Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under januari 2012

Av Nina Palm - 17 januari 2012 07:59

Igår hände det inte mycket efter jobbet - blev mer jobbchockad än vad jag hade förväntat mig   . Jag åkte och hämtade Sebastian, handlade, rastade hundar och när Jonas kom hem satte vi igång med maten och jag fick skala potatis *yey*   . Iofs lite småmysigt att fixa mat tillsammans så det var helt ok även om jag fick lite kramp i handen   . Slutresultatet blev världens godaste ugnsstekta falukorv med hemmagjort potatismos   .

_

För att sedan fortsätta på temat mat var locket på fodertunnan lite slarvigt stängt och när vi satt och fikade i godan ro slog det mig att vi inte hade en enda hund i vardagsrummet - what   ?! Jonas gick och kollade och utanför rummet där fodertunnan står satt Nixx, Kajsa och Frasse och kikade in i rummet med illa dold fascination på Yaxxon som petat undan locket och stod och mumsade i sig i godan ro   ! Kollade i tunnan som vi nyss fyllt på och kunde konstatera att han fått i sig ungefär 2 liter torrfoder, vi kollade även Yaxxon som liknade ett vietnamesiskt hängbukssvin   !

_
  

_
Han är ju lixom rätt slank i typen normalt sett, särskilt nu efter ihärdig bantning och kondisfokus. Han drack 1.5 skål vatten till på köpet och då blev det ju ännu värre och det var bara att dra på sig kläderna och bege sig ut på långrunda, de ska ju röra sig när de tuggat i sig för mkt mat sägs det   . Hur som helst var han lika pigg i steget som vanligt på rundan och verkade ok men nån kvällsmat blev det ICKE och imorse fick han en dryg deciliter till frukost bara  . Nån lydnadsträning blev det inte!

_
Så här i efterhand kan man ju säga att det var ju verkligen tur att vi var hemma när det här hände ... vågar inte tänka på hur mycket han hade fått i sig om han hade varit själv   .

_
Medan jag var ute och promenixade åkte Jonas och Frasse iväg och tränade hårda spår tillsammans med Peter och Hex och första spåret hade blivit mycket muskler och ingen hjärna medan det andra hade blivit helt ok   . Själv fattar jag inte riktigt hur man ids ha hundträning på jobbet på dan och åka iväg och spåra på kvällen   .

_
Idag är vi ensamma hemma - jag, Sebbe och hundarna - eftersom Jonas och Fräset jobbar (hundträning). Får se vad jag ska laga till för nåt på Foodcourt   . Hobbisarna och jag ska ta en långtur iaf och sen får vi se ... det enda jag vet med säkerhet är, att golvet behöver mummas en runda och blommorna vattnas   . Förhoppningsvis har Yaxxon smalnat av lite så att man kan träna på det vi hade tänkte träna på igår ...

_
En favorit:

_
"Efterklokheten är den enda exakta vetenskapen."   

Av Nina Palm - 16 januari 2012 09:05

Jo alltså - jag har ju haft en del med både Frasse och Yaxxon att göra när Jonas varit sjuk och det är liite lätt förvirrat mellan varven och de båda herrarna har snällt fått lystra till namnet Fraxxon   . Hur störigt som helst och nästan omöjligt att sluta med ... Fraxxon hit! Fraxxon LOSS! Ja - ni fattar. Det har inte precis blivit lättare nu sedan Kajsa flyttat in och eftersom jag sysselsätter henne i samma vända som Nixx har det blivit Kajsnixx mer än en gång om man säger så   . Fraxxon och Kajsnixx it is!

_
Helgen har varit helt fantabulous vädermässigt - krisp i gräset, strålande sol och nästan ingen blåst alls   . I fredags lämnade in vi in Djävulsmaskinen för bromsbyte, i grevens tid skulle det visa sig för bromsarna var mer eller mindre slut både bak och fram. Jag trodde att räkningen skulle sluta på en sisådär 10 000 kr (en BMW är en BMW är en BMW   ) men faktiskt kostade det billigare än vad det gjorde att byta bromsarna på Silver Bullit - 3 900 kr för 4 belägg och en nytvättad bil   . Goody goody. Medans bilen var på reparation åkte vi till banken för att fixa med våra olika sorters pensioner och vips har vi kontroll på den biten oxå. Gött! Efter detta var jag helt slut ... jodå, jag blev lite förkyld som en direkt följd av Jonas influensa   . Ingen feber eller så men lite snorig och dan. Framåt eftermiddan hämtade vi Sebastian och när vi handlade på ICA Maxi blev vi överrumplade av en säljare från Telenor   . "Vad ringer ni med idag?" "Telenor!" (gick mot utgången) och vips fick vi ett paket kaffe (iofs bara Zoegas Skånerost men ändå   ) och sen var det hela igång. Hur det nu var så slutade det med att jag och Sebastian fick vars en Iphone 4s (för Sebbes del pga olika orsaker en försenad julklapp och födelsedagspresent).

_

 

_
 

Fodral i antitappabortiskogen-färg är beställt   

_
I lördags var det sökchock i Vombskogen   ! 9 hundar skulle söka från oss och 5 från Terezes grupp ... Jag såg framför mig att jag skulle figga i 6 timmar och köra min egen hund en kvart men shit så smidigt det gick ändå   . Vi transporterade tillbaka varandras hundar till bilarna och det stod hela tiden en hund med en plan på vänt   . Yaxxon fick försvinnande figgar i början av rutan på första passet innan jag tog undan honom och sen - efter fynd - smög figgen framåt i rutan innan jag gick iväg för skick på andra sidan. Han gick som tåget och min plan är nu att bara köra träffar och smyga in framslag allt efter som (dvs skicka så att träffen ligger "framåt" i rutan). Nu verkar Yaxxon tycka det är hur naturligt som helst att gå rakt ut och sen framåt men det kan ju lika gärna vara en tillfällig sinnesförvirring   . Markeringarna var helt ok och de bästa markeringarna fick han i båda passen på de sista två skicken (körde bara 4 skick/pass eftersom han inte är i 100 kondis än). Frasse fick 4 träffar första passet och 2 träffar och x antal tomskick andra passet. Han gick bra - några grunda skick blev det men han gick ut finfint efter omskick   . Lite stökig på stigen och laddad men med tanke på hur söket sett ut under hösten, dvs. att Frasse gått ut och ställt sig 10 meter ut eller spårat i vallningen känns det som ett "positivt problem"   . Kul nu när han har tandskador är, att han söker lika glatt för en bit korv som för bollar och kampduttar. Vi var måååånga i skogen i det strålande vädret och jag trampade ett spår till Yla i grillpausen, som hon for iväg i som en tanks   ... trots förledningsspår i början   .

_
Igår tog vi ett omtag i Frasses platsliggningsträning efter en härlig sovmorron och allmänt mys. Han stökade och var orolig i början men fick till två riktigt bra och låååånga platsliggningar (ca 8 min). Det gäller att vara supernoga med sinnesstämningen så att han "landar rätt" i momentet   . Nu var det ju ett tag sen det var liggbart ute men fr.o.m idag är detta ett dagligt inslag i Frasses liv, att ligga plats. Även sitt kvar när husse lämnar springandes fungerade bra   . Skönt att se att han slutat titta bakåt och slicka sig runt munnen när Jonas lämnar trots att det pågår aktivitet bakom  .

_

 

_

_
Yaxxon fick komma ut och öva på sin "ruta" och det är nästan lite synd att det börjar bli tid att avveckla bollen för "framåt"-skicken - det är lixom nästan lite drömlikt att kunna kasta en boll medan Yaxxon sitter kvar och att kunna stanna honom från full rulle bara någon meter från bollen   .  

_

*tjohoooo*    

_

Amen ÅH - stanna igen     

_

Kom igen nu då kärring - säg det!  

_

*wiiiii*

_
Avslutningsvis körde vi skallmarkeringsövningar för söket med både Yaxxon och Ajaxx och det gick bra tycker jag. Det tar sig, iaf för Yaxxon, för Ajaxx skäller betydligt intensivare och tätare av sig själv ... eller - med tanke på Kajsas skall - kanske det är så att jag stoppar ner mentala päror i halsen på alla mina hundar  .

_

Yaxxon 

_

Ajaxx  

_
Lilla DakkyDoo, som oxå var på plats tillsammans med hela Lundaligan, fick öva på att inte attackhångla med alla människor utan sitta fint vid hälsning   . Hon var så där nöjd med upplägget men tyckte nog det var rätt ok ändå till slut, när hon insåg att sitter man så får man karameller   .

_

Dakky

_
Efter träningen stod handling, matfix och matteläxa på agendan och medan Jonas och Sebbe grejade med ton och kilon åkte jag iväg och solade med Jennifer så nu ser det faktiskt ut som att jag har haft semester oxå   .

_
Ikväll väntar ett par rundor med Hobbisarna och sen ska jag grejsa lite med krypet, fjärren och vittringsapporteringen med Fraxxon   . Han har övat vittringsapportering två gånger och är faktiskt ganska duktig på det -  en naturtalang i böglydnad månne   ? Han tycker det är sjukt spännande när jag lägger ut pinnar och donar och har han inte liknat en uggla förr så gör han det då   .

_

Yaxxon vittrar   

_
"Gapar man är man hos tandläkaren."   
 

Av Nina Palm - 12 januari 2012 07:59

Idag har jag planerat in en städdag   ! En riktig städdag alltså - lister, väggar, uppe på skåp ... Herregud vad den här vintern har varit ovintrig och med all lera som pälsarna asat med sig in VARJE dag (utom de 3 dagar när det varit minsugrader) är det så där fräscht vid en djupinspektion   . Synd bara att mitt Klorin Power Plus nästan är slut men det sista lilla ska vi nog kunna kräma ur flaskan innan jag ger mig ut på jakt efter ny flaska av världens bästa städmedel   .

_
Igår var jag iväg och tog en tur i låtsassolen med Jennifer och damn va gött det kändes att få lite färg, framförallt i ansiktet. SOL is da shit när man liknar en gammal hushållsost   . Nu ska jag sola en gång till på lördag och sen lär jag även se ut som jag har haft semester när jag återvänder till Gruvan på måndag - den blodfattiga bleka och lite svåra vampyrlooken är icke min kopp te kan jag säga   .

_
På kvällen var det Onsdagsparty och efter platsliggning på 10 meters avstånd (konstigt tyckte Yaxxon) och upptäckten att jag måste öva på att han ska ligga kvar till jag säger "sitt" körde vi sändande till ruta några gånger, fjärr, stegförförflyttningar och vändningar och skall   . Yaxxon var minst sagt pigg och det är ju egentligen nästan magiskt så dum i huvet' man kan vara ibland - VARFÖR köra sändande till ruta med BOLL före fjärren utan boll ...?! Lite lätt låst på bollen blev han, min Kamelkung   . Note to self: använd hjärnan   ! En mysig kväll blev det även om jag fick lämna klubben lite väl tidigt för att ge mig ut på tandkrämsjakt   .

_
Nu hoppas jag på att vädret piggnar till liiite under dagen för just nu bjuds det på betonggrått och stormstötar - tänkte ta mig en tur till skogen eventuellt och gå en prommis med bären. Filmade ligan en snutt sist vi var ute och idag lyckades jag klura ut hur man lägger ut ett videoklipp här   . Jag kastar en kotte, Nixx letar efter kotten (och hittar den) medan Kajsa och Yaxxon inte riktigt vet vad de gör ... egentligen   .


_


_
"Lär dig livets stora gåta; älska, glömma och förlåta."   
 

Av Nina Palm - 11 januari 2012 09:00

  

Igår var det superfint väder i den här landsändan (jag vet - vi snackar megachock   !) och jag bestämde träff med Mariana och Göran ute i skogen   . Mariana skulle jobba vindövningar (och dansa runt granen visade det sig   ) med Dakky, Göran skulle spåra med Vera och jag skulle köra två uppletanden med Yaxxon - ett med fokus på ut-skick, ett med fokus på ut-skick OCH med gömda föremål (följa ut vinden hela vägen ner i underjorden ... typ   ). Dakky var duktig - vindade in grejer på ganska långt avstånd men är man en liten brud på 6 månader kan det ju lixom hända att man tappar tråden på vägen ut till grejerna men med lite stöttning kom hon på igen varför hon var på väg från "stigen"   . Vid ett tillfälle började hon gå runt runt en gran med hög nos och slutna ögon och Mariana följde med, följde med och följde med och ... ja "ALLTSÅ - vad GÖR du!?" "Öh ... går runt en gran?"   Veras spår plus upptag hade gått bra trots ordentlig viltattack i rutan med spillning, vildsvinsbök och annat naturligt   . Yaxxons första uppletande gick bra, tycker att han flamsar lite mer än före jullovet men på det stora hela gick det bra, han hittade alla grejer och gick åt anvisat håll med bra fart   . Andra uppletandet var klurigt. Mariana hade gömt föremålen i rutan, lyft på mossa och tryckt in föremål, lagt i grop och under rishög - ja, ni fattar - och medan Yaxxon letade var jag beredd att stanna honom om man skulle visa fynd men välja att inte fullfölja. HERREGUD vad han slet och på kuppen fick vi in en kvarglömd minileksak   . På slutet var han riktigt trött och då fick jag ett par grund skick men han gick ut efter omskick och fullföljde ALLA vindfynd - det var jag mest impad av eftersom han är lite springig och kan släppa vittring som han inte få träff på rätt så direkt   .

_
Efter hundträning fikade vi och Mariana hade köpt en supergod bautabagel för oss att dela på   . Helt färsk med brieost och krispig paprika - yummie!

_
Gråbenen var med i bilen och när Lundaborna hade åkt hem tog jag en rejäl tur i mestadels råterräng med hela ligan och lyckade faktiskt ta några bilder   .

_
 

Äldst först   

_
 

Luften är fri - jag får rulla precis var jag vill   

_
 

Tantpinne

_
 

_
 

Obligatoriska gruppbilden   

_
En bra dag i skogen med både träning och höga benlyft. Igår var ju Frasse på sjukhuset hela dan och det visade sig att det fortfarande var liv i roten i den skadade bissingen så trots sövning och allt det där blev den tänkta rotfyllningen inte av ... Nytt försök den 30:e januari   .

_
Idag får vi se vad som händer. Beror lite på hur Frasse mår. Han är fortfarande lite trött och tagen av narkosen även om han är betydligt piggare än igår   .

_
"Om du gör som du alltid har gjort kommer du att få det du alltid har fått."   

  

Av Nina Palm - 9 januari 2012 20:09

Sista lediga veckan har börjat och idag har vi kört vårt tredje sökpass sen i fredags - Frasse, Yaxxon och jag   . Jonas har varit helkass sen i torsdags kväll med nåt som troligen är influensan   - rälig hosta, feber och ont överallt. Jag ställde (tvärsäkert) diagnosen "manlig förkylning" till att börja med men fick ändra mig när han fick feberfrossa och låg och hackade bissingar nätterna igenom   . Frasse har alltså fått ha mojjan som förare och det har gått oväntat bra. Frasse är Frasse - på gott och ont - och det hade lika gärna kunnat sluta med hallaballoo all inclusive    . Yaxxon är duktig på själva söket men sämre på skallmarkeringarna (jag har en egenhet som hundförare och det är att jag 1. får hundar som klapprar med tänderna och "tomskäller" 2. får hundar som kan hoppa 2 meter Gunnebo men sällan kan ta ett vanligt hopphinder utan islag) och han har därför fått träna på skallmarkeringar två pass och kört ett riktigt sökpass   . Frasse har fått gå många tomslag/framslag och så har vi jobbat med markering av föremål och det har gått fantastiskt bra. Faktiskt. Han hade bry med att markera min rygga när vi körde i helgen men kläder har gått bra, liten tankepaus vid fynd men sen har han kommit igång. Problemet i söket den sista tiden har varit att han gått ut 10 meter och stått som en gammal get och "fattat nolla"   MEN nu går han rejäla tomslag - djupt och engagerat - och tappar inte fart. Idag gjorde vi en ruta som var över 200 meter lång med tomskick x 4, träff på jacka, tomskick x 3 och sen träff på Gosia i sista skicket   . Eldprovet typ. Ett par grunda tommisar, kallade tillbaka och gav nytt skick - inget tjafs - och han gick iväg hur fint som helst!

_

Yaxxon har - som sagt - fått träna på skallmarkeringarna och där har vi laborerat lite med synlig belöning, osynlig belöning, med stödkommando (han vet att han ska skälla), utan stödkommando och hit och dit och idag fick han två riktiga sökomgångar och i sista omgången skällde han precis som jag vill ha det   . Tyvärr studsade han på Gosia innan bästa markeringen så jag hörde ett NEJ! nånstans ute i skogen innan Kamelkungen skallade loss   .

_
 

Ajaxx    

_
Förutom sök har Frasse fått sig sammanlagt tre pass saksök till livs med fokus på liggmarkering av föremålen och förbättrad dirigering OCH temposänkning (han missar ofta nära-grejerna) - det har gått ganska bra. Tyvärr är det ju svårt att förhindra att han "sprätter" föremålen när man är på väg ut för att belöna/ta föremålen men det är som det är med det, man får varva full ruta med markeringsträning helt enkelt. Han har hittat alla föremål och jobbat intensivt och engagerat, efter ett par skick har han bromsat ner tempot en del dessutom   . Yaxxon har fått ett spår med fokus på skogspinnemarkeringar och 6 av 8 markerade pinnar är ett fall framåt även om det så klart är lättare att fokusera på pinnar om spåret i sig är rätt lätt   . I uppletandet på Revinge i söndags gick Yaxxon ovanligt grunt och tradigt och därför fick det bli två rundor i rutan för så där kan vi ju bara inte ha det   . Gör om, gör rätt och nästa uppletandepass blir det UT-skick och därmed basta   .

_

ALLTSÅ - trots överjävliga mängder regn och storm har det blivit en del hundträning och inte bara det, vi har tränat på det vi behöver   .

_
Imorron ska Fräset till tandläkaren och få sin ena rotfyllning och förhoppningsvis ska tandläkaren hinna med att förebereda för den andra så det bara blir en sövning till efter den imorron. Tumme för det säger jag    . Kajsa Karlsson är här eftersom spa-personalen ska ut på äventyr   . Smärt och fin, pigg som en pelikan och allmänt skitsöt är hon, min gamla gumma   . Kan inte fatta att hon fyller hela 12 år i mars ... i och med Frasses rackliga tandstatus gjorde jag en koll av tantens garnityr idag och otroligt nog har hon knappt nån tandsten ens och har dessutom bra andedräkt.

_
Nu vräker regnet över oss igen och det känns som att alla morgondagens planer får avvakta till just imorron   .

_
Har fått en s.k award (en bloggvärldens "gillamarkering") av söta Elin Rosén    (http://elinrosen.bloggplatsen.se) och nu ska jag ge en award till 5 bloggar som jag läser regelbundet ... hmm. Det får jag fundera lite på eftersom man ska motivera och beskriva bloggarna oxå och det vill man ju helst göra seriöst om man säger så - har jordens problem med att jag ramlar ur Bloggplatsen hela tiden här hemma   . Mina awards kommer!

_
"What goes around comes around."   

Av Nina Palm - 3 januari 2012 22:28

Nu vet jag helt säkert att det är semester ... HERREGUD vilket skitväder det har varit idag   . Stormstötar och ösregnet from hell har dominerat sen 13-tiden idag   . Jag hade en superbra plan - lämna Sebastian för läxläsning hos Vicky, följa med Gosia till verkstan där hennes bil skulle lämnas för service, köra vidare till klubben för att träna lite och sen köra tillbaka Gosia till verkstan och sen hämta Sebastian   . Planen höll ... bortsett från att det inte blev mer än fika och promenixer på klubben för vädret blev jävligare och jävligare för varje minut   . Mysigt var det hur som helst att fika, käka varma mackor och strosa runt med bären i gott sällskap   och Sebastian hade fått mycket gjort när jag hämtade honom. Tack Vicky för hjälpen - världsklass   !

_
Igår var det stortvättstajm - är man ledig så är man   - och när allt var klart åkte jag till Bokskogen för att gå en långtur med Hobbisarna ... bara det att jag hade glömt sätta på dem halsband vilket var extra dumt just igår   eftersom hela skogen var full av nyårslöften   . Det var bara att köra hem igen och när jag körde och funderade över var jag skulle gå min runda istället ringde Jennifer som var promenadladdad hon med och vips var vi på väg till Revinge med Jennifer och lilla schäferbruttan Ezi i bilen   .

_

Hej hej - hemskt mycket hej    

_
 

Naturpool 1   

_

Naturpool 2    

_

Jennifer i sin fina rööööda stövlar    

_
 

_
Ezi blev dyngkär i Nixx (vem annars lixom   ?) och det gick hur bra som helst att sammanföra vovvsen. Yaxxon kan ju vara lite i drygaste laget mot både tikar och hanar men han skötte sig finfint   .

_
Igår kväll var Sebbe hos Liam och vi kollade på Jägarna 2 - superbra film! Man kan hyra topplistefilmer för 29 kr/st just nu när man har Telia Digital-TV - skit på TV, hyr en BRA film   .

_
Avslutningsvis en illustration av vintern i Skåne 2011/2012   .


_
 

_
Det enda felet med att göra ingenting är att man inte vet när man är färdig."   

Av Nina Palm - 2 januari 2012 08:21

Det blir en lite hackig blogg idag - fattar inte varför men Bloggplatsen funkar inte alls bra här hemma   . Det hänger sig och jävlas mest hela tiden så istället för att slösa tid på att skriva om så mellansparar jag lite nu och då   .

_
Idag har dagen startat lyxigt - rastade och servade Hobbisar ligger och nussar i varsinna hörnor och jag har inte ens stuckit näsan utanför dörren   . Tack tack   ! Har inga direkt planer för idag mer än att väcka Sebastian i vettig tid och fixa med duschdörrarna    (de är sprayade med Kalkosan redan). Sebbe ska läsa läxor, som han kommit lite efter med och så ska jag introducera stödanteckningsläxläsning - är man gammal plugghäst så är man   .

_
Nyårsafton firade vi med Jonas kusiner Malin och Magnus och deras vänner på en åker utanför Klagshamn ... ja i ett fint hus så klart   . En supermysig kväll med fondue till middag, marängsviss till efterrätt och skål i både skumpa och glühwein vid tolvslaget   . Värdarna Annika och Joen har en skidaffär i Limhamn så aftonen var minst sagt Österrikeinspirerad med Dj Ötzi-poppning (och Kufstein-sången   ) och - som sagt - glühwein vid tolvslaget. De kände till vårt gamla tillhåll i Österrike - Neukirchen am Gross Venediger - och tydligen har den hullan' blitt större och bl.a kopplats ihop med orten bredvid via liftsystemet   . Joen hade full koll på diskot Die Kanne och Sport Herzog - nostalgitripp de luxe   . Det här med skidåkningen la jag ner för många år sen men innan dess åkte vi skidor varje år i dryga 15 år, både på Dundret i Gällivare på påsklovet och i Neukirchen på sportlovet. Tyvärr hade jag bry med pjäxor, fick sjukt ont i fötterna när jag åkte skidor och till slut kostade pjäxorna mer än resorna och då tappade jag intresset men KUL var det så länge det varade   . Allt har sin tid .. typ. Hur som helst, en mysig nyårsafton blev det och Sebbe var nöjd med sina fyrverkerier   . Vid tolvslaget är det ok att smälla tycker jag men varken före eller efter.

_

Igår kan man ju lugnt säga att det rådde total lockkoma   . Nyårsaftonens krispväder som vi njöt av genom att gå en långtur på Revinge var ett minne blott och regnhelvetet och stormande var tillbaka med full kraft   . Just igår var det dock ganska ok med tanke på piggelingraden om man säger så ...   .

_
GOD FORTSÄTTNING till er alla   !

_
"Den som gapar över mycket är hos tandläkaren."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards