Palmstrands schäfrar

Alla inlägg den 9 september 2013

Av Nina Palm - 9 september 2013 18:30

Idag lämnade Jonas mig och Sebastian åt vårt öde för att åka på nån kick-offartad historia med jobbet och jag sitter som bäst och funderar på hur jag lämpligen ska få till aktivering av både Hobbisarna och Proffset så att jag får nån form av lugn och ro ikväll ...  . Hårda spår kanske ? Eller stubbspår här omkring? Eller eller eller? Nu har det börjat ösregna och stubbspåren går ju bort direkt. Aja. Det ordnar sig. I allra värsta fall får de gå på promenix.

_
 
Yaxxon är rätt vass på att spåra hårt faktiskt    

_


I fredags eftermiddag tog jag mig en snabbtur till klubben och det visade sig att jag inte var ensam om den idén  . Vicky, Sanne och Mattias hade bestämt sig för att träna, Petra och Margaretha var nere och hjälptes åt att städa klubbstugan, Gosia och Anders åkte till klubben efter en tur till Rusta och Eva och Chrille var nere för att rasta Wiking. Hur som helst. Efter en fika tog jag ut Yaxxon för att träna lite BL. Rutan med avhämtning först och själva rutan är det ju inga problem med ... värre då med själva avhämtandet där Yaxxon ligger lite väl lätt och dessutom helst sladdar in framför mig efter inkallningen   . Det får vi öva på. Fjärren är ju vår stora akilleshäl i lydnadstrean och även om jag ser en viss förbättring i stabiliteten i växlingen mellan sitt och stå och stå och ligg har vi en bra bit kvar. Problemet jag har är att jag ofta nördar ett par växlingar för mycket och då blir det ju inte så bra precis  . Hopp apport är vi iaf bra på och det är ju hur kul som helst  . Efter träningen hämtade jag Sebastian och sen var det fredagsmys. Punkt slut.

_
I lördags ... ja, alltså den dan kommer inte gå till historien precis. Har lite bry med övergångsbesvär nu när jag inte får p-piller utskrivet längre (att jämföra med att få heroin på recept faktiskt) och bristen på östrogen gör att jag sover dåligt på grund av att jag pendlar mellan att bli hur varm som helst (vi snackar svettpärlor i pannan och på överläppen) och att frysa lallan av mig  . I lördags var jag helt seg och lite ledsen. Att fylla fler och fler år har jag aldrig brytt mig så mycket om men när kroppen nu visar att jag obevekligen närmar mig ålderdomen känns det sorgligt på nåt vis. Vad var det som hände? Jag var ju nyss 33 (min favoritålder)  . Jaja. Tur att jag är pigg i steget och fin i håret iaf  .

_

Igår var det träningsdags i skoböjden och jag kan fortfarande häpna över hur bra vi är på att knö ihop oss - hela elva hundar fick en bra träning   ! Yaxxon och Faxe fick sig lite sökövningar till livs och skötte sig med den äran. Det ska nog gå att få till betyg när jag och Yaxxon tävlar iaf om inget extremt oväntat inträffar   . Yaxxon höll finfint avstånd till figurant och skallmarkerade konsekvent alldeles utmärkt. Sen kan ju allt hända och det finns att jobba på kondismässigt men det tar sig iaf. Vi kämpar på! Faxe har nu 19 sökpass i kroppen och man kan lugnt säga att han är en naturbegåvning - djupa fina skick, bra näsarbete i vind och utmärkta markeringar (skall to die for om man säger så ...). Lydnaden när han är ute och söker är dock inte världsklass så det blir för husse att ha extra kul belöning på stigen och träna återkallningar  .

_
Efter grillningen var det dags att träna uppletande och det var ju en lätt traumatiserande aktivitet just igår   . Det kom en bil med tre personer och två småhundar i flexi. Bilen parkerade bakom våra bilar och sen tyckte sällskapet att det var en bra idé att gå rakt igenom vårt "läger", sticka in fingarna till hunden i en bil och - trots förklaring och snäll förfrågan att gå en bit bort på grund av pågående träning - ta fikapaus i uppletanderutan och avslutningsvis kalla Lotta för dampkärring och fråga om hon trodde hon ägde hela skogen när hon vänligen bad dem gå en bit längre bort för att hon höll på att köra ett uppletande med Änzo och hade EN ENDA grej kvar i rutan   . Sjuka grejer! Hur som helst. Till sist kom dårarna tillbaka (tyvärr innan vi hade hunnit lyfta ut deras bil av mindre modell långt ut i skogen) och körde därifrån och Yaxxon fick träna uppletande. Å HERREGUD så dåligt det gick  ! Eller egentligen är det ju sådana träningar som ger nåt eftersom man får jobba järnet med tydlighet och belöningar för att få in alla grejer. Men det känns ju så där kul att ha en hund som far ut ur rutan, går snett och grunt och är allmänt yr i pottan och dessutom släpper ALLA föremål innan avlämnande. Jag var på vippen att strypa honom MEN jag tog mig samman och så betade vi av föremålen ett efter ett och jag fick jobba med fjärrdirigering (stanna - UT!), inkallning, "håll fast" och allt det där   . Det var en trött Yaxxon som fick sin boll och sin lek kan jag säga   .

_
Idag har jag sanerat badrummet ordentligt, mummat golven och kört en maskin tvätt   . I övrigt har det inte hänt ett dugg och det är ganska skönt det med på nåt vis. Mamma och pappa ska sälja sitt hus nästa år och jag fick lite foton på mailen och det är inte utan att det hugger lite i hjärtat att "hemma" snart inte är mitt hemma längre  . Vi flyttade dit 1972, dvs. när jag var 5 år och Lotta var 2 år. Mamma och pappa har nu köpt ett nytt, superfräscht men framförallt mindre boende med mindre tomt. Det finns ju ingen anledning för två personer att bo på 160 kvm och att ha 1800 kvm tomt att sköta men ändå ... lite sorgligt blir det, att inte åka hem till "hemma" längre   .

_
 

_

Apropå Lotta - min lillasyster - fyller hon 43 år idag: Hipp hipp HURRA   !

_

 

Så ja. NU får jag ta tag i djurservicen här innan det är dags att plugga med Sebastian.

_
ANTAL STEG IGÅR: 16 246

_
"Lyssna till förnuftet - annars kommer det att göra sig smärtsamt påmint."   
 

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards