Palmstrands schäfrar

Alla inlägg den 2 april 2012

Av Nina Palm - 2 april 2012 07:11

Igår var det tävlingspremiär 2012 för mig och Yaxxon och, för att göra en lång historia kort kom vi inte ens runt spåret   . När vi landade i klubbstugan i Simrishamn (very nice klubb indeed  ) var det minus 5 grader ute, frost i gräset och strålande sol   . Jag hoppades på ett tidigt startnummer med tanke på att solen snart skulle töa frosten och det fick jag - nr 4. Väl ute vid vårt spår, som låg i en kohage ā la Småland med en massa stenrösen, kullar, mullvadshögar och jättekort gräs, var det bara minus 1 grad. Yaxxon var pigg som en pelikan och allt kändes helt ok. När jag släppte på Yaxxon var han taggad som bara den men gick ändå ut ganska söligt och eftertänksamt i rutan för att vara han, han hittade spåret ganska nära och beslutade sig efter moget övervägande att gå åt höger. Jag hängde på och just när jag skulle gå ut ur rutan stannade Yaxxon, vände och gick ut ur rutan åt vänster *puh*   . Jag har aldrig varit så nära ett bakspår nånsin faktiskt - vi snackar 80 cm ungefär  . Hur som helst tuffade Yaxxon iväg i maklig takt, över en kulle med ett stenröse och sen ... var spåret väck   . Herregud som han kämpade. Han spårade två meter, stannade gick ut åt sidorna, spårade nån meter till, gick runt och kontrollerade och så där höll vi på och tog oss väl en sisådär 300 meter i vad jag tror var spårets riktning rent logiskt. Efter 35 minuter hade vi inte hittat en enda pinne och Yaxxon var helt slut så jag selade av och belönade honom med bollen. Jag gick tillbaka till upptagsrutan under resans gång så klart för att börja om en gång, men icke. Snöpligt värre och framförallt synd om Yaxxon som verkligen gjorde sitt absolut bästa för att hitta och följa spåret   . Nu har vi tävlat elitklass spår 2 gånger och spruckit på spåret båda gångerna (första gången hade vi alla pinnar med oss in men tyvärr ett par minuter för lång tid på grund av ett stort tapp) och igår hade vi inget spår alls. Man undrar vad som väntar om 14 dagar - att vi inte ens kommer ur upptagsrutan   ? Just spåret är ju Yaxxons starkaste sida och det här känns ju verkligen inte kul. Nu ska jag lägga lite hårda spår ett tag och fokusera på svåra underlag + träna på markering av skogspinnar av olika slag (pratade med Anki M om detta och med tanke på hennes framgångar känns det ju som ett bra drag att härmas genom att  såga pile, körsbär och allt man kan komma över). Tydligen är det enklare att markera "döda" pinnar som man hittar i skogen än relativt nysågade "färska" pinnar. Yaxxon har markerat skogspinnar hur fint som helst den senaste tiden men hellre vara så förberedd man kan än att chansa. Nåväl. Vi överlevde det här nederlaget oxå och det jag tar med mig är upptaget och Yaxxons envishet och arbetsvilja   .

_
 

_

I lördags var det träning i skogen och satan i gatan vad kallt och blåsigt det var   . Yaxxon fick ett upptag med 2 pinnar, en kulig vinkel och en boll i slutet som han tog med den äran    och efter det ett uppletande som inte var nån riktigt höjdare   . Vindarna snurrade som bara den, jag undrar om inte snitslarna blåste åt 4 olika håll när det var som värst, och han hade svårt att lokalisera föremålen och var faktiskt ganska grund i skicken. Avlämnandena var bedrövliga på riktigt MEN han hittade iaf och kom in med alla föremål på 5.15 min. Avslutade Yaxxons dag med platsliggning med skott ute på Revinge och han låg fint med hakan i backen hela tiden    . Frasse fick ett onödigt långt spår (1800 meter   ) av en mer klurig variant som han löste med den äran - herregud vilken spårhund han är   ! Jonas trampade ut spåret till Spigget vid 10 och släppte på nån timme senare. Spigget spårade väldigt ... "brett", om man säger så   , iaf ända till Jonas efter 6-700 meter kopplade honom i halsbandet och drog linan under den lilla spiggmagen och dessutom gick Magnus med i spåret. Vid 13.30 släppte jag på Frasse som otroligt nog valde Jonas spår direkt och höll i det hela vägen även om han stundtals verkligen fick kolla så att han var rätt på det   . Han markerade alla tre apporterna som Jonas lagt tillbaka - en nyckelring med 2 nycklar, en liten ficklampa och en mobiltelefon. Frasse Fräs är bäst i test   . Så ÄR det!

_
 

_
I fredags tog jag flexledigt hela eftermiddan och planen var att panikfixa mitt och Yaxxons framåtsändande   . Mötte upp Gosia och Jonas nere på klubben och efter lite snack och resonemang hit och dit la jag på Gosias inrådan ut bollar längst ut på båda hållen (jag vet ju efter våra ruta-träning att jag faktiskt KAN stanna och styra Yaxxon när han är på väg mot en boll) och skickade. Hade linan på de två första skicken men sen fick han gå fritt och det gick hur bra som helst   . Lagom tempo ut, bra hörsamhet bakåt och fin tempoväxling vid gruppen. Nu har jag bestämt mig: aldrig mer riktningspinnar vid gruppen för Yaxxons del, han låser vid gruppen när de inte står där och så blir det bara bråk. Han älskar sina bollar, jag kan kontrollera honom trots draget från bollarna och ... ja. Det blev riktigt bra! Nu fortsätter vi så. Körde även stegen, apporteringarna, krypet, skallet och fria följet och alla mina tre pass (med vila emellan) kändes finfina   ! Spigget Spex hade en riktigt bra dag på jobbet han med. Jonas körde igenom hela uppkörningsprogrammet för "ettan" och det såg riktigt fint ut   .

_
ANTAL STEG I FREDAGS: 10 433

ANTAL STEG I LÖRDAGS: 13 765

ANTAL STEG IGÅR: 9 123

_
"A smile is a curve that sets everything straight."   



Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards