Palmstrands schäfrar

Direktlänk till inlägg 2 april 2012

NEJ, DET VILLE SIG INTE ALLS IGÅR

Av Nina Palm - 2 april 2012 07:11

Igår var det tävlingspremiär 2012 för mig och Yaxxon och, för att göra en lång historia kort kom vi inte ens runt spåret   . När vi landade i klubbstugan i Simrishamn (very nice klubb indeed  ) var det minus 5 grader ute, frost i gräset och strålande sol   . Jag hoppades på ett tidigt startnummer med tanke på att solen snart skulle töa frosten och det fick jag - nr 4. Väl ute vid vårt spår, som låg i en kohage ā la Småland med en massa stenrösen, kullar, mullvadshögar och jättekort gräs, var det bara minus 1 grad. Yaxxon var pigg som en pelikan och allt kändes helt ok. När jag släppte på Yaxxon var han taggad som bara den men gick ändå ut ganska söligt och eftertänksamt i rutan för att vara han, han hittade spåret ganska nära och beslutade sig efter moget övervägande att gå åt höger. Jag hängde på och just när jag skulle gå ut ur rutan stannade Yaxxon, vände och gick ut ur rutan åt vänster *puh*   . Jag har aldrig varit så nära ett bakspår nånsin faktiskt - vi snackar 80 cm ungefär  . Hur som helst tuffade Yaxxon iväg i maklig takt, över en kulle med ett stenröse och sen ... var spåret väck   . Herregud som han kämpade. Han spårade två meter, stannade gick ut åt sidorna, spårade nån meter till, gick runt och kontrollerade och så där höll vi på och tog oss väl en sisådär 300 meter i vad jag tror var spårets riktning rent logiskt. Efter 35 minuter hade vi inte hittat en enda pinne och Yaxxon var helt slut så jag selade av och belönade honom med bollen. Jag gick tillbaka till upptagsrutan under resans gång så klart för att börja om en gång, men icke. Snöpligt värre och framförallt synd om Yaxxon som verkligen gjorde sitt absolut bästa för att hitta och följa spåret   . Nu har vi tävlat elitklass spår 2 gånger och spruckit på spåret båda gångerna (första gången hade vi alla pinnar med oss in men tyvärr ett par minuter för lång tid på grund av ett stort tapp) och igår hade vi inget spår alls. Man undrar vad som väntar om 14 dagar - att vi inte ens kommer ur upptagsrutan   ? Just spåret är ju Yaxxons starkaste sida och det här känns ju verkligen inte kul. Nu ska jag lägga lite hårda spår ett tag och fokusera på svåra underlag + träna på markering av skogspinnar av olika slag (pratade med Anki M om detta och med tanke på hennes framgångar känns det ju som ett bra drag att härmas genom att  såga pile, körsbär och allt man kan komma över). Tydligen är det enklare att markera "döda" pinnar som man hittar i skogen än relativt nysågade "färska" pinnar. Yaxxon har markerat skogspinnar hur fint som helst den senaste tiden men hellre vara så förberedd man kan än att chansa. Nåväl. Vi överlevde det här nederlaget oxå och det jag tar med mig är upptaget och Yaxxons envishet och arbetsvilja   .

_
 

_

I lördags var det träning i skogen och satan i gatan vad kallt och blåsigt det var   . Yaxxon fick ett upptag med 2 pinnar, en kulig vinkel och en boll i slutet som han tog med den äran    och efter det ett uppletande som inte var nån riktigt höjdare   . Vindarna snurrade som bara den, jag undrar om inte snitslarna blåste åt 4 olika håll när det var som värst, och han hade svårt att lokalisera föremålen och var faktiskt ganska grund i skicken. Avlämnandena var bedrövliga på riktigt MEN han hittade iaf och kom in med alla föremål på 5.15 min. Avslutade Yaxxons dag med platsliggning med skott ute på Revinge och han låg fint med hakan i backen hela tiden    . Frasse fick ett onödigt långt spår (1800 meter   ) av en mer klurig variant som han löste med den äran - herregud vilken spårhund han är   ! Jonas trampade ut spåret till Spigget vid 10 och släppte på nån timme senare. Spigget spårade väldigt ... "brett", om man säger så   , iaf ända till Jonas efter 6-700 meter kopplade honom i halsbandet och drog linan under den lilla spiggmagen och dessutom gick Magnus med i spåret. Vid 13.30 släppte jag på Frasse som otroligt nog valde Jonas spår direkt och höll i det hela vägen även om han stundtals verkligen fick kolla så att han var rätt på det   . Han markerade alla tre apporterna som Jonas lagt tillbaka - en nyckelring med 2 nycklar, en liten ficklampa och en mobiltelefon. Frasse Fräs är bäst i test   . Så ÄR det!

_
 

_
I fredags tog jag flexledigt hela eftermiddan och planen var att panikfixa mitt och Yaxxons framåtsändande   . Mötte upp Gosia och Jonas nere på klubben och efter lite snack och resonemang hit och dit la jag på Gosias inrådan ut bollar längst ut på båda hållen (jag vet ju efter våra ruta-träning att jag faktiskt KAN stanna och styra Yaxxon när han är på väg mot en boll) och skickade. Hade linan på de två första skicken men sen fick han gå fritt och det gick hur bra som helst   . Lagom tempo ut, bra hörsamhet bakåt och fin tempoväxling vid gruppen. Nu har jag bestämt mig: aldrig mer riktningspinnar vid gruppen för Yaxxons del, han låser vid gruppen när de inte står där och så blir det bara bråk. Han älskar sina bollar, jag kan kontrollera honom trots draget från bollarna och ... ja. Det blev riktigt bra! Nu fortsätter vi så. Körde även stegen, apporteringarna, krypet, skallet och fria följet och alla mina tre pass (med vila emellan) kändes finfina   ! Spigget Spex hade en riktigt bra dag på jobbet han med. Jonas körde igenom hela uppkörningsprogrammet för "ettan" och det såg riktigt fint ut   .

_
ANTAL STEG I FREDAGS: 10 433

ANTAL STEG I LÖRDAGS: 13 765

ANTAL STEG IGÅR: 9 123

_
"A smile is a curve that sets everything straight."   



 
 
Susanne

Susanne

2 april 2012 08:19

3:dje gången gillt heter det ju, så det kan vi ju hoppas på..att du nästa gång kommer till lydnaden med!
Nu ska vi ju nöta FS och en massa annat kul i ett par dagar och det känns ju bra!
kramis

http://svedalabrudarna.bloggplatsen.se

Nina Palm

2 april 2012 08:48

Det låter bra det :). Allt ordnar sig till slut på nån vänster. Det hade varit kul att få vara med en hel dag som omväxling iaf :). ja jösses - nu ska här FS:as kan du tro! //Kramar

 
Jeanette

Jeanette

2 april 2012 08:42

Nästa gång blir det fullpott på tävlingen!! Det e jag säker på, så det så!

O visst e Simrishamns bks tävlingar riktigt trevliga! Lite backig plan, men vad fasen måste ju var en utmaning för en med 2 vänsterfötter som mig :-)

Håller tummar o tassar för er när vi är o relalalaxar i norr o ni tävlar!! Kräver dock uppdatering pronto ;-)

Kram

http://www.dizza.se

Nina Palm

2 april 2012 08:45

Ah du är för go :)! Just idag känns "full pott" rätt långt borta men å andra sidan, för att komma närmare gäller det att hålla ut :). Planen var sannerligen ... ovanlig *hehe* men va fasen, det hade kanske funkat det med! Ha en go relalalaxning i norr - rapport kommer! //Bamsekramar!

 
Ingen bild

Inga-Lill m X&R

2 april 2012 08:44

Äh, än återstår flera tävlingar. Du kommer ju inte högre upp än elit ändåså.
När hundar går på pumpen så som Y gjorde så får jag alltid en känsla av att de blir ännu mer rädda om sitt spår vid nästa spårtillfälle.
Xera var en varannan hund i många år. Varannan gång kom vi inte runt och varannan gång så gick det kanon. Det tog ett tag innan jag vande mig vid det och kunde lägga upp träningen innan tävling på ett bra sätt.
Sen är inte bortflugen frost sådär pisse enkelt även för en regält rutinerad hund. Det och skyfall.

Nina Palm

2 april 2012 08:46

Nä man lär ju harva i elit ett tag till iaf :). Jag drar egentligen inte så jättestora växlar på gårdagens krasch men om man börjar tänka statistik ser det ju så där kul ut på spårfronten :(. Varannan hade ju varit ett lyft i det här läget *hehe*. GRATTIS till er, vilken fin tävling ni gjorde! //Kramkram

 
Ingen bild

Maria K

2 april 2012 11:56

Bättre spårlycka nästa gång! Ni är alltid välkomna att träna i våra småländska kohagar.:-)

Nina Palm

2 april 2012 12:40

Tack snälla du :)! Men visst fattar du exakt hur det såg ut *hehe*? //Bamsekramar

 
Sabina

Sabina

2 april 2012 12:01

Tradigt att det inte gick vägen igår, men som sagt det kommer fler träningar & Yaxxon gjorde sitt allra bästa <3 <3! Det är värt mycket tycker jag :)

Härligt att du hittat en plan till FS som funkar för er. Heja Heja!

/ Bamsekramar.

http://schaferbus.bloggplatsen.se

Nina Palm

2 april 2012 12:41

Sehr tradisch :(! MEN det är så det är i Turistklass, man vet aldrig vart spåret bär hehe*. Nu är jag nog inne på min 8:e FS-plan på 4 år, måtte den hålla för jag har inte så många fler faktiskt ;). //Kramkram

 
Ingen bild

Inger

2 april 2012 15:18

Här har vi en till som inte kom runt spåret, vilket nu inte hör till vanlligheterna precis - fast detta var andra gången på två tävlingar i år!! Ut fint ur rutan på rätt håll (full pott) och ca 400 meter och tre pinnar sen fanns det inte mer spår. Gleamy slet och slet och var periodvis i spåret för vi slutade där slutet skulle ligga enligt mottagaren men han fick inte slutet heller. Snopet, javisst, men det är bara att spotta i nävarna och ta nya tag.

Nina Palm

3 april 2012 08:41

Men gud så segt! Gleamy brukar ju verkligen inte ha problem med spåren ... iaf inte vad jag har hört ;)! Tack för trevligt samtal innan lottningen - lika bäst man spottar i nävarna alltså! //Kramkram

 
Ingen bild

Anki o Astrid

2 april 2012 16:06

Hej!
Ni var ju inte direkt ensamma om att ha problem i går, många rutinerade hundar som hade bekymmer. För tre veckor sedan vimlade Astrid och jag runt på Kabusa och hade lite vittring här och där, hann ca halva spåret innan tiden gick sin kos. Sånt händer! Vi har ingen aning om vilka svårigheter de har för dagen i sitt spår. Det är bara och träna vidare och ha kul med sin hund:-) Du har ju hela energiskogen till granne med perfekta pinnar. Sekatör i bilen är ett måste, tillhör spårutrustningen numera! Ni sätter det nästa gång det är jag helt övertygad om! Släng ut prestationsångesten på "sorkbacken" där den hör hemma:-)

Nina Palm

3 april 2012 08:39

*hahaha* jag har svårt att se det framför mig att just ni vimlar omkring men okej då :)! Du kan tro jag ska upp i energiskogen med sekatören (det är en sån där saxartad grej eller hur ;)?). Jag har fortfarande inte kommit över det med att du kan se skillnad på träslagen i pinnarna! Imponerande :). Grattis till fint spår och tack för pepp och - icke minst - pinntips! //Kramar

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

2 april 2012 17:15

Men vad tråkigt med spåret då :( Man kan ju undra var det hade tagit vägen nånstans....Skumt att det bara var borta efter ca 300 m. Men gossen var ju ändå super duktig som vände och ni slapp bakspår.
Så ni ska tävla igen om 2 veckor, håller verkligen tummarna att det ska gå bra då :) Säger som Susanne: 3:e gången gillt....

Så blev det ju iaf med Vinja och hennes parning, 3:e turen till uppfödaren så var det äntligen dags :)

Ha det så bra nu och blås inte bort nu när ni går ut, för jag antar att det blåser lika friskt hos er som det gör här.

Kram

http://heratorpetsvinja.minwebbplats.se

Nina Palm

3 april 2012 08:36

Det var borta efter max 100 meter men vi kom ca 300 meter på 25 minuter :). Hoppas nu att det blir en liten puppi till dig! Håller tummen för det :). Kramar

 
Carina

Carina

2 april 2012 20:29

Med Tamara missade jag de 6 första tävlingarna i elitklass spår. Bidde bra till slut, 19 cert är inte att förakta.
/kramizar Carina

http://www.carinal.se

Nina Palm

3 april 2012 08:35

Absolut inte! Imponerande tycker jag :). Fast just när sånt här händer känner man sig inte helt imponerande ... Tack för pepp! Kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Palm - 19 november 2013 17:24

Nu har Palmstrands schäfrar flyttat igen, den här gången till Wordpress! Tack Eva Wallberg för hjälpen   ! Adressen är: http://bloggen.oneclick.palmstrand.se/   Hoppas att vi ses där!    ...

Av Nina Palm - 8 november 2013 08:42

Efter att ha förlorat många inlägg som plötsligt inte gått att spara, diverse säkerhetsproblem och en support som inte besvarar mail - bedrövligt på riktigt   ! - återgår jag till min gamla blogg.   Ni kan följa oss här:   Palmstrands schäfra...

Av Nina Palm - 4 november 2013 07:34


I helgen som gick gjorde jag och Yaxxon vårt 6:e försök i elit spår ... över ett år efter vår senaste spårtävling . Vi har inte riktigt haft nåt flyt i vårt spårtävlande och dessutom har vi säkert inte tränat spår som vi borde heller  . Jag tror att ...

Av Nina Palm - 31 oktober 2013 08:19

Själv har jag bollsinne som en verktygslåda men icke desto mindre är jag sjukt stolt över att bo i Sveriges Fotbollsstad nr 1 2013  ! Först vann LdB FC Malmö SM-guld    _   _Och sen följde MFF upp med att säkra sitt SM-guld på plastmattan i Borås...

Av Nina Palm - 28 oktober 2013 07:02

Som om det inte räcker med att jag nyss haft inflammation i mina axlar (åtgärdat) och alltid har mer eller mindre ont i mina hälsenor började mitt vänstra knä att bråka, helt plötsligt, i torsdags vid lunchtid. Trodde det var nåt övergående efter att...

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards