Palmstrands schäfrar

Direktlänk till inlägg 1 juni 2010

INGEN SOMMAR IDAG HELLER ... *suck*

Av Nina Palm - 1 juni 2010 08:23

Ingen sol idag heller ... imorgon kanske då  ? Fast de lovade faktiskt luman  till IDAG - idag, idag, idag   . Jaja. Nog om vädret. Hur som haver tycker jag att det är kul att Skånska Dagbladet har börjat rota lite i Malmös Finest (ni vet dem man ringer när det skiter sig på riktigt) ... Den här artikeln är ju nästan humoristisk i sin verklighetsfrånvändhet (det är ju inte direkt bara Sydnytt och lokaltidningen som rapporterat om Black Cobra, HA, Bandidos, familjefejder som slutat i diverse dödskjutningar, bomber, brinnande bilar och krigsutbrott på Rosengård) ... "Mina poliser ska inte skälla" ... Nähä, inte det nej  . Här har (så klart anonyma) poliser själva kommit till tals. Lite extra kul är att jag har en kollega vars man är språkforskare i Lund och som studerar och analyserar den lista över "ok ord" att använda i arbetet som Polisen har och hur det praktiskt fungerar att i en stressituation tänka på att inte använda vissa ord/benämningar   . Man får t.ex inte säga polack om en person från Polen   . Välkomna till Grönköping!

_
Igår var det måndag och den inleddes med att vår toastol hade pajjat - spolmekanismen dog efter viss tids sjukdom   . Det är i sådana stunder man är lyllig över att det finns både en fräsch toalett och jättefin dusch i källaren till vårt hus   . Ringde runt lite och vips hade jag fått både artikelnummer och inköpsställe så att Jonas kunde åka och handla en ny spolgrej + en ny knapp att trycka på   . Jag fick en lagändring på halsen och var tvungen att skriva om min tandvårdsdomsmall som blev ett BESLUT istället och så fixade jag iordning en hel hög grejer - kändes gött måste jag säga   . Efter jobbet åkte jag direkt tiill gymet för att köra Pass 33 som blev superjobbigt (spring 25 min, mage, armar, axlar) . Så blir det när man skjuter upp saker   ... Älskar det engelska ordet för att vara en "uppskjutare" - procrastinator   . Fast ibland kan det vara bra att vara en procrastinator oxå. Vi har ju köpt golv till balkongen (för 100 år sen) och planen har varit att faktiskt ha en mysig balkong med möbler, lilla vägglampan och blomster den här sommaren MEN som sagt ... mañana, mañana   . I fredags fick vi så en lapp om att balkongerna skulle tömmas på ALLT för att golven skulle gjutas om efter en renoveringsreklamation och tömningen skulle vara klar till - igår   . Nu väntar vi bara på att byggnadsställningarna ska komma upp IGEN och med tanke på hur lång tid allt har tagit med renoveringen av husen så lär det inte bli nån mysig balkong förrän 2011   . Ja sen väntar vi förståss på inspiration att hyra ett släp så att vi kan kasta den gamla sängramen bl.a som nu ligger i vardagsrummet   ...

_
Kvällen igår blev lugn och fint. Gjorde inpackning i håret (troligen helt menlöst men kändes bra   ), lyssnade på lite gamla godingar från 80-talet   , kollade på bilder från "förr i tiden" på nätet och fikade. Jonas skulle jobba natt så det var som inte lönt att påbörja några större projekt ... ja, å så var jag rätt trött i benen förståss   .


_
Idag ska jag gå och klippa luggen *thank you lord* och sen bär det vidare till gymet för Pass 34 och sen får vi se vad som händer    .

_
ANTAL STEG I SÖNDAGS: 10 404
ANTAL STEG IGÅR: 12 404
(va e oddsen för det - 404 och 404   )

_
"Gud gav människan förstånd men glömde tyvärr att bifoga en bruksanvisning."   


 
 
Mariana

Mariana

1 juni 2010 09:23

Tror vi får vara våra egna solar, och det lyckas vi rätt bra med, bättre än ordinarie iaf;)
Det svenska språket är busenkelt;) Klart man ska tänka på vad man säger, alltid *eller hur*??!!
Alltså "404" köp en lott, nä köp två! // Kraaaam

http://gormasblogg.bloggplatsen.se

 
Sabina & Reno

Sabina & Reno

1 juni 2010 09:40

Himla flitig procastinator måste jag säga. Igår åkte vinterjackan fram igen, börjar undra om det är att utmana ödet att överhuvudtaget hänga undan den.

Det är iallafall himla mysig med inpackning och gamla låtar.

//Kram kram

http://cityclickers.wordpress.com

 
Cina

Cina

1 juni 2010 09:42

kräm med Regnskyddsfaktor hade varit en storsäljare just nu :o(

Var var polisen, vad gjorde polisen...den frågan kommer ofta i en sorts yttring av saknad och oro. Jag tror risken snart är att vi frågar oss "hade vi inte poliser? en gång i tiden" För när polisen är på plats o gör något - så granskas deras agerande istället för att man tittar på varför de behövde rycka ut.....De får i alla fall kalla mig för skåning för jag är från Skåne ;o)

http://www.cinasliv.se

 
Ingen bild

Susanne

1 juni 2010 10:17

Det hade ju inte varit så fel med en gnutta sol och lite mer värme!!!
Polisen ja, snart är det lika bra att de sitter inne på kotorsstolar hela bunten så buset kan få göra som de vill, men det får de nästan redan,suck.
Konstikt att Finska pinnar får heta Finska pinnar när Chokladbulle är förbjudet,hmm
kram

 
Ingen bild

Susanne

1 juni 2010 11:05

Negerbulle ska det ju stå naturligtvis...

 
Nina

Nina

1 juni 2010 12:36

MARIANA: Eller hur??!! Bygg din egen sol i sinne :)? Man ska definitivt tänka på vad man säger - det gör jag jämt *haha*. Jag hade köpt en lott om det inte hade regnat så förbenat ute. Lovar!

SABINA: Den där vinterjackan lär man ju dållet' slippa innan det är dags att verkligen plocka fram den igen :(. Det är tydligt att ödet vill annorlunda med oss i år 2010. Inpackning, Scritti politti och Mickael Mc Donald är inte alls så dumt nej :))).

CINA: Regnskyddsfaktor hade troligen kunnat bli en storsäljare, dagar som dessa *dripp dropp*. Jag kan säga så här: Livsfaktumet "hur man än vänder sig, har man röven bak" har för poliser fått ett helt nytt djup i sin betydelse :(. Aldrig jag skulle komma på tanken att klä mig i uniform och försöka serva allmänheten. Never ever!

SUSANNE: Jag fattade det med bullen :))). Du inser så indoktrinerad man har blivit va? Jag tror inte att ordet "finsk" har samma negativa laddning som ordet "finne" - finnepinnar hade det aaaldrig fått heta medan det troligen är helt ok för somliga att med förakt kalla alla svenssons (som ser till att det här landet snurrar) Svennebanan. Vänta bara snart står det i SAOL som vedertaget uttryck.

Kram kram

http://www.palmstrand.se

 
Nina

Nina

1 juni 2010 12:44

Kanske ska förtydliga (så här i moralpanikens tider) att en svensson är en person som lever ett ospännande svenssonliv ... typ VVV - villavolvovovve - och inte nödvändigtvis behöver vara svensk :).

http://www.palmstrand.se

 
Ingen bild

Hobbelotta

1 juni 2010 14:27

Men Susanne!!! Att du bara skev det, nu kommer Ninas blogg bli anmäld och få lägga ner. *himlar med ögonen*
Ok, Nina jag är en svensson :o)Stolt sådan *skrattar*

Jag kan inte för mitt liv begripa hur i hela fridens namn det har kunnat gå så här långt. Ska vi inte ha ordningsmakt som skötter sitt jobb??? Ska de bara stå och hytta med fingret och inte ingripa?? Kan de vara mer inkompetenta i ledningen? ( Nu blir du nog anmäld för detta med :o) )
Nu till något annat, att du orkar hålla på på gymmet. Starkt!!
Kramar

 
Cina

Cina

1 juni 2010 15:25

tips till polisledningen ;o) Ni kanske ska lära våra poliser stå o säga "opopopopoop" :o)))

(gör bara först en kontroll så det inte är ngt obsent uttryck på annat språk)

http://www.cinasliv.se

 
Ingen bild

Hobbelotta

1 juni 2010 15:31

Det gillade jag Cina =))))

 
Noomi

Noomi

1 juni 2010 17:09

Dagens visdomsord är mitt i prick. I stil med DrPhils "common sense is not so common anymore". Nä, ibland undrar man faktiskt vart det sunda förnuftet tog vägen. Typ varför man inte får kalla saker för vad de är... Jag har vänner från Polen. De kallar sig själva polacker. Oops, som det kan bli.
Ha en trevlig kväll :)
KRAM

http://www.dizzyweb.se

 
Nina

Nina

1 juni 2010 17:31

HOBBELOTTA: *haha* Vi får hoppas att man klarar sig med att ha åsikter om en artikel i en blogg när man inte är polis :). Annars får jag stå i skamvrån och ... starta en ny blogg *hehe*. Jag är oxå en svensson and proud of it! Gymmet var verkligen starkt jobbat idag - herregud som jag inte hade lust alls :).

CINA: *oppoppopp* funkar ju på tuggig goldenvalp så why not :)? Fast liiite obcent låter det allt ... om man verkligen tänker efter :).

NOOMI: Det är mycket som är konstigt i världen mellan varven ... Oops som det kan bli är det minsta man kan säga :).

Kramar

http://www.palmstrand.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Palm - 19 november 2013 17:24

Nu har Palmstrands schäfrar flyttat igen, den här gången till Wordpress! Tack Eva Wallberg för hjälpen   ! Adressen är: http://bloggen.oneclick.palmstrand.se/   Hoppas att vi ses där!    ...

Av Nina Palm - 8 november 2013 08:42

Efter att ha förlorat många inlägg som plötsligt inte gått att spara, diverse säkerhetsproblem och en support som inte besvarar mail - bedrövligt på riktigt   ! - återgår jag till min gamla blogg.   Ni kan följa oss här:   Palmstrands schäfra...

Av Nina Palm - 4 november 2013 07:34


I helgen som gick gjorde jag och Yaxxon vårt 6:e försök i elit spår ... över ett år efter vår senaste spårtävling . Vi har inte riktigt haft nåt flyt i vårt spårtävlande och dessutom har vi säkert inte tränat spår som vi borde heller  . Jag tror att ...

Av Nina Palm - 31 oktober 2013 08:19

Själv har jag bollsinne som en verktygslåda men icke desto mindre är jag sjukt stolt över att bo i Sveriges Fotbollsstad nr 1 2013  ! Först vann LdB FC Malmö SM-guld    _   _Och sen följde MFF upp med att säkra sitt SM-guld på plastmattan i Borås...

Av Nina Palm - 28 oktober 2013 07:02

Som om det inte räcker med att jag nyss haft inflammation i mina axlar (åtgärdat) och alltid har mer eller mindre ont i mina hälsenor började mitt vänstra knä att bråka, helt plötsligt, i torsdags vid lunchtid. Trodde det var nåt övergående efter att...

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards