Palmstrands schäfrar

Alla inlägg den 30 mars 2012

Av Nina Palm - 30 mars 2012 07:14

Idag är det ingen vanlig fredag, det är nämligen inte bara fint väder utan det är även en jäsarfredag för mig  ! Jag har tagit flexledigt i eftermiddag och ska alltså susa från min Gruva ganska snart  . Jag som levt efter mottot högst fem timmar minus på flexen, till skillnad från många av mina kollegor som helst vill ha tio timmar plus, har faktiskt börjat se vitsen med att samla plustid. Man får ta två dagar flexledigt varje månad nämligen, dvs. samla ihop till 24 lediga dagar extra på ett år   . Jag är inte världsklass på att samla plustid, men det tar sig   .

_
Igår var det ingen jäsardag direkt. Iofs tog jag lite sovmorron och var på jobbet en dryg timme senare än vanligt men så fick jag ju stanna en timme extra oxå   . Väl hemma gjorde vi lite kvällsfika och tog en paus på locket innan det var dags för hundsrundor   . Jag tog Yaxxon och Spex på varsin runda medan Jonas tog Frasse och Nixx på en gemensam. Yaxxon fick träna, han och jag undrar jag om vi inte har fixat till inkallningen med stå och ligg - iaf nästan   . Vi körde ett par vändor och han både ställde och la sig jättefint alla försöken   . Eftersom han är lite (jo tjena) tjyvstartsbenägen fick han stå ganska länge innan han fick springa vidare. Farten kunde ha varit bättre men eftersom momentet är nytt är jag glad för att han tar det lite piano så att han faktiskt både kan springa, lyssna, reagera och utföra   . Just fart och fläkt är ju inte ett problem för Kamelkungen   . Körde även ett ganska långt pass fritt följ med nolltolerans mot trams och det kändes helt ok. Det som kan bli fel är stegisarna åt höger och bakåt där jag jobbar på att starterna ska bli mer direkta om man säger så. Han är lite sen i reaktionen där och det kan bli hafsigt mellan varven. Till slut lättade han direkt på min förflyttning men hur stabilt det är vågar jag inte riktigt säga än. Krypet gick väldigt bra igår igen och det känns som att positionen är tillbaka   , en aning hög bak kan han vara men det jobbar vi med genom att jag ska försöka hitta rätt tempo. Jag vill INTE hålla på att trycka ner honom och bråka då är det bättre att vi hittar tempot för "vårt" perfekta kryp. Skallet funkade fint det med men han har en ovana att stampa med höger framtass på min vänsterfot som jag stör mig på men det får jag fixa till på sikt. Efter stormvarningen i onsdags kändes det gött att promenera resten av vår långtur med ett bra träningspass i bagaget   .

_
Det känns helt ok att vi ska tävla på söndag och målsättningen är så klart att ta oss över certgränserna både i specialen, lydnaden och i totalen   . Vi KAN alla moment (även om framåtsändandet är en loose canon för att uttrycka det milt) men så kan ju allt hända. Första försöket i elit i höstas slutade ju lite snopet med för lång tid på spåret (rätt håll på upptaget och alla pinnar med oss in) och nu är ju egentligen målsättning nr 1 att få vara med hela dan   . Jag tycker egentligen inte alls om att tävla, vilket ju är helt klart är en nackdel i det här sammanhanget och målsättningen för MIG är att jag ska lära mig att våga misslyckas och inse att det är KUL att komma ut och jaga. Det är inte helt världen. Det kommer fler försök och det är - framförallt - ingen som får cert hemma från TV-soffan   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 13 852

_
Snott av Cina på FB:

_

"We never really grow up. We only learn how to act in public."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards