Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under april 2013

Av Nina Palm - 9 april 2013 06:41

Efter en attacksemesterdag är jag tillbaka i Gruvan, dock utan matlåda för den tog Sebastian med sig när han steg ur bilen imorse. Liiite trött unge  .

_

Helgen som gick handlade det mycket om klubbens spårtävling där Onsdagsgruppen hade tre tårtaspiranter på startlinjen - Susanne med Bizzie, Cina med Yalla och Gosia med Ajaxx. I lördags sågs vi några stycken på klubben för att träna lydnad och för att försöka fixa till lite smågrejs och det såg bra ut tyckte jag även om jag fick agera ställföreträdande GBA i vissa avseenden vilket innebar att jag fick påminna - i vissa fall en aning bryskt - om träningshelgens övningar  . Yaxxon fick springa ett intervallpass till Cina efter lydnadsträningen, tack Cina  . I övrigt hände det inte så mycket. Jag gick på långis med Frasse Fräs och drabbades faktiskt av akut framförgåendeträningslust  . Råkade av en händelse hitta klickern i jackfickan och dessutom hade jag godisar i en annan ficka  . Frasse var duktig och lyssnade fint efter det att han förstått att jag inte bara gick och muttrade "gå-framåt" för sällskaps skull. Jonas gick en tur med Faxe.

_
I söndags var det tävlingsdags och jag vaknade jättetidigt och var hur nervös som helst ... Hur friskt är det?! Skickade iväg spark i baken-sms till de tävlande och sen började telefonväkteriet  . Specialerna gick riktigt bra för allihop - Bizzie hade fullt på spåret, Yalla hade fullt på upptaget, två pinnar bort och hittade alla tre grejerna inom tiden på uppletandet och fick nog en 8:a i betyg där och Ajaxx fick så när som på 7.5 p av 320 möjliga full pott i skogen  . Sen var det bara att kasta sig i bilen och köra till stan för att kolla lydnaden där ekipagen Bizzie och Yalla tyvärr inte nådde hela vägen fram vilket däremot ekipage Ajaxx gjorde och fick ihop 222.5 p (ackompagnerat av GB:s något påträngande röst i Gosias huvud - var närvarande, ta hand om hunden och hjälp den). Ajaxx blev alltså elitspårhund och vann dessutom tävlingen   !

_
 

_
Inger och Hjalle sopade banan bland lägrehundarna och blev uppflyttade till högre med hela 535.5 poäng - GRATTIS!

_
 

_
Och extra kul var att Cecilia (som om möjligt har sämre tävlingsnerver än jag) och Demonen's Öhman blev uppflyttade ur appellen med hela 272 p och kom på andra plats - GRATTIS!

_
 

_
Och så klart - stort grattis till ALLA uppflyttade Malmöekipage och SBK Malmö till en mycket bra arrangerad tävling  !

_
För övrigt kan jag bara säga: Fy f-n vad jobbigt det är att tävla   !

_
Igår skulle mina nya fina sommardäck komma med DHL mellan kl. 9 och 12 och jag fick helt enkelt stanna hemma för att ta emot dem. Däcken kom vid 10.30 och nu ska jag bara boka tid hos verkstan för däckskifte och bromsbyte oxå sen är bilen färdig att strykas från min to do-list ... för den här gången alltså   .

_
 

_
Medan jag väntade på däcken passade jag på att tvätta min något dammiga cykel och pumpa däcken på den. Yaxxon älskar ju att springa bredvid cykeln och vi har faktiskt rätt bra cykelmöjligheter runt Bara och det finns inget värre än att cykla på en cykel med sumpiga däck  .

_
 
_
Eftersom jag har tagit en Mona Sahlin när det gäller tävlingsträning - i avvaktan på inspiration och lust - har jag iaf bestämt mig för att bättra på Hobbisarna fysiska form genom långpromenader i koppel (GÅ), cykelturer både med och utan intervaller, intervallpass med långa budisar och - faktiskt - godisletning i högt gräs  . Frasse springer inte gärna om han inte får springa precis som HAN vill och därför är det en ren plåga att cykla med honom, det känns som att man släpar en betongsugga efter cykeln och budföringarna, som han iofs gillar de första 5 skicken, blir ett evigt tjat. Allltså får han leta godisar som jag kastar iväg en och en så långt jag bara kan, gärna i uppförsbacke och i högt gräs för då springer han för allt vad tygen håller.

_
Igår hade Jonas APT på jobbet och lämnade Faxe hemma. Faxe fick sig en rejäl powerwalk på 40 min i värmen, Yaxxon fick en cykeltur på dryga 5 km och Jonas fick ta Frasse på långtur på kvällen, min ork tog slut efter cykelturen med tok-Yaxxon nämligen   .

_
Annars var det mest fysikplugg som gällde för mig igår eftersom Sebbe ska ha prov om elektricitet/elektronik på onsdag. Herregud ett så tråkigt ämne men vi kämpade oss igenom det och bortsett från fyra instuderingsfrågor, som han ska kolla upp idag, kunde han allt till slut.
_
ANTAL STEG IGÅR: 9 985 (+ 5 km cykling)

_
"Lyckan står den djärve bi."   


 

Av Nina Palm - 4 april 2013 12:23

Nu har vi äntligen blivit med bur till Skodan och det känns ju gött att inte ha Flaxe liggandes med fri tillgång till bilens inredning om man säger så  . Ja och dessutom är det ju inte så dumt att han är "fast förankrad" som den last han är, per definition.

_
     
Buren hade kunnat vara lite högre visar det sig men den är iaf längre än BMW-buren vilket inte är helt fel om man ska lasta världens längsta Yaxxon i den vid tillfälle   . För övrigt säger jag bara: Käre Gud gör så att inte alla fyra (4!!!) avgasrören behöver bytas samtidigt  .
_

 
Den fina Sko(lå)dan    

_
Igår var det träning för gruppen och medan Hobbisarna fick stanna hemma och fisa ballonger i väntan på långtur åkte Jonas till Kävlinge (?) och köpte buren medan jag åkte till klubben för att bistå med lite träningshjälp för de som behövde och ville ha det. Lite fika först så klart och sen satte vi igång med att köra igenom (fast ändå inte) Gosia och Ajaxx och sen Cina och Yalla  . Ja och så fick gästspelande Perra och Balder - mest Perra alltså - gå i framåtsändandets hårda skola signerad FS-fascisterna Vicky och Nina  . Alla hundarna skötte sig bra medan förarna fick lite påminnelser om en del detaljer som GB varit mycket noga med i helgen. Det enda som saknades var egentligen GB själv, Chrilles solbrillor och den sportiga kepsen han brukar ha på sig, enkom för att skrämma hundarna när han står i FS-gruppen eller som låtstasdomare  . Shit så smidigt det är att träna hund när man står vid sidan av och bara behöver påminna, peka, klicka och tycka  ! Allt blir så mycket enklare utan hund på nåt vis.

_
När tävlingsgrejset var klart satte jag mig i min nystädade bil och åkte hem för att gå på långtur med Hobbisarna. Jonas och Faxe var ute på egen långrunda. Jag var inte så där jättesugen på att bege mig ut och gå när jag kom hem men när jag väl kom ut var det faktiskt riktigt skönt och det glädjer mig att den ständigt småjoggande Frasse visar att det faktiskt är rätt skönt att GÅ både vid sidan och med drag i kopplet   . Förut slog han över i travjogging hela tiden men igår behövde jag faktiskt inte påminna honom om att GÅ en enda gång. Trägen vinner! Värre är det att få Yaxxon att sluta gå passgång  . Man får lixom lyfta honom i halsbandet så han går ett par steg i luften för att sedan sätta ner honom.

_
Idag strålar solen återigen från en klarblå himmel. Det är rätt kallt i luften men bara ljuset gör ju att man känner att våren faktiskt ÄR på G   . Det som står på agendan idag är att mumma golven, att klippa Frasses klossingar och att tvätta nån maskin tvätt. Efter det ska jag ut och gå på långis med Hobbisarna och sedan bara hänga på locket en stund.

_
I övrigt är det Dags att deklarera  ! Lika bra att lyfta luren och ringa.

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 655

_
"Ingenting är omöjligt om du inte vet vad du pratar om."   

Av Nina Palm - 3 april 2013 08:13

Så är man tillbaka i sin Gruva igen efter nästan en hel veckas påsklov. Lov å lov förresten, det är ju att ta i eftersom Onsdagsgruppen haft fyra dagar GB-träningshelg och det är väl ungefär så o-lovigt det kan bli det  . Lagom till träningshelgen gick tyvärr luften ur mig på ett hundligt plan så jag har mest drönat omkring och sett till att GB varit på rätt plats i rätt tid, att schemat har hållits och att GB har fått pausa och äta. Lite som en träningshelgskonsult. Typ. Jag och Yaxxon körde ett uppletande i fredags men det var allt. Tur att det gick bra  . Alla i gruppen verkar ha haft en riktigt bra helg och fått med sig en massa bra tankar, tips och - icke minst - förhållningsorder  .

_
Även om inte Yaxxon har fått nån träning har faktiskt Frasse fått en väldig massa lydnadspass med Cobras husse Magnus och snacka om att gubben varit lycklig över det  . Lydnadsträningen har jag betraktat på håll och det har sett riktigt bra ut  . Dessutom har Frasse fått spåra och träna budisar vilket även det gått bra.

_
Jag har gått på ren kamp i hundträningen ett bra tag och nu kom alltså punkten där jag bara kände att jag inte orkar hålla på och greja  . Tråkigt för Yaxxon så klart men det hade varit ännu tråkigare för honom att försöka vara mig till lags i den sinnesstämning jag är nu. Vi får se vad som händer men det känns inte aktuellt att hålla på att betala en massa pengar och stiga upp mitt i natten på helgerna för tävla spår t.ex och bara tanken på att älta framåtsändande, fritt följ och greja ... nä  . Jag nöjer mig med att se till att Hobbisarna får ut och röra på sig och att de får mat och kärlek. På den nivån är det.

_
Varför då? Jo, det har varit en väldigt tuff resa på tjänstehundsfronten. Egentligen har det varit tungt sedan drygt 1.5 år när det började krångla med Frasse. Först var det ett halvårs träning med kniven mot strupen med honom, sen kom ångesten över att inte få behålla honom, sen kom finaste Spex och så blev det som det blev med honom och sen - efter det - kom Faxe som var för tre månader för ung för att L-testas (och som dessutom skulle ersättas OM det skulle dyka upp någon "färdig" hund), inte visste vad han hette och inte kunde ett enda kommando mer än "loss" och det här med att spåra förstod han överhuvudtaget inte vitsen med. Har man bytt hund fem gånger (Yaxxon, Rexx, Sam, Frasse, Spex och Faxe) och är inne på sin sjätte hund och inte vet säkert hur det blir med den heller ÄR det svårt att känna lugnet som hundförare och som familjemedlem med en kärlek till djuren är det oxå väldigt tufft  . Ibland önskar jag att jag hade varit en sån där hundhatande polisfru som vägrar mata och rasta makens tjänstehund, vägrar passa den vid behov, håller den undan från alla eventuella barn och kräver att hunden ska bo i garaget   . Det hade varit betydligt enklare kan jag säga   . Nu är L-testet klart sen september och många delar av tjänstbarhetsprovet är avklarade och kanske är det lite som när man får ledigt efter lång tids hårt arbete, man blir sjuk på kuppen    .

_
Vi får se hur det blir framöver men just nu har vi gjort en Mona Sahlin dvs. tagit en time-out, jag och Yaxxon. Kanske kommer vi igång igen, kanske gör vi det inte och hur det än blir med det ska INGET av det här läggas på Yaxxon, som har en kapacitet utöver det vanliga  . Just därför förtjänar han en förare som gör honom rättvisa och det gör inte jag i dagsläget,
_
Hur som helst. Igår fick vi äntligen bilburen såld och med lite tur kan vi bli med ny bur till Sko(lå)dan idag. Jonas jobbar inte förrän i natt och ska ringa på en Blocketannons som faktiskt legat ute längre än vår  . Fördelen med den buren, jämfört med Robustburen är, att mellanväggen är täckt/hel så att hundarna inte ser varandra och inte kan göra några försök boxas genom ett galler  . Ikväll ska jag till klubben en runda och kolla till gruppen iaf.

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 822
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 6 147
ANTAL STEG I SÖNDAGS: 10 937
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 10 168
ANTAL STEG I FREDAGS: 17 002
ANTAL STEG I TORSDAGS: 10 013

_
"Ingenting är lätt för den ovillige."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards