Palmstrands schäfrar

Alla inlägg den 29 april 2013

Av Nina Palm - 29 april 2013 10:32

Igår hade vi lånat ut "vår" mark till Schäferhundklubben Sturup för att de hade tävling och vi bestämde oss istället för att åka till klubben och ta oss en heldag lydnad  . Vädret var som gjutet för både lydnadsträning och fotografering, alltså tog jag både med mig Hobbisarna och kameran till klubben. Kameran fungerade fortfarande, efter x antal månaders vila och Hobbisarna hade koll på läget ... vissa mer än andra, ska dock tilläggas  .

_
Började med att ta ut Frasse som började bra med en helt ok linförighet. Han låg på lite väl mellan varven men inte värre än att jag kunde fixa till det med några extra vänstersvängar och bakåtbelöningar. Fortsatte med läggande under gång och sitt kvar-övningar och det sistnämnda gick väl kanske inte helt lysande men ändå helt ok, han stannade på plats hyfsat även om han var laddad   . Efter de här övningarna, som är ganska jobbiga för Frasse tog vi en paus och när vi ändå inte gjorde ett dugg passade Frasse på att hämta alla apporter han kunde hitta för att lämna av dem hos husse  . Efter det att han hade lämnat av tunga apporten blev han plötsligt blockhalt på ena frambenet/tassen men kunde gå igen efter lite massage och "blåsa bort". Vi tänkte att han hade vridit till en tå bara men efter hoppet, som vi körde sen, drog han plötsligt upp ena baktassen under magen och kunde inte räta ut benet utan massage  . Frasse hade fått kramp. Krampen gick över efter nån minut men sen kom den igen och nån mer träning blev det såklart inte men däremot huttade jag 10 Frolicar i vatten för att få honom att dricka. Kramp beror ju oftast på vätskebrist och Frasse, som suttit och skällt sig fördärvad i bilen (trots avsides parkering) hade inte tid att dricka när jag tog honom ur bilen och så var det strålande solsken på det  . När han hade vilat i bilen och fått dricka var alla tecken på kramp borta och hädanefter ska jag ha med mig korvvatten till Frasse, så att han lixom inte kan motstå att dricka   . Ingen mer kramp sen igår alltså.

_
  
Frasse och jag   

_
 
_
 
_
 
_

_
Yaxxon fick veckans andra träningspass och jag undrar ändå om vi inte vilat oss i form för att han gjorde i princip allt rätt. Fortsatte med fördröjda klick och ytterligare fördröjning till godis- och röstbelöning och det kändes nästan sjukt bra och - framförallt - harmoniskt    . Fria följet fungerade mkt bra IGEN och detta trots att vi körde ett ganska långt pass   . Vi började med raksträckor och enstaka halter och fortsatte sedan med många halter, stegförflyttningar och vändningar. Gående från "gruppen" var hörsamt och bra till på köpet och även krypet fungerade bra - rätt position hela vägen, lågt och koncentrerat ... och när Chrille spontant säger "Vilket fint kryp!" DÅ är det bra på riktigt  . Körde ett hussekommenderat elitskall och jag höll nästan på att svimma när Yaxxon både skällde tätt och satt stilla - samtidigt ! Som avslutning på träningen körde vi apporteringarna och de brukar ju fungera bra och det gjorde de även igår.

_
Men det bästa var ändå att det blev RR - Rakt och Rätt - i fria följet   

_
 

_
 
_

_
Faxe och Jonas kom till träningen lite senare eftersom de hade varit iväg och kört "hårda spår". Jonas hade först lagt ett par tre korta raka spår med apporter i och godis på slutet och sedan ett längre (250 - 300 m) som hade gått riktigt bra vilket ju är helt underbart med tanke på att Faxe haft svårt med och varit väldigt ojämn i de hårda spåren   . På klubben fick Flaxet varva ner och chilla en stund bland folk och fä innan han fick öva på anskällningar för avsöket på mamma  .  Han har grymt fina skallmarkeringar och lägger ett jävulskt tryck i dem. Coolt!

_
 

_
  
Han har även någon form energi i öronen, den saken är klar   

_
  
... och i svansen    

_
  
_
En härlig dag på klubben och alla var superduktiga tycker jag. Irene kom med gofika och däribland sjukt stora chokladcroissanter   .
_
 
Mingel    
_
  
Expertpanel   
_
   
Looki, looki - 4 hands   
_
Fler bilder från gårdagens övningar finns HÄR   .
_
I lördags åkte jag och Mariana ut på äventyr för att kolla lite träningsmark hos hennes hästintresserade (minst sagt!) släkt utanför Skurup och herregud så fina fält det fanns att spåra på! Tummen upp för detta måste jag säga, i dessa markbristens tider - tack snälla snälla Mariana och hennes moster Irene   ! Efter utflykten var jag rätt seg och kom lixom inte igång med nånting   . Jonas och Faxe var desto duktigare och tränade inomhussök stora delar av dagen. Faxe hade gått riktigt bra och stressproblemet som varit tidigare börjar avta mer och mer   .

_
Idag väntar möte med PR-infogruppen på klubben och fall i fall jag får en stund över att träna på tar jag med mig Yaxxon. Det verkar f.ö inte vara nån hejd på mötesivern i vår förening   . Mitt primära mål med kvällens möte är att lära mig hur i all världen man ska göra för att uppdatera tävlingsbarometrarna   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 12 213
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 6 082
ANTAL STEG I FREDAGS: 10 820

_
"Surt sa räven om rönnbären."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards