Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under maj 2013

Av Nina Palm - 11 maj 2013 07:53

Dags för långhelgsresumé i halvlek   . Det har blivit en del hundträning och det kan eventuellt vara så att vi är inne i ett stim, jag och Yaxxon. I torsdags åkte vi ut till Marianas moster Irene och hennes fantastiska spårmarker, som vi får träna på  . Vi snackar vidsträckta fält med klövervall och en lövskog, som gjorda för hundträning. Irene, Marianas andra moster och x antal kusiner håller på med hästar - svenska halvblod/ridhästar - som först går på lösdrift och sen rids in. Jag började med ett trampa ett spår åt Frasse på 800 meter med en massa vinklar och 5 apporter + slut. Frasse tuffade iväg som värsta blogghunden och plockade pinnar, vinklade och grejade helt utan anmärkning  . Duktiga killen!

_
När det var dags för lunch började det regna och då öppnade Irene sitt uterum för oss innan vi satte igång med grillningen i färdigladdade grillar - fatta lyxen  !

_
 

Frasse och Yohnssons spårfält   

_
  
Här tror jag att Skr(Ulla)n hade sitt spår   

_
 

Dakky och Yaxxon på sina uppbindningsplatser i rapportskogen   

_
 

Lunch
_
 
Grillcheferna Jonas och Leif    

_

På eftermiddan (när Jonas hade kommit) körde vi rapport med Yaxxon. Kortsträcka (dryga 300 m) men en ganska klurig sådan skulle det visa sig  . Hur som helst. Alla hundar (Dakky, Gruffa, Benzon och Yaxxon) låg tysta och lugna på stationerna trots att det pågick en del aktivitet och alla var sjukt duktiga. Benzon gick iofs en alternativ väg - väldigt konsekvent ska tilläggas - men alla hundar kom i mål  . Yaxxon var övertänd i första skicket och tvärnitade 20 meter ut men gick iväg på DK och sen gasade han järnet alla sträckor och var faktiskt snabbast på fjärde och sista skicket, DET gillar jag  .

_
Igår sov Jonas efter nattpass och eftersom Susanne och Lotta skulle ut och söka hängde jag på dem, Elin och Perra  . Jag hade ju inga större förväntningar på Yaxxon utan tänkte väl mer i banorna "kommunsök" efter några pass rapportträning MEN inte då, Kamelkungen fick "en minnesbild" till hjälp och sen var det fullt ös medvetslös med sökfunktionen påslagen  . Tyvärr var han oren i två av markeringarna, varav i den ena rejält (förlåt Lotta   ) men då jädrar blev figgen Lotta arg på riktigt (märk väl arg - INTE "ledsen och besviken"  ) och efter det var han helt ren  . Vi ska nu jobba på uthålligheten i skallmarkeringarna och förklara lämpligt avstånd till figgarna ordentligt och sen ska vi nog klara att tråckla oss igenom ett lägresök, faktiskt. Bra är, att han håller markeringarna trots att jag är på väg ut. Lydnaden vid figgarna lämnade iofs oxå en del i övrigt att önska   men han är ju ingen bråkstake så sett, så det oroar jag mig inte för. En härlig träning i perfekt väder och kameran fick både följa med och jobba   .

_
 

Ulla i toppform   

_
 

Yaxxon

_
 

Hugo   

_
 

Änzo

_
 

Balder med bihang   

_
 

Bizzie

_
Fler bilder finns HÄR!

_
På eftermiddan kom Margareta och Sabina ut en sväng för att gå på runda och för att spåra med Khan men tyvärr fick jag mordisk huvudvärk och blev sjukt hungrig och fick åka hem innan Khan hade hunnit spåra   . På vägen hem tvingade jag mig själv att ta en sväng in om Willy's i Staffanstorp där jag köpte grillgott och sallad till kvällen.

_
Idag var det meningen att jag skulle ta mig ut till klubben och träna lite lydnad men efter två dagars träning känner jag att Yaxxon behöver vila och att jag hellre går på en rejäl långtur med mina Hobbisar  .

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 957
ANTAL STEG I FÖRRGÅR: 11 624

_
"Man känner igen sanningen när man hör den."   

Av Nina Palm - 8 maj 2013 08:06

Imorse hade jag tur som en tok. Gick på morronturerna med pojkarna som vanligt och när jag kommit in med Faxe och höll på att fixa hans frukost sa det bara brak utanför köksfönstret och så kom ösregnet from hell med tillhörande blixtar och dunder  .  Jösses! Inte mig emot eftersom vi just gödslat gräsmattan  .

_
De senaste två dagarna har det inte hänt så värst mycket alls, mer än att jag pluggat español med Sebastian, konditionstränat Yaxxon med cykeln och pysslat med hemsidan och uppdaterat med nytt Galleri för 2013 och igår gick jag en rejäl långpromenad med Hobbisarna där de fick varva mellan att dra och gå vid sidan  . Spanskaplugget var världsklass tydligen eftersom Sebbe fick alla rätt på glosprovet som var igår och dessutom hade han fått beröm av sin spanskafröken för att han jobbat på bra den senaste tiden .

_
 

Schäferlallor på långtur   

_
Annars kan man - utan att överdriva - säga att Frasse stod för underhållningen igår ...    . Han var faktiskt hopplös på riktigt och det var ytterst nära att jag höll på att mörda honom. Sebastian lämnade en liiiiten glipa öppen till skåpet där sopkärlen står och på de stackars sekunder det tog för honom att sätta in mat i och knappa igång micron (Jonas var alltså inte hemma - tänker på matlagningen) hann Frasse vräka upp skåpsdörren på vid gavel och hugga in i det "organiska avfallet", dvs. matresterna och kaffesumpen  . Vips var stora delar av köksgolvet täckt av kaffesump och annat klegg och mitt i alltihop sprang Frasse ystert omkring med ett kaffefilter i munnen och vägrade släppa det. En sak kan man säga och det är att när Frasse vägrar, då vägrar han på riktigt. Å så arg jag blev   ! Till sist släppte han filtret i fråga och jag huttade in honom bakom lås och bom i grovköket för att kunna städa undan i lugn och ro. Väl i grovköket satte Frasse sig på intensiv bil- och personbevakning och skällde som en tok varenda gång en bil eller en person passerade vårt hus  . Orkade inte med att lyssna på möget och plockade ut honom från grovköket rätt omgående för att passa på att furminera hans päls och när jag borstade under magen på honom blev han sur och nöp mig i handen   . Ja just ja - på vägen ut från grovköket snodde han dessutom en foppatoffel som han oxå vägrade släppa ...  INTE många pluspoäng för Fräsen igår inte och bortskänkesannonsen på Blocket eller donationen till extra plågsamma djurförsök hängde i luften kan jag säga   . Hur som helst fick han efter många om och men följa med på långtur - tror nämligen inte att han hade fattat sambandet mellan utebliven runda och ett jäkla uppförande. Lite som att plocka en hund som inte alls är på spårhumör av ett spår och hutta den i bilen - "nu när du inte fokuserar på spåret utan har annat i huvet' ska du minsannemej slippa spåra"     .

_
Väl hemma igen tyckte jag om vår buse igen   . Vad Yaxxon gjorde under tiden dramat pågick? Han låg, som den exemplariska A-vovve han är, och myste med Sebbe i soffan   .

_
 

Svår att inte tycka om   


_
ANTAL STEG IGÅR: 10 456
_
"Den som bara tittar i backspegeln, kör oftare i diket."   


Av Nina Palm - 6 maj 2013 07:20

Tillbaka i Gruvan med några extra fräknar på näsan och med en go helg i bagaget  . Igår firade vi 6-årig bröllopsdag   ... med trädgårdsfix, innefix, barnarbete, tvätt, furminering av luddig schäfergubbe och spaghetti och köttfärssås  . Perfekt dag om ni frågar mig! Nu är hela gräsmattan premiärklippt, mossriven/luftad, gödslad och vattnad och alla rabatter är i ordning och kanterna är klippta. Det sistnämnda fick Sebbe fixa och han fick även dammsuga på övervången  . Jonas bytte dessutom tändstift på gräsklipparen och nu låter den inte längre som om den drabbats av allvarlig hosta längre. GÖTT! När jag ändå hade ångan uppe rensade jag i våra "hundlådor" och kastade diverse skräp som vi inte använder längre. Vi har dock kvar ett brett svart läderhalsband som är väldigt fint, det är "stelt" och försett med en stor rejäl ring och den som vill ha det till får hojta till.

_
 

De här två halsbanden fick sig en uppfräschning och väckte dessutom tanken på att vi måste bestämma en sista plats åt Nixx   .

_
I lördags var det träningsdags och Yaxxon fick träna rapport tillsammans med Benzon  . Sträckan var väl en sisådär 300 meter lång, knixig och kuperad och Yaxxon låg väldigt jämnt i tid på alla fem skicken (26.3 - okänt - 27.2 - 27.4 - 28.2) och skötte sig exemplariskt på stationerna och gick riktigt tjusiga framföringar ... Jag fattar inte riktitgt hur det gått till men mkt bättre än så här kan det inte gå. Nu är planen att börja jobba frispår och öka sträcklängden rätt rejält  . Min uppfattning är att de måste "ha metrarna i benen" för att klara en lägretävling.

_
 

_
Faxe fick sig ett skogsspår till livs och även ett 10 minuter långt saksök där han hittade alla 5 yttepyttesmå föremål   . Spåret hade börjat bra men tyvärr hade han bara flaggat för apporterna á la "där ligger den" och dessutom hade han bytt spår vid två tillfällen. Dags att träna förledningar mer fokuserat alltså. Det visade sig senare att Faxe blivit rörig i magen och det kan ju ha varit det och värmechocken (19 grader!) som gjorde att spåret inte gick 100 bra. Han brukar normalt spåra mkt bra i terräng nämligen. Det fina saksöket var ju iaf jätteroligt att se.

_
 

Tagen Faxe chillar i husses stol   

_


Frasse fick stanna hemma med Sebbe i lördags och blev vederbörligen kompenserad med en långis i Bara på kvällen, i svalkan   .

_
Idag får vi se vad som händer. Dagen har börjat bra för oss i familjen Palm -NOT   , jag glömde mina husnycklar imorse och Jonas glömde sina hundträningsgrejer i Caddyn i lördags ... Det kan bara bli bättre om man säger så   . Nu har jag iaf nycklar och Jonas har fått sina träningsgrejer - alltid nåt.

_
Och så en Lotta på Bråkmakargatan:

_
"Jag kan allt utom slalom. Men det borde inte vara så svårt först åker man åt ena håller, sen åker man åt andra hållet och så vickar man på stjärten hela tiden."   

Av Nina Palm - 1 maj 2013 20:13

Konstigt att en onsdagkväll kan kännas som en så klockren söndagkväll  . Kom just på mig själv med att sitta att kolla i TV-guiden efter veckorepriser  . Jaja. Idag är det första maj och nä vi har inte demonstrerat en meter faktiskt men däremot har vi varit ute på Revinge och tränat med hundarna - Yaxxon, som jag gör det jag tycker är roligt med just nu, har fått träna rapport, Frasse har fått spåra och det har Faxe oxå fått göra.

_
Rapportträningen gick sjukt bra. Bra uppbindning (tysta, lugna hundar - Yaxxon, Ajaxx och Gruffa) innan uttransport till B som låg 400 meter bort, bra framföringar och inte ett enda startskall för Yaxxons del  ... ja och som lök på laxen sprang han alla sträckorna  . Det fanns lixom inget att anmärka på alls och det är ju helt fantastiskt med tanke på hur sporadiskt vi tränat rapport   .

_
  
Yaxxon

_
 
Min fina fina Kamelkung   

_
  
Ajaxx

_
  
Gruffa

_
Frasse fick spåra och det började superbra - han tuffade på och hittade fyra pinnar (två vanliga och två skogspinnar) men när vi kom in bland en massa träd där det var så mkt koskit att det luktade stall utomhus   tappade vi bort oss på riktigt och det tog en bra stund innan vi kom på rätt spår igen och det innebar att vi missade närmare en tredjedel av spåret och 3 pinnar   . MEN vi kom rätt och hittade slutet  . Faxe fick ett klurspår som Susanne hade trampat och han hade oxå bry i det snustorra gräset och blåsten  . Iaf trixade de sig runt större delen av spåret men när det dessutom tillkom en del störningar i form av hundrastare och promenixare valde Jonas att avbryta.

_
 

_
Alla hade en riktigt härlig Revingedag och så klart blev det grill och social samvaro oxå   . Helt underbart med strålande sol som faktiskt värmde rätt rejält i de kalla vindarna.

_
 


_
Nu var vi inte lika ambitiösa som somliga andra som åkte in till klubben för lydnadsträning utan vi åkte raka vägen hem till locket för att ladda inför arbetsdag imorron   . Detta i ett nystädat hem, för städningen tog jag tag i igår kväll  . Jag passade även på att återuppväcka en blomma från de döda (visade det sig imorse   )

_
Imorron väntar jobb igen, för att det är torsdag och INTE för att det är måndag   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 607
_
"Den som tror han vet allt är dåligt underrättad."   
 

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards