Palmstrands schäfrar

Alla inlägg den 11 januari 2012

Av Nina Palm - 11 januari 2012 09:00

  

Igår var det superfint väder i den här landsändan (jag vet - vi snackar megachock   !) och jag bestämde träff med Mariana och Göran ute i skogen   . Mariana skulle jobba vindövningar (och dansa runt granen visade det sig   ) med Dakky, Göran skulle spåra med Vera och jag skulle köra två uppletanden med Yaxxon - ett med fokus på ut-skick, ett med fokus på ut-skick OCH med gömda föremål (följa ut vinden hela vägen ner i underjorden ... typ   ). Dakky var duktig - vindade in grejer på ganska långt avstånd men är man en liten brud på 6 månader kan det ju lixom hända att man tappar tråden på vägen ut till grejerna men med lite stöttning kom hon på igen varför hon var på väg från "stigen"   . Vid ett tillfälle började hon gå runt runt en gran med hög nos och slutna ögon och Mariana följde med, följde med och följde med och ... ja "ALLTSÅ - vad GÖR du!?" "Öh ... går runt en gran?"   Veras spår plus upptag hade gått bra trots ordentlig viltattack i rutan med spillning, vildsvinsbök och annat naturligt   . Yaxxons första uppletande gick bra, tycker att han flamsar lite mer än före jullovet men på det stora hela gick det bra, han hittade alla grejer och gick åt anvisat håll med bra fart   . Andra uppletandet var klurigt. Mariana hade gömt föremålen i rutan, lyft på mossa och tryckt in föremål, lagt i grop och under rishög - ja, ni fattar - och medan Yaxxon letade var jag beredd att stanna honom om man skulle visa fynd men välja att inte fullfölja. HERREGUD vad han slet och på kuppen fick vi in en kvarglömd minileksak   . På slutet var han riktigt trött och då fick jag ett par grund skick men han gick ut efter omskick och fullföljde ALLA vindfynd - det var jag mest impad av eftersom han är lite springig och kan släppa vittring som han inte få träff på rätt så direkt   .

_
Efter hundträning fikade vi och Mariana hade köpt en supergod bautabagel för oss att dela på   . Helt färsk med brieost och krispig paprika - yummie!

_
Gråbenen var med i bilen och när Lundaborna hade åkt hem tog jag en rejäl tur i mestadels råterräng med hela ligan och lyckade faktiskt ta några bilder   .

_
 

Äldst först   

_
 

Luften är fri - jag får rulla precis var jag vill   

_
 

Tantpinne

_
 

_
 

Obligatoriska gruppbilden   

_
En bra dag i skogen med både träning och höga benlyft. Igår var ju Frasse på sjukhuset hela dan och det visade sig att det fortfarande var liv i roten i den skadade bissingen så trots sövning och allt det där blev den tänkta rotfyllningen inte av ... Nytt försök den 30:e januari   .

_
Idag får vi se vad som händer. Beror lite på hur Frasse mår. Han är fortfarande lite trött och tagen av narkosen även om han är betydligt piggare än igår   .

_
"Om du gör som du alltid har gjort kommer du att få det du alltid har fått."   

  

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23
24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards