Palmstrands schäfrar

Alla inlägg den 3 april 2012

Av Nina Palm - 3 april 2012 08:46

Igår skrev jag, som ett svar på Sabinas kommentar i bloggen, att jag och Kamelkungen är inne på vår åttonde plan (a,b,c,d,e,f,g och H) för att få ett fint framåtsändande och ironiskt nog är jag tillbaka på Plan A i stort sett, bortsett från att jag har bollar längst ut istället för godisburkar   . Nu gör jag som jag gjorde med Kajsa kan man säga - grejer längst ut och kräva/belöna GÅ från gruppen   . Fortsatte med fredagens projekt igår innan TS ... f'låt TK-mötet och så här i efterhand inser jag att jag borde ha haft linan på Yaxxon de första skicken för det var värst vad han var pigg då   . Han for iväg för fort, lyssnade inte bakåt men då fick vi träna på det istället och det är ju aldrig fel, att träna hörsamhet och koncentration. Det blev en aning bättre när jag lät kopplet hänga i halsbandet men ... njae. Vi fortsätter älta   . Har lite tankar kring sista biten innan bollen, inspirerade av den här filmen:

_

  

_

TK-mötet flöt på ganska bra och jag fick i uppdrag att protokollföra det hela   . Efter mötet tog jag ut Frasse för ett litet lydnadspass och han var ju inte nödbedd om man säger så   . Vi fortsatte med projektet "ett sitt per halt och helst rätt" och det gick ganska bra ändå, han var övertaggad till en början men med lite hjälper gick det bra   . Passet med linförighet blev ganska långt och jag tyckte att Frasse jobbade in sig bra efter en stund och blev mer och mer nog för att få sina karameller. Framförgåendet får vi klura på. Han gör ett bautaskutt ut som inte är så läckert precis och det verkar vara svårt att få bort. När han väl har kommit ut i kopplets längd går han bra men med bautaskutt OCH sned halt (som vi oxå grejar med) blir helheten inte den bästa. Hopp-sitt gick bra - han tog inte sats från hindret en enda gång och backade ut bra på andra sidan   . Avslutade med sitt kvar på olika ställen och godisen bakom verkar vara grejen för Frasse Fräs, som satt som gjuten alla försöken   . Yaxxon fick träna på tunga apporten han, avsluten är nämligen rena bedrövelsen   . Han kommer in och lägger sig i princip fot med apporten (som gärna hänger på sniskan) i förväntan   . Nu fick han sitta som en normal hund med apporten "fast" och i balans och så gick jag ut, gick tillbaka och ställde mig bredvid. Jag riktade upp hans blick med hjälp av bollen. När han satt fint (eller ok - hyfsat normalt då   !) tog jag apporten och belönade med bollen uppifrån. Själv apporteringen är bra men med de här märkliga avsluten glömmer man lixom bort det. Metallen funkar bra hela vägen. Kajsa hade inga bekymmer med tungapporten, trots sina stackars 23 kilo, och jag kan ju tycka att en 40-kilos hane borde kunna sitta som folk trots en tung apport i munnen   . Det som är bra med Yaxxon är att han inte sorknar ihop och vägrar i första taget så jag kunde greja ganska länge med det där faktiskt ... oklart om det blev nåt resultat dock   . Körde även ett par varv över stegen och där är det sista steget problemet och frågan är ju hur mkt krut man ska lägga på det?

_
Ikväll är jag ensam hemma med alla Hobbisar och om vädret blir lite mildare hade jag, förutom 2 långrundor, tänkt mig lite trädgårdspyssel   . Rabatterna ser minst sagt trötta ut så här efter vintern och det stör mig faktiskt mer än vad jag trodde det skulle göra   . Sen kanske det blir lite trädgårdsarbete i energiskogen på kullen oxå   .

_
Just ja - igår var hela Bara mörklagt under ett par timmar. God damn så mörkt det är där ute - egentligen! Det var nån transformatorstation som hade säckat ihop och det var alltså NOLL ström i vår lilla hulla   . Så elberoende man är hemma alltså.

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 766   

_
"Jag bantar inte, jag äter bara inte så mycket som jag skulle vilja."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards