Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under mars 2011

Av Nina Palm - 31 mars 2011 07:46

Igår kan man säga att jag hade en livad dag all inclusive   ! Det började med psykiatriförhandlingar på två sjukhus innan lunch och på lunchen bar det av hemåt för att rasta pälsklingarna och käka i 190 för att sedan kasta mig på bussen tillbaka till stan. Väl på plats på jobbet igen med gulaschsoppan på återbesök x antal gånger (jag äter fort normalt sett men igår slog jag troligen nån form av rekord   ) skrev jag klart alla domar och protokoll innan jag flexade ut och susade till frissan för renovering av frisyren   . Både klippning och slingor blev exakt som jag vill ha det   och efter en tur in om ICA landade jag på locket en stund innan jag packade vovvi i bilen fvb till klubben och veckans Onsdagsparty   . Nånstans där på slutet kom Jonas och Frasse hem   . Onsdagspartyt var välbesökt (även somliga utbölingar hade sökt sig ner till Sibbarp) och vi inledde med fika och sen platsliggning - as usual - och det gick lugnt och fint till   . Jag grejade först lite med Leif och Benzon och det tar sig verkligen riktigt bra där *goody goody*   och sen samlade vi ihop en rejäl publik (Jonas inkluderad - han kom ner till klubben lite senare) och körde igenom Gosia och Ajaxx i en superprydlig appellydnad   + budföring, där han gjorde en "avstod budföring" dvs. sprang i 200 km i timmen till mottagaren för att gå in i en anskällning de luxe   .

_
Efter en fikapaus tog jag ut Yaxxon och fick hjälp av Sabina med att kommendera tunga apporten och inkallning med ställande på fullt avstånd   . Första inkallningen var skolboken - grymt snyggt ställande och lagom fart - medan den andra var något överinspirerad dvs. utfördes i överljudsfart som kostade för många steg innan ställandet   . Tungapporten fungerade riktigt bra och igår blev det inte en enda morrattack innan grip   . Jepp - jag tror på bollen som belöning. Jonas kommenderade först krypet, som blev riktigt fint om man bortser från hafsigt avslut så det fick vi ju göra om 23 gånger   och sen skallet, som i vanlig ordning blev suveränt bara jag kommenderade ordentligt   . Fattar inte varför man tror att just skallet ska bli 1000 gånger bättre om man kommenderar tramsigt?!   

_
Kvällen avslutades med att vi tillsammans med Sabina gick en runda i regnet med Nixx och Frasse som for runt som två riktiga puckon    - de gillar varandra de där 2 och det verkar som att de kan lattja bättre om inte Junior är med. Wonder why   ?

_
I förrgår ändrade jag mina planer när jag kom hem. Istället för att åka iväg och träna med Yaxxon direkt efter jobbet stannade jag hemma och ägnade mig åt lite egenvård   . Det var som att bensinen tog slut nånstans i kön på ICA lixom   . Gjorde inpackning i håret och lite sånt istället medan Hobbisarna tuggade tuggis. Senare på kvällen blev det dock ett träningspass med Yaxxon i parken   . Vi tränade på framåtsändande bl.a och det gick bra tycker jag. Det känns som att kommandot "framåt" börjar sitta och är han bara i balans går han ut i kort trav som jag vill   . Det är nåt med fria följet som jag inte är nöjd med just nu - kan inte sätta fingret på vad det är men det känns ojämnt. På nåt vis   . Han kan gå grymt fint ibland men ibland blir det jäkligt livat och slarvigt. Får fundera lite på detta   . Troligen är det så att han måste stramas upp ordentligt och inte vara fullt så überglad för att gå som bäst. Med Jonas går han alltid gränsfall perfekt (med mina mått mätt) och jag får väl ansöka om bistånd hos honom kanske DÅ    . Krypet gick bra och även skallet blev helt ok. Kvällen avslutades med uppletande av liten pinne, håll fast och så de vanliga ut-skicken. Herregud vad det gick fort dock ....   .

_
Ikväll får vi se vad som händer. Ska ut på långrunda/powerwalk direkt efter jobbet och sen är tanken att vi ska storhandla på Citygross (*katjing* i vuxenpoäng   ) , handla ett par brallor som ska ersätta de av Jonas brallor som Frasse (drygt 6 år gammal) tyckte det var en bra idé att tugga ett stort hål i   och - sist men inte minst - ska vi nog hämta den lagade datorn hemma hos Doktor Mattias   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 15 277

ANTAL STEG I ONSDAGS: 11 061

_
"Det är bra med flera hakor om man skulle tappa någon."   

Av Nina Palm - 29 mars 2011 09:14

Rapport från en domstol   .

_

Igår slog jag mig själv med häpnad genom att förbereda de 5 psykförhandlingar jag har imorron helt och hållet   . Jag kollade tidsgränser, historik och vårdplaner minutiöst, skrev förlagor till domar och protokoll och la ā la äpplen till fröken in alltihop i prydlig hög på ordförandens bord innan jag gick hem   . Jag kan när jag vill!

_
Efter jobbet lastade jag Hobbisarna i bilen och gick på en timmes powerwalk (Pass 23) som dessvärre ledde till andnöd när jag pga. dålig planering var tvungen att klättra en bra bit uppför ett stup   . Nixx tyckte det var hur kul som helst och skällde entusiastiskt och stötte mig i sidan varpå han själv ramlade ner och fick kravla sig uppför igen  . Pucko! Yaxxon susade upp och ner 98 gånger han   . Väl hemma stod det lite nödshopping och diskning på agendan och sen satte jag mig en gång för alla på min lalla    . Jonas kom hem vid 18.30-tiden och var så där pigg, peppiga familjen Palm lixom   .

_
Idag vetetusan vad som händer. Min plan är att åka hem, hämta Hobbisarna och åka iväg och rasta dem och sen träna lite lydnad med Yaxxon   . Vill hinna hem till mitt nya favoritprogram på TV4+ - 112 Polisen - jag tycker det är intressant att se hur vardan ser ut på jobbet för Jonas och Frasse plus att det är rätt trevliga konstaplar som medverkar, de har bra inställning och attityd + att jag tror att verkligheten ser ut ungefär så där med fylltrattar, kända småtjyvar, gäng och narkomaner som kraschar sina liv på löpande band. Extra kul är att en del av programmet utspelar sig i Kristianstad, mina gamla hemtrakter   .

_
I övrigt säger jag helt enkelt...

GRATTIS PÅ NAMNSDAGEN JONAS   :

 

Här - dagen till ära - porträtterad med matchande tjusig Kamelkung   


_
ANTAL STEG IGÅR: 12 939

_
"Lyssna till förnuftet - annars kommer det att göra sig smärtsamt påmint."     



Av Nina Palm - 28 mars 2011 07:44

Det är bra märkligt att den där timmen man "förlorat" nu i och med sommartiden känns så attans mycket som den faktiskt gör - troligen blir det icke bättre av att man sitter uppe och kollar på film till mitt i natten men ändå   .

_
Helgen har varit bra tycker jag   . I fredags efter jobbet lastade jag Hobbisarna i bilen direkt och körde iväg för att hämta Sebastian  . Innan vi gick på prommis i solskenet tog vi en 169 kronors-tur in på den väldigt omtalade godisaffären på Svågertorp som har "prick varenda sorts godis i hela världen"    . Herregud va med karameller   ! På prommisen upptäckte jag att Yaxxon var urkass i magen - raketbajs de luxe all inclusive   . Jäklars. Detta ledde till den vanliga 24-timmars fastan och till att jag fick sova beredskap på soffan fall i fall. Tyvärr hade jag sovit djupare än vanligt visade det sig för vid 04-tiden vaknade jag av att den klassiska doften av hundbajs nådde min sovande näsa . Doften kom från köket och det var ju bara att vakna och börja djupsanera med diverse kemikalier och sen släppa ut hundstackaren   . Jonas var i stort sett medvetslös redan vid 23 och det var lixom inte ens lönt att ge uppdraget att agera vaktpost åt honom   . Sjukt långa dagar blir det nu när han går den här utbildningen - lämnar hemmet strax efter 06 för att komma hem igen vid 18.30   . Hur som helst hann vi iaf med en god middag och lite vin innan det blev goggonannatajm   .

_
I lördags hade vi tvättid och jag passade på att sticka och sola en sväng innan jag och Vicky träffades på gymet för att köra Pass 22 (överkropp)   . Det lär bli lite si och så med träningen nu när jag är ganska ensam om allt jox där hemma pga. den här polisutbildningsgrejen i Hässleholm    - hundarna får långa dagar ensamma hemma även om jag flexar för allt vad tygen håller och jag får prioritera dem så klart   . Jag kan inte med att komma hem, gå ut med dem och sen sticka igen. Inte en chans. Så ... ja. Jag får hundpromenixa fort och länge helt enkelt   . Det ordnar sig med det oxå. På kvällen käkade vi tacos och kollade på film och det var ju rätt mysigt faktiskt.

_
Igår var det gruppträning i skogen tillsammans med Torsdagsgruppen   . Vi hade fått mark på Sturup och där får vi verkligen inte plats och Torsdagsgruppen var så snälla att vi fick komma ut och träna tillsammans med dem på deras mark   . Susanne och Lotta erbjöd sig att gå ett långspår för att spara mark ... eller för att utnyttja marken maximalt och efter en timme kom de tillbaka   . Vi fick ut en sökruta, en uppletanderuta och 3 vanliga spårrutor ändå så planen gick i lås kan man säga   . De hundar som var med på långspåret var Ulla, Moltas, Yazzi, Thelma, Änzo, Atos och Yalla.

_
 Spårläggarna Susanne och Lotta, Ulla och Änzo + en spårlina   

_
 

Här är de på väg ut på en tur som tog en timme och 20 minuter   

_
Frasse och Jonas gick på långspåret 20 minuter efter gänget hade försvunnit och hittade runt de oxå   . Kul! Annars fick Frasse träna på förledningsspår - dvs. på att ge fan i att byta spår  . Jag gick ett 7-800 meter långt spår och sen (ett par timmar senare) fick Alex först i uppdrag att på ett markerat ställe gå vinkelrätt in mot spåret, följa det 100 meter (snitslat alltså) och sen gå vinkelrätt ut från spåret igen och på ett annat ställe gjorde han samma sak fast han gick in från ena hållet, gick emot spårriktningen 100 meter och sen vinkelrätt ut på andra hållet   . Förutom de här förledningarna blev det lite extra oplanerade förledningar i Frasses spår av Cina och Yalla på promenad, en dam med 2 spanielartade hundar som oxå promenerade längs med spåret på ett ställe och Alex utgång från sista uppdraget  . Frasse valde fel spår vid Alex första utgång och fick en tillrättavisning, hade lite bry men löste det jättefint vid de oplanerade övergångarna och gick tillbaka efter klockren passering och gjorde fel val vid Alex sista ingång ... han måste ha varit trött   . En apport missade han men i övrigt gick spåret riktigt bra och syftet uppnåddes   .

_
 

Upptag     

_
 

Apport

_
  
Klia på örat   

_
 

Övergång på grus med förledning

_
  
Med sin boll    

_
Yaxxon skulle träna på spårupptag och på att markera naturpinnar han   . Jonas trampade ett spår som var hur långt som helst (jag kände det helt tydligt i benen) och Yaxxon gjorde inledningsvis 2 riktigt tjusiga upptag - bra fokus ut, galopp iväg och sen tvärnit och 20 cm analys och så for han iväg på rätt håll   . Av de 7 apporterna var 5 skogspinnar och han markerade 4 med läggande och 1 genom att detaljsstudera mossan väldigt avslöjande   . De vanliga pinnarna markerade han som vanligt med långsamt läggande och vevande svans   .

_
 

Here we go   !

_

Det kostar på att hålla emot kan avslöja   

_
 

Pinne   !

_
 

Pinnlek - den optimala belöningen   (eller "herregud vad jag måste gå till frissan på onsdag"   ).

_
  

Spårstart efter apport   

_
Yaxxons mage rättade till sig under lördagen men eftersom han bara fått lite lite mat innan träningen bestämde jag mig för att skippa uppletandet igår. Spåret var nog för min Kamelkung kände jag   .

_

Nixx, Jonas och Sebastian gick på en liten runda som avslutning på dan och det hugger lite i hjärteroten när man ser de där 2 tillsammans tycker jag   . Sebastian var ju knappt tre år gammal när vi hämtade hem vår majonäsfärgade heffaklump till valp 2002 och Nixx, som kan vara rätt dryg som hund betraktad, har alltid sett som sin uppgift att ta hand om det lilla människoynglet   . Jag tycker att de här bilderna säger mer än 1000 ord om deras relation:

_
 

_
 

_
 

      

_

Fler bilder från igår finns HÄR   .

_
Kvällen igår blev väldigt lugn och fin. På grund av utbildningen fick Sebastian åka till sin mamma redan igår och det var ju lite trist ... men det funkar inte på annat sätt   .

_
ANTAL STEG I FREDAGS: 11 507
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 8 201
ANTAL STEG IGÅR: 13 291

_
Och avslutningsvis ett citat av min idol Ingemar Stenmark som var grym igår i Mästarnas Mästare:

_
"Ju mer jag tränar, desto mer tur har jag."   
 

Av Nina Palm - 25 mars 2011 09:28

Ja och igår var det följaktligen torsdag och för min del innebar det att jag fick tummen när det gäller reparationen av Silver Bullitt. Ett år senare - drygt  .

_

Det var ju en ovanligt dum storm som slet förardörren ur handen på Jonas så att den (dörren alltså - inte handen   ) bröts framåt och ... ja. Det blev inte så bra. Vi fick den tillbonkad av en expert, så att man skulle kunna öppna och stänga utan bekymmer och sen har det lixom fått vara så   . När olyckan skedde var jag starkt traumatiserad (på ett ekonomiskt plan) eftersom jag lagt ut 6 000 kr i vagnskadesjälvrisk inom loppet av 2 månader, juli-september 2009. Först var det ju det där trädet som attackerade oss bakifrån    (ny dörr på vänster sida bak, riktning av skåpet, lackering osv) och sen - när jag just hämtat bilen från denna reparation - var det någon som körde/backade på bilen när den stod parkerad och troligen drog ett släp längs med hela vänstersidan   . Tyvärr såg det ut som att jag hade dragit sidan mot en sten eller liknande alldeles själv så nån ersättning från TFF blev det icke   . 3000 kr + 3000 kr tack så mycket och så 4 nya däck på det förra våren ... Njae. Inte va?

_
Hur som helst. Igår var det dags för skadebesiktning och bilen ska in på reparation den 4 april - byte av förardörr och vänster framskärm - OCH så ska tröskeln till sidordörren riktas (den passade på att gå sönder i vintras pga en skada som fanns på bilen när jag köpte den), svetsas och målas till det facila priset av 1 000 kr   ! Om 4 000 kr har jag i princip helt ny vänstersida på bilen och kommer att kunna öppna sidodörren utan att lyfta upp den   .

_
Väl hemma var det strålande solsken och jag tog hundarna på en rejäl powerwalk = Pass 21. Satan vad det blåste dock   ! Sprang en tur till ICA när jag ändå var i farten och sen sjönk jag ner på locket för att invänta Jonas och Frasse   . De (konstaplarna - inte hundarna) hade haft en grymt fysiskt krävande teambuilding-övning på eftermiddan och man kan säga att husse var slut i rutan ... så där smart att köra för allt vad tygen håller (och lite till  ) när man prioriterat bort lunchen för att hinna rasta hunden ordentligt   . Hur som helst blev det en ytterst stillsam kväll med lockmys, fika och så.

_
Ikväll kommer Sebastian och innan dess ska jag ut på stan och fixa lite grejer. Känns så där motiverat med tanke på det extremt tradiga och kalla väder som råder just nu men a woman's gotta do what a woman's gotta do   . I röret ligger även ett besök på den omtalade godisaffären på Svågertorp   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 14 144

_
"Det finns tre sorters människor - de som kan räkna och de som inte kan det."   

Av Nina Palm - 24 mars 2011 08:17

Jajamän - solen skiner från en klarblå himmel även idag   ! Okej att det blåser småspik men ljuset uppväger det mesta tycker jag *tralalalalaaa*.

_
Igår var det alltså onsdag och som onsdag betraktad var det en rätt vanlig dag   . Efter jobbet var det bara att pinna ut med Hobbisarna, fixa lite soppa att äta, diska, dammsuga och sen rulla iväg till klubben för träning med Gruppen   . Jag var på plats ganska tidigt och hade planerat 2 pass - ett med ösiga moment och ett med framåtsändande   . De ösiga momenten var tungapport, inkallning med ställande, hopp, skall och så lite fritt följ med fokus på snabba sättanden. Tungapporten har blivit stabil bortsett från ett och annat lite snett avslut. Igår bytte jag apporten mot bollen med fördröjning och det funkade fint, jag brukar ju kampa med apporten men det har den nackdelen att han kan vrida ut kroppen för att jag ska nå apporten och kunna hugga tag i den för lek lixom   . Inkallningen med ställande går alldeles för jävla fort och iom det så har det senaste tiden blivit lite väl många steg och igår kopplade jag in reptilfunktionen och reagerade direkt - med eftertryck och i full fart    - på extrastegen vilket fick till följd att Yaxxon grisnitade resterande försök, trots sinnessjuk fart   . Hoppet funkar bra i höjd och avslut MEN han kan återigen hamna för nära hindret på andra sidan så igår flyttade jag ut honom några gånger igen - skillnaden mellan en 10:a och en sur 8:a pga islag   . Skall är han vass på, den där Yaxxon, så det körde jag med fokus på tyst i början och i slutet   . Än har han inte misslyckats - peppar peppar   . Fria följet gasade jag på lite med hjälp av bollen för sättandenas skull och det var mycket uppskattat   . Nästa gång blir det lugnt och fint igen. Balans is da' shit om man har en Kamelkung med studs i tassarna   . Efter en paus där jag engagerade mig i platsliggning för alla, budföring och plats för Benzon och appellydnad och budföring med Ajaxx körde jag framåtsändande med full grupp   . Riktningspinnarna stod laddade med godis första varvet men sen la jag ner dem och struntade i godiset. Linan hade jag på. Redan varv 2 gick Yaxxon ut i lugnt fint trav och bröt av i gående spontant strax innan gruppen   ! Det fräcka är att han direkt efter fri-kommandot far iväg som skjuten ur en kanon för att hämta riktningspinnen som ligger där nånstans i gräset, pinnarna är alltså den bästa belöningen ever ... även om det innebär att mina exemplar av riktningspinnar ser ut som de blivit våldtagna av ett gäng bävrar   .

_
Eftersom Jonas inte hade hunnit komma hem från Hässleholm när jag stack till klubben så skippade jag efter träningen-fika och åkte hem för lite lockmys innan nannadags   . Inte så dumt avslut alls på en helt vanlig onsdag i mars.

_
Ikväll får vi se vad som händer. Har planer på en tur till gymet ikväll och så får det bli en powerwalk med pojkarna efter det och innan dess ska jag köra till verkstan och be dem kolla på skadorna på min bil - dels den gamla dörrskadan, dels skadan på sidodörren i själva öppnings- och stängningsfunktionen. Hmm. Jag tror jag somnar ovaggad ikväll   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 12 425

_
"Logik är ett systematiskt sätt att komma fram till fel slutsats på ett övertygande sätt."   

Av Nina Palm - 23 mars 2011 07:25

Ja - och så ska man föreställa sig att jag trallar på vinjetten till mitt bästa lördagsprogram när jag var liten   .

_
Onsdag och våren har definitivt gjort ett seriöst besök i Malmö   . Igår var det över 10 plusgrader, solen sken och det blåste ljumma vindar - lovely! Det är sådana dagar man önskar att man vore ledig   . Hur som helst. Fick smita lite tidigare från jobbet för att fixa lite Nina-relaterade grejer och sen tog jag Djävulsmaskinen ut till skogen för att ha en date med Jonas   . Det är ju ljust läääänge nu (och ännu längre blir det fr.o.m söndag) och vi hann spåra med både Frasse och Yaxxon innan mörkret kom   . Jag trampade ett ca 1650 steg långt kringelikrok-spår åt Frasse med 8 apporter i - små skinnbitar, en minificklampa, en nyckelring osv osv - och han missade inte en enda grej utan glänste riktigt ordentligt med att t.o.m markera ett litet klistermärke som låg i en rishög   . Jonas var jättenöjd eftersom Frasse inte direkt har prioriterat apportmarkeringar ... om man säger så   .

_

Kolla vad vi hittat!     

_
Yaxxon fick ett 1 500 meter långt "politiskt korrekt" spår med upptag - 7 apporter (vanliga apporter, naturpinne och små små slangbitar) + slut. Upptaget gick åt helvete, bedrövligt skitdåligt all inclusive   och första fjärdedelen av spåret var så där bra   men SEN nöp han i jäklar anamma och vi fick med oss allt in   (vi missade så klart naturpinnen i början vilket alltid sker när Yaxxon har en mindre bra spårdag). På ett ställe (även detta i början) bytte han spår och hade det varit tävling hade vi hillat bort oss där eftersom jag helt glömde bort att vi hittat en apport 10 meter innan vinkeln som blev av spårbytet   . Det som var riktigt bra var att jag - trots flamset i början - kunde lotsa oss runt spåret på rätt håll hela vägen eftersom jag numera kan läsa min hund bra. Jonas hade fått tystnadsplikt såvida det inte skulle bära iväg helt åt helsefyr   .

_
 

Ett bättre upptag   

_

Lite fika blev det så klart i fågelkvittret och dagen avslutades med att Nixx fick leta efter liten liten pinne och öva en bra stund på anskällningar, ligg-tyst, sitt osv vilket han var lyrisk över   . Det verkar som att tassarna klarade det bra för han gick fint imorse   . När vi kom hem svimmade alla vovvarna gott i sina egna speciella hörnor och vi kollade på TV och tog det lugnt.

_
 Nixx med pinne    

_
I måndags körde jag och Vicky Pass 20 på gymet (ben, vader, mage) och det gick bra bortsett från att jag fick spaghettiben och inte kom ur soffan på kvällen   .

_
Idag började Jonas en utbildning i Hässlehulla' som ska pågå dagtid i nästan 3 veckor så det blir till att traska långisar varje morron för mig igen (Växjö- och Karlsborgflashback   ) vilket då har den fördelen att volangerna kanske minskar på kuppen   . Träningen på gymet får jag ta på kvällstid helt enkelt när han och Fräset kommit hem igen   .

_
Ikväll väntar träning med Gruppen och iofs är träningssäsongen igång på riktigt (jag ska anmäla lite högreklasser nu till lönen   ) men jag tror vi laddar allra mest för att Gun-Britt ska komma om ett par veckor och (be-)lägra oss och då gäller det ju att komma ihåg vad hon sa sist ... typ. "Mä ää'ru dum i huvve?!"   Nej då. Så brukar hon inte säga ... så ofta   . Lyllo Sabina och Kattis som är GB-nybörjare, de har ju nåt att skylla på iaf   .

_
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 7 595   

ANTAL STEG IGÅR: 11 859

_
"Varför göra idag det du kan skjuta upp till imorgon?"   


 

Av Nina Palm - 21 mars 2011 08:13

Supercoolt detta - vårdagjämning idag, sommartid på söndag   ! Just sommartiden är väl inte så fräck för de som ska upp och jobba på söndag - jag inser det   - men bara ordet SOMMARTID är ju helt fantastiskt!

_
Okej. Vad har hänt. I torsdags var det INTE sommartid iaf, den saken är helt säker, för vi hade världens sämsta och vidrigaste väder ever i Malmö   . Storm, nån minusgrad, ösregn, hagel, snö osv osv. Fruktansvärt! Hela kvällen tillbringades inomhus, på locket   . Jonas var ute på långis med hundarna i möget och det gick INTE att torka hundarna rena från lera kan jag avslöja   .

_
I fredags blev vädret rätt ok ändå - vårsol faktiskt - och vips kändes livet lite lättare. Jag uppskattar att slippa känslan av polarexpedition när jag går de stackars 300 metrarna till bussen   . Efter jobbet åkte jag till gymet för att träna Pass 19 (överkropp) med Vicky . Goody goody   ! Inte fullt så "goddy goody" att det bara blev 2 pass träning förra veckan istället för 3 pass, vilket är målsättningen, men 2 pass är ju helt klart bättre än 0 pass. Typ   . På kvällen käkade vi Jonas världsbästa lasagne och jag tog ett glas rött till det medan kocken själv fick hålla sig till lemonad för att han skulle jobba natt.

_
I lördags var det lyxmorrontajm igen - vaknade till servade hundar   - och efter lite Dr Phil åkte jag iväg och sanerade Silver Bullitt, både utvändigt och invändigt   . Invändigt var han i klass med ett ... stall faktiskt   . Fick hacka loss möget i burarna med dammsugaren och det gick åt 2 polletter   . Nu ska jag bara ta mig samman och köra iväg med honom till verkstan och boka tid för reparation av framdörren som blåste sönder för över ett år sen ... OCH höra vad det kostar att laga skjutdörren på sidan, som gått sönder   . Jag har halvbestämt att detta event ska äga rum på torsdag. Det tog en stund att fixa bilen och efter en dusch och lite paus bestämde jag mig för att köra ner till klubben och träna en runda med Yaxxon och Frasse  . Fick sällis av Sabina, Cina och Gosia   .

_

LITE BILDER FRÅN LÖRDAGENS ÖVNINGAR:

_

Fritt följ med Frasse     

_
 
Skall - sitter nääästan still   

_
 

Fräs-kryp utan skutt   

_
 

Platsliggning - the cute version   . 

_
 

Världens finaste Frasse   !

_
  
Yaxxon både rak i kroppen och på rätt ställe   

_
_
Framåtsändandet gick riktigt bra - lägg särskilt märke till öronens riktning och den hängande linan   
_

Finfint kryp - bra energi, låg och i rätt position   

_

Boink     

_
 
Yalla i riktigt fin position    

_
 
Krypet har tagit form under vintern - kul   !

_

Yalla i full fart med pinne   

 _
  
Khan fattar grejen   ! 

_

Hoppet börjar funka   

 _

Söt Khan med boll   

 _

Ajaxx i perfekt position   

 _

Framförgående ... Hur svår kan de va   ?

 _

Apport   

 _

Ajaxx kampar med budföringsmottagaren Cina     

_

"Okej Ajaxx - du ska GÅ upp, inte hoppa jämfota - SAKTA alltså! Gör du det får du en godis - deal?!"

_

"Så här menar du? SKICKA HIT KARAMELLERNA!"   

_
Fler bilder finns HÄR.

_
När Jonas hade vaknat kom han ner till klubben och efter en fika åkte vi ut på prommis med bären innan det var dags att åka hem och ta tag i veckans tvättid   .

_
Igår var det träningstajm i skogen och vi hade en helt underbar dag. Vårvädret kom framåt lunch och alla hundarna var i toppform   . Jag trampade ett lååååångt spår åt Vera Vamp - som gick som tåget - och hängde med Benzon och Khan i deras appellspår - superduktiga spårhundar de där 2   . Lite väl fullt ös medvetslös för Khans del men det är ju ett positivt problem om man säger så   . Nu ska vi bara lära Sabina att orientera sig i skogen oxå   .

_
Cina trampade ett hyfsat långt spår med upptag och många vinklar till Yaxxon och det gick sjukt bra   . Perfekt upptag, perfeka vinklar, alla pinnar med oss tillbaka ... en riktig blogghund faktiskt   . Mindre perfekt var det för Sabina (1.58 m lång) som gick med och fick hoppa höjdhopp för att få ner vinkelsnitslarna som jag hade sagt åt Cina (1.80 m lång) att sätta "så högt som möjligt"   . Oops   ... Avslutade dagen med uppletande och bortsett från ett återkallande av värsta sorten pga. tjurrusning av Mr Camelking   gick det oxå väldigt bra. Rutan var riktigt rolig med en massa höga kullar, omkullfallna träd och vinklar och vrår   .

_
Så klart blev det grillning och socialiteter och en prommis med vovvarna oxå. Jag är fortfarande imponerad av att vi fick till fördelningen av mark till alla spår och till sökrutan ... 12 hundar tar lite plats, särskilt om en del behöver 2 spår och några vill ha längre spår   . Ibland blir jag helt enkelt kär i mina träningskompisar som engagerar sig järnet i alla som kommer och gör sitt yttersta för att alla ska få en bra dag - ja, å så är de ju rätt trevliga att ha att göra med oxå   .

_
Väl hemma var jag färdig för hemmet men tog ändå ut Frasse på en tur innan jag kröp ner i sängen för en powernap   . Lite action på hemmaplan var det allt eftersom det tydligen hade inträffat en skottlossning i en korsning ca 200 meter från där vi bor   . Någon som hade klivit ur en bil och skjutit mot bilen framför - tack och lov fångade polisen de misstänkta gärningsmännen iaf   .

_
 

Foto: P Persson, artikel  i Sydsvenskan HÄR. (ev kan jag och Frasse vara på väg in i bild uppe till höger, på andra sidan tvärande gata alltså   )

_
Kvällen blev lugn och fin kan man säga ... Supertrött efter en lååång dag. Idag väntar ett pass på gymet och sen får vi se i vilken mån ambitionerna motsvarar kvarstående energi   . Har nämligen inlett ett projekt med Nutrilett idag för att fixa till de kvarstående volangerna   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 16 149
ANTAL STEG I LÖRDAGS:10 347
ANTAL STEG I FREDAGS: 8 642
ANTAL STEG I TORSDAGS: 7485

_
"Som man ropar får man svar."   
                   


Av Nina Palm - 17 mars 2011 07:45

Eller i medSTORM kanske man ska säga för det var ju jävelen vad det var kallt och blåste igår på träningen   . Jag är icke särskilt känslig för kyla men jag fick faktiskt huvudvärk de luxe av blåsten   . Vi var många som samlades för träning igår IGEN och det är ju bara så kul med en sån uppslutning  . Till helgen lär vi fylla skogen om man säger så   . Jag la Yaxxon plats och han låg så fint med hakan i marken hela tiden ut    trots att det blåste och hände grejer - platsliggningen var lugn till skillnad mot förra veckan   - men lite fix och trix ägde rum och Leif gick iväg med Benzon efter en stund liggande osv. Efter platsen ägnade jag tid åt Leif och Benzon och Sollan och Vicktor och på slutet (just innan mitt huvud höll på att explodera) tog jag en sväng framåtsändande med Yaxxon i lina. Asså, det har ju gått bättre ...   . Blåst är Yaxxons bästa väder om man säger så och istället för att skärpa upp oss både försökte jag med gulligullgull (att man aldrig lär sig) men det blev snett och vint, full fräs framåt och diverse annat mög MEN så surnade jag till   och gav honom ett ordentligt FRAMÅT-kommando och vips kunde han både trava ut - check och gå rakt fram från gruppen - check   . Jaja.

_
Annars hände det inte så mycket igår. Stackars Jonas hade jobbat natt och skulle vittna per telefon kl. 09.45 i en huvudförhandling om ett ingripande så det var ju knappt lönt att nanna efter Sebbe-lämning och frukost. Tyvärr fick han vänta till strax innan 12 (!!) innan de ringde och sen tog själva förhöret en halvtimme (mkt bra hundarbetsrelaterade frågor dock   ). Efter utfört uppdrag fick han äntligen nanna   . De e kul att va polis   .

_
JO - en bra sak hände igår, vi fick ett besked   : VI FLYTTAR TILL BARA DEN 15 JULI!

_
ANTAL STEG IGÅR: 12 414

_
"Att fela är mänskligt men för att verkligen strula till det behövs en dator."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards