Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under maj 2010

Av Nina Palm - 18 maj 2010 08:27

* PPP gick långtur med husse och övade på sina simhoppstalanger i samtliga vattenpölar. Frasse var bäst och husse blev jättearg   .

* Jag körde Pass 28 igår - sprang (allt är relativt) drygt 2.5 km ... och blev kissnödig halvvägs - obra   .

* Supersmarrig thaiwok till middag   .

* Utflykt till Bjärred för att äta mjukglass ... det var inte så varmt ute som man hade kunnat tro    .

* Sen (22.00) fika hemma ... och blev kissnödig när jag hade sovit en timme, obra   men inte oväntat   .


ANTAL STEG IGÅR: 12 011

_
"Jesus kommer! Se upptagna ut!"   

Av Nina Palm - 17 maj 2010 07:44

Jepp. Jag har vissa planer på att ta ledigt på fredag den här veckan faktiskt   . Det var länge sen jag tog "en dag" bara så där så det är hög tid och dessutom måste jag värma upp inför semestern ... VILKET man då kan tycka att jag har gjort de här 4 senaste dagarna men med tanke på vädret har den där rediga semesterkänslan inte riktigt infunnit sig   . Inte en meter hundträning mer än the usual exercise har det blivit och konstigt nog känns det helt ok   .

_
Igår var vi på dop, Jonas brorson Filip Gustav Palm döptes i Östra Grevie kyrka och Filip höll absolut världsklass i gosighet och förnöjda små kluckanden även när han bidde' alldillis' blöt på sitt lilla huvud   . Undra hur ofta präster får ett bedårande smajl från ungarna som de ska bära omkring på och dona med   ?

_
Mamma Madeleine, pappa Martin och Filip   

   _
Jonas och Madeleines syster Caroline var faddrar   

  

_
Jonas & Filip   

  

_
En väldigt söt unge   , det får jag då säga ... Men jag undrar jag om jag inte kan bli rik av min och Madeleines vadslagning - han kommer att få blå ögon tror jag (både Madeleine och Martin har alltså bruna ögon). Visst satte vi ett par tusen   ?

  

_

Efter dopet och den supermumsiga middagen med efterrätt ā la jag, dvs. kladdkaka med hallon och lättvispade grädde  , var det bara att åka hem, svida om och gå på hyfsade rundor med PPP (PappaPalmsPågar)    . Jag tog Frasse Fräs och packade med mig godis och klicker för att återuppta kontakten med honom ... om man så säger   . Hissmusik is my middle name i den pojkens verklighet nämligen så jag tog tag i det här med H Ö R S A M H E T igen   . Drul! Han var faktiskt rätt duktig men vi fick slut på Frolic på kuppen så det fick vi ju gå på Konsum och shoppa upp oss på   .

_
Efter hundservicen svimmade vi på locket en stund ... eller 2    och sen fixade jag till korten från dopet och la ut dem här   . Kollade på Bones och sen filmen Bröllopsfotografen som var annorlunda får man säga ... My god. Rolig och väldigt sorglig samtidigt. Betyg: helt ok   . Men alltså - först var det Fucking Åmål och nu Molkom, hillbillie-hullan from hell om man ska utgå från filmen   . Tur för Värmland att Åmål ligger i Dalsland    ... även om det definitivt är gränsfall. Gött att man känner Patrik och Kristina så man inte förlorar sig helt i sina fördomar   . Sådana där filmer är för andra delar av landet vad Grannfejden är för Skåne ...   .


_
Idag SKA SKA SKA jag ut och springa min runda   ! Sen får vi se vad som händer.


_
   GRATTIS GOSIA, ANETTE & ANNIKA PÅ ERA FÖDELSEDAGAR  

_
ANTAL STEG IGÅR: 7 891   

_
"Livet är som en kontorsstol, det gäller att ha rätt inställning."   

 

 




Av Nina Palm - 16 maj 2010 11:41

Jahaja. Det var ju väldigt vad o-bra väder det varit de senaste dagarna i Skåne   . Regn regn och så lite regn   . I torsdags var det iofs helt ok men då hade jag ingen lust what so ever att lämna locket för utomhusaktiviteter   ... och i fredags åkte jag till Åhus, tvättade och städade bilen OCH gick på en 8 300-stegsrunda (vi gick typ vilse ska tilläggas   )  i skogen med mamma och hundarna - ingen hundträning alltså   . Igår vaknade vi till ett sinnesjukt regnväder och efter skogsturen tog det typ hela resten av dan att bli torr   väl hemma i Malmö (där det oxå regnade) blev det mest mys med en något sleten' make   . Ingen hundträning   . Jaja. Maņana, maņana is the shit för idag ska vi nämligen på dop   .


_
Hur som helst så är iaf Silver Bullitt jättefräsch (inklusive luktegottnallebjörn och allt   ) och så fick jag träffa min favoritsnäcka Fanny Christina Johansson   .

_
Man har ju knappt några grejer i bilen   ...

_
  


Nystädat tyskt kvalitetsfordon i skymningsljus   
  


Fanny, mosters snäcka nr 1   (och ja - det är Kajsa som jobbar på sina tiggartalanger i bakgrunden   )
  

_
Efter dopet är Plan A att ta en tur med grabbarna grus (Kajsa är tillbaka på sitt eget super-spa   ) och sen får vi se. Har lite filmer att kolla på och en posse' cheezballs ... inte direkt skitäckliga om man säger så ... Jaja. Vi får se. Borde ta en tur med springskorna, jag känner det - verkligen - men det är ju synd på nytvättat hår kan jag tycka   . Jag menar, det tar ju minst en halvtimme att torka och roligare grejer kan man ju ägna en söndagskväll åt, eller hur  ? Nähä - inte det nej   ...

_
ANTAL STEG I FREDAGS: 12 360
ANTAL STEG IGÅR: 9 2 61

_
"Det enda framgångsrika surrogatet för intelligens är tystnad."  

Av Nina Palm - 14 maj 2010 09:19

Idag bär det av till mammi och pappi i Åhus för mig, Yaxxon, Kajsa och Nille Den Lille. Hundarna ska få sig lååånga skogsprommisar till livs, Silver Bullitt ska få sig ett vårbad extra allt och troligen kommer hundarna att samma öde till mötes   . Kajsa kommer att bli skitglad   .


_
Jonas och Fräset stannar hemma och vaktar huset och det står personalfest på agendan - för Jonas alltså, inte för Fräset   .

_
Igår tog vi det extremt take it easy   . Ledig dag. Paw rikh-titt   . Tog en tur ner till klubben för att fika lite med Torsdagsgruppen och några från Onsdagsgruppen   . Lille supersöte Ajaxx gjorde klubbdebut med en gränsfall betygsmässig apportering   , ja och så fick han träffa Chorizza och Sunken och - icke att förglömma - deras fyndväska   . Det var nästan inget folk mer än vi där nere så det var en perfekt dag för valpbesök tycker jag. En mysig eftermiddag. Hyrde film, handlade mumsig middag och sen var det myskväll de luxe som gällde, med en flaska rött och allt  - love it   .


_
Nu ska jag packa ner mina grejer här och vädra pälsarna innan avfärd mot mina forna hemtrakter [Mot Öhus - möla böten blö   ].

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 303   

_
"Att ångra sin misstag är att hejda sin utveckling."   

Av Nina Palm - 13 maj 2010 12:15

Idag är det en lite speciell dag tycker jag   . Det är 9 år sen jag och Jonas träffades eller snarare la korten på bordet och det är det datumet som står i förlovningsringarna faktiskt   . Inte själva förlovningsdatumet ... som jag inte minns   .


_
Nåt annat som jag har haft svårt för att minnas på rätt dag är Jonas födelsedag som jag "råkat glömma" 4 gånger under de här åren   . Inte glömt hela dan men iaf fram till lunch ... typ.  Jonas har hämndglömt min födelsedag en gång - i vintras ... eller om han hade annat att tänka på just den dan, va vet jag (som normalt sett vet allt  ... eller i vart fall anar  ).


_
Så - ja. 9 år. Poff! Jag har bytt jobb 2 ggr (från Trygg Hansa till Folksam, från Folksam till Domstolsverket) och Jonas har gått från säljare på ett mediaföretag (CD) till polishundförare via arresten (som personal alltså   ), KomVux, polishögskolan i Växjö och grundutbildningen för hundförare   . Vi har flyttat från min tvåa till vår fina fina lägenhet på Köpenhamnsvägen. Sebastian, som var 16 månader när vi träffades, har hunnit bli 10 år och Johanna fyller hela 17 år   . Vi har haft 8 miljarder hundar, varav 4 finns kvar   . Vi har vunnit SM i helt värdelösa bilaffärer   . Vi har kommit 6:a på rapporthunds-SM oxå ... vilket då väger upp en del på mästerskapsfronten. Det har varit rosenrött, halvbeigt, gränsfall becksvart och sen tillbaka till härligt rosa. Upp, ner, hit och dit, fram och tillbaka - som det är (oavsett vad folk säger) - och framförallt är vi de bästa vänner ... med särskilda förmåner  .


SM i Borlänge 2006 - ett grymt kul minne:

  

_
  

_
Så en lite speciell dag är det allt idag   .

_
Gårdagen då. Jo vi tog en sväng på Paddy's tillsammans med Gosia, Anette, Cina och Mattias   . God mat och dryck, kul att träffa folk man inte sett på evigheter och lite sånt   . Det var SJUKT mkt folk på plats så vid 12-draget begav vi oss till Bishop's Arms för att kunna S A M T A L A lite bättre   . Jösses Amalia va me folk det var på Paddy's  - kändes en aaaaaning otajmat att de renoverade en del av lokalerna   . Hur som helst en mysig kväll ... Mindre mysigt var att mina byxor som jag köpte för 14 dar' sen hade hunnit bli för stora och kasade ner över lallan hela tiden   . Satan! Gå där och dra i outfiten kändes så där fränt.


_
Idag får vi se vad som händer. Har fått lyxmorron iaf och nu är klockan snart eftermiddag paw rikh-titt   . Jonas, som åkte och jobbade vid 21.30 igår nannar som bäst och jag lutar mig tillbaka och avvaktar eventuella förslag   . Är på humör för att vara ett viljelöst väsen idag   . Lugnt och fint!

_
ANTAL STEG IGÅR: 14 031

_
"Dubbelmoral är bra, förlorar man den ena har man den andra kvar."  

Av Nina Palm - 12 maj 2010 13:35

Det regnar satan i mitt hjärta, det blåser stormbyar och är kallt som i Sibirien   !


_
Ikväll är det meningen att vi ska på Paddy's för att fira krogens 17-årsjubileum ... vilket normalt sett sker till stor del på innergården under gasolvärmare och tak av segelduk - yeah right ..   . VAD ska man ha på sig ... Vi börjar nerifrån:


Sådana här   ? Eller ...

  

ett par av de här   ?
    

_
Trötta mig   .

_
Jaja. Det blir till att vara på plats i tid så man får sitta INOMHUS och helst se till att man får skjuts till dörren annars är det fan knappt lönt att kamma sig ens en gång   . Platta ut lockarna i en halvtimme för att sedan gå ut och likna en bättre begagnad ängel känns så där frestande. Men men - NU ska vi vara P O S I T I V A   .

_
Jag hoppas hoppas hoppas att regnet slutar innan jag ska bege mig iväg och hitta en fin dopprexent till lille Filip som ska döpas på söndag   . Filip är Jonas brorson om det nu är nån som missat det   . Jag är alltså både moster x 2 och faster och det är inte så illa det, om jag får säga det själv   . Eller så kan man kalla mig tant, det gör de i Tyskland nämligen - Tante Nina, de e ja de -  *oh my god*   .

_
Imorgon är det ledigt och jag hoppas sannerligen att vädret tar sig samman till dess, annars blir jag helt desperat alltså   . Det finns lite förslag ute på olika aktiviteter - spår på morronen, miljösök eller rapport med Kamelkungen på eftermiddan och slutligen lite lydnad eller en ledig kväll med Jonas    , 9-årsdagen lixom   . Vi får se vad det blir av det hela - fortsätter det ösa ner så här så blir det nog locket, locket, locket och så locket   .


_
ANTAL STEG IGÅR: 6 308   

_
"It' very hard to undo stupid."   


Av Nina Palm - 11 maj 2010 07:51

Imorse hade jag lite sovmorron faktiskt   - Jonas skulle ta med sig ligan på rastningstur efter det att han lämnat Sebastian i skola nämligen   . Annars brukar jag ta morronturerna och så går Jonas långrundan mitt på dan när han är ledig men idag får de alltså långrundan efter frulle istället   .

_
Igår var det gymtajm igen - Pass 27 (springa, armar och axlar   + mage). Springningen var ganska jobbig men jag klarade det (gå 5 min och sen springa i 25 min)   . Det tar sig, som vår vän som bränner upp Ystad brukar säga   . Hem till perfekt tajmad middag, in i duschen och sen ner till klubben där Jonas skulle på TS-möte. Sebastian hade en date m Alexandra   och de röjde järnet med en lek som heter "Bollis" ... what ever that is   och det är verkligen synd att våra "veckor" inte stämmer längre    MEN på Marma kommer de ju att ha en hel veckas buskul och det är ju bra det   . Vicky och Magnus var nere och tränade sina bär, delar av Torsdagsgruppen var på plats och så Susanne och Lotta som var flitiga på planen när vi kom   .

_

Underbart väder hur som helst och efter lite fika tog jag ut Yaxxon för att öva vidare på våra nya trix    - inkallning med ställande, kryp, skall och så lite fritt följ. The usual shit s.a.s  . Ja och så körde vi ett par hopp oxå där jag ställde mig för långt från hindret så att det första hoppet mest blev ett brak   . Ajdå. Ska fixa med detta så att han s.a.s tänker "ut" när han hoppar och inte är på G tillbaka i tanken redan i uthoppet och därmed vänder i luften  (och välter hindret ).  Targettajm it is   . Inkallningarna med ställande gick bra, lite lång startsträcka i nåt ställande som jag inte åtgärdade eftersom det kom en valpkurs promenixandes precis då men i övrigt tycker jag att han stannade bra även om farten var lite för hög för min "inlärningssmak" om man så säger   . Jaja. Skallet kan vara riktigt bra mellan varven och jag får hålla i mig lite för inte börja tjafsa allt för mycket med positionen där än, det viktiga NU är att han kan skälla tätt och ihållande vid min sida OBS OBS    !! Krypet funkade bra även igår måste jag säga och det höll Chrille (Molles handler och tillika falköga) med om, kändes kul att höra, man vet ju inte säkert själv lixom   . Rakorna är för det mesta bra, han stannar rakt och lugnt, ligger kvar trots att jag rör mig och inväntar kommandot "kryp" och jag tror att han jobbar in under sig ganska bra med bakbenen nu oxå faktiskt   . Vändningarna är ju inte världsklass direkt men det kan man ju kanske inte vänta sig heller efter 3 träningar även om jag har världens smartaste Kamelkung   . Fria följet gick bättre igår än i förrgår   , fladdrade ut lite med bakdelen stundtals men han rättar in sig riktigt bra med kommandot "in" och det får jag vara nöjd med så här långt, att han förstår på ett ungefär hur jag viill att han ska göra. Mycket vänster blev det först, sen höger och stegisar + vändningar. Lite snuttifieringsjobb s.a.s.   + fixa några gamnackesättanden   .

_
Efter träningen blev det lika fika till i väntan på att TS-mötet skulle ta slut och sen var det raka spåret hem som gällde. Sebastian skulle ju till skolan idag och behövde gå och nussa   . Väl hemma väntade en tur med Gråbenen för mig en tur med Frasse för Jonas, lite TV och datorisering och sen goggonanna för min del oxå    .

_
ANTAL STEG IGÅR: 16 407

_
"Var inte rädd för det långsamma framåtskridandet, var bara rädd för stillaståendet."    

Av Nina Palm - 10 maj 2010 08:55

Igår var Sebastian bjuden på kalas och eftersom Jonas nussade efter nattpass   körde jag honom dit. Som ren kuriosa kan jag berätta det var en tjej som hade kalaset och att bara 2 grabbar förutom Sebastian var bjudna    . Pappas påg   ? Oh yes - indeed   !


_
Medan Sebbe var på kalas skulle jag passa på att träna lite lydnad med Yaxxon - fritt följ, kryp, apporteringar och så inkallning med jävla ställande   . Mitt berg att bestiga:


  

_
  

_
Ja. Alltså. Yaxxon springer som riktigt dåre på sina inkallningar och jag LOVAR att jag har jobbat med den s.k "stadgan" i ställandet   . Stå under gång - funkar, stå under språngmarsch - funkar, stå medan jag går och springer omkring runt honom - funkar och whatnot MEN att stanna från överljudsfart - funkar INTE   . Stå under lek funkar förresten oxå och om jag gör riktigt korta inkallningar - typ 2 meter funkar, kommer vi upp på 5 meter - funkar INTE för då har Yaxxon fått upp farten   . Igår provade jag med belöning bakom = Yaxxon vände om på en halv femöring och tog med sig bollen och där kunde ju jag stå och vråla NEEEEJ bäst jag ville   . Provade att klicka när han väl stannat ... dvs. 2 meter från mig   - man måste ju stå nära om man vill nå karamellerna lixom  . Alltså tog jag helt sonika fram Kajsa-metoden   . Bestämde en plats för kommando, en plats där han skulle ha stannat och sen kallade jag in   . Kommenderade "stå!" men så klart stannade inte Yaxxon, frågan är om han ens reflekterade över att jag faktiskt sa nåt och då rusade jag sonika emot honom för att få honom att r e a g e r a ! Och det gjorde han   - han kastade sig ut i sidled och la sig   . Jag gick lugnt och hämtade honom, ställde honom där han skulle ha stannat och gjorde jag klart inkallningen. Gjorde om det hela, Yaxxon kom i betydligt makligare galopp ā la "kloppeti-klopp", jag kommenderade "stå!" och han stannade   ...han fick stå ett par 3 sekunder och sen fick han sin älskade boll   . Tempot oroar jag mig inte över alls, hellre en söligare inkallning med ett bra stå än en raketinkallning utan stå alt. med 145 dubbelkommandon   . Tempot är - tycker jag - det enklaste att fixa sen när momentet väl sitter där. Upprepade ett par gånger och Yaxxon stannade faktiskt jättefint varje gång   . Synd bara att ingen såg det hela ...   . Hemligt värre lixom   .


_
Fria följet var ingen höjdare alls igår - vimsigt och störigt - så det blev till att jobba rakor med fokus på "in", jobba vänster och positionsingångar från alla möjliga håll och kanter   . Fick pausa mellan varven för att undvika brand i den lilla valnöten men på slutet tyckte jag iaf att det började likna nåt   . Krypet fungerar stabilt just nu  - fortsätter med position, tempo och raka ligg i halterna och lär honom att vända på stället, med vändningarrna gör han sitt absolut bästa   men där har vi en bit kvar. Apporteringarna är helt ok. Metallen är överlägset bäst - inget skrammel alls, mkt bra avslut och jättehärligt tempo - men med tungen har han inte riktigt fattat att det är bäst att ta den på mitten   så den kan han tappa i avsluten ibland men jag gör ingen större affär av det utan han får helt enkelt apportera en gång till och så belönar jag "rätt" med kamp med apporten vilket är supercoolt enligt Kamelkungen   .


_
Gråbenen fick komma ut och röja sen och det är ju herrejösses vad de 2 bär sig åt ... Särdeles pigga pensionärer får man säga och de fick gå lite tandemlydnad (och slåss om godisarna - blodvite uppstod, Kajsa nöp Nixx under ögat   ), leta godis och hoppa låga hinder   .


_
Kvällen på Köpenhamnsvägen  blev väldigt lugn och fin - strömavbrott och internetdöd tvingade oss att umgås som förr i tiden lixom   . Nädå, vi har faktiskt en del att prata om mellan varven men ändå   .Strömmen kom tillbaka rätt fort iaf men imorse stod en sån där dieseldriven manick från Eon och jobbade järnet så antagligen var det nåt större fel som måste fixas idag.

_
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 10 548
ANTAL STEG IGÅR: 8 300

_
"Säkraste sättet att dölja sin begränsning är att inte överskrida den."   




Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<<
Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards