Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under juli 2012

Av Nina Palm - 31 juli 2012 07:22

Igår var en sån där dag man helst glömmer bort. Händelserik iofs men inte på ett bra och själavårdande sätt, om man säger så   . Jonas jobbade dagpass han med och nästan allt mög berodde på att jag bestämde mig för att åka med honom till stan, lite som privattaxi från dörr till dörr lixom   .

_
Följande hände:


* jag glömde taggen, inpasseringsbrickan, till jobbet och fick stå och vänta ute i regnet till vår vaktmästare Enver upptäckte mig, släppte in mig och ordnade en lånetagg åt mig   .


* jobbet visade sig vara rätt tufft den här veckan: beredningsansvarig vecka 31-33 (fixa med alla nya mål och mål som är under utredning = 25-30 mål som ska gås igenom NOGA varje dag), psykförhandlingar x 6 på onsdag, föredra och lämna svar på en remiss om lagändring om aktivitetsersättning på torsdag kl. 09 (har ingen aning om hur man gör det ...) och så har jag en bunke brådismål som det ska skrivas domar i   


* när det började dra ihop sig för hemfärd visade det sig att Jonas blivit kommenderad till stan från hundträningen för att jobba övertid   (jättebra dag för det - NOT - iom att det var en av de mkt sällsynta dagar då Hobbisarna får vara ensamma hemma hela dagen   )


* jag upptäckte att jag varken hade husnycklar eller busskort med mig och greps av rastahundarnapanik   


Här ordnade det upp sig lite iaf - Jennifer påminde mig om att hon hade nycklar till vårt hus - och busskort kan man ju lixom köpa nya   .


* kastade mig på bussen mot Värnhem, fixade nytt busskort och när jag sprang (allt är relativt) mot busshållplatsen gick buss 142   och det var bara att vänta på nästa 142:a



* väl framme i Bara var himlen kolsvart och just när jag skulle börja traska hem från Jennifer började det ösregna, blixtra och dundra   


Här hände det en bra grej till - Jessica, som var på besök hos Jennifer, körde mig hem   .


* Väl hemma var det bara att gå ut med Hobbisarna i skyfallet och åskvädret ... blev fullständigt dyngsur och lite rädd oxå eftersom det kändes så där lämpligt att gå på ett öppet fält när det bara var ett par tre sekunder mellan blixtarna och de efterföljande åskknallarna   .

_
Man kan säga att jag inte var så nöjd med min måndag MEN det kunde varit värre   . Tänker främst på den stackars kvinnan som blev mördad igår och hennes anhöriga. I det sammanhanget känns jättenödiga och superhungriga hundar, lite stresspåslag och logistiska motgångar väldigt lindriga. Dessutom blev jag inte träffad av blixten, jag fick skjuts hem och till på köpet hade Jonas med sig gofika hem  . För att inte tala om att våra vänner Mulle och Irene skickat urbra tips på torktumlare till oss på mailen   .

_
Det blev en ganska lugn kväll - hur som helst - fika, kolla TV, spela lite spel, hänga lite tvätt, kolla lite annonser och långtura med Hobbisarna    . Det enda som inträffade åt det negativa hållet var att Tok-Frasse, som var lätt överladdad inför kvällsturen, avslutade det arbete som Nixx påbörjat en gång genom att slutligt tackla ner elementet i hallen   . Knast!

_
Idag får vi se vad som händer. Förhoppningsvis blir vi med torktumlare. Jag ska ringa på ett par annonser iaf   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 380

_
"Som man sår får man skörda."   

Av Nina Palm - 30 juli 2012 08:55

... så var det måndag och Gruvtajm igen   . Helgen har varit helt ok, tycker jag. Jonas har varit ledig, vi har tränat med jyxen och även hunnit ta det take it easy   . I fredags efter jobbet tog jag en tur till låtsassolen   och när jag kom hem hade Jonas rastat hundarna och shoppat hem nödvändigheter   . Lite mer onödiga grejer, som t.ex en låda vin, shoppades oxå. Gött! En redig myskväll blev det med iskall mojito i väntan på maten och sen var vi ju bara tvungna att kolla på OS-invigningen. Har man väl börjat kolla är det ju svårt att sluta, särskilt när man - som jag - är sjukt nyfiken på vem som ska tända elden ... Det blev inte Dailey Thompson iaf, som jag hejade på, utan istället sju unga talanger   . Jovisst - ungdomarna är vår framtid och allt det där *yada yada yada* men allvarligt, OS-elden är lite som Melodifestivalen, tidigare vinnare (alternativt hjältar) bara SKA vara med på ett viktigt hörn  . Det blev sent i säng iaf och lördagens träning fick skjutas fram en timme drygt   .

_
Väl ute i skogen var det kokevarmt och jag hade dessutom en märklig känning på baksidan av högra knät och till skillnad från mina nästan overkligt ambitiösa träningskompisar, som trampade spår åt sig själva och åt varandra hej vilt, blev det bara uppletande för Yaxxon och uppletande och budisar för Frasse   . Yaxxon hade sex föremål ute och jag hade ingen aning om nånting. Han gick som tåget och han missade inte näragrejerna och hade heller inga problem att gå ut på djupet där han just hittat en näragrej   . Avlämnandena var riktigt fina IGEN   ! Frasse gjorde processen kort med sina fyra föremål och kommandot UT! fungerade, dagen till ära   . Inga föremålsbyten heller trots sidvind och jag var övernöjd, som Sebbe brukar säga. Budisarna har han helt klart förstått vitsen med (springer man så får man karameller) och bortsett från ett tjyvstartsförsök från mottagaren Leif gick alla sex skicken bra   . Faxes första spår var väl gränsfall helt värdelöst    medan det andra, där Jonas hade lagt ut lite godisar i, här och där, gick alldeles utmärkt. 75 procent av godisarna låg kvar i skogen efteråt iofs men han var markbunden och fokuserad hela vägen   . Konstigt det där. Ena spåret kräkmedel och det andra kanon. Jaja. Han är ung och har inte spårat så mycket.

_
På kvällen, efter vederbörlig powernap och lite tvättrelaterat jox, vankades grillning IGEN   .

_
Igår kom äntligen svalkan på besök en runda till Bara   . Love it! Blev inspirerad och körde iväg med Yaxxon för ett lydnadspass ... eller vad man ska kalla det   . Herregud, är egentligen allt jag har att säga om det för det var ju rent hemskt så toppad han var. Det är lixom inte ens lönt att bli arg på honom när han är så där, han är bara så LYCKLIG   . Boink, boink, boink all over the place och det är ingen reda med nånting. MEN vi gjorde iaf klart alla moment som vi påbörjat och med lite tur kommer han ihåg nåt till nästa gång   . Är han på det där humöret på fredag när vi ska tävla krävs det en extremt välvillig domare för att vi ska klara av att kravla oss över 160 poäng - DEN saken är säker   . MEN mitt allt boinkande och frustande hit och dit syns det iaf (intalar jag mig - lätt desperat) att han kan sina trix, innerst inne. Typ.

_
Annars hände det inte så mkt igår precis. Jonas rastade F:en när jag var borta bara. En lugn och fin dag med välbehövlig svalka och lite regn.

_
Idag får vi se vad som händer. Det blir iaf lite lydnadsträning med Yaxxon och Frasse + långprommisar medan Faxe får sitt idag på dan eftersom han och hussan är på jobbträning   .

_
ANTAL STEG I FREDAGS: 8 656

ANTAL STEG I LÖRDAGS: 10 112

ANTAL STEG IGÅR: 7 441

(skärpning)

_
"Ingen är så blind som den som inte vill se."   

Av Nina Palm - 27 juli 2012 07:02

Nu kan man ju lugnt säga att det har blivit sommar ... till slut   . Det är mysigt med ljuset och solen och allt men jag trivs bättre rent fysiskt när temperaturen ligger runt 20 grader, lagom is my middle name. Efter den senaste tidens lynniga väder med ösregn, kyla och stekande sol om vartannat kan jag stå dock ut med att vara svimfärdig 20 timmar om dygnet   . Nästa sommar SKA vi ha en pool på plats på tomten   . Det finns ju ganska stora och fina pooler som inte kostar hur mycket som helst nu för tiden. Apropå trädgårdar då. I onsdags när jag kom hem från jobbet hade Jonas hunnit klippa nästan alla häckar (detta har legat i röret rätt länge) och det var bara för mig att svida om, hämta en rulle svarta sopsäckar och en kratta för att kunna räfsa ihop allt skröfs. A lot of skröfs it was - indeed. Det tog över två timmar   . Men shit så fint det blev   . Rensade den sista orensade rabatten när jag ändå var igång och grannarna, som berättade att de fått lite ångest av före ägaren Mickes minutiösa trädgårdsskötsel, fick troligen fullt ångestpåslag igen   . Nu är nästa projekt - förutom att ta bort det bautastora körsbärsträdet på baksidan - att bli av med flaggstången som står prick där vi är rätt överens om att den framtida poolen ska stå. Nu vet jag inte exakt hur i all världen man blir av med en flaggstång men en annons på Blocket kanske man kan prova?

_
 
Kajsa, milleniumtanten, i en annan fin trädgård, ingen orkade leka med henne i värmen så hon fick vackert nöja sig med att vakta sin ständiga följeslagare bollen    

_
Efter trädgårdsjobbet var vi helt slut och det enda som orkades med var grillmiddag, hundrundor och varsin sval dusch   .

_
Igår var en bra torsdag. Jag och Gosia tog en lunch tillsammans   och efter jobbet åkte jag raka spåret hem, rastade Hobbisarna, plockade ner och vek tvätt som hängt ute, dammsög ett varv och käkade världens godaste fruktsallad med iskall vaniljyoghurt till kvällsmat   . Jonas och Faxe hade haft träning på jobbet hela dan och var ganska slut i rutan när de kom hem ... detta kan iofs även ha berott på att Faxe dragit på en hare på sin rasterunda och att Jonas sin vana trogen (been there, done that lixom) satt efter honom i full tjänstemundering för att delge knasten sina synpunkter på dylika tilltag   . Känns bra så länge ilskan och adrenalitet ger kraft men när hunden ifråga är infångad, tillrättavisad och satt i bilen blir man lixom väldigt medveten om att det är strålande sol, 30 grader varmt och att uniform, tunga kängor och polisiär tjänstepackning väger närmare 20 kilo   . I övrigt hade Faxe haft en av sina sämre dagar i spåret och en helt ok dag i skyddet, så mycket man nu orkar ha träningsdagar överhuvudtaget i det här vädret.

_
Framåt kvällen tog jag tag i mitt återupplivade projekt VVAI (veritabel volangattack all inclusive) och gick på långtur med Yaxxon   . Tog med mig bollen och tränade en sväng dessutom och det gick väl sisådär tycker jag ... eller - egentligen - allt gick bra utom långa inkallningen med stå och ligg, som var riktigt dålig på alla tänkbara sätt. Det enda han INTE gjorde var att tjyvstarta   . Han satte sig upp när jag hade gått en bit, han gick 93 steg innan han stannade ordentligt och tog runt en kvart tjugo minuter på sig att lägga sig ner  . För fort, för fel. Inte ens lönt att göra om utan jag plockade isär det hela och körde ligg kvar, stanna på kort avstånd och ligg på kort avstånd ett par gånger - får se om han lyckas tänka över det hela till nästa gång   . Fria följet funkade fint och även fjärren sitt/ligg (klyddar inte med stående just nu eftersom vi ska tävla nästa fredag i lydnadsklass 2). Det vi behöver öva på nu är sändandet till rutan och att någon står bakom Yaxxon och vevar under fjärren. Krypstarter och skall klämde vi oxå in i gårdagens promenadpass och det var inte mycket att säga om det mer än att första sekvensen skall är glesare än den andra, men det är ju mer normalstatus för oss om man säger så   . I övrigt gick Yaxxon lös nästan hela rundan och det slog mig att han faktiskt är väldigt lydig trots att han ser helt vansinnig ut när han far omkring med sina fynd i form av kottar, läskburkar och pinnar   . Nånstans mitt i allt studsande hit och dit har han koll på mig.

_
Frasse Fräs fick sin bästa rastning i livet - en ensamtur med husse. Det är gränsfall rörande så lycklig han blir när han förstår att det BARA är han och husse som ska ut på äventyr   .

_
 

Om nån undrar varför man har en pool på golvet när en schäfer druckit - här är svaret   !

_
Idag får vi se vad som händer. Vi har inga planer just nu iaf och det är faktiskt rätt skönt   . Det som måste fixas är iaf hundmat och tankning av Silver Bullitt eftersom en tur till skogen väntar imorron   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 12 315

_
Gårdagens roligaste från Facebook, snodd av Herr Hobbelotta:

_
"Vegetarian: Ancient tribal slang for the villageidiot who can't hunt, fish or ride."   

Av Nina Palm - 25 juli 2012 07:26

Den här sommaren har jag sannerligen slagit rekord i blekfis och igår, när Jennifer (sommarbrun de luxe) föreslog att vi skulle ta ett plums i poolen på kvällen, kände jag att detta bara MÅSTE åtgärdas. Inte för att det är viktigt att vara brun rent allmänt utan för att man känner sig bra mycket piggare med lite fräknar på näsan   . Sagt och gjort. Fixade kort till Solsystemet och nu ska här bronzas några gånger samtidigt som kak- och godisförbud är återinfört för ett tag framöver   . SEN ska vi bada Jennifer - ok?! 

_
 

Badinbjudan - knallbrun Jennifer med tillhörande bautadelfin   

_
Gårdagen var sannerligen varm - det var 28 grader i skuggan när jag kom hem från jobbet - och därmed ett stort grattis alla som börjat sin semester nu! Det ÄR nåt speciellt med varma soliga dagar i Sverige. Så är det bara. Jonas hade nog varit lite överentusiastisk när han ställde klockan för att "vända tillbaka dygnet" för han var verkligen fortfarande jättetrött när jag landade hemma   . Jag var oxå ganska slut så det fick bli en snabb powernap innan jag stack iväg UTAN BADKLÄDER till Jennifer och Jocke för att ta en fika   .  Jocke hävdade bestämt att jag inte var såååå grönvitblek... ända till jag halade upp brallorna och visade vaderna - då åkte solbrillorna på   . Annars var temat för fikat nackspärr - lite humor att både Jocke och Alex (som troligen icke hade gjort ett enda mål just igår) hade nackspärr åt samma håll   . De lutade om man säger så.

_
 

*ajajaj och ojojoj*

_
Väl hemma igen plockade jag ur diskmaskinen, vattnade blommor och rastade bären innan det blev Tomas Ledin-koll på TV:n. En ganska komaartad tisdag faktiskt men det var väl kanske inte så konstigt med tanke på aktivietsanfallet i måndags   .

_
Idag får vi se vad som händer. Det står och väger mellan en tur till skogen och lite träning på klubben ... Vet inte riktigt vad jag kommer att känna för sen men det visar sig.

_
ANTAL STEG IGÅR: vet ej, glömde räknaren

_
"Det var nära ögat, sa han som blev skjuten i pannan."  


Av Nina Palm - 24 juli 2012 06:48

... blixtrar det till   ! Igår var en sådan dag. Herrejösses alltså   ! Kom hem från jobbet - via nödvändighetsshopping på Ica - rastade hundarna och gav dem mat, väckte Jonas, fikade goda bullar (eller bulls som Jennifer brukar säga   ) och sen vetetusan vad som hände! Jonas for ut och hängde upp tvätt, fortsatte med att klippa gräset och sen - rätt vad det var - pågick biltvätt x 2 med efterföljande bilstädning x 1   . En annan kunde ju inte vara sämre så jag tog med stegen ut och plockade det sista av körsbären och klippte klängväxten runt entrén till kuvösen och monterade ner det smått antika soluret fvb till Sysav. När bilstädningen var klar satte jag igång med att dammsuga och mumma golven och sen hänga upp ytterligare en omgång tvätt   . Nu kan man ju tro att måndagskoman borde slå till men icke utan efter vätskepaus gick vi på hyfsad långis med Hobbisarna   . Faxe skulle "jobba" natt så han fick sig ett litet lydnadspass (ingångar och positioner och han är verkligen snabb som en vessla   ) och en kissetur medan Jonas stod i duschen. När nattjobbarna hade lämnat huset kan man säga att jag föll ihop på locket och nästanpå inte orkade ta mig till sängen men shit så gött med sådana där aktivitetsryck   !

_
Idag får vi se vad som händer, det mesta är ju lixom gjort   . Den stora grejen som bara MÅSTE göras är att klippa alla tre häckarna runt tomten och diverse andra prydnadsbuskar   . Det har legat i röret ganska länge nu tillsammans med fix av den sista låååååånga rabatten på baksidan. Ja å så ska bären ut och motioneras så klart.

_
Annat kul igår var att MFF äntligen vann en bortamatch med 3-2, även om det satt långt inne   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 074

_
Så här, dagen innan lön, känns det här ordspråket ovanligt passande:

_
"En budget är en metod att bli pank med beräkning."   

Av Nina Palm - 23 juli 2012 07:24

Tillbaka i Gruvan efter en jättemysig helg där även hundarna fått aktiviteter   . Tänker särskilt på Hobbisarna som s.a.s legat mer eller mindre i träda i över 14 dar'   . Faxe har ju i vart fall fått spåra och greja på jobbet när det funnits tillfälle. Nåt som han däremot inte fått göra är att träna skyddsmoment sen lägret och Jonas tog, tillsammans med några andra, tillfället i akt när vi var ute och hälsade på hos Pierre och Maria på Vipdogs Öppet Hus   . De som ville fick alltså prova på och få förslag på ev. problemlösning. Pierre har inte sett Faxe sen Jonas var och hämtade honom för ett par månader sen och han klargjorde TYDLIGT i förskott att "den här hunden kunde  V E R K L I G E N ingenting när Jonas hämtade honom för två månader sen". För säkerhets skull får man anta   , så att inte Jonas skulle behöva dö skämsdöden    inför en rätt stor och intresserad publik   . Av skämsdöden blev det inget utan Faxe var sjukt duktig och gjorde prick allt rätt i ett par av de moment som Jonas lärt honom/tränat på med hjälp av Danne Pöhner på lägret   .

_

Figurant: Fredrik Bjurklint Film: Sabinas Iphone i motljus

_
Hur som helst. Igår fick Frasse och Yaxxon äntligen komma ut och träna lite "paw rikh-titt" på klubben och det blev ingen skämsdöd för oss heller faktiskt. Jag hade gjort iordning en gottepåse, åt Frasse främst, men tyvärr glömde jag den hemma och då återstod bara brandslangen som belöning ...   . Funderade en stund och kom fram till att det nog var smartast att nörda "släpp slangen för helvete" FÖRE själva träningen, så så fick det bli och det gick över förväntan (inledningsvis med hjälp av visst hot om våld och snabb belöning men ändå ...   ). Vi tränade fritt följ (med fokus på position och ett sitt per helt), sitt kvar, sitt kvar när matte kastar metallapporten och lite framförgående och det gick faktiskt riktigt bra trots att favoritleksaken fanns i Frasses omedelbara närhet   . Han KAN fint, den store lunsen.
_
Yaxxon fick öva på apporteringarna och nu har vi kommit dithän att han faktiskt inte ligger ner vid avlämningarna utan kan rätta upp sig utan att tappa apporterna under tiden. Hoppet gick ovanligt bra och även framåtsändandet funkade fint. Får fortfarande stanna honom och snabbt kommendera GÅ vid gruppen men det jobbar vi bort på några träningar känns det som   . Inkallningarna i framåtsändandet blev helt ok de med!

_
Jag fortsätter att fokusera på ett par moment/träning, dels blir det ordentligt gjort dels tror jag att momenten i sig blir bättre eller utvecklas snabbare på det viset. Både Frasse och Yaxxon fick två pass och var nöjda och lite trötta i sina små valnötter efteråt. En mysig eftermiddag på klubben med delar av gruppen, gott fika (ja - vi sköljde ur kaffethermosen och städade iordning   ) och många skratt. Sabina var pressfotograf och förevigade delar av "mötet"   .

_
  
Frasse och jag

_
 

_
 
Kopplet - en mkt bra belöning som man s.a.s "får" ha med sig in på planen    

_
 
Han sitter, han sitter! stoppar pressarna    

_

Lite skall  

_
 
Metallapportering medelst världens snabbaste trav    

_
 
Här har vi ett issue coming up - Frasse är INTE bra på att släppa tunga apporten (heller    ) 

_

Yaxxon och jag  

_
  
Framåtsändande

_
 

Framåtsändande   

_
 
Cina och Yalla  

_

Framåtsändande     

_

Benzon, tunga apporten, Leif och - icke minst - klickern     

_

Söte Ben-zon     

_

Ajaxx har inte bara släppt sina apporteringsissues utan har även passat på att träna på längdhopp     

_

Tjohoooo    

_

Landning    

_
  
Sabina och Khan - språngmarsch    
_
 

Inbromsning - mycket tjusigt   

_

Hoppsi hoppsi  

_

Leka bör man annars dör man    
_
Väl hemma hade Jonas och Faxe vaknat efter ett halvnattspass som blivit ett helnattspass på grund av en överförfriskad allmänhet (så kallas vi vanliga dödliga av polisen - för kännedom   ) och det blev en mysig kväll på locket innan det var dags för kollegorna att åka och jobba igen   . Väl ensam passade jag på att plocka lite körsbär och tugga i mig dem framför TV:n ... så där smart, man blir väldigt kissnödig av körsbär lixom   .

_
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 8 433

ANTAL STEG IGÅR: 10 485

_
"Charm är att få svaret JA utan att ha ställt en bestämd fråga."   


Av Nina Palm - 21 juli 2012 09:24

Lediga lördag välkommen   ! Vad dagen har att erbjuda återstår att se ... Vi skulle behöva spåra lite, jag skulle behöva tvätta fönster och sen vill vi gärna åka till Vipdogs Öppet Hus men så börjar Jonas att jobba kl 19 ... Aja - det löser sig   .

_
Igår när jag kom från jobbet fick ett slags energianfall   - I didn't see that one coming - och startade med att plocka en helsikes massa körsbär innan jag vek tvätt, satte igång en ny maskin och badade Yaxxon, som nu förhoppningsvis ska vara färdigfälld   . Han liknar en hittehund från bortre delen av det före detta östblocket just nu - vi bytte ju mat till ett märke som heter Gain (Active) för ett tag sen, för att testa nåt nytt till bra pris   .  Även om innehållet var helt ok både fett- (viktigt) och proteinmässigt kan man sammanfattningsvis säga att maten inte fastnade på Yaxxon   . Nu är vi tillbaka hos Pro Plan, där vi kommer att stanna, och jag tycker att han börjar bli lite mindre kantig faktiskt   .

_

Nybadad och bajsnödig Yaxxon   

_
ANTAL STEG IGÅR: 7 455

_
"Snålheten bedrar visheten."   

Av Nina Palm - 20 juli 2012 07:09

Svisch sa det och så var första arbetsveckan efter semestern till ända   ! Otroligt så fort det kan gå. Vi har rätt mycket att göra per person här på jobbet just nu och det gäller att hålla ångan uppe. Det som är sorgligt är, att det är så många unga och barn som omhändertas på somrarna  . Jag har inga vetenskapliga belägg för detta iofs men det känns som det ramlar in väldigt många LVU och LVM.

_
Igår susade jag hem från jobbet lite i förtid eftersom vi skulle få finbesök av mamma, Elke och Carlo - de två sistnämnda är på besök hos mamma och pappa från Tyskland. Man vill ju gärna mumma av hemmet och servera go'fika i sådana lägen lixom   . Det märkst sannerligen att jag inte har pratat tyska på länge - helt bedrövligt hur orden har försvunnit men jag gjorde iaf mitt bästa ... Skärpning it is   ! Har man nu fått två språk med sig i livet kan man gott prata dem båda. I nästa vecka är det jag som ska galoppera till bokhandeln och shoppa upp mig på lite tyska romaner och därmed basta! Jag förstår ju allt, jag kan läsa allt men när orden skulle ut så "ajamen vad heter det nu då? hur säger man det?"   . Störigt deluxe! Hur som helst fick huset med beröm godkänt och även fikat. Frasse gjorde som vanligt succé och fick 22 bitar muffins och ett papper  () för besväret eftersom han highfivade vilt (och väldigt gulligt) medan Yaxxon prioriterade närkontakt av tredje graden och höll på att hångla livet ur samtliga besökare   . Flaxet uppförde sig oxå fint och försökte leverera sina - troligen - helt unika pangpussar (han pussar så fort att tungan lixom snärtar till i luften   ) där han kom åt.

_
När besöket hade åkt tillbaka mot Åhus var det hög tid att åka ner till klubben för att fira Leif på hans 50-årsdag   . Vi har blivit hemskt skickliga på att överraska folk i vårt gäng måste jag säga, den här gången hade vi, helt trovärdigt, bokat om onsdagspartyt till ett torsdagsparty och medan Leif var ute och tränade med Benzon dukade Irene upp jordens smörgåsbuffé, övriga prånglade in paketer och blommor i stugan och när Leif kommit in och satt sig ner stämde närmare 20 pers upp i skönsång   . Härligt på riktigt!

_
 

_
Vi hade bara Faxe med oss ner till klubben, dels var det regnväder på ingång dels pallade vi inte baxa in buren i Silver Bullit   . Faxe fick sig ett litet lydnadspass till livs. Lite too flaxigt for a white woman inledningsvis men med koppel på och lite urblåsning i form av anskällningar och höga inhopp var han med på banan och var riktigt duktig   . Positionerna börjar ta form och även sitt kvar, inkallning och platsliggning känns som rätt stabila moment. Supersnabb är han i allt han gör och han tappar inte orken i första taget. Otrolig hund. Han kunde verkligen I N G E N T I N G och nu klickar det mesta rätt. Han är tossig och busig men har ändå samma balans som Yaxxon i allt han gör och han är väldigt hörsam   . En riktigt, riktigt fin hund är han, det lilla puckot.

_

_
Väl hemma var jag helt slut och Jonas tog Hobbisarna på kvällstur innan det var goggonanna för mig   .

_
Idag får vi se vad som händer. Jonas jobbar eftermiddag/kväll och hemmet är mummat sen igår. Kanske blir det lite fönsterputsning för min del och - icke minst - körsbärsplockning   . Nu har bären i trädet på framsidan mognat och jag kan säga att körsbär är det godaste jag vet ... jordgubbar, släng er i väggen   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 6 312

_
"Om mamma inte hittar en sak är den verkligen borta."   
 

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards