Palmstrands schäfrar

Direktlänk till inlägg 8 mars 2012

FÖRSTA NATTEN MED GÄNGET

Av Nina Palm - 8 mars 2012 07:06

Igår körde vi alltså upp till Jönåker för att hämta Frasses kronprins Spex   . Tack Domstolsverket för möjligheten att ta attacksemester när behov uppstår   . Vi hämtade Spex hos kennel Barvatorp och vi blir hans tredje familj, om vi fattade saken rätt. Han var först ute hos "vanliga" valpköpare, som lämnade tillbaka honom, troligen för att han var lite i stökigaste laget och efter det lämnades han på prov i sex veckor till en blivande hundförare hos polisen i Linköping. Tyvärr fungerade det inte så bra mellan Spex och polisens sambo och nu är han alltså på prov i två månader (först och främst) i dårhuset på Daggpilsgränd   .

_
Spex uppförde sig hur bra som helst när vi kom upp till Lena och Peter på Barvatorp, inget trams alls, och efter en go pratstund och lite fika rullade vi söderöver med en knäpptyst hund i bilen   .

_

 

_
Jonas lämnade av mig hemma innan han körde in till stationen för att lämna tjänstebilen och hämta Djävulsmaskinen och medan han var iväg rastade jag Hobbisarna, gav dem mat, plockade fram munkorgarna, satte upp och fluffade till i buren och fixade mat till Spex   .

_
Med Hobbisarna internerade i sovrummet gjorde så Spex entré och man kan ju lugnt säga att Hobbisarna hade synpunkter på det   . Den som var argast var helt oväntat Frasse, som lät som att han hade fått en släng av rabies  . Nixx skäller ju mest för skällandets skull och Yaxxon hoppade upp och la sig på sängen (oxå helt oväntat) när vi sa till dem. Plockade faktiskt fram vår gamla trotjänare blomsprutan, som gjorde susen   . Till sist la sig lugnet, Spex inspekterade sina nya domäner, åt som en arg varg (HURRA för det!) och drack Kajsa Karlsson-style dvs. så att det var vatten i hela grovköket och efter en kissetur med husse la han sig tillrätta, först i soffan med huvudet i husses knä och sen på en grön, rund matta   .

_
    

_
 

_

Inför natten gjorde vi en rokad - via uterummet - och Spex fick gå och nanna med mig medan Hobbisarna först fick gå på tur med sin husse och sen chilla tillsammans med honom på locket   . Det är döviktigt det där (iaf för oss) att det blir rättvist socialt när det kommer in en ny hund i flocken. Halva tiden var med mänskligheten är det som gäller - basta   ! Natten har varit lugn och morronrutinerna funkade bra, jag rastade alla Hobbisarna tillsammans och eftersom jag utrustade Yaxxon och Frasse med tandskydd kände jag lugnet   . Nixx gör aldrig några dumheter så han fick ha tänderna fria om man säger så   . Spex fick en egen runda i flexi(spexi   )koppel.

_
Det är ju för tidigt att säga nåt om hur Spex är (lite som att säga att en åttaveckors valp är "jättemodig"   ) men han har iaf både ätit bra och sovit lugnt. Det vi fick ta upp till diskussion med honom direkt var att hemma hos oss tar vi det lugnt och fint inomhus, gatlopp är förbjudet och vi hämtar inga grejer från hyllorna. Han blev lite exalterad och skulle rida på Jonas men då åkte han ur soffan och det köpte han och kom tillbaka liiite mer diskret efter en stund   . Han skulle hjälpa mig att föna håret - kill i nosen de luxe    - och det slutade med att han la sig på golvet bredvid med huvudet i mitt knä samtidigt som han mycket intresserat kikade upp på håret som flög omkring och på maskinen som lät   . Ordning och reda är nog inte hans bästa gren direkt men han fattar tydliga budskap väldigt snabbt (än så länge). En kul sak är att han "jagar luft" ... inte på ett vansinnigt vis utan när andan (*hehe*) faller på. Än har han inte jagat luft (blåst) i Bara men det kommer kanske   . Han jagar däremot inte vilt verkar det som   .

_
Nu hoppas vi att den goa' känslan i magen, att Spex is da dog, stämmer och att hemmalivet snabbt kommer in i lugna rutiner.

_
"Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke."   

 
 
Ingen bild

Lasse & Fantom

8 mars 2012 08:19

*lyckönskningar* från oss

Nina Palm

8 mars 2012 08:30

Tack Lasse :)!

 
Susanne

Susanne

8 mars 2012 08:20

Ser ju mysig ut den nye konstapeln.
Hoppas nu att allt funkar hela vägen s.a.s så lugnet lägrar sig...eller kommer det någonsin att göra det..på Daggpilsgränd;-))))))).
Kramis

http://svedalabrudarna.bloggplatsen.se

Nina Palm

8 mars 2012 08:31

Det hade varit alldeles underbart med lägrande lugn kan jag säga :). Fast det är väl iofs att trots naturlagarna att vänta sig det just på Daggpilsgränd *pust*. Han är jättemysig och jätteliten :)). //Kramkram

 
Ingen bild

Cina

8 mars 2012 08:21

känns bra med tidig blogg-rapport från Daggpilsgränd :) Läste någonstans om likhet med Vera....o ja jo jag tycker nog allt att bilderna visar detta :)

Nina Palm

8 mars 2012 08:33

Han är väldigt lik Vera :)! Öronen, ögonen, formen på huvet. Lite kul! Å så är ju Vera sjukt söt förståss, hade varit värre om han varit lik ett åkerspöke *hehe*. //Kramar

 
Ingen bild

Inga-Lill m X&R

8 mars 2012 08:29

Magkänslan är viktig. Tur att han verkar fatta klara besked om vad man får göra och inte göra. Kuvöser kan användas på många sätt ;)

Nina Palm

8 mars 2012 08:34

En sak har en stor flock fört med sig, man blir väldigt bra på att leverera klara besked :). Det går lixom inte annars *puh*! Kuvöser och magkänsla är dagens tema! //Kramkram

 
Ingen bild

mariana

8 mars 2012 08:32

Verkar ju vara en kille i mersmak (läs "min smak")! Så härligt att allt gått så bra hitintills. Magkänslor brukar ju stämma, jag håller tumme hårt, hårt för Palmresidentet och de duktiga Pälsarna <3 Ha en sköner dag! // Kraaaaaaaaam

Nina Palm

8 mars 2012 08:36

Han är garanterat en kille helt i din smak :). Han jagar t.ex luft när han är i stöt ... Nästan nåt att lära DakkyDoo va? Tackar för tummarna, de behövs sannerligen oavsett vad magen säger! //Kraaaaaaaaaaaaaam

 
Carina & Nixa

Carina & Nixa

8 mars 2012 08:41

Lycka till med Spex!
Jag tror att han innerst inne är en väldigt klok och godmodig kille som vill väl. Lite regler och rutiner kommer nog att göra susen! Väldigt lik vår Tyko på det sättet - kan man ta för sig vore det väl dumt att inte göra det :) Men köper raka besked utan diskussioner!
Och om Nixas mammas gener slagit igenom i Spex, lär det bli en otroligt charmig och rolig kompis <3
Kramar

http://www.haglunds.net

Nina Palm

8 mars 2012 08:52

Tack :)! Han har hittills varit väldigt enkel att ha att göra med och ärligt har vi inte sett en sekunds dumheter eller sura miner. Fast det är väl med oss som med folk som har många barn, man måste vara tydlig för att jonglera vardagen :). Kramar

 
Åsa A

Åsa A

8 mars 2012 08:46

Håller tummarna för att det går så bra som det känns och att allting funkar.

Att det blir socialt rättvist för alla är viktigt, speciellt i en stor flock där det kanske inte alltid funkar att ha alla tillsammans hur som helst, vi försöker vara noga med det här hemma också, speciellt så att vi inte glömmer bort de två "gamlingarna" som liksom är hur enkla som helst men som ändå behöver sin egen tid.

Lycka till med Spex!

http://asa.kfib.org

Nina Palm

8 mars 2012 08:50

Tack för tummar :)! Ja gud ja - jag skulle inte kunna med att ha det på nåt annat vis. Alla jyckar behöver vara med och målsättningen är ju - återigen - att det ska funka att alla chillar tillsammans. Fram till dess chillar vi i skift! //Kramkram

 
Petra

Petra

8 mars 2012 08:55

Skiftarbete ska vara rättvist så är det, även om det är liite meckigt för mänskligheten att logistera :) Jag håller tummarna för att klumpchill ohne tandskydd funkar inom en snar framtid! //Kramkram

http://www.petraoschafern.bloggplatsen.se

Nina Palm

8 mars 2012 08:59

Klumpchill ohne gebisschutz är målsättningen :). Fast klumpchill MIT gebisschutz kan ju vara en bra början. Tackar för tummar! //Kramkram

 
Lena Sundell

Lena Sundell

8 mars 2012 09:49

Vi hoppas att Spex fortsättningsvis visar framtassarna på ett positivt sätt, det finns ett gäng valpar här hemma som verkar ha förutsättningar till bra bruks/tjänstehundar. Ha det bra/Lena "mormor"

http://www.barvatorps.se

Nina Palm

8 mars 2012 10:10

Det har iaf börjat bra och det är ju helt underbart bara det :). Grabbarna Grus är inte helt nöjda med upplägget men de brukar gilla läget med tiden. Man kan säga att just valpsuget inte är det största just nu *fniss* MEN det är ju vi det :)). Ha det gott och tack för titten!

 
Noomi

Noomi

8 mars 2012 16:43

GRATTIS!! Härligt att ni fick napp så snabbt, så nu övergår tumhållningen från hitta-hund-varianten till lugn-i-flocken-varianten :)
Go läsning kring rättvisa i tidstilldelningen. Så gör vi också - försöker hålla på millimeterrättvisa så att alla får lika mycket av oss.
Lycka till nu!!!!
KRAM

http://www.dizzyweb.se

Nina Palm

9 mars 2012 07:06

Tack tack! Ja med tanke på hur länge kollegor har fått vänta var ju det här helt fantastiskt! Rättvisa är ett måste för lugn i själen, så är det bara. Oklart om hundarna kan räkna minuter *hehe*. Kramar och ha en go helg!

 
Ann-Margret & Vinja

Ann-Margret & Vinja

8 mars 2012 20:44

Vad kul att ni hittat en erättare till Frasse så fort. Får önska stort lycka till med den nya gossen och hoppas att han funkar både i tjänsten, hemma och med dom andra grabbarna :)

Kram

http://heratorpetsvinja.minwebbplats.se

Nina Palm

9 mars 2012 07:10

Hur skönt som helst :)! Nya gossen verkar iaf vara väldigt gullig så här långt och du kan tro att vi tackar för lycka till.//Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Palm - 19 november 2013 17:24

Nu har Palmstrands schäfrar flyttat igen, den här gången till Wordpress! Tack Eva Wallberg för hjälpen   ! Adressen är: http://bloggen.oneclick.palmstrand.se/   Hoppas att vi ses där!    ...

Av Nina Palm - 8 november 2013 08:42

Efter att ha förlorat många inlägg som plötsligt inte gått att spara, diverse säkerhetsproblem och en support som inte besvarar mail - bedrövligt på riktigt   ! - återgår jag till min gamla blogg.   Ni kan följa oss här:   Palmstrands schäfra...

Av Nina Palm - 4 november 2013 07:34


I helgen som gick gjorde jag och Yaxxon vårt 6:e försök i elit spår ... över ett år efter vår senaste spårtävling . Vi har inte riktigt haft nåt flyt i vårt spårtävlande och dessutom har vi säkert inte tränat spår som vi borde heller  . Jag tror att ...

Av Nina Palm - 31 oktober 2013 08:19

Själv har jag bollsinne som en verktygslåda men icke desto mindre är jag sjukt stolt över att bo i Sveriges Fotbollsstad nr 1 2013  ! Först vann LdB FC Malmö SM-guld    _   _Och sen följde MFF upp med att säkra sitt SM-guld på plastmattan i Borås...

Av Nina Palm - 28 oktober 2013 07:02

Som om det inte räcker med att jag nyss haft inflammation i mina axlar (åtgärdat) och alltid har mer eller mindre ont i mina hälsenor började mitt vänstra knä att bråka, helt plötsligt, i torsdags vid lunchtid. Trodde det var nåt övergående efter att...

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards