Palmstrands schäfrar

Direktlänk till inlägg 18 februari 2013

ÅRSMÖTE & LITE LYDNADSTRÄNING

Av Nina Palm - 18 februari 2013 07:03

Så var den här helgen oxå till ända *svisch kaboom* och jag är tillbaka i min Gruva   . Helgen har varit rätt händelserik för oss i familjen Palm trots att hussen har jobbat nätter och sovit när jag varit vaken. I lördags var det dags för ÅRSMÖTE på SBK:s Malmöavdelning  och i vanlig ordning uppmärksammades och hedrades många medlemmar, både för tävlingsprestationer och för arbetsinsatser i klubbens verksamhet   . Blommor och blader, priser och presenter i mängd delades ut. Eva-Louise Hansson fotograferade   tillställningen och här kommer några av hennes bilder från klubbens Facebooksida:

_

Prisbordet anno 2013    

_

Barometer pallplatsvinnare i rallylydnad, lydnad, agility och bruks (vi har en IPO-barometer oxå men Annika och Felicia Kristensson kunde tyvärr inte närvara).  

_
 

Alla som tagit cert under året fick varsin ros och publikens jubel och de som vunnit Polishunds-SM fick extra blommor  - Glenn och Pierre jämför blommor   .

_

Molle min pålles vandringspris delades ut för första gången och det till ... 

_

... Jessica Sjöös spårgrupp - GRATTIS   !  (bilden på den fina lilla repliken av vandringspriset har jag korpat av Jessica)

_
Som kuriosa kan berättas att just en sån här jättedalahäst faktiskt har en hedersplats i Vita Huset i Amerikat' eftersom Barack Obama fått en sån i present av regeringen - hur KUL är inte det   ?! Men det är klart, helt oväntat är det dock inte eftersom Eva Engeln Persson inte är den som håller igen direkt - "ska de va ska de va ordentligt"  . SBK Malmö och The White house lixom.

_
 

Molle vår riktiga pålle   

_
 

Ritva Bergmyr och Siv Tornqvist valdes enhälligt till hedersmedlemmar och Siv tackades dessutom av efter lång och trogen tjänst i klubben - hon fick en fin present och stående ovationer som aldrig ville ta slut   . 

_
 
Och sist men inte minst fick Onsdagsgruppens egen Demonen's Cobra och hennes husse Magnus motta appellklassfatet för 2012 års bästa uppflyttningspoäng och Schildt's vandringspris som man får för att ha blivit bästa hemmahund på någon av klubbens två årliga appellklasstävlingar   . Ja å så fick Magnus sitt förardiplom eftersom Cobra är hans första tävllingshund som blivit uppflyttad ur appellen. Matte Anna får sitt nästa år - på lydnadssidan krävs nämligen ett förstapris i lydnadstvåan. (bilden har Anna tagit).

_
Annat som hände var att Cina avgick som ordförande efter två år och att Leif Benzon Larsson tillträdde på posten - Onsdagsgruppens fjärde ordförande faktiskt   (Göran Åkesson - 1 år, jag - 3 år, Cina - 2 år och nu Leif). Även Eva Engeln Persson valdes in i styrelsen från oss och Hobbelotta blev tillsammans med Sabina vald till revisorer och Cina till revisorsuppleant. Många nya intressanta namn i styrelsen blev det och mitt fång blommor går faktiskt till valberedningen för ett grymt bra jobb   .

_
Ja å så fick Irene välförtjänta blommor och applåder efter att sedan tillträdet som markaansvarig i våras ökat vinsten i markan med 25 000 kr utan att öka kostnaderna ett dugg  !

_
Efter årsmötet gick jag en runda med Hobbisarna och inspirerad av blomsterutdelningarna körde jag ett pass framåtsändande med Yaxxon. Det var nog tufft för honom eftersom jag verkligen inte släppte igenom ett enda fel och de sista två vändorna blev riktigt riktigt bra  . Tydlighet är en underskattad träningsmetod.

_
På kvällen när Jonade hade åkt till jobbet tog jag en långtur över fälten i blötsnön och det sög bra i benen kan jag säga   . Hundarna hade det oxå tungt efter det att jag - helt oväntat - kunnat köra inkallningar uppför en rätt rejäl kulle några gånger. Oväntat på så sätt att de faktiskt satt kvar bredvid varandra när jag gick iväg och inte började slåss på vägen  .

_
Igår var det dags för några stycken Onsdagsgruppare att träffas på klubben för lydnadsträning. Det var jag, Sabina, Petra, Eva och Krille, Cina, Anna och Berith från gruppen som samlades och jag tror att alla hade en riktigt bra dag   . Jag fortsatte att fokusera på framåtsändandet och det gick riktigt bra. Yaxxon är lite väl glad, särskilt när han går genom gruppen *heeeej allihop - Yaxxon is in da house!* och han kunde ha bättre hörsamhet bakåt MEN han går ut i trav (YES!), han bryter ofta av utan stödkommando "stanna - GÅ" innan gruppen, han håller en rak linje och inkallningarna är jättefina  . Nu ska jag jobba gående från gruppen och variera avsluten för hörsamhetens skull ett tag.


_

Sabina filmade - tack   !

_
Avslutade träningen med apporteringarna och hoppet och det gick ganska bra. Bedrövligt segt sättande på andra sidan hindret men i gengäld ingen tjyvstart, inget startskall och inga islag   . Apporteringarna är stabila och inte mycket att säga om tycker jag. Efter lydnadsträningen testade jag att köra lååååånga sökmarkeringar på Sabina - vi började med 20 skall innan belöning och sen fortsatte vi upp till dryga 40 skall utan stödkommando och det var ju lite coolt ändå, att han orkade skälla så länge utan hjälp  . Han släpper inte bevakningarna (eller vad man ska kalla det hela) när jag ansluter, oavsett om jag går eller springer. Enda missen var att han bromsade på Sabina i första skicket som jag gjorde från lite väl kort avstånd - kan jag konstatera nu vid närmare eftertanke - men efter det var han ren (och skicken betydligt längre) .

_
Frasse hade en sån där ... Frasse allinclusive-dag   . Fullständigt tossig och oregerlig. Jag försökte en stund att samla ihop det hela men det gick inte så bra. Det är lixom inte lönt att ens bli förbannad när han är så där speedad. Han fick iaf träna lite fritt följ, framförgående, sitt kvar (som HELT otippat funkade mitt i kaoset  ) och hopp över hinder. Allt i frassisk ångvältstil och med ystra skall. Gräsligt på riktigt men han var ju iaf hemskt pigg och glad  . Frasse fick avsluta sin träning med sökanskällningar på Sabina och Petra och sådana är han ju grymt bra på, sökmarkeringar- han släpper inte bevakningarna en sekund och är helt ren  .

_
Ikväll väntar BL-träning på klubben och vår nya fina BL-väska är packad med en ruta + band, tre sprillans nya träapporter, en låda vittringsapportpinnar (som Göran B sågade upp till mig och Kajsa en gång i tiden   ), en metallapport och en klicker  .

_
 

Yaxxon med sin nya väska som man kan köpa HÄR   - den heter 5.11 Tactical Range Ready och jag köpte en sån åt Jonas i bröllopspresent för några år sen och efter det fick alla i hundgruppen i Malmö likadana väskor = vi hade en väska för mycket   .

_
Som sagt, en händelserik helg är till ända och nu kör vi måndag, hela vägen in i kaklet   .

_
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 9 814

ANTAL STEG IGÅR: 12 535

_
"Ett vitsigt infall verkar bättre än ett hetsigt utfall."   

 
 
Jessica

Jessica

19 februari 2013 09:05

Tack för grattis:)

http://www.yrlabus.se/bloggen

Nina Palm

19 februari 2013 12:34

Vassego :)!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Nina Palm - 19 november 2013 17:24

Nu har Palmstrands schäfrar flyttat igen, den här gången till Wordpress! Tack Eva Wallberg för hjälpen   ! Adressen är: http://bloggen.oneclick.palmstrand.se/   Hoppas att vi ses där!    ...

Av Nina Palm - 8 november 2013 08:42

Efter att ha förlorat många inlägg som plötsligt inte gått att spara, diverse säkerhetsproblem och en support som inte besvarar mail - bedrövligt på riktigt   ! - återgår jag till min gamla blogg.   Ni kan följa oss här:   Palmstrands schäfra...

Av Nina Palm - 4 november 2013 07:34


I helgen som gick gjorde jag och Yaxxon vårt 6:e försök i elit spår ... över ett år efter vår senaste spårtävling . Vi har inte riktigt haft nåt flyt i vårt spårtävlande och dessutom har vi säkert inte tränat spår som vi borde heller  . Jag tror att ...

Av Nina Palm - 31 oktober 2013 08:19

Själv har jag bollsinne som en verktygslåda men icke desto mindre är jag sjukt stolt över att bo i Sveriges Fotbollsstad nr 1 2013  ! Först vann LdB FC Malmö SM-guld    _   _Och sen följde MFF upp med att säkra sitt SM-guld på plastmattan i Borås...

Av Nina Palm - 28 oktober 2013 07:02

Som om det inte räcker med att jag nyss haft inflammation i mina axlar (åtgärdat) och alltid har mer eller mindre ont i mina hälsenor började mitt vänstra knä att bråka, helt plötsligt, i torsdags vid lunchtid. Trodde det var nåt övergående efter att...

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards