Palmstrands schäfrar

Direktlänk till inlägg 7 juni 2013

SEMESTERTIDER

Av Nina Palm - 7 juni 2013 07:59

Jag har iofs inte gått in på semesterdagarna riktigt än men jag är iaf ledig för att det är "klämdag" idag  .
Solen strålar från en klarblå himmel och det är alldeles lagom varmt ute  . Enda smolken i bägaren är att Yaxxon stukade sin ena framtass igår när vi tränade rapport  . Det märktes ingenting förrän han hade vilat en stund här hemma efter träningen och idag är han fortfarande halt, fast lite mindre iaf. Han är alldeles varm runt höger handled tyvärr så det får bli mindre studsiga övningar för Kamelkungen nu ett par dagar   . Aja, man får vara glad att man vet var det onda sitter. Rapportträningen med Yaxxon och Ajaxx gick mycket bra och säga vad man vill om Yaxxon, men han gör det mesta med liv och lust   . Inga problem alls och det är hög tid att förlänga sträckorna ganska rejält och träna frispår för förlängningarna. Vi har ju haft lite fort och fel-problem i ren råterräng och bara han blir bra i sin tass igen tänkte jag faktiskt att vi skulle ut och träna råterrängsträckor ordentligt. Igår körde vi iofs på en väldigt igenväxt stig men ändå. Annars hade vi en helt underbar dag i skogen - vi körde samling ā la drop-in och vi kom ut lite senare, vi stressade inte det minsta och ändå fick vo och alla andra gjort sitt förutom att alla världsproblem avhandlades, korven grillades och muffinsen försvann i ett nafs   . Faxe fick ett spår med fokus på apportmarkeringar och vinklar och det hade gått riktigt bra  .

_
Efter träningen åkte vi och handlade grillgott och hade en redigt mysig kväll med lilla middan, vinet och - icke minst - lilla actionfilmen   . Framåt natten tog jag Frasse på en härlig och ganska lång prommis under en rosa kvällshimmel och det var gränsfall en poetisk upplevelse. Så tossig som han kan vara, lika underbar är han att gå på prommis med  .

_
Onsdagsgruppen hade f.ö en bra dag på tävlingsbanan igår ...

_
 
Susanne och Bizzie både fick ett förstapris och vann lydnadsettan i Landskrona igår på 168.5 p    


_
I onsdags var det Onsdagsparty och efter fika i gröngräset fick Yaxxon faktiskt komma ut och träna lite  . Vi körde fritt följ, kort inkallning med ställande, sättande/ställande/läggande under gång, hopp-apport, kort inkallning med ställande och avslutningsvis "rutan". Fria följet gick ovanligt bra trots (eller tack vare?) att vi inte kört det seriöst på ett tag. Nåt enstaka ljud i stegförflyttningarna och lite plogning men på det stora hela kändes det riktigt bra  . Kort inkallning med ställande provade jag egentligen bara ett par gånger och det momentet funkar bra tycker jag. Sättande/ställande/läggande ā la elitklass funkade helt ok - säkrade med dk i sättandet bara för att undvika missförstånd och i onsdags blandade han inte ihop sitt och stå  . Hopp-apport är under utveckling, några gånger blev det rätt direkt och några gånger fick jag stanna honom och kommendera "hopp" på vägen tillbaka. Rutan är han rätt säker på men eftersom han är såpass lång och plötslig i sina utföranden tänkte jag försöka styra honom mot vänstra, bortre hörnet i rutan hädanefter. Kommer han in rakt i rutan och hopp/svänger runt åt höger (som han ALLTID gör) finns det risk att han hamnar med ena benparet utanför gränsen   .

_
Faxe fick oxå komma ut och träna en stund och var mer hög än låg   . Det var lite väl livat i början men efter det att han fått blåsa ur sig med några anskällningar gick han ner riktigt bra i varv och kunde fokusera rätt   . Träningen avslutades med ett riktigt fint fritt följ, positionsingångar, hopp över hinder och inkallningar. Lärdom: Faxe funkar bäst utan full tank   .

_
Vi var kvar på klubben rätt länge iaf och bara det gör ju att semestertider är det bästa som finns, man behöver inte tänka på att åka hem och nanna  .

_
Idag väntar en tur till Emporia, med lite shopping och den obligatoriska shoppinglunchen och så. Sen får vi se. Dagen lär ju komma som den kommer ändå och då är det lika bra att bara att hänga med   .

_
"Rejection is God's protection."   


 
 
Sabina

Sabina

7 juni 2013 20:17

Hoppas på att Yaxxon bara har vrickat till tassen lite & att den blir bra fort. Vad kul att träningen verkar gå så bra för er <3!

Vad härligt med semester, jag nöjer mig med 4 dagars ledighet :-)

Hoppas vi ses något i helgen // Bamsekramar

http://schaferbus.bloggplatsen.se

Nina Palm

8 juni 2013 00:09

Det verkar iaf lovande - har kylt och grejat flera ggr idag och nu haltar han inte längre :)! 4 dgr ledigt skojar man inte bort - härligt. Vi ses absolut i helgen :). Bamsekramar!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Palm - 19 november 2013 17:24

Nu har Palmstrands schäfrar flyttat igen, den här gången till Wordpress! Tack Eva Wallberg för hjälpen   ! Adressen är: http://bloggen.oneclick.palmstrand.se/   Hoppas att vi ses där!    ...

Av Nina Palm - 8 november 2013 08:42

Efter att ha förlorat många inlägg som plötsligt inte gått att spara, diverse säkerhetsproblem och en support som inte besvarar mail - bedrövligt på riktigt   ! - återgår jag till min gamla blogg.   Ni kan följa oss här:   Palmstrands schäfra...

Av Nina Palm - 4 november 2013 07:34


I helgen som gick gjorde jag och Yaxxon vårt 6:e försök i elit spår ... över ett år efter vår senaste spårtävling . Vi har inte riktigt haft nåt flyt i vårt spårtävlande och dessutom har vi säkert inte tränat spår som vi borde heller  . Jag tror att ...

Av Nina Palm - 31 oktober 2013 08:19

Själv har jag bollsinne som en verktygslåda men icke desto mindre är jag sjukt stolt över att bo i Sveriges Fotbollsstad nr 1 2013  ! Först vann LdB FC Malmö SM-guld    _   _Och sen följde MFF upp med att säkra sitt SM-guld på plastmattan i Borås...

Av Nina Palm - 28 oktober 2013 07:02

Som om det inte räcker med att jag nyss haft inflammation i mina axlar (åtgärdat) och alltid har mer eller mindre ont i mina hälsenor började mitt vänstra knä att bråka, helt plötsligt, i torsdags vid lunchtid. Trodde det var nåt övergående efter att...

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards