Palmstrands schäfrar

Alla inlägg den 4 mars 2013

Av Nina Palm - 4 mars 2013 07:07

Ja herregud som det kan bli  . Igår var det skogsträning och denna skulle - dagen till ära - bedrivas i soligt vårväder i Vomb. Underbart på riktigt, att spåra på barmark och mellan aktivitetspassen sitta i solen och flabba med bästa hänget, nämligen Onsdagsgänget  . Vi delade upp spårmarkerna mellan oss och eftersom jag och Jonas tydligen har lite olika sätt att se på begreppen ovanför och nedanför (en uppletanderuta) blidde' det så att Jonas började traska ett 2 kilometer långt klurspår åt Faxe (och Frasse) från ett håll samtidigt som Susanne började traska ett kilometerlångt klurspår åt Moltas (och Ulla) från motsatt håll på samma mark   . Spårsluten hamnade i princip bredvid varandra dessutom. När detta uppdagades hade vi en familjekris   och man kan ju lugnt säga att jag tyckte att Jonas var rätt dum i huvet just då     - känslan var ömsesidig, ska tilläggas. Hur som helst. Vi undviker ju helst att krisa inför publik och kom, under ett något ansträngt försök till diplomati, fram till att alla skulle testa att spåra och OM det skulle gå käpprätt åt helsefyr var det ju faktiskt bara att lägga nya spår  .

_
Faxe var först ut i kaoset och han klarade ut sitt spår jättebra och markerade alla apporterna. Han virrade iofs bort sig på ett ställe MEN han hittade rätt spår igen och kom till slutet. Moltas var andra hund ut  och han gjorde ett kanonjobb precis som Frasse och Ulla nån timme senare  . Jonas var helt lyrisk över Frasses spårarbete. Just Frasse hade det nämligen lite extra jobbigt eftersom att Jonas innan han och Frasse började sitt spår hade gått med i Moltas spår för att kunna gå in och stötta om det skulle bli struligt på riktigt för Molle vår pålle, han visste ju s.a.s var han hade spårat med Faxe tidigare. Frasse fick följa husses spår med färskare förledningar av just husse  .

_
 

_
 
_
Jag och Cina bytte spår och eftersom vi har samma uppfattning om vad som är ovanför, nedanför och så fick både Yalla och Yaxxon ordentliga spår även om vi lagt in lite svårigheter här och där  . Yaxxon har ärligt talat inte spårat så här fantastiskt bra och felfritt sen ... jag vet inte när. Han valde rätt håll redan när vi ställde upp vid upptaget, han markerade ALLA apporter och fastnade inte i en enda viltlega utan ... ja, han gick som tåget  . Enligt planen tog vi paus vid tredje apporten och där ägnade han sig iofs åt att rulla omkring som ett pucko istället för att vila MEN ändå lixom. Spåret var en dryg kilometer och även om jag var supertrött i mina hälsenor på slutet var jag så lyllig när vi kom till slutet med alla pinnar med oss  .

_
 

_
 



Yalla spårade som en liten prinsessa hon med och markerade alla pinnar med den äran, trots att jag hade lagt ut 100 procent skogspinnar åt henne.

_
Jag och Mariana körde två vändor korta rapportskick med Dakky och herrejösses vad den hunden kan springa  . Lika bra drag åt båda hållen och hon lika engagerad i att leka, gosa och äta karameller hos mig som hos Mariana  . När jag sen ställde upp för nytt skick sa det bara PANG! så var hon superfokuserad ut på sträckan igen. Knäpptyst och laddad till tusen. Imponerande på riktigt!

_
 

_
Uppletande för Yaxxon fick avsluta dagen och man kan ju säga att han hade laddat om efter spåret för han gick ut i överljudsfart och jag kände att nej - han kommer INTE att få snus på en enda grej i den farten    men jodå, han fick vind på första föremålet och kastade sig om högt upp i luften, grep föremålet i farten och kom tillbaka i 190  . Lyckades dessutom stanna honom och skicka ut honom i ett skick vilket var ganska oväntat ändå.

_
I lördags hade vi en sån där fixardag hemma. Jag tvättade alla fönster på nedervåningen, mummade golv och röjde undan medan Jonas tvättade och städade Djävulsmaskinen  . Gött att få det gjort! Mellan varven rastade vi hundar och donade och på kvällen käkade vi god middag och hade en redig myskväll på locket  . I fredags lyxade vi till det litegrann och käkade fondue på Elysée med Gosia och Anders - gott på riktigt även om det känns som att man inte behöver äta en smula på minst 14 dagar efter en sån middag  . Jag har en dag i veckan när jag tillåter mig att slarva och den här veckan var det alltså i fredags.

_
Efter turen till skogen igår var Silver Bullitt mer bajsbrun än silvrig och alldeles lerig undertill och Plan A var att köra igenom en biltvätt på vägen hem men med minst 10 bilar i kö till varje biltvätt fick tvätten vänta till imorse. Ingen kö alls vid 6-tiden en måndagmorron *hett tips* och nu är min bil alldeles glittrig och fin igen  .

_
 
_
Ikväll väntar TK-möte på klubben så tyvärr blir det ingen BL-träning för mig men däremot har jag vissa planer på att hugga nån stackars kompis som får ta emot Yaxxon i ett intervallpass   . Jonas får ta hand om Tjo-Fräs, som vägrar intervallpass med ett sällan skådat eftertryck  .

_
ANTAL STEG IGÅR: 13 513
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 11 607

ANTAL STEG I FREDAGS: 5 999

_
"Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet."   


 


Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards