Palmstrands schäfrar

Senaste inläggen

Av Nina Palm - 11 mars 2013 07:18

Stort grattis min älskade milleniumprinsessa, galenpanna, snorkfröken och arbetskamrat på din 13:e födelsedag   !

_
  
Demonen's Kajsa Karlsson - hoppas att du får ha hälsan, humöret och glädjen kvar ett bra tag till   !


VÅREN SOM FÖRSVANN

_

Efter att ha haft rediga vårkänningar om dagarna med 10-tals plusgrader och strålande sol den senaste tiden, kom den bistra vinterkylan tillbaka med full kraft i lördags  . Tillsammans med kylan kom även en förkylning på besök hos oss, den drabbade inte mig men däremot Jonas som först fick ont i halsen och kände sig rätt dassig i fredags kväll och i lördags, för att sedan få rejält med feber igår  .

_
I fredags kom Sebastian för första gången på länge och det blev så klart fredagsmys all inclusive  . I lördags fick jag nån form av aktivitetsattack och gjorde rent köksfläkten och grejade med andra rätt tradiga inomhusgrejer förutom att jag sanerade bilburen med avfettning, schamponer och högtryckstvätt inför försäljning. Först kom gammal bekanting sedan Kristianstadstiden, ett ex faktiskt - Bosse - på besök med sin BMW 5:a av årsmodell 2011 och så klart var buren 2 cm för stor på ett ställe så den gick inte in i bilen   . MEN vi tog iaf en fika och det var hur trevligt som helst  . Efter detta kom ett par med BMW av årdsmodell 2010 och buren gled in som en smäck men de var inte riktigt överens om om de skulle ha bur eller grindar och skulle återkomma som igår, vilket de gjorde. Just nu håller vi på att förhandla om priset (eller nä - en ny Robustbur är så dyr att köpa och transportera, ca 6 800 kr, och det vimlar inte av måttbyggda BMW-burar - vi förhandlar inte, 4 000 kr vill vi ha, punkt slut och med tanke på hur välbehållen och fräsch buren är så ...). På burfronten intet nytt alltså.

_
I lördags på dan åkte vi iväg en snabbis till Knickarp där Pierre hade träningscamp för sin uppfödning för att Faxe skulle få sig ett korgpass. Korgpasset gick mycket bra - härlig attityd - och Jonas höll på att frysa ihjäl på kuppen   . Själv kollade jag inifrån stugan där jag tog en god kopp kaffe med Maria  . Efter skyddsträningen var det plattan i mattan hem som gällde innan vi åkte vidare mot La casa Willander i Veberöd för premiärgrillning (Fredde stod ute och grillade i full polarmundering medan vi satt inne och tittade på   ) och Mellomys  . Min favorit Robin vann och det var ju hur kul som helst men ärligt talat tyckte jag att det var väldigt många bra låtar med och jag hade inte fått nåt Forbes-meltdown om t.ex Yohio hade vunnit.

_
Igår var det meningen att vi skulle åka till skogen, jag och Hobbisarna, men det blev ändrade planer när jag gick ut på morrontur i 20 sekundmeter, 3 minusgrader och snöfall  . Aldrig i livet att jag ger mig ut i sån sibirisk kyla, så kul är det inte att träna hund  . Det var fullt tillräckligt att gå på långisar i sånt väder faktiskt. Fy fasen alltså! Jonas var riktigt däckad av feber igår - han ömsom frös så att han hackade tänder och svettades nåt jävulskt  . Det var inte SÅ vältajmat precis att vi fick ett fyra timmar långt strömavbrott just igår alltså  . 16 grader inomhus känns sjukt mycket kallare än 11 plusgrader utomhus om man säger så ...

_
Idag får vi se vad som händer. Har egentligen BL-träning ikväll men jag känner just nu ett starkt behov av att inte bestämma tider eller känna "måsten". Jag behöver helt enkelt ta mig en rejäl funderare på vad jag vill, orkar och verkligen har lust att göra   . Jag skulle vilja träna BL - så klart - men bara kunna glida ner när jag har lust på riktigt och inte känna dåligt samvete om jag inte ids. Sådana grupper finns inte, då faller hela upplägget om folk bara kommer när det passar och då får jag kanske fundera på om det verkligen är det rätta för mig, att engagera mig i en grupp till? Iaf just nu när mitt fokus egentligen ligger mer på Faxes uppkörning som är igång (lydnaden och platsen är avklarat, skyddet är klart, dock med omprov på korgöverfallet, som Faxe tyvärr missade) än på min egen träning. Allt det här med hobbybruksandet känns faktiskt rätt oviktigt efter 1.5 år av tjänstehundskaos de luxe. Nu är ju Faxe duktig och kan sina grejer men samtidigt ska allt stämma den dan man gör provet och det GÅR INTE för mig att koppla bort det   . De har alltså inte en fast uppkörningsdag utan de betar av grejerna när det finns folk som har behörighet att godkänna och - framförallt - tid. Det som återstår nu är: terrängspår, sakstövning, patrullstig med två figuranter och ett föremål, hårt spår och inomhussök. Mycket att tänka på alltså och kanske är det dags för mig att sätta ner foten och säga - nej, jag pallar inte eller jag har ingen lust  ?

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 433
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 7 362
ANTAL STEG I FREDAGS: 9 145

_
"Ingenting är lätt för den ovillige."   
 

ANNONS
Av Nina Palm - 7 mars 2013 09:25

Min högsta önskan just nu är en Trissvinst på en sisådär 10 000 kr på grund av sånt där man inte tänker på (alternativt förtränger) när man provkör, trixar och fixar med en ny bil som är tänkt att rymma två hundar. Jag var mest nöjd med att vi för ovanlighetens skull tänkte på det här med DÄCK  . Vi har nämligen aldrig tänkt på (alternativt förträngt) att det vore bra med vinterdäck oxå när vi köpt bil eftersom inköpen främst har skett på den del av året som innebär sommardäck  . Jag vågar inte ens tänka på hur många tusen vi lagt på att köpa nya däck (och fälgar) genom åren  . Vi har ju lixom inte haft normala däck heller på de flesta av bilarna - breda, stora jävla lågprofildäck för hela slanten. Snyggt - ja. Svindyrt - ja  .

_
Anyway en annons på BMW-buren är utlagd på Blocket iaf och förhoppningsvis får vi den såld snabbt och det till ett bra pris eftersom en ny Robustbur kostar 5 900 kr. Jonas upptäckte på vägen hem att det var solfilm på de fyra bakre sidorutorna men att bakluckan saknade solfilm och så kan man ju inte ha det och det lär ju kosta nån 1000-lapp det med osv osv. Tur är att vi inte är i behov av en dubbelbur prick idag, att Faxe inte är tuggig av sig och att det finns ett lastgaller i Skodan Lådan  .

_
 

Bur till salu

_
Hur som helst. Vi hämtade bilen igår och tog så klart en tur i det helt fantastiska vårvädret  . Bilen kändes verkligen fin och var rolig att köra *wrooom* - det är rätt gött med automatlåda faktiskt - och allt verkade funka som det skulle. Många knappar blir det   . Fast hellre det än en joystick.

_
 

_
På kvällen körde vi in om Anna och Magnus och hämtade svenskskyddsärmen och sen vidare ner till klubben för en mysig fika med Onsdagsgänget och så klart blev det lite bilvisning  . Alla tyckte att bilen var jättefin men å andra sidan hade de ju levt farligt om de INTE hade tyckt det  .

_
Ikväll ska jag INTE lämna Daggpilsgränd mer än för Hobbisrundor - jag ska vara HEMMA på riktigt om man säger så  . Kanske tar jag en tur med Skodan Lådan, bara för att lixom  .

_
"Att förlåta är att ge upp hoppet om att det förflutna skulle kunna bli annorlunda."   

ANNONS
Av Nina Palm - 6 mars 2013 06:52

Igår var det styrelsemöte i Schäferhundklubbens Skåne- och Blekingedistrikt och ordförande Annika hade med sig sin sjukt söta valp Figaro - även kallad Grisen  . Grisen är en fyra månader gammal Amerikansk akita importerad från Kroatien och jag lovar att han var bland det absolut gulligaste jag nånsin träffat i valpväg  . HERREGUD! Vilket uttryck, vilken päls, vilka tjocktassar, vilken färg och så gosig, social och lekfull till på köpet!

_

Gosegris    

_
 

Sovgris   

_
Mötet gick bra och det kommande året är nu planerat  .

_
Innan mötet åkte jag ut till Revinge och gick långrunda med Hobbisarna, för dagen NÅGOT tossiga så de fick ha sina korgar på första halvan av rundan   . En liten, gul och väldigt lång hund var dessutom på vift på fälten och struntade blankt i att husse och matte satte sig i bilen och låtsades köra iväg   . Jag HATAR när sånt där händer eftersom jag har två stora hundar, varav den ena inte är farligt välvilligt inställd till okända hundar som kommer farandes   . Det slutade alltså med att Hobbisarna och jag hade en encounter med den lilla hunden och oväntat nog satte sig pågarna fint när jag sa "sitt" åt dem och själv började vråla och skälla på den gula och väldigt långa lilla hunden som faktiskt verkade inse att just den här tanten inte är riktigt klok när hon sätter den sidan till  . Fick tack-hälsning sen när den jycken var infångad (den sprang raka vägen in i genom bagageluckan faktiskt *moahahahaha*). Det kändes nästan overkligt att kunna traska på ett snöfritt Revinge i kvällssol så sent som vid halv sex på kvällen  . Väl tillbaka vid bilen gick jag igenom båda med Furminatorn och sen vallade jag - i ren våryra - en ganska djup uppletande ruta i medvind  . La ut sex förmål på ett lite kul sätt, la tre föremål på bredden längst ut och tre föremål på bredden strax före mitten av rutan. Från baslinjen sett låg det alltså två föremål på rad utåt på tre ställen - ja ni fattar ... eller   ? Okej, jag ritar väl då   .

_
  
Plupparna = föremål, pilarna = vindriktning

_
Syftet med upplägget för Frasse: gå ut på djupet ("UT") i anvisad riktning trots att han inte får vind på föremålet längst ut och trots att han hittat föremålet som ligger närmare i samma riktning.


Syftet med upplägget för Yaxxon: att inte ignorera första "träffen" nära för att han prioriterar springningen.

_

Frasse hade ett stopp och vek av åt sidan i jämnhöjd med den plats där han hade hittat första grejen (så klart), jag kallade tillbaka honom och gjorde ett nytt skick och han stannade inte men vek av åt sidan igen. Då stannade jag honom, gick ut i rutan, hämtade honom och ställde mig ungefär där han hittat första föremålet och skickade honom på "UT" därifrån och då gick han utåt, hittade uteföremålet och fattade "leken"  .

_
Yaxxon förvånade mig på riktigt. Han var hemskt taggad och jag var sannerligen beredd på att stanna honom när (om) jag skulle se en snabb vindmarkering av näraföremålen men ... det behövdes inte. Han tog föremålen i rätt ordning även om han hann fara förbi dem allihop ganska långt innan han fick stopp på sina kamelben   .

_
Annat kul igår var att vår planerade bilaffär gick i lås. BMW:n ska flytta hemifrån - vid 19 000 mils ålder - och ersättas av en Skoda Superb årsmodell 2010 som bara gått 5 500 mil  . Skodan är en värsting-Skoda med en V6:a och motorn har ... 260 (?) pållar. Den har fyrhjulsdrift och en massa annat lull-lull i som bara Jonas kommer att våga prova. Själv är jag mest lyllig över att bilen är ganska ny och inte har gått långt alls, att den levereras med både vinter- och sommardäck (i normalprisdimension ska tilläggas  ), att firman servar den om 300 mil, att den har svart solfilm på 5 rutor, att den har ett större bagageutrymme än Djävulsmaskinen, att den har parkeringssensorer, att den är billigare att försäkra och att skatten inte kostar 6 400 kr/år  . Icke att förglömma - bilen har KNAPPAR för de olika funktionerna och ingen jädra joystick   !

_
 

Låt mig få presentera: Skodan Lådan   

_
Idag ska Lådan hämtas och vi får se vad som hinns med efter detta. Det är ju Onsdagsparty idag och allt men en ny bil vill man ju gärna köra omkring lite i ... om man säger så. Vi kanske tar en tur till klubben och visar upp underverket  .

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 788

ANTAL STEG I MÅNDAGS: 5 999

_
"Den som spar han har men inte roligt."   

Av Nina Palm - 4 mars 2013 07:07

Ja herregud som det kan bli  . Igår var det skogsträning och denna skulle - dagen till ära - bedrivas i soligt vårväder i Vomb. Underbart på riktigt, att spåra på barmark och mellan aktivitetspassen sitta i solen och flabba med bästa hänget, nämligen Onsdagsgänget  . Vi delade upp spårmarkerna mellan oss och eftersom jag och Jonas tydligen har lite olika sätt att se på begreppen ovanför och nedanför (en uppletanderuta) blidde' det så att Jonas började traska ett 2 kilometer långt klurspår åt Faxe (och Frasse) från ett håll samtidigt som Susanne började traska ett kilometerlångt klurspår åt Moltas (och Ulla) från motsatt håll på samma mark   . Spårsluten hamnade i princip bredvid varandra dessutom. När detta uppdagades hade vi en familjekris   och man kan ju lugnt säga att jag tyckte att Jonas var rätt dum i huvet just då     - känslan var ömsesidig, ska tilläggas. Hur som helst. Vi undviker ju helst att krisa inför publik och kom, under ett något ansträngt försök till diplomati, fram till att alla skulle testa att spåra och OM det skulle gå käpprätt åt helsefyr var det ju faktiskt bara att lägga nya spår  .

_
Faxe var först ut i kaoset och han klarade ut sitt spår jättebra och markerade alla apporterna. Han virrade iofs bort sig på ett ställe MEN han hittade rätt spår igen och kom till slutet. Moltas var andra hund ut  och han gjorde ett kanonjobb precis som Frasse och Ulla nån timme senare  . Jonas var helt lyrisk över Frasses spårarbete. Just Frasse hade det nämligen lite extra jobbigt eftersom att Jonas innan han och Frasse började sitt spår hade gått med i Moltas spår för att kunna gå in och stötta om det skulle bli struligt på riktigt för Molle vår pålle, han visste ju s.a.s var han hade spårat med Faxe tidigare. Frasse fick följa husses spår med färskare förledningar av just husse  .

_
 

_
 
_
Jag och Cina bytte spår och eftersom vi har samma uppfattning om vad som är ovanför, nedanför och så fick både Yalla och Yaxxon ordentliga spår även om vi lagt in lite svårigheter här och där  . Yaxxon har ärligt talat inte spårat så här fantastiskt bra och felfritt sen ... jag vet inte när. Han valde rätt håll redan när vi ställde upp vid upptaget, han markerade ALLA apporter och fastnade inte i en enda viltlega utan ... ja, han gick som tåget  . Enligt planen tog vi paus vid tredje apporten och där ägnade han sig iofs åt att rulla omkring som ett pucko istället för att vila MEN ändå lixom. Spåret var en dryg kilometer och även om jag var supertrött i mina hälsenor på slutet var jag så lyllig när vi kom till slutet med alla pinnar med oss  .

_
 

_
 Yalla spårade som en liten prinsessa hon med och markerade alla pinnar med den äran, trots att jag hade lagt ut 100 procent skogspinnar åt henne.

_
Jag och Mariana körde två vändor korta rapportskick med Dakky och herrejösses vad den hunden kan springa  . Lika bra drag åt båda hållen och hon lika engagerad i att leka, gosa och äta karameller hos mig som hos Mariana  . När jag sen ställde upp för nytt skick sa det bara PANG! så var hon superfokuserad ut på sträckan igen. Knäpptyst och laddad till tusen. Imponerande på riktigt!

_
 

_
Uppletande för Yaxxon fick avsluta dagen och man kan ju säga att han hade laddat om efter spåret för han gick ut i överljudsfart och jag kände att nej - han kommer INTE att få snus på en enda grej i den farten    men jodå, han fick vind på första föremålet och kastade sig om högt upp i luften, grep föremålet i farten och kom tillbaka i 190  . Lyckades dessutom stanna honom och skicka ut honom i ett skick vilket var ganska oväntat ändå.

_
I lördags hade vi en sån där fixardag hemma. Jag tvättade alla fönster på nedervåningen, mummade golv och röjde undan medan Jonas tvättade och städade Djävulsmaskinen  . Gött att få det gjort! Mellan varven rastade vi hundar och donade och på kvällen käkade vi god middag och hade en redig myskväll på locket  . I fredags lyxade vi till det litegrann och käkade fondue på Elysée med Gosia och Anders - gott på riktigt även om det känns som att man inte behöver äta en smula på minst 14 dagar efter en sån middag  . Jag har en dag i veckan när jag tillåter mig att slarva och den här veckan var det alltså i fredags.

_
Efter turen till skogen igår var Silver Bullitt mer bajsbrun än silvrig och alldeles lerig undertill och Plan A var att köra igenom en biltvätt på vägen hem men med minst 10 bilar i kö till varje biltvätt fick tvätten vänta till imorse. Ingen kö alls vid 6-tiden en måndagmorron *hett tips* och nu är min bil alldeles glittrig och fin igen  .

_
 
_
Ikväll väntar TK-möte på klubben så tyvärr blir det ingen BL-träning för mig men däremot har jag vissa planer på att hugga nån stackars kompis som får ta emot Yaxxon i ett intervallpass   . Jonas får ta hand om Tjo-Fräs, som vägrar intervallpass med ett sällan skådat eftertryck  .

_
ANTAL STEG IGÅR: 13 513
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 11 607

ANTAL STEG I FREDAGS: 5 999

_
"Obeslutsamhet är nyckeln till flexibilitet."   


 


Av Nina Palm - 28 februari 2013 07:42

Igår kom våren till Skåne, okej lite väl krispig temperaturmässigt men ändå. Strålande solsken, nästan ingen blåst och på vissa ställen finns inte en enda snöfläck i sikte  . Det var Onsdagspartydags igår och på klubben är det snöfritt - lite is här och där - men gräsmattan är grön (ok då - lite sunkigt grågrön) och man kan ta sig fram utan att riskera ett slå sig fördärvad  . Förutom den gröna gräsmattan kan jag berätta att vi var ganska många på plats, även nyblivna mamman Kattis   och att alla kom igång bra med sina planer.

_
Själv håller jag (och Mariana) på med projekt Mer Khan och Mindre Kamikaze för Sabina och igår tror jag att vi hade den absolut bästa träningen sen projektets början  . Förberedelser, ihopsamling, gå in på planen, ställa upp, börja och vips hade Khan gått hela lydnadsklass ett-lydnaden utan kamikazefasoner   . Ok att vi hade linan på, ok att vi inte hade någon apport med oss och inte la seriös plats (men däremot fick han ligga plats i pausen innan programmet) MEN det gick bra. Vilken LYCKA! Khan kan alla momenten riktigt bra men tyvärr har han haft dumheter för sig när han tycker att det händer för lite per tidsenhet och det har varit vårt mål, att styra upp de här rycken OCH att hitta ett sätt för Sabina att hantera hela situationen. Superkul!

_
Efter Sabina var det Petra och Divas tur och det gick oxå mycket bra. Diva kan alla momenten som Petra har lärt henne och hon gör dem bra - vilket tyder på att Petra är tydlig och visar rätt - MEN när det hela ska "visas upp" blir Petra lite otydlig (för att inte säga mesig  ) och det jobbade vi med igår med en mycket snygg linförighet (med sjukt raka och snabba sättanden ska tilläggas) och snabba, raka lägganden under gång som följd  .  

_
Planen för Yaxxon var att rasta av honom först och sen smyga igång träning av det fria följet. Fick en idé genom en film på nätet om att ta längre tid på mig i halterna och med belöningarna för att s.a.s få ner intensiteten och det gick väl helt ok tycker jag ... iaf till dess att Gosia började kommendera oss, för då blev det hallaballoo igen   . Det var bara att fortsätta på den inslagna vägen och hålla nere farten och det blev faktiskt rätt bra ändå - min högsta dröm är att Yaxxon ska vara lite seg i nån start då och då eller sen i åtminstone en endaste liten reaktion  . Förutom att han var för "på" gick han i bra position, satte sig snabbt och rakt nästan 100 procentigt och höll sig från att ploga nästan hela tiden  . Kryp var jag ju bara tvungen att köra med tanke på det gröna gräset och när vi väl var överens om att vi startar när jag vill, inte när HAN vill   kröp han ett långt kryp med vinklar riktigt fint. Han är fortsatt för hög bak men eftersom krypet är så pass rätt/bra i övrigt tänker jag inte jaga upp mig över det. Avslutade träningen med skallet som var tätt och intensiv men däremot satt han inte helt stilla så det blev till att ta tag i det istället  .

_
Väl hemma hade Jonas hunnit traska iväg på långtur med Fräset så det var bara för mig att hälla mig på locket och invänta nannadags   . Kollegorna jobbade 7-17 igår och hade rullat rätt in i en trafikolycka i slutet av passet. Det går ju inte att ducka en krock om man kör polisbil, hur på väg hem man än är, så det blev övertid på ett par timmar efter en lång dag med ett antal spår som mestadels hade gått bra    ... det var nog bara ett riktigt bottennapp igår, i form av ett asfaltsspår  .

_
Efter att ha varit inbokad alla kvällar den här veckan ska aftonen ägnas åt långtur med Hobbisarna, TV och allmän lugn och ro.

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 701

ANTAL I TISDAGS: 7 699

_
Snott av Eva på Facebook:
_
"Gör som havet - våga!"   

Av Nina Palm - 26 februari 2013 07:09

Igår var det faktiskt helt ok väder - det varken regnade, snöade, stormade eller var minusgrader alltså - och det blev en tur ner till klubben för BL-träning  .

_

Grejsade först med lite andra hundar innan det var Kamelkungens tur att komma ut på planen och man kan ju lugnt säga att han var taggad. Jösses  . Vi dammade av några av 3:ans moment, som vi inte övat på på läääänge och det gick ganska bra tycker jag. Särskilt sändande till ruta från 25 meter MED avhämtande var ju en oväntad hit måste jag säga. La ut bollen på andra sidan rutan de två första försöken och sen körde jag utan bollen och SOM han susade iväg och SOM han lyssnade på stannakommandot  . Läggandet kunde varit snabbare ... särskilt baktill men han la sig, han låg kvar och kom på inkallningen  . Lite väl livad anslutning till mig men det är ju ganska enkelt att fixa till. Hopp apport hade han glömt men eftersom han både förstår kommandot hopp och apport räckte det med att jag visade rätt ett par gånger och sen funkade även detta moment utan anmärkning  . Metallapporteringen är stabil sen innan medan fjärren är det som krånglar. Tyvärr var han lite överladdad efter de ösiga momenten och det var väl kanske inte det smartaste jag gjort, att öva fjärren efter apporteringar och sändande till ruta men med lite fix och trix höll han sig bakom hindret och gjorde sina växlingar fint  . Han vill gärna gå framåt i växlingen mellan sitt och stå men - återigen - har han faktiskt en väldigt fin ordförståelse och det funkade med backa-stå som hjälp. Nästa gång ska jag INTE träna fjärren sist och särskilt inte i kombination med springa och hämta-momenten  . Avslutade träningen med lite fritt följ och även om passet var väldigt kort tyckte jag att det kändes bra. Nu är iaf min BL-väska officiellt invigd och den levde verkligen upp till förväntningarna - allt fick plats och det var lätt att både packa upp och packa ner prylarna  .

_
 

_
 

_
Medan vi var på klubben var Jonas och Faxe ute och tränade spår ... eller vad man nu ska kalla det Faxe höll på med    tillsammans med Peter och Hex. Faxe hade inte alls haft någon bra dag på jobbet utan det var mer muskler än hjärna ända fram till sista hårda spåret som gick bra (han hade väl blåst ur sig till dess kanske)  . Det är inte ofta Faxe är hemma en hel dag utan husse och träning och att spåra i det läget är kanske inte helt optimalt - lite som att köra fjärren med Yaxxon efter apporteringsmoment   .

_
Väl hemma gick jag en hyfsad prommis med Frasse och vi passade på att träna lite framförgående på fotbollsplanen en bit hemifrån. Lååååånga sträckor och många halter   . Körde även ett par sitt kvar och läggande under gång som gick helt ok. Lite oro men inom gränsen och det är jag nöjd med. Det viktigaste för mig är att han faktiskt stannar kvar.

_


Man kan säga att det inte var så värst mycket bensin kvar i tanken utan det var bara att få av sig lasarna (som Eva brukar säga) och hoppa i säng  .
_
Ikväll är planen att vi ska storhandla (vuxenpoäng high score  ) efter ett par månader med spontanshoppingmetoden. Brukar vara segt att komma iväg men när handlingsprojektet väl är genomfört är det bra skönt alltså.
_
ANTAL STEG IGÅR: 11 965

_
"Om du grävt en grop och själv fallit däri bör du sluta gräva."   Av Nina Palm - 25 februari 2013 07:25

Jepp -det är jag det - en äkta skånsk frysekylling  . Det började i lördags när jag var på morrontur med hundarna och sen har jag frusit ända fram till imorse när helgens isande vindar lugnat sig något och temperaturen pressat sig över nollan med en hel grad tillgodo  . I lördags var jag på Schäferhundklubbens Skåne/Blekinge-distriktets årsmöte och det var faktiskt närmast chockartat för mig, som kommer från SBK Malmö, att komma till ett årsmöte i en ganska stor förening och räkna in drygt 20 personer  . Vad jag gjorde där? Jo, valberedningen hade frågat om jag kunde tänka mig att ställa upp som ledamot (och vice ordförande) ett år. Man kan nästan påstå att alla som var på plats fick nån form av förtroendeuppdrag, så illa var det. Man kan ju undra varför så många är med i en förening som man är så totalt ointresserad av  . MIN PERSONLIGA teori är att SKK rekommenderar folk att ta kontakt med rasklubben när man ska köpa valp och de uppfödare som är medlemmar och som finns listade där (gratis?) får en extra annonsplats, samtidigt som man får nån slags kvalitetsstämpel. Typ. Eller oxå vill man som hundägare ha en klubb att tävla för och samtidigt slippa det jobbiga engagemangskravet som faktiskt finns i SBK:s lokalklubbar. Aja - vi får se om det går att vända skutan under det kommande året helt enkelt  .

_
Efter årsmötet åkte jag ut till Revinge med Yaxxon för att gå långpromenad och det var ju en plåga på riktigt det, trots att jag var iförd både dunjacka, mössa och vantar  . Det blåste iskalla hårda vindar och det var så halt att det bara inte gick att få upp farten på promenaden - förhöjd puls värmer ju menar jag. Traskade i en sisådär 35 minuter och tackade gud för Yaxxons rika inre liv, han sprang omkring som en dåre med en upphittad pinne  . Väl hemma hade Jonas varit på långpromenader med Frasse (som by the way har återfått sin midja och ser så slank ut som han kan  ) och Faxe, som är en enda svart midja - dvs. lite för smal - och är satt på bulkdiet  .

_
På kvällen åkte vi ut till Sophia, Fredda, Vincent, Nicole och Aldo i Veberöd för god middag, efterrrätt, godis och Mello-mys  . Jag hade sparat kalorier under dagen så att det fanns utrymme för lite godis utan att krascha volangprojektet. Sophia hade gjort blomkålsmos och DET var bland det godaste jag har ätit och jag undrar om jag inte ska prova göra det nästa gång Jonas meckar sin supergoda färsbiffar  . Jag älskar verkligen kokta grönsaker - brysselkål, morötter, broccoli, blomkål - bring it on lixom. Angående Mello tyckte jag att det blev ett helt ok resultat även om mina favvisar fick åka till andra chansen. Ja - jag är en Mellofantast, så är det bara och jag har haft några av min barndoms svartaste minnen och gladaste stunder i samband med detta evenemang  . Svartast var - jag grät alltså floder - när Forbes vann den svenska uttagningen 1977 med öroninflammationen "Beatles" och när Israel vann Eurovision med Ah bah nee bee 1978  .

_

_
Gladaste stunderna var så klart när Abba vann i Brighton 1974, när Carola vann hemma och kom trea i Eurovision 1983 med Främling för att inte snacka om 1991 (ok - då var jag ju relativt vuxen och student o Lund) när Carola vann hela klabbet med Fångad av en stormvind samma kväll som Sverige vann VM i hockey och jag jobbade i baren på Lundia Nightcafé, fick cirka 4 000 kr i dricks och alla skrålade runt och sjöng MATS SUNDIN. MATS SUNDIN, MATS SUNDIN varvat med Fångad av en stormvind   . De va tider de!

_

_
Hur som helst. En mysig kväll och lite extra mys är det allt att Aldo - Malmös tjuvars största skräck paw rikhtitt - tycker att jag är en helt fantastisk människa och håller på att pussa mig fördärvad varenda gång jag kommer   .

_
Igår var det meningen att jag skulle åka till skogen och träna men efter morronturen på skare och is och i fortsatt iskalla hårda vindar och snöfall bestämde jag mig för att avboka det  . Det är inte min grej helt enkelt att frysa lallan av mig ute i skogen. Hundarna fick sitt ändå igår, rejäla långisar och lite inomhusträning   . Faxe fick öva på passiva markeringar av föremål för sakstövningen och Yaxxon fick träna på fjärren, sitt under gång och krypstarter/halter. Fjärren fortsätter att utvecklas och nu ska jag bara bli modig nog att backa ut en bit  . Sitt under gång är bra även om sättandet hade kunnat vara snabbare och han skiljer bra på kommandona sitt/ligg/stå. Intressant att notera att läggandet blivit raketsnabbt av att lära in sättandet  .

_
Tack o lov är vädret - som sagt - lite mildare idag och efter en vanlig dag i min Gruva hoppas jag på att vi slipper det utlovade regnet så att jag kan få till lite kvalitativ BL-träning utomhus. Håll tummen för det! Jag vill ju gärna bli klar för 3:an nu i vår så att vi är i elitklass till hösten, jag och Kamelkungen.

_
ANTAL STEG I FREDAGS: 9 561

ANTAL STEG I LÖRDAGS: 10 201
ANTAL STEG IGÅR: 9 705

_
"Det vi inte gör idag slipper vi göra om imorron."   

Av Nina Palm - 22 februari 2013 07:33

Man kan ju inte direkt påstå att det händer så vidare värst mycket i livet just nu  . I måndags var det - som sagt - riktigt skitväder ute med snöösregn och grejer och i tisdags frös det på igen ... man behöver ju inte vara raketforskare direkt för att inse hur okul det är att vara ute och traska med hundar på stenhård skare och på vägar med en glashal, tjock isskorpa på . I tisdags kväll skulle jag - icke ont anandes - gå på tur med både Yaxxon och Frasse ... och det höll på att ta en ände med förskräckelse när jag tappade fotfästet redan på uppfarten, ramlade på lallan och slog vänsterarmen i trädgårdsmuren . De där två tycker det är onödigt kul att gå på tur och tyvärr hade jag inte samlat ihop dem ordentligt med följden att 80 kilo schäfer stampade rakt fram utan pardon (klor ÄR bra) medan jag försökte bromsa med färre kilon (går icke in på detaljer) och utan klor. Boink på lallan alltså   ! Det var bara att kravla sig upp (bara så ovärdigt!) och binda den lugnaste (Yaxxon) i staketet och dra tillbaka den vildaste (Frasse) till huset för att gå två långrundor istället för en  . Hurra  ! sa volangprojektet och ORKA   ! sa jag ... 

_
Lite träning har det blivit i veckan iaf med både Yaxxon och Frasse på både torr asfalt och på gräsmattor där det inte varit isigt  . Inga större happenings så sett utan vi har tragglat vidare med fria följet.Yaxxon gick ett av sina allra bästa pass efter det att jag blivit arg på honom efter ett helt onödigt utfall mot en annan hund som dök upp väldigt plötsligt - nä, det är INTE ok i min vardag att en hund bär sig åt så där  . Det är inte det att jag börjar träna när jag är förbannad - åh nej, absolut inte - men däremot verkar det som att Yaxxon vid sådana tillfällen påminns om att jag faktiskt menar vad jag säger och att det inte är läge att studsa omkring och busa när jag säger åt honom att sluta. Inomhusträning av fjärr och kryp har vi oxå fått till och där tycker jag att vi kommer närmare och närmare mina målbilder. Krypet är lugnt, balanserat och hörsamt och jag har hittat mitt tempo  Frasse har varit väldigt cool och samlad i veckan. Lite oro i en del stanna kvar-övningar men han har faktiskt hållt sig inom min toleransgräns både när han suttit och legat kvar  . Det kan eventuellt vara så att han är lite kraftlös nu när hans bantning gått in på sin tredje vecka  . Det är jag och Frasse lixom   . Framförgående har vi kört låååååånga sträckor och det verkar vara Frasses melodi.

_
I övrigt har jag lagt rätt mkt tid på klubbens hemsida, som jag åtagit mig att uppdatera nu efter årsskiftet. Vi (jag och Lars O) hittade iaf felet som gjort att jag inte fått några resultatmail, nämligen en felstavad mailadress   . Jag kan ju inte säga att programmet som man jobbar i är det enklaste precis - Joomla - utan det är tvärtom väldigt opraktiskt   . Man kan bara uppdatera en enda grej i taget t.ex medan man i gamla goa' Frontpage kan uppdatera en massa sidor och SEN uppdatera alltihop på en gång  . Jag har bl.a uppdaterat träningsgrupperna och eftersom vi är såpass många som är med i grupperna innebär detta att det finns flera sidor med folk och när man uppdaterar en person på t.ex sidan 3 kastas man tillbaka till sidan 1 där man måste scrolla sig ända längst ner på sidan för att kunna klicka sig tillbaka till sidan 3 och uppdatera nästa person  . För att inte tala om tiden det tar att ladda upp bilder ... samma bild måste laddas upp fyra gånger per person för att det ska bli rätt på hemsidan och mellan varje uppladdning kastas man tillbaka till sidan 1   . Lägg till detta ett inte helt snabbt nät ... Men men. Det får gå  .

_

Idag verkar det som att vi får en solig dag här nere i södern och jag lurar på om jag inte ska ta och passa på att flexa ut lite tidigare faktiskt så att man hinner njuta av solen lite extra   . Skulle behöva åka till Vipdog och handla lite tuggisar och se om det inte finns nåt som jag absolut bara måste ha i min BL-väska. En ny klicker kanske?

_
Mitt volangprojekt går vidare och även om det gärna hade fått gå snabbare går både vågen och måtten på rätt håll och jag håller inte på att dö svältdöden   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 525
ANTAL STEG I ONSDAGS: 5 746   
ANTAL STEG I TISDAGS: 10 521

_
"Den som bara kollar i backspegeln kör oftare i diket."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2013
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Palmstrands schäfrar med Blogkeen
Följ Palmstrands schäfrar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se