Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under februari 2013

Av Nina Palm - 11 februari 2013 07:11

Tillbaka i Gruvan efter en, hundligt sett, väldigt inaktiv helg. Trist när det blir så där måste jag säga eftersom helgerna är enda tiden med chans till träning i dagsljus så här års och nä, jag känner mig verkligen INTE nöjd med mig själv  . Inte ens lite inomhusnördande av fjärren, krypet och sättande under gång blev jag färdig till. Grejen är att jag helt enkelt måste få fart och inte sitta kvar i soffan för länge med morronkaffet, för då blir det så här.

_
Hur som helst. Liiite nytta gjorde jag iaf eftersom jag passade på att städa ur skåpet på Caddyn eftersom buren var urplockad efter Jonas tur till Sysav i fredags och det var ju en minst sagt välbehövlig sanering - herregud vad det hade samlats pälsbollar överallt och dammlagret på hjulhusen var ju icke att leka med  . Känns gött att vi nu åter har avtorkningsbara dynor i alla burarna istället för den senaste tidens provisoriska fällinredning, som inte behöver stå med mycket fukt för att börja lukta örk  . Kajsa mördade ju den största (vilken annars?) svindyra dynan och jag fick beställa ett dynfordral av en tjej i Varberg och köpa en babysängskummadrass på Ikea. Det blev mycket bra även om det var oväntat svårt att klippa/skära till den där skummadrassen  .

_
 

_
 

Jo - burarna ska jag ammoniaka när vintern är till ända   .

_
I övrigt fick vi lyfta ut Sebastians matta till garaget och gå över den en gång till med rengöringsmedel efter Yaxxons magsjuka, herregud vilken envis doft  . Hundarna har fått sina långturer och Faxe har fått träna lydnad i trädgården, slog det mig nu.

_
I lördags kväll var vi ganska många Onsdagsgruppstjejer som träffades hemma hos Vicky   . En riktigt mysig kväll med gott vin och öl (för de av oss som inte körde), hemkörningspizza, smarrig sallad och snacks. Onsdagsgruppsgrabbarna samlades hemma hos Anders för "lite"  öl- och whiskyprovning ... Man kan säga så här: nästan ALLA whiskysamlingar känns mesiga när man sett Anders ...   .

_
  
Ett av skåpen med olika sorters whisky   - många sorter anno 1973, eftersom Anders är född då.
_
Sebastian och Liam hade FF medan vi var iväg och de spelade sina spel, fixade mat, käkade godis och kollade på film  .
_
Som sagt. Igår gjorde vi inte många knop - trots att jag var en av de som körde i lördags. Idag ska jag hämta Sebbe efter jobbet och ikväll väntar lydnadsträning, OM jag hinner med tanke på eventuell spanskaläxa för junior. Jag har ju faktiskt pluggat spanska i tre år med hyfsat resultat och när nu Sebbe har slarvat bort nästan ett helt läsår i det ämnet för att han kom på att han hellre hade velat läsa tyska ... så ja  .
_
STEGRÄKNAREN har jag glömt i helgen   !

_
"Den som väntar på nåt gott väntar alltid för länge."   


_

Av Nina Palm - 8 februari 2013 07:08

Ja alltså. I tisdags kväll gick jag - som sagt - två långprommisar och Yaxxon var helt normal i magen på promenaden. När Jonas kom hem från jobbet tyckte jag att Yaxxon var lite överdrivet hysterisk men sorterade in det i facket för hans rådande period av hussesjuka  . Jag gick och la mig och eftersom jag är väldigt ljudkänslig tyckte jag -från sängen - att det var ju värst vad Yaxxon trampar omkring och bad Jonas släppa ut honom. Och jo då - han var JÄTTEbajsnödig. Vaknade på morronen och när jag gått upp och var på väg ut med Hobbisarna kände jag en svag doft av hundbajs  . Visst hade Yaxxon lagt en märla på övervåningen och av säkerhetsskäl satte Jonas honom i grovköket när han stack till jobbet, litet utrymme med golvbrunn lixom   . Tog mig hem från jobbet lite tidigare och höll på att spy när jag öppnade dörren till grovköket och först kände doften och sedan såg en brun våg av bajskräks rinna ut över dörrmattan   . Yaxxon hade bajsat inne, ätit upp bajset och sen kräkts upp alltihop  . Fattar inte grejen med det där, Kajsa har gjort likadant en gång ... i bilen. Hur som helst. Band fast Yaxxon i körsbärsträdet utanför och satte igång med en sällan skådad sanering direkt   . Efter detta sattes Yaxxon på 24-timmars fasta och jag fick begära akutsemester.

_
För att avrunda skitsnacker vet jag (sedan några år) att Yaxxon kan bli så här i magen om han får hålla sig för länge och jag hoppades så klart på att det var det magsjukan berodde på, vilket det visade sig vara för igår eftermiddag på långturen levererade han 2 fasta tollar *puh*    . Grejen är alltså INTE den att Yaxxon inte kommer ut tillräckligt ofta utan att han periodvis krånglar nåt magiskt med att landa sina örnar. Så länge han får till det två gånger per dag brukar sånt här inte hända, MEN i tisdags höll han sig på lunchturen och när han väl kom ut på långisen på kvällen hade det alltså gått för lång tid sen morronturen   .

_
 
Ursäkta viss äckelfaktor här - men alla hundägare som haft en magsjuk hund förstår vilken otrolig lycka just den här synen kan leda till   .

_
Jag var alltså ledig igår och passade på att verkställa en plan jag haft ett tag, nämligen att färga urtvättade svarta kläder svarta. Lite nervöst för jag har faktiskt aldrig provat det men det blev faktiskt bra, iaf som det verkar. Kläderna - ett par jeans och en bomullskofta - har inte torkat helt än men de ÄR svarta och har ingen batiklook alls  . I övrigt hände det inte så mycket mer än att jag gick på varsin långtur med Hobbisarna, grejade lite i hemmet och gjorde inpackning i håret.
_
Angående mitt volangprojekt kunde jag igår konstatera att jag faktiskt gått ner ett kilo ... och nu har jag "bara" nio kvar   .

_
Idag ska Jonas köra till Sysav med alla säckar löv som vi inte "hann" få iväg innan snön kom, Sebastian kommer och sen blir det fredagsmys  . Men FÖRST ska jag jobba och googla eller - egentligen - läsa på lite om harar   . När vi har gått på prommis över fälten har vi nämligen sett vissa, väldigt väl avgränsade ställen som är cirka 20 x 20 meter stora med miljarder harspår och vi har diskuterat om de eventuellt har nån form av flockbeteende trots alls eller om de helt enkelt har möte då och då   . De här mötesplatserna ligger på lite olika ställen, det kan man se när det snöat, och jag kan inte se att någon slängt ut mat eller nåt sånt. Just idag var det "möte" precis i kanten på våran äng - har ALDRIG sett så många harar på en gång ... och det hade helt uppenbart inte Yaxxon och Frasse heller  . Och där slutar historien   .

_
 
_

ANTAL STEG I ONSDAGS: 6 073

ANTAL STEG IGÅR: 12 107

_
"Ingenting är lätt för den ovillige."   


 

Av Nina Palm - 6 februari 2013 07:29

Eller nä, jag gillar ju vintern egentligen men det här klimatiska (?) velandet mellan plus- och minusgrader, mellan snö och regn och mellan barmark och snö gör mig frustrerad ÄVEN om jag vet att det inte finns ett dugg jag kan gör för att påverka det - "alla pratar om vädret men ingen gör nåt åt det"  . Personligen gillar jag minusgrader, med eller utan snö, för att min vardag helt enkelt blir enklare då  . Igår drog jag på mig pannlampa, reflexväst och pyntade även Hobbisarna med reflexvästar för att ge mig ut på en långtur, där en bit går längs med en landsväg. Just innan jag skulle bege mig kom jag på att jag glömt kolla postlådan och på väg ut höll jag på att slå en mölla av sällan skådat slag - snöslasket hade frusit till is och det var bokstavligt talat ett kamikazeuppdrag att ens beträda gatan utanför huset  . Jaha. Med det väglaget går ju iaf inte jag längs med en landsväg ens i 10 meter och tanken på att åka efter 80 kilo ystra schäfrar tilltalade inte heller så det var bara att gå långtur med en hund i taget istället  . HERREGUD så halt det var överallt och HERREGUD vad med steg jag fick på min stegräknare   . Så här i volangbekämpningstider är det ju inte helt fel iofs, att gå mycket men ändå ... Är inne på Dag 9 nu och det går faktiskt riktigt bra det här, även det är tufft mellan varven att notera allt man stoppar i sig i Shape-Up appen och att avstå från allt smarrigt   . Enligt beräkningarna ska det ta 13 veckor att nå min målvikt eller - snarare - min målform. Knappt 12 veckor kvar alltså. Övriga happenings igår var en sväng in om Ica, blomstervård, tvätt och en ovanligt välbehövlig golvmumning   .

_
Idag vaknade vi till en slags blötsnöstorm och gårdagens minusgrader och halka hade därmed övergått i slask - igen. Ikväll väntar Onsdagsparty men enligt väderleksrapporterna ska blötan frysa på ytterligare en gång med början i eftermiddag och jag får se om jag ger mig ut på vägarna helt enkelt  . Är det som igår kväll kör jag icke en meter och det får bli hemmaträning istället, för NÅT ska jag göra.

_
Annars intet nytt att rapportera. Det känns lite som att man trampar vatten mentalt, i väntan på våren   . Gött är det iaf att det är ljust ganska länge om dagarna nu  .

_
  
En vårpromenad i minnet    

_
ANTAL STEG IGÅR: 14 701

ANTAL STEG I MÅNDAGS: 8 394

_
"Två fel gör inte ett rätt men tre höger gör en vänster."

Av Nina Palm - 4 februari 2013 09:20

Igår blev jag arg på riktigt. När man har stora hundar ingår det (tydligen) i konceptet att man ensam ska ta ansvar för hundmöten med mindre hundar på promenader - man ska ta in hunden till sin sida, försvinna ur vägen, helst ut på en gräsmatta eller ta ett annat håll och se till att inget händer när den mindre hunden i fullt utrullat flexikoppel gör utfall och bär sig åt  . Igår hände det igen och jag fick nog. På riktigt. Frasse är ju en snäll kille - tack o lov och det var inte halt - tack o lov, men jag blev kokt ändå för jag tänkte på hur det skulle kunna ha gått om det hade varit den inte fullt så snälle Yaxxon jag hade haft i kopplet och om det hade varit glashalt ute, vilket ju inte är helt ovanligt på vintern  . Ett par med en mindre hund hade sett mig på cirka 150 meters avstånd (det visste jag) men hade ändå INTE en tanke på att rulla in flexit och få koll på sin hund medan jag - som vanligt - fick ta in Frasse till sidan och lämna cykelbanan och när vi möttes gjorde den lilla hunden ett helt rabiat utfall mot oss  . Jag var bara TVUNGEN att stanna och fråga om de inte hade sett mig på rätt långt avstånd (jo då), om flexit var trasigt (nä ..?), varför de inte hade rullat in hunden (han stod ju och luktade) och varför i all världen de åtminstone inte hade vett att säga åt sin hund att sluta med sådana dumheter (man ska inte vara dum mot och skälla på sin hund och sen tycker han faktiskt inte om schäfrar). Okej - sa jag - det är ju upp till var och en men då hade ni åtminstone kunnat ta in er hund till sidan och låta den "lukta" lite senare igen för att på det här viset kan det verkligen hända olyckor. En stor hund kan orsaka STORA skador om det händer nåt. Nu hade ni TUR för den här hunden är snäll, till skillnad från min andra hund, och dessutom är det inte lika halt idag som det var igår. Om er hund råkar illa ut - för det kommer att hända - är det ERT fel för att NI inte är beredda och ser till att den inte beter sig INNAN det händer! Tänkt på den ångesten och de skuldkänslorna? Det enda det skulle kosta mig är 1500 kr i självrisk   . Hur svårt kan det vara? Och ibland undrar jag hur många hundar som får på moppo, skadar sig eller rentav DÖR för att ägarna inte är beredda och tar ansvar? INNAN det händer?

_
Bortsett från kvällens aggressioner hade vi en ganska mysig dag ändå. Faxe och Yaxxon fick varsitt intervallpass som tyvärr ledde till att Yaxxon slog i en tå och blev halt på ena frambenet, skulle det visa sig  . Det går över men han var allt lite ynklig framåt kvällen (stretchade försiktigt och klämde runt på insidan av frambenet och upp emot skuldran oxå men det onda hittade jag i vänster framtass). Lite bättre idag redan så han får vila lite helt enkelt. Trots ont i tassen kunde vi köra lite stillsam inomhuslydnad i form av krypstarter (och halter), fjärrdirigering med ett litet soffbord som hinder *hehe* och sitt/stå/ligg under gång   . Vi körde även håll fast med strumpbollar, ett kikarfordral, en kikare och en vittringspinne vilket gick oväntat bra   . Men å andra sidan grundade Sebbe håll fastet för flera 100 år sen när Yaxxon fick lära sig att apportera och hålla fast ett blinkande och brummande leksaksflygplan   .

_
 

_
 

_
 

_
 

_
Man tycker ju att de "kan" grejer men ... ja, så går det över   .
_
Idag har vi startat dagen med att lämna in Silver Bullitt på en "grundservice" och så klart har verkstan redan ringt för att berätta att en drivaxel(drivknuts?)damask gått sönder och behöver bytas  . Ja, sen börjar det så smått bli dags att byta bromsar fram men de kommer hålla med full bromsverkan fram till dess att det är dags att byta till sommardäck (som verkligen behöver bytas, de med   ). Ikväll blir det en sväng till klubben för att se om det går att få till nåt vettigt upplägg för en träningsgrupp i BL. Yaxxon får nog pausa lite extra idag med tanke på tassen. Annars går jag in på dag 7 med godis- och kakförbud och det känns oväntat okej  .

_
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 13 573
ANTAL STEG IGÅR: 10 978

_
"Den som bara kolla i bakspegeln kör oftare i diket."   


Av Nina Palm - 2 februari 2013 17:20

Idag har vi faktiskt tränat lydnad - jag och Yaxxon - och inte bara det, vi har gjort det ordentligt och genomtänkt  . Vi åkte ner till klubben för att få tillgång till lite värme mellan varven, för det var verkligen INTE varmt ute  . Väl på plats var Vicky, Mattias, Lotta och Susanne oxå där och de tränade för fullt när jag kom.

_
Min plan var att köra två pass - ett med de mer koncentrationskrävande momenten och ett med de mer ösiga momenten OCH för båda passen gällde noll tolerans mot flams ... det sistnämnda lyckades inte fullt ut eftersom Yaxxon snodde spårlinan i ett obevakat ögonblick och lindade in sig i den - grundligt - i nån slags runtomkringhoppningsdans som jag tyvärr inte fick stopp på snabbt som jag hade velat  . Jaja. Började med framåtsändandet och där har jag ju, som sagt, tagit bort bollarna och ställt ut osynliga riktningspinnar istället (pinnarna ska bort snarast dock!). Vi körde ganska många varv och de sista vändorna blev det faktiskt riktigt bra. Vi körde lite olika avslut och det jag var extra nöjd med idag var att inkallningarna gick i raketfart  .

_
 

_
Fortsatte med inkallning med ställande och läggande på kortare avstånd och efter en diskussion som vi hade i veckan om att ligga kvar och att inte komma farandes på mattes inandning blev det bra. Farten är inte den bästa men just nu struntar jag i det. Det viktiga är att han förstår att det gäller att vara hörsam och koncentrerad och faktiskt stanna och lägga sig ordentligt och inte bara nästan  . Lite paus på det och sen körde vi fritt följ - först utan halter och en slags svängar i taget. Jag var noga med att det skulle vara rätt och jag tyckte att det kändes bra. Yaxxon var rak i kroppen, trängde inte och var faktiskt helt tyst  . När detta gick bra la jag in halter, vändningar och stegförflyttningar och han höll sig parallell och cool mestadels.

_
 

_

Det gäller för mig att inte ta hastiga och plötsliga steg helt enkelt. Stå/sitt/ligg under gång sen och där var sättandena inte så bra tyvärr och det var bara att backa bandet och visa rätt. Stå och ligg blev jättebra  . Avslutade det första passet med fjärren där jag tog hjälp av ett hinder med en planka uppe för att hjälpa honom med växlingen mellan sitt och stå som ofta innebär ett steg framåt istället för bakåt och som Yaxxon tycker är megasvår  . Jag ska fortsätta så där ett tag nu och flytta ut mig på rätt avstånd innan jag tar bort hindret.

_
Pass två körde vi apporteringarna och hoppet och - faktiskt - krypet, som ju inte är så ösigt precis men Yaxxon var i bra stämning så vi tog en promenad på den vilda sidan där faktiskt . Apporteringarna är bra, särskilt metallen men avlämnandet på tungen är nåt vi måste jobba på. Han sitter INTE snyggt och jag tog emot honom med ett fritt följ s.a.s och det funkade helt ok. Fattar inte att han, som väger 40 kilo, nästan måste ligga med apportjäveln för att den tydligen väger 15 kilo istället för fyra kilo när Kajsa med sina kaxiga 23 kilo kunde sitta hur fint som helst  .

_
 

_
 

_
 

_
Summa sumarum - jättenöjd med det här lydnadspasset och imorron kör vi igen. Frasse ska få sin lydnadsdos ikväll på promenaden han. Det funkar bäst. Det är ju ett tag sen vi var seriösa och för Fräset kan klubben som sådan ha vissa negativa effekter   .

_

Annars har det inte hänt så mycket precis. Igår flexade jag ut tidigt från jobbet och körde raka spåret ut till Revinge för att gå en långprommis med Hobbisarna. Nästan lite vårkänsla i luften faktiskt. Bara det här med att gå på barmark i gympaskor var ju helt underbart  . Tillbaka i Bara var vårkänslan som bortblåst, det hade nämligen börjat snöa  . På kvällen lagade Jonas en middag to die for   och eftersom jag promenixat och hållt igen på kalorierna hela dan kunde jag trycka ugnsrostade rotsaker och baconlindad fläskfilé i huvet utan nån större ågren   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 244

_
"Det jag inte minns har aldrig hänt."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards