massa tugg på fackspråk och jag tror alla fick den tid de behövde ... eller mäktade med   . Extra bra är att Heidi är "bra med folk", känner in det mesta i stämningsväg och kan nog charma brallorna av de flesta   . Heidi har varit lite av en idol för mig ända sedan hon fick håret att blåsa bakåt på planskyddspubliken på SM i Karlshamn 2001 ... (eller var det 2002) när hon kommenderade figgen "TRRRAAAANSPORT!" med en röst som hade kunnat väcka döda   .  Hur som helst. Yaxxon fick mkt beröm som hund betraktad - lite ovanligt med sådant högt temperament, kamp och total glädje hela tiden  i kombo med väldigt bra koncentrationsförmåga och balans   . Vi jobbade en del med mitt sätt att gå och vända, har ju varit väldigt snabb och exakt med Kajsa men med Yaxxon måste jag jobba in lite långsammare moves   . Vid kommendering blir han taggad som attan och kan ljuda i starterna/vändningar på stället och vi nördade en del med det   . Kändes mkt bra och vi tog bort kampbelöningen där. Han vann lägermästerskapet i bakdelsarbete och gamnackesättandena tyckte Heidi inte var nåt att greja med, han sitter ju och han gör det snabbt och rakt. Tungapporten är ju ganska ok MEN han slår på i kamp när han ska gripa och det fixade vi med en slags kortapportering, lägger ut apporten en bit framför honom och jag går bakåt och belönar gripet satan i gatan och kampar när han kommer in till mig. Man kan säga att vi flyttade kampen från gripet till mig   . Krypet var Heidi allergisk emot (utsträckta bakben - de brukar leda till "skutt", belöning på marken - brukar leda till nosiga hundar) MEN var tvungen att erkänna att det blivit väldigt lyckat med Yaxxon iaf   - han kröp jättebra och det enda vi egentligen gjorde var att börja med att få honom backa i krypet. Skallet grejade vi oxå med, putsa upp intensiteten och efter att ha testat en del varianter slutade vi med en gotta under min vänsterfot   . Sen fick jag lite förändringsförslag kring mitt sätt att ta tag i Yaxxon när han spinner loss, ska försöka undvika att bli häftig där utan att vara mer lågmäld och iskall   .  Sammanfattningsvis kan man säga att Heidis metod går ut på "svart eller vitt" på ett väldigt schysst sätt. Bort med hjälpmedel fort, vara konsekvent, vara tydlig och utmana + balans, balans, balans, bakbensarbete ... Det har man ju hört förr iofs men ändå, superviktigt och nyttigt  . Ja å så körde vi uthopp för "längdhoppare"  förståss  .

_
 

 

  


_
Spåret gick bra tycker jag även om jag blev lite brydd över att han missade fler apporter än normalt   . Särskilt skogspinnar får vi öva på, jag och Kamelkungen   . Upptagsträningen är jag nöjd med och själva spårarbetet är han ju jätteduktig i. Jonas spårade ett klurspår med honom i lördags kväll som inte riktigt höll världsklass men Yaxxon var helt slut efter en lång vecka   . Uppletandet verkar ha fallit på plats igen och det var det inte mycket att säga om   . Jag tror benhårt på vindmetoden (eget initiativ och utdelning för hundarna) där medan Heidi körde korridorer med synretningar och det funkar ju det med    . Alla vägar Bertil Rom   .

_
Tyvärr stukade jag foten (trampade på kanten till en håla i gräset ... need I say more!!??) så in i helvete efter fredagens lunch och trodde minst att jag skulle vandra till de sälla jaktmarkerna    så det blev inte mkt tränat för mig de sista dagarna   . Har fortfarande ganska ont men är så lycklig att inget gick sönder paw rikh-titt   .

_

Frasse och Jonas körde skydds med Dan Pöhner och man kan säga att Frasse gick fantastiskt bra hela veckan lång   . Halva dagarna körde de skydds och andra halvan sök och det upplägget verkade vara redigt bra   . De körde alla moment (civilsändande, transporter med överfall, bevakning i ärm/släppande, fasttagande, modprov och återkallande (!!!!)) och Jonas fick verktyg att hålla kontroll på Frasse med hjälp av rösten (först och främst) och en vattenflaska och de jobbade enligt en svart-vitt modell de oxå och Frasse förstod fort att han hade fördel av att lyda husses instruktioner, lugnt och fint och inget bråk   . Han var så klart lite olydig mellan varven men han lydde Jonas korrigeringar bra och rättade in sig i ledet och fick fördel av det. Samtliga moment låg på betyg över 8 och Dan prickade Frasses egenskaper direkt och blev mycket förtjust i honom   + att han anpassade träningen perfekt efter Frasses egenskaper. Jonas var lyriskt nöjd och stolt över sin Frasse Fräs. Särskilt att återkallandet fungerade HELA tiden var ju rätt chockartat på ett positivt sätt   .

_
     
_
  
_
  
_
  
_
  
_
  

_
De jobbade mycket med att förbereda Frasse inför skyddet - att få honom i rätt balans och det föll väl ut   .

_
Nu tror jag att har fått med allt om OSS och jag avslutar med tips om fler bilder som Vicky lagt in deras GALLERI   .

_
Nu borde man åka till ett bad nånstans ... Solen strålar från en klarblå himmel och vovvarna har fått ordentliga morronturer   . Fast jag känner mig sexig som en åkgräsklippare med alla myggbölder (jag ÄR allergisk ... tyvärr) och volanger ... Vi får se hur det blir.

_
Fridens makaroner på er alla   !



 
 
Ingen bild

Inga-Lill m X&R

29 juni 2010 12:26

Vilket härligt läger ni måtte ha haft. Dessutom med så fint väder. Har även kollat igenom ALLA bilderna nu när jag fick upp länken. Men du, det var fasligt vad där var många germanska schäferhundar ..... ;o)

 
Ingen bild

Susanne

29 juni 2010 13:02

ja, jag såg inte mkt av Yaxxon men desto mer av Fräs och Jonas och det var en mycket stor förvandling!!! Kul att se.
Kanonbilder dessutom7/ Kramis

 
Nina

Nina

29 juni 2010 13:16

INGA-LILL: Lägret var jättebra på alla vis :). Vädret går det ju inte att göra så mkt åt men man tackar ju glatt när solsken erbjuds *haha*. Många germanska urhundar blir det när det är demoner som samlas *fniss*. Fast vi hade en holländare, en rottis, 2 långhåriga weimaraners och 2 boxare på plats :).

SUSANNE: Då missade du nåt vill jag lova :). Nädå - kan tänka det var mer spännande att se Frasse skyddsa *hehe*. Tar tacksamt emot länkt från ditt galleri :).

Kramar

http://www.palmstrand.se

 
Ingen bild

Susanne

29 juni 2010 13:57

Det var dina bilder jag pratade om. Mina ligger på photobucket och inte vet jag hur man gör.moahahaha
Men det blev väldigt lite bilder tagna och nästan inga på skyddet.hmmm

 
Ingen bild

Cina

29 juni 2010 15:44

att vara i balans och vara "ren" i hundträningen gör massor - men oxå att hitta rätt sätt att Gå som tvåbening....o det är minsann en konst bara det ;o)

Bilderna är lika många som härliga både här o där.

 
GBA

GBA

29 juni 2010 16:23

Balans på förare & hund inkl. svart & vitt gör stordåd och en hääärlig känsla för hela ekipaget:) Extra, extra kul att vi hade Instruktör i Skyddet pau riktigt och att det var super för Jonas & Frasse.

Å jag blev jättestolt & glad över att Heidi berömde er i spårgruppen för er koll & kunskap och engagemnag.

Kramiz

http://www.gbahundkonsult.n.nu

 
Nina

Nina

29 juni 2010 18:29

SUSANNE: Vad heter ditt konto på Photobucket :)? Där kan man leta bland dina album ju. www.photobucket.com, användarnamn :).

CINA: Tala om det - vi var många som fick danskurs :). Jag är jättenöjd med korten måste jag säga! Tack :).

GBA: Ja gud alltså ... det har vi ju tragglat några år om man säger så :)). Allra roligast var att ALLA prickat sina hundars egenskaper och egenheter, styrkor och svagheter. Det är fasen inte dåligt med tanke på olika erfarenhetsnivåer :)!

Kraaaaaam

http://www.palmstrand.se

 
Sabina

Sabina

29 juni 2010 19:26

Vad roligt med så duktiga jyckar! Vi lånar gärna lite hjärnceller på andra sidan parken ;-)

Jag är tyvärr också allergisk mot de jäkla krypen och flydde alnarps parken häromkvällen. Det gick inte ens att se utan att ha dom som svarta prickar *BLÄ*

Kramis

http://cityclickers.wordpress.com

 
Ingen bild

Susanne

30 juni 2010 07:38

rasnat@bredband.net och sen ullareda.

 
Noomi

Noomi

30 juni 2010 09:23

Vilken nyttig vecka ni måste ha haft! Extra kul när instruktörerna är tipptopp och man får med sig mycket användbart hem. Det där med plankan måste testas på Hobbe, som ju behöver rubbas lite ur sina cirklar emellanåt ;)
Ha en fortsatt trevlig semester!
Kram, kram

http://www.dizzyweb.se

 
Ingen bild

Hobbelotta

30 juni 2010 10:42

Ja, duktiga var både hundar och förare. Bara lite finslip för er del :o)
Kramar

 
Nina

Nina

30 juni 2010 12:37

SABINA: Hjärncellsutlåning kan eventuellt vara en affärsidé :). Myggen vid Dalälven är stora som flygplan och jag fick typ bölder av betten *grr*. Cortison och antihistamin - same shit, different name. Funkade inte :(. Men NU är det bara små sår kvar :).

SUSANNE: Thanks :)!

NOOMI: Ja eller oxå kan man prova klick-metoden ;). Funkade bra den med *haha*. Herregud vad med metoder der erbjöds! Rubba ur cirklar är aldrig fel, den saken är helt klart :).

HOBBELOTTA: Finslipet är det värsta ju men man har ju ett tag på sig iaf :).

Kraaaaaaam

http://www.palmstrand.se

 
Ingen bild

Carina med Toza o Dessan

1 juli 2010 08:28

Såg Heidi i Mantorp på skyddet och även på lydnadsplanen, rös i hela kroppen. Vilken kontroll. I Karlshamn (2002) var jag funktionär på sekretariatet för skyddet o såg dem tyvärr ej.
Ni verkar haft en intensiv o kulig vecka, prexis som det skall vara på läger.
Jag belönar alltid gripandet jag med mest(när man har t ex lek eller problem med tagande av apport), och sedan kamp hos mig. Så "lär" jag åxå ut till mina träningskamrater.
Hoppas foten snart e bra.
/kramizar Carina

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Palm - 19 november 2013 17:24

Nu har Palmstrands schäfrar flyttat igen, den här gången till Wordpress! Tack Eva Wallberg för hjälpen   ! Adressen är: http://bloggen.oneclick.palmstrand.se/   Hoppas att vi ses där!    ...

Av Nina Palm - 8 november 2013 08:42

Efter att ha förlorat många inlägg som plötsligt inte gått att spara, diverse säkerhetsproblem och en support som inte besvarar mail - bedrövligt på riktigt   ! - återgår jag till min gamla blogg.   Ni kan följa oss här:   Palmstrands schäfra...

Av Nina Palm - 4 november 2013 07:34


I helgen som gick gjorde jag och Yaxxon vårt 6:e försök i elit spår ... över ett år efter vår senaste spårtävling . Vi har inte riktigt haft nåt flyt i vårt spårtävlande och dessutom har vi säkert inte tränat spår som vi borde heller  . Jag tror att ...

Av Nina Palm - 31 oktober 2013 08:19

Själv har jag bollsinne som en verktygslåda men icke desto mindre är jag sjukt stolt över att bo i Sveriges Fotbollsstad nr 1 2013  ! Först vann LdB FC Malmö SM-guld    _   _Och sen följde MFF upp med att säkra sitt SM-guld på plastmattan i Borås...

Av Nina Palm - 28 oktober 2013 07:02

Som om det inte räcker med att jag nyss haft inflammation i mina axlar (åtgärdat) och alltid har mer eller mindre ont i mina hälsenor började mitt vänstra knä att bråka, helt plötsligt, i torsdags vid lunchtid. Trodde det var nåt övergående efter att...

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards