Palmstrands schäfrar

Alla inlägg den 17 mars 2012

Av Nina Palm - 17 mars 2012 21:01


Lördagkväll och här sitter jag med fläskläppen from hell - det är lite äventyrligt med hundservice mellan varven, man kan t.ex få en smocka av en gallerkorg när man klipper klor   . Frasse är ibland lite väl tjurig när man ska klippa hans klor och för att jag ska kunna klippa klorna med viss pondus och slippa bli nypt (av hans få men ändock vassa bissingar) sätter jag på honom munkorgen  ... och idag slog han alltså upp med huvudet och lyckades pricka min överläpp  . Herregud vad ont det gjorde    (MEN jag slutade iaf inte prata, som man gör om det gör riktigt riktigt ont, vilket vi fick  lära oss på sjukvårdsutbildningen idag  ). Så här i efterhand är jag glad att läppen liknar en restylanöverdos, det är iaf billigare än vad det hade varit om han hade prickat mina framtänder, varav fyra är svindyrt tillfixade med skalfasader  .

_
Dagen har vi tillbringat på Revinge med Onsdagsgänget  . Fraxxon har fått spåra och leta grejer och Spex, som jobbar ikväll/halva natten, har bara fått spåra ... typ  . Frasse fick börja dagen med uppletande och det var ju INGEN höjdare faktiskt - han gick grunt, var olydig och allmänt dryg MEN jag är ju fel person att utmana med sånt trams och till slut insåg även Frasse Fräs att UT verkligen betyder UT, att LOSS verkligen betyder LOSS och att HIT verkligen betyder HIT      . HA! Där fick han sig  . Jonas trampade ett ganska långt spår på använd mark åt mig och Frasse med sex apporter, spetsvinklar och ett naturhinder (som orsakade kramp i min lalla när jag skulle ta mig över  ). Frasse spårade fantastiskt fint och hittade alla pinnar och jag tyckte jag var världsklass på att "läsa hund" där ett tag men togs snabbt ur den villfarelsen med konstaterandet "han är rätt lätt att läsa"  . Petra och Sabina, som oxå gick med, försäkrade dock att min hundläsning var ytterst imponerande  . Jonas var iaf imponerad av Frasses relativt normala spårtempo - man får vara glad för det lilla  . Det slog mig just att jag helt glömde bort att träna budföring med honom (inte med Jonas alltså utan med Frasse).

_
Yaxxon fick ett spår med upptag, 6 skogspinnar och en del klur på det sk. "pissefältet".  Pissefältet är ett fält vid infarten till Revinge där väldigt många stannar till och rastar sina hundar. Precis när vi kom och skulle ta Yaxxons spår såg vi en man med hund som strövade bortåt och som troligen hade gått runt hela fältet  . Okej. Jag släppte på och Yaxxon gjorde ett kanonjobb hela spåret igenom, lite problem på en del ställen men han är bara bäst i världen när det blir svårt, han stannar och analyserar verkligen noga en liten bit i taget innan han väljer rätt spår  . Han markerade alla pinnar utom en och klarade alla planerade svårigheter mycket bra - där det fanns korsande spår tog det tid att ta sig igenom på ett par ställen men han klarade ut allt och det är bara att konstatera, han är en helt fantastisk spårhund  . Uppletandet var väl sisådär, lite oengagerat och ... nja. Han hittade iaf alla föremål bland miljontals (lågt räknat) färska koblajjor   . Idag hade vi dåliga avlämnanden och en del halvdanna UT-skick, så fokus på det nästa gång   .

_
Spex fick spåra han med. Jag gick ett spår på cirka 600 meter där jag la ut tre vanliga spårapporter av trä och tre föremål (en mobil, en nyckelknippa och en kam). Spex hade inte riktigt sin mest imponerande dag på jobbet MEN Revinge är Revinge och det är ju många av Sveriges allra bästa spårhundar som gått bom där, bl.a när Malmö hade Bruks-SM 1996 ... Han missade alla apporter utom två och susade runt rätt yvigt med hög nos när det blev för svårt. En apport hade iofs Bizzie hittat på grund av en liten spårkrock men ändå, det står ju klart att apportträning av alla slag står på agendan framöver för Minin   . Ja och så vindriktningsträning och backa bakåt-träning vid tapp. Han tycker iaf att det är rätt fränt att spåra och det är ju en big a bauta fördel när man ska styra upp spårbeteendet  . Han var sjukt söt när Jonas stannade och bara väntade ut honom när han for runt som en skit i en pissepotta - "VA?! Öh?! Ska 'ru inte hänga på!? De e ju lattjolajban de här!"

_
Grillning och fikamys blev det så klart oxå  .

_
Nu ikväll har jag - förutom klossklippning - ägnat mig åt furminering av Nixx och Yaxxon och fyllde en ICA-kasse med päls påkuppen  . Måtte det vara klart snart med den där fällningen - jag tycker inte man gör annat än dammsuger och furminerar  .

_
Imorron ska jag satsa lite på lydnadsträning iaf. Apportering, sitt kvar och platsliggning med Frasse och kryp, inkallningsläggande och skall med Yaxxon.

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 677

_
"Kan du inte besegra det - smyg tyst förbi."     


Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards