Palmstrands schäfrar

Alla inlägg den 11 juni 2012

Av Nina Palm - 11 juni 2012 07:29

Håhåjaja - så ska man försöka sammanfatta en vecka då alltså   . Det är inte det lättaste kan jag säga eftersom minnet sviktar mer än lovligt när man håller på att gå ner för landning inför semestern   . Jag värmde iaf upp med två semesterdagar i förra veckan, lite spontant så där och det var bara hur skönt som helst   .

_
På nationaldagen ... ja vad gjorde vi då? JO. Vi var i skogen med goa vänner och tränade   . Det blev uppletande för Yaxxon och Frasse och spårgrejande för Faxe   . Yaxxon var jätteduktig och lämnade dagen till ära av föremålen som han skulle medan Frasse frestade mitt tålamod på riktigt   . Jag skulle våga påstå att jag har ett ganska väl utvecklat tålamod i hundträningen - jag visar och förklarar, belönar, visar och förklarar i det oändliga - men jag har faktiskt en gräns och den nådde Frasse i onsdags när han ignorerade mitt UT-kommando, han tittade upp och fortsatte att lufsa omkring i vallningen för att det var kass vind   . Man kan säga att jag hivade ut fanskapet i rutan på riktigt ... 2 ggr och sen förstod även Frasse Tjo Fräs att det nog är bästa att göra som mojjan säger   . Han förstod det så bra att han t.o.m lyckades bärga sig och fortsätta leta när doftälvan Ulla kom spårandes, bara några meter ifrån honom   . Det kostade på MEN han gjorde det och han fick ordentlig lön för mödan  ! Faxe fick fokusera på att spåra och det gick ganska bra. Han hade lite problem med att hålla fokus allt för länge men han kom runt sina tre spår iaf och det kändes bra. Han är ju som en liten valp på det viset och planen är nu att satsa på droppspår och medvind på varierade underlag och förlänga spåren ganska snabbt och lägga till vinklar. På kvällen var det tårtkalas på klubben där Anna och Cobra firade karriärens första uppflyttning på karriärens första tävling   ! Nån träning blev det inte för oss men väl en mysig kväll och det är ju inte helt fel det heller, särskilt inte när det serveras två sorters smörgåstårta   .

_
I torsdags satte jag igång att rensa rabatterna IGEN och det grejade jag med hela förmiddan och det blev stor skillnad  . På kvällen var det TS-möte på klubben och eftersom jag var där ganska tidigt hann jag med att köra ett riktigt BRA lydnadspass med Kamelkungen   . Körde sändande till rutan från 15-20 meter både med och utan boll bakom rutan och det momentet "kan" han nu. Om han stannar lite för tidigt väntar jag bara utan honom och han fortsätter självmant framåt in i rutan   . Fjärren sitt/ligg funkar oxå nu men det absolut roligaste i torsdags var att jag fick ett kanontips av (Trimme-)Lotta om fria följet som ju seglat upp som vårt sämsta moment (samtidigt som det är Yaxxons favvomoment   ). Jag har ju en väldigt tyst och diskret hund i Yaxxon men när det vankas fritt följ kan han komplettera övningarna med diverse irriterande ljudeffekter som t.ex startskall i stegförflyttningarna och nosvisslingar i högersvänger, högerhalter och högersteg *HATA*   . Nu fick han sig ett fritt följ till livs som krävde fullt fokus på mig och det kom inte ett enda ljud över hans fladdrande läppar   . Det var språngmarscher hit och dit med attackhalter, svängar på "fel" håll, cirklar och långsam marsch med backningar helt plötsligt och nåde honom om han inte var med på banan   . Gött! Nixx fick komma ut på en tur han med (Frasse och Faxe var hemma hos husse som skulle jobba natt) och han krimmade fram en trasig massiv rågummiboll ur buskagen som dessvärre fastnade på en hörntand i överkäken och det krävde ju ett smärre drama att få loss bolljäveln   . Det slutade med att jag fick rikta en smocka mot bollen uppifrån s.a.s för att den skulle lossna och tyvärr fick Nixx en fläskläpp på kuppen men hellre det än att framleva återstoden av sina dagar med en död gul boll monterad i överkäken   . Tror jag. TS-mötet gick bra men blev lite långdraget   . Det kommer alltid fram nya grejer som "alla" vet utom jag (och nån annan stackars förvirrad själ), t.ex att grupperna har sina "fasta platser" på appellplanen. Fick tyvärr inget svar på min fråga: "Vilken plats är vår?"   Det står ingenstans tydligen men "av (urminnes?) hävd" är det på det viset. Nu är ju kanske inte vår 13 år gamla grupp av typen urminnes, kanske detta kan vara förklaringen   ?

_
I fredags åkte jag ut till skogen med pojkarna för att träna lite tillsammans med Magnus och Cobra  medan Jonas och Faxe nussade efter nattpasset . Jag trampade två spår åt Cobra, ett lite kortare och ett längre, som hon tog med den äran   .
_
 

Cobra i sin snyggsele   
_
Magnus trampade ett hyfsat långt spår åt Frasse och sex upptag till Yaxxon   . Yaxxons upptag var vad jag kallar Bitte Bus-upptag, dvs. full galopp ut till spåret, tvärnit, kortkort analys och så brakade han iväg på rätt håll   . Total lycka för mig, kan jag säga, för sen vi hade det svåra upptaget i Simrishamn (iofs en 10:a men vi var 30 cm från bakspår) har han varit lite tveksam i upptagen. Ganska långsam ut, långa analyser och tveksamma utgångar - hans upptag har varit mjäkiga den senaste tiden helt enkelt.

_
  
KORAD SEBCH Demonen's Bitte-Bus - spårtokan nr 1 i min bok   

_
Frasses spår gick som tåget. Tyvärr ignorerade han ett par träapporter   men som tur var gick han i kärnan så jag såg dem iaf   . Det kostar på att hänga efter Fräset i spåren men man kan iaf vara säker på att man kommer fram till slutet   .

_
 

Frasse med sitt slut   

_
Både Yaxxon och Cobra gjorde jättefina uppletanden och Frasse fick springa budisar   . Magnus fångade upp en väntad tjyvstart mkt bra   . Cobras budisar gick alldeles utmärkt de oxå.

_
Nixx fick oxå öva på sakletning och det var han ju bra på ända till han hittade sin nalle - efter det var han s.a.s färdig och bar stolt omkring på sin nalle och var allt annat än intresserad av att leta vidare   . Känns ändå gott i hjärtat på nåt vis, att han blev så nöjd över att ha hittat sitt bästa gosedjur   .

_

MIN nalle   

_
Just som vi var klara började det regna ganska rejält och det var bara att köra hem för att byta om och åka iväg på Paulas studentfest (Gosias och Jörgens dotter)      . En jättemysig kväll med en nöjd studentska, mycket och fantastiskt god mat och trevligt sällskap   . Som vanligt stängde vi stället   .

_
 

Snygga studenten Paula   

_
 

Mumsig studentårta

_
I lördags fyllde Jonas år    . Vi firade med att ta det lugnt, njuta av det fina vädret och fixa hemma och i trädgården. På kvällen blev det candlelightdinner från grillen och det var jättemysigt efter många helger och kvällar som varit planerade eller bokade   .

_
Å så blev det söndag igen och vi åkte till skogen för att träna med bären. Yaxxon fick sig ett "riktigt" pass sök, som han skötte bra - t.o.m skallmarkeringarna funkade nästan direkt och han gick djupt och fint alla slag   . Han har helt klart för sig vad han ska göra och varför, vilket är en fördel ... typ   . Lite lurigt blev det när Vicky placerade sig ganska nära stigen eftersom vi i princip kört 100 procent med figgar på djupet MEN han hittade henne   . Gulligast var Änzo som pussade mig på kinden en snabbis innan han tog rullen och drog iväg mot stigen - Lotta var ju inte helt nöjd med det så klart men gulligt var det allt   . Faxe fick tre raka medvindsspår på 150 meter med dropp och gottelåda och efter halva andra spåret var han helt med i matchen för att i tredje spåret käka upp sina gottor och snabbt vilja fortsätta spåra   .

_
  
Rookien på födelsedagscandlelightdinner   

_

Jonas gick ett 900 meter långt spår med sju apporter i till Frasse, som utan att blinka gick över tre apporter som jag fick plocka upp själv ... Pinnspårstajm  it is   ! Vi gjorde ett "tjänsteupptag" förresten, i syfte att få ner vansinnesfarten i starten, som innebar att vi fick promenera närmare 200 meter längs med vägen som spåret gick in ifrån och detta klarade Frasse jättebra.  Yaxxon gjorde ytterligare ett fint uppletande (när kommer bakslaget?!   ) med nästan helt felfria avlämnanden och Nixx fick avsluta dagen med att följa med mig och husse för att plocka ner den gigantiskt djupa sökrutan och han tyckte det var stil att fara omkring i terrängen och fynda pinnar    . En härlig dag i skogen med oväntat mycket folk - familjen Molle kom t.ex på besök   . Vi hade s.a.s en drop-in träning, mycket modernt!

_
Väl hemma var det locket som gällde med kraft - helt slut i benen och armarna efter spåret med Frasse (ja - jag fick koppla linan i strypet och dra den under magen på honom faktiskt) och med nöjda hundar är det extra gött att bara relaxa en stund   .

_
Ikväll får vi se vad som händer. Vi skulle behöva greja lite med lydnad fast det får bli på hemmaplan. Faxe måste ju först lära sig tricken UTAN störning om man säger så   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 13 635

ANTAL STEG I LÖRDAGS: 10 259

ANTAL STEG I FREDAGS: 14 539

ANTAL STEG I TORSDAGS: 10 167

ANTAL STEG I ONSDAGS: 12 593

_
"Varför göra idag det du kan skjuta ner imorron?"   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards