Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under januari 2013

Av Nina Palm - 10 januari 2013 09:02

Det är inte utan att man börjar få viss träningspanik nu efter veckor av ont i r-ven och benet och skittrist väder. Alla gräsmattor är helt upplösta av regn och leran gör det svårt att gå som folk, iaf om man inte är helt mobil  . Planerna för 2013 är ju start i lägre klass i endera sök eller rapport (eller, om det skulle snurra på väldigt bra, i båda grenarna), certpoäng i spår och åtminstone uppflytt till elitlydnad och då gäller det ju lixom att träna ordentligt för annars blir det ju ingenting av nånting  . Jag ska försöka skilja på lydnad och lydnad, för att undvika förvirring i Kamelkungshjärnan och såpass mkt har jag bestämt mig för, att jag kommer att träna brukslydnaden (BRL) för sig och böglydnaden (BL) för sig. Hur som helst har jag efter många om och men kommit fram till att jag ska börja om - så mycket man nu kan börja om med något som en hund "kunnat" i snart fem år    - med fria följet. Det är alldeles för ojämnt och det beror på att jag har väldigt svårt att hitta/få till rätt sinnesstämning hos Yaxxon, är han i rätt sinnesstämning går han nämligen jättefint och gör allt prick så som jag vill   medan det blir precis tvärtom om jag inte lyckas få honom rätt   . Jag har varit skitdålig på att hålla mig till mina planer och beslut och på det stora hela känner jag att NU räcker det! Vi har inga problem med kontakten eller så utan den är alldeles för bra för min smak (missförstå mig rätt) utan det är snarare att det blir en massa andra fel istället, som även de kommer lite som de kommer. Ibland blir det ett fel, ibland två och nångång tre   . Jag pratar trängningar, plogningar, sneda sitt. långsamma gamnackesättanden, startskall, skall på raksträckorna osv osv.

_
Hur som helst. På grund av skitvädret har jag alltså börjat träna en del moment inomhus vilket inte bara innebär att jag kan gå ordentligt utan även att Yaxxon är lite lugnare eftersom jag konsekvent använder mig av godis som belöning och inte av bollen, som han efter många år automatiskt förväntar sig utomhus   .

_
Vi har kört två riktigt lyckade inomhuspass den här veckan och då har jag jobbat med det fria följet, fjärren (stå/sitt/ligg) och stå/sitt/ligg under gång. Jag har även kört krypstarter sist båda passen för att jobba bort den höga bakdelen på de första två krypstegen. Vi har en ganska lång matta på ovanvåningen men jag ska införskaffa en sån där lång "ful-matta" som man kan rulla ut bara när man ska träna. Fria följet har alltså mest bestått av halter, vändningar och marschanträden och jag har använt mig av godis, som sagt, och klickern. Har ändrat mina starter och vändningar till att bli betydligt lugnare vilket är svårt eftersom det inte riktigt ligger för mig. Jag har varit väldigt noga med att få allt rätt och på sikt hoppas jag kunna jobba bort styrningen som jag gör med min vänsteraxel. Sättandet under gång börjar han kunna bra nu och det går snabbare och snabbare från kommando till att han faktiskt sitter. Är noga med att klicka direkt när kamelrumpan touchar mattan och jag har därför inlett med att jag backar och Yaxxon går efter mig så att jag s.a.s. kan se det hela. Han skiljer bra på sitt/ligg/stå nu och jag tycker att läggandet överlag blivit snabbare. Fjärren är det svåraste för oss men vi blir bättre och bättre - växlingarna ligg-stå, ligg-sitt och sitt-ligg går kanon medan växlingarna sitt-stå och stå-ligg är svårare. Vi övar på en växling i taget och igår stod Yaxxon för första gången helt stilla med frambenen när han reste sig upp från sitt till stå utan hjälp . Här har jag laborerat lite med belöningen och upptäckt att det blir bäst om jag klickar och huttar in godisen mellan hans framben, in under magen lixom när han ställt sig upp  . Krypstarterna har funkat bra just de här träningspassen men jag vill verkligen jobba in det där första steget så det blir rätt.

_
Frasse har fått träna ute eftersom vi enbart jobbar med sitt kvar, platsliggning och framförgående. Fria följet har jag struntat i eftersom det är rätt bra som det är, jämförelsevis, och för att det är ... lerigt och halt   . Frasse har suttit kvar ovanligt bra och inte lämnat platsen en enda gång  , vilket är ovanligt för det har han kunnat göra helt oväntat då och då, mitt i alltihop  . Jag har varierat avstånd, tid och riktning för lämnandet och varit noga med att inte slarva i lämnandeögonblicket. Platsliggningen är fortsatt rätt så stabil MEN han är orolig första minuten, även om han ligger kvar. Framförgåendet ... ja. Här ser jag inget mönster alls, tyvärr. Ena dagen hur fint och rakt som helst med tjusiga halter och - framförallt - utan startskutt och andra dagen är det startskutt, fullt ös jätteklös (iofs rakt fram) och sneda halter  . Just ja, vi har tränat på att sitta kvar när apporten har kastats och när han vet att jag har brandslangen på mig går det bra iaf. Vi har inte provat utan än   .

_
ANTAL STEG I TISDAGS: 6 442

ANTAL STEG IGÅR: 5 888

_
"Om man står med ett ben i dåtiden och ett i framtiden har man rumpan i nutiden."   

Av Nina Palm - 8 januari 2013 08:41

Dag 18 med ont i högerhalvan av min lalla och i höger lår  . Är ganska less kan jag säga eftersom det inte släpper en enda sekund. Enda gången det inte känns är precis när jag somnat och då har jag ju så där mycket nytta av smärtfriheten ... även om det är viktigt att kunna sova. Vaknar minst två gånger varje natt för att det gör lite extra ont - jättekul  . Aja, jag ska verkligen inte gnälla. Har varit i stort sett frisk hela mitt liv - som ju pågått ett tag nu   - så lite ont i röven får jag kanske ta då. Okej.

_
Igår började Jonas jobba i Trelleborg och när man ska byta station som polis är det ju en del packning som ska flytta med och därför fick Faxe stanna hemma hos mig och Hobbisarna. Efter sjukgymnastbesöket på förmiddan var jag rätt mör även om jag inte gympade direkt utan mer blev undersökt medelst muskeltester, böjningar hit och dit och så. Hur som helst behöver ju djuren aktiveras ändå så jag bestämde mig för att träna föremålsanskällningar med Faxe, han ska ju kunna det till vindmarkeringsprovet på uppkörningen och har inte riktigt fattat varför i all världen han ska skälla på en jacka   . Vi utarbetade en plan för detta i förrgår - även kallad Projekt Fatta Grejen med Grejen. Tanken är att Faxe, som förs fram i koppel, ska få vind på grejen (klädesplagget oftast), visa var och sen få kommandot "sök". Jag gick alltså ut i trädgården och hängde upp två jackor och en tröja, hämtade Faxe och sen ... ja. Han fick vind direkt och drog mig till första träffen, jag kommenderade "sök" och han skällde satan på jackan ifråga (jag tittade inte på honom utan på jackan) och jag belönade med godis. Så betade vi av föremålen ett efter ett innan jag släppte kopplet och skickade ut honom på "sök". Jag tycker att han var jätteduktig  .

_

_
När Faxe fått skälla sig trött tog jag ut Frasse och ja ... vad säger man? Han for ut som en projektil och markerade kläder som en dåre   .

_

_
Yaxxon har aldrig nånsin provat det här så jag kunde tyvärr inte filma, jag fick stå bredvid och peppa honom men snart så   . Hur praktiskt som helst med föremålsanskällningar för då kan man ju hänga ut kläder i skogen när man saknar sökfiggar  . Ska utveckla detta känner jag.

_
Annars hände det inte så mkt igår. På kvällen gick jag en hyfsad runda med Faxe medan Jonas tog Hobbisarna. Idag får vi se vad jag orkar med. Hade egentligen tänkt köra till skogen men jag tror jag får skippa det och hitta på nåt mer sansat än springa i terräng. Jag fick inga restriktioner av sjukgymnasten men däremot ska jag lyssna på hur det känns för dagen. Ev blir det ett varv föremålsanskällningar igen och några vanliga sökmarkeringar med Yaxxon  .

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 270

_
"Motgångar får vissa människor att bryta samman och andra att överträffa sig själva."   

Av Nina Palm - 6 januari 2013 17:24

Idag var det skogning som stod på agendan och efter att ha hjälpt till att valla sökrutan tillsammans med bl.a Frasse - det ingår lixom när man har planerat att köra sök - var det rapportdags. Normalt sett ingår även att figga men idag fick jag stå över det - tack   - eftersom jag skulle hjälpa Marianas bror Rickard ute på B-stationen i rapportträningen med DakkyDoo  . Tydligen gjorde vi helt rätt för Dakky sprang som ett skållat troll även idag, alla 7 sträckorna  . Ordentliga stationsförberedelser både på A och B, liggtid, mysstund och ordning och reda sen var det mest wroooom hela tiden  . KUL! Yaxxons sök sen. Första skicket var han något övertänd och tyckte att han skulle fara iväg lite hur som haver MEN se det gick inte för sig så jag kallade tillbaka honom och på tredje försöket och - faktiskt - resten av skicken gick han i full fräs i anvisad riktning   . Han höll sig lite för nära figgarna (hej! vem är du?) och startade upp skallen lite för glest idag och jag TROR det beror på att han, när vi tränar markeringar, har koll på vem han ska skälla ut medan han idag inte hade en aning om vilka som var gömda i rutan när vi startade söket. Yaxxon är ju en rätt social herre och då blev det ju lite extra intressant att kolla vem som egentligen låg under nätet  . Efter sex djupa jädra skick med framslag och lika många och ganska långa skallmarkeringar var Kamelkungen trött och de sista två skicken fick han bara "backa" och skälla nån enstaka gång för att få sin belöning. Positivt: skicken, farten, sökarbetet, engagemanget och att han struntar fullständigt i mig. Negativt: för nära figgarna, stundtals för glesa skall och bristande ork på slutet. Nu vet jag iaf att söket sitter där fint, han har koll på vad han ska göra och söker riktigt bra. Vi får fortsätta med markeringarna och dra ut på skallsekvenserna för att öka på orken   .

_
Frasse fick ärva Lottas och Änzos spår, som Bert hade trampat och det hade väl gått sisådär enligt Jonas   . Frasse var väl helt slut efter att suttit och skällt som en dåre i bilen i ett par timmar   . Imorron är en ny dag och det är bara att konstatera att jag måste planera mina dagar i skogen bättre så att även Frasse får sitt och - framförallt - måste jag tänka på att parkera bilen på ett sånt sätt att han inte sitter och vrålar sig fördärvad  .

_
Faxe har oxå fått träna idag. Dock inte så mkt i skogen utan han ute i Vollsjö och körde skyddsövningar med Pierre  . Nu var ju inte jag där men det hade i vart fall gått bra och Faxe hade plockat fram lite mer attityd än vad han brukar (en glad gamäng-stilen funkar lixom inte jämt även om den är rätt gosig) och han hade stått på sig bra  . Nästa pass blir i veckan.

_
 

Vi är några stycken i Onsdagsgänget och idag täckte vi in alla bruksgrenarna igen - mischmasch it is  

_
Så här 13 247 steg senare har jag intagit locket och imorron väntar en date med sjukgymnasten innan jag planerar att åka ut med alla bären till skogen igen. Ska träna sakletning tänkte jag  . Faxe får troligen följa med han oxå eftersom Jonas ska flytta sina jobbgrejer från Malmö till Trelleborg och kommer att ha fullt upp med att installera både sig och Faxe på deras nya arbetsplats    .
_
ANTAL STEG IGÅR: 8 836

_
"Eftersom allting ändå går åt helvete kan man lika gärna vara optimist."   

Av Nina Palm - 5 januari 2013 18:42

Idag sken solen över oss för första gången på ungefär ett halvår - så kändes det iaf - och det var bara helt underbart! Lika bra att kamma sig, byta om och köra iväg till klubben för att träna lite lydnad  . Efter lite kaffe med Leif och Sanne fick Fräsern komma ut som nr 1 och vi tränade på linförighet, sitt kvar (stadga), framförgående och apporteringar. Linförigheten gick nästan lika bra som igår, en aning mer tryck mot mitt vänsterben men parallell i kroppen ändå och halterna var jättefina  . Vi gick omkring en bra stund med fokus på positionen där jag vill att han ska gå lite längre bak än andra hundar, just för att det känns som att man ska försöka forsera en medelstor häst med ett ben om han går prick "rätt". Stegförflyttningarna och vändningarna på stället gick oxå bra men där får jag fortfarande påminna om sättandena så att de inte blir sneda. Frasse har en jättebra uthållighet, han bara går och går och tappar aldrig tråden eller "kontakten"  . Sitt kvar-träningen började jag med att försöka dra honom ur sittandet med kopplet (gammal favorit) och sen fick han sitta "fritt" ett par gånger. La brandslangen bakom och varvade inkallningar med sitt kvar. Han sitter ju inte stabilast i världen men han sitter och det är jag nöjd med. En bra träning = träning utan tjyvstarter  . Framförgåendet var inte lika bra idag som igår, det KAN ha berott på att jag körde det när han nyss suttit uppbunden medan jag pratade med en kollega till Jonas, som var nere och tränade. MEN han gick framåt rakt, han stannade hyfsat rakt på kommando och skutten var i vart fall inte de värsta hittills. Apporteringen är ju vad den är och där övar jag egentligen på att han ska "sitta kvar" medan jag kastar och åtminstone försöka sluta flisa apporten på vägen in ("fast"). Använde mig av brandslangen och den skulle han ju inledningsvis inte släppa utan tjafs  . Hur som helst så släppte han efter ett par diskussioner och vi kunde fokusera på själva träningen istället för brandslangssläppande. En bra Frasseträning på det stora hela  .

_
 

_
Yaxxon fick börja med framåtsändande han och där har jag bytt ut bollarna mot osynliga riktningspinnar med godis på och det gick bra idag igen. Lagom fart ut, rakt och fint gående från strax innan gruppen och öronen bakåt i avvaktan på endera "vassego" eller "Yaxxon hit" . Hade linan på som stödhjul de första skicken men sen tog jag bort den och det gick bra ändå. Nästa pass ska jag träna gående från gruppen utan osynliga riktningspinnar ute har jag tänkt  . Jag vill inte fastna i hjälpmedelsträsket. Det som var kul idag var att han inte stannade en enda gång  .

_
 

Trassligt värre och tålmodig hund   

_
Körde kryp sen och det var ju betydligt lugnare än igår. Korta snuttar och många vinklar blev det och Yaxxon följde mitt vänsterben jättebra och stannade när jag stannade, dvs utan att ta ett extra krypsteg. Han kan när han är i rätt sinnesstämning   . Skallet funkade bra idag igen, lite för glest för min smak men bra. Fria följet sen och där jobbade jag vidare med lugna svängar och marschanträden och det blir nog rätt vad det lider. Just nu är jag inte helt nöjd men det har ju varit betydligt sämre ... typ så. Jag skulle önska att han hade gått mer som Kajsa gjorde, dvs. inte med ständig ögonkontakt. Låter sjukt men jag tycker faktiskt inte att det är nödvändigt - räcker med upptitt i svängar och halter för mig. Men Yaxxon ska gå och glo på mig hela tiden och ju mer han glor desto tätare blir han och desto större blir risken för trängningar och plogning. Frolic i litet metspö framför? Aja. Jag får vara glad att han inte tappar tråden utan tycker att det är buskul att bara gå där. Det KAN vara så att han är lite bakom flötet men ... ja. Då är han ju det helt enkelt  .

_
En mysig dag på klubben blev det iaf i trevlig sällskap - Leif och Sanne var där med Benzon - som sagt -, Andersbergs var där och så kom Vicky och Mattias ner med lilla Gruffalon  . Jessica, Inger och Anki var oxå nere och tränade i det fina vädret  .

_
Strax väntar god middag med Jonas som faktiskt är ledig *chockartat*  . Hela två kvällar t.o.m innan han börjar sitt nya jobb i Polisområde Södra Skåne (POSS).  Mysigt med sällis ända till nussadags  . Imorron väntar hundträning i olika former för oss i den här flocken och det ska bli jättekul. Hoppas nu att vädret håller i sig oxå.

_
"Det spelar ingen roll att man är lite dum, huvudsaken är att man är söt."   
   

Av Nina Palm - 4 januari 2013 20:02

Idag har det varit fortsatt gråväder över Malmötrakten men eftersom jag var ledig och hade bestämt mig för att träna lydnad idag - no matter what - åkte jag till klubben med Hobbisarna  . Gosia var ledig och ville oxå damma av Ajaxx lydnad så jag fick sällis till på köpet. Yaxxon var i sin allra värsta toppform   . Inte undra på det, hunden som älskar lydnad på ett gränsfall sjukt sätt har inte fått öva nästan ett dugg på hur lång tid som helst  . Alltså satte vi igång med de ösigare momenten - apporteringar, hopp och skall för att sedan gå över till kryp och fritt följ. Metallapporten är Yaxxons paradgren, morret innan grip oräknat  , och tungen är oxå väldigt bra ända fram till avslutet där han ofta nästan ligger ner istället för att sitta   . Morret innan gripandet av metallen är ganska lätt fixat, behöver bara kommendera "tyst" just innan gripet på den första apporteringen så slutar han med det medan det här med tunga apportens avlämnande är lite svårare att få till. Gosia hade en idé om att han ska lära sig att bära apporten bättre, hålla den fastare s.a.s och jag kan inte riktigt springa helt smidigt i dagsläget så Gosia fick låna min hund.

_

Gosia och Yaxxon, tyvärr grep han på tillbakavägen dvs. inte vid första kontakten den här gången men det ser fint ut ändå tycker jag   
_
Skallet gick mycket bra, krypet var lite bråttom och det fria följet, där jag började direkt med långsammare marschanträden och lugnare svängar/vändningar blev helt ok. Inte lysande men helt ok, framförallt hade jag inte ett enda startskall  . Startskall i fria följet är INTE kul, kan jag avslöja. Gjorde ingenting förrän minst fem sekunder efter varje kommendering. Yaxxon tycker att fritt följ är buskul och att fritt följ med kommendering är i klass med ett raveparty i snörboll- och Frolicland nämligen  . Framåtsändandet som vi körde andra passet funkade oväntat fint.

_
Frasse fick oxå öva och han var faktiskt på ett lysande träningshumör  . Linförigheten gick bra. Lite trängningar i början så klart men han rättade in sig efter en stund. Nåt enstaka snett sitt blev det oxå men inget genomgående. Ältade långa sträckor framförgående och där känns det som att träningskoman gjort lite nytta för han låg inte på som en rem och startskutten märktes knappt (jag menar - allt är relativt   ). Sitt kvar:en var han duktig på idag, Mr Fräs och platsliggningen gick över förväntan. Lite oro i början men han låg kvar hela tiden ut och det ingav visst hopp måste jag säga eftersom vi inte övat på så länge  .

_
Väl hemma hade min nya stegräknare kommit - high five på det   !

_
 

_
Och inte bara det - även våra nya tidtagarur som Jonas budat hem på Tradera låg i brevlådan  .

_
 

_
Nu ska jag vinka bajbaj till Jonas som ska åka iväg till jobbet och imorron får vi se vad som händer. Vädret får avgöra känner jag men först och främst ska jag ta och städa av hemmet litegranna.

_
Å som Lotta på Bråkmakargatan sa:

_
"Jag kan allt, utom slalom. Men det borde inte vara så svårt, först åker
man åt ena håller, sen åker man åt andra hållet och så vickar man på stjärten
hela tiden."
  
 

Av Nina Palm - 3 januari 2013 19:05

Igår var jag hos doktorn med mitt onda och nä, det är inte ischias utan troligen ett diskbråck i läge L4 MEN det kan även vara en inflammation i ett muskelfäste i jämnhöjd med lallan  . Hur som haver är diskbråck oftast ingen big deal, det läker och sen är man på G igen - möjligen lite stelare men ändå. Så nu håller jag tummen för att det hela ska läka med antiinflammatorisk och smärtstillande medicinering och att den ordinerade sjukgymnastiken ska funka  . Det är väldigt vanligt att medelålders personer ha diskbråck och de allra flesta känner aldrig av det. Medelålders ... det låter nåt det, halvvägs till träfracken  .

_
Jag hade ju Diklofenak hemma så jag påbörjade medicineringen med det i förrgår och igår åkte jag raka spåret till apoteket för att hämta en hel påse medicin. Imorse kände jag mig rätt fräsch och fram emot lunchtid åkte jag ut till skogen med Hobbisarna för lite träning tillsammans med Mariana  . Planen var ett hyfsat långt spår åt Frasse, sökmarkeringar för Yaxxon och uppletande för båda. Dakky skulle premiära med ett pass bäbisrapport och medan Frasses spår låg till sig satte vi igång med Dakky. Vi etablerade A-station, lät Dakky ligga där en stund och sen tog jag med mig henne ut till B ca 150 meter bort, halvdolt från A. Fröken Dakky traskade med mig hur enkelt som helst, kikade sig lite över "axeln" efter Mariana men tyckte att det var fränt att gå på runda med en ny tant  . Jag fixade en B-station, gjorde iordning gottelåda och gosade lite med Dakky, fick skälla lite på henne när hon inte satt ordentligt, gosade lite igen och sen, efter 5-6 minuter gick jag mot den planerade skickpunkten ... å så susade Dakky iväg som en raket på kommandot "marsch"  . Okej, tänkte jag, NU blir det svårt - Dakky känner inte mig så där skitbra precis, hon är tillbaka hos sin mojja ... vi planerade för en busvissling och sen att vänta 5-10 sekunder innan skick men Dakky tycktes tänka "ajamen skärp er, hur svårt är det - egentligen?!  " och så gasade hon ut till mig på B, trots liggtid - trots mojjan - trots att hon aldrig gjort det här  . Vi körde sammanlagt 7 skick med liggtider och allt och Dakky, hon bara gjorde jobbet. DET blev iaf jag impad av måste jag säga  . Inget skrikande, laddad men tyst och fokuserad, satt och tittade ut på sträckan mellan alla skick och kunde ändå sitta kvar och invänta marschkommandot. Cool tjej!

_

DakkyDoo    

_
Frasses spår gick riktigt bra. Han fick rusa av sig en stund innan jag selade på honom och sen gick vi mot spåret och han tog det på rätt håll direkt. Lite väl bra drag i linan de första 4-500 metrarna    men inte värre än att han markerade alla apporter och dessutom hade den goda smaken att släppa dem när jag sa "loss" - okej, att jag fick fresta med en Frolic (okej då - nio frolicar  ) men ändå  . Frasse är ju lite av en humörsspårare och just idag var han på exakt rätt humör och då spårar han - faktiskt - som en gud. Spåret var ca 1000 meter långt och vi kom runt utan att jag kraschade fysiskt.

_

Frasse efter ca 500 - spetsvinkeltagning som jag är jättestolt över   

_
 

Frasse med sin obligatoriska brandslang   

_
Yaxxons sökträning sen. Mariana fick gömma sig på lite olika ställen och variera mellan att figga stående och sittande och mellan att vara dold, halvdold och helt öppen  . Innan jag skickade ut Yaxxon i "sökrutan" fick han övningsskälla på mig ett par gånger, bara för att jag ville påminna honom om avstånd och hoppa upp i ansiktshöjd-förbud  . För säkerhets skull fick Mariana instruktion om att kommendera "backa" på första skicket men sen körde vi utan stödhjul och det gick riktigt bra - alla försöken  . Vi körde 8-10 markeringar och det svåraste var konstigt nog att komma igång och skälla när Mariana stod helt öppen, typ som ett träd av medellängd  . Där stannade han upp, gick runt ett varv och sen - okej, jag skäller väl då så får vi se vad som händer  .
_

Yaxxon hittar Mariana som tryckt in sig under en gran   
_
Vi avslutade dagen med uppletande i en kuperad ruta och både Vera, Yaxxon och Frasse var riktigt duktiga på att leta men tyvärr bytte Yaxxon föremål och slarvade dessutom med avlämnandena  . Men som sagt, han gjorde ett riktigt bra letajobb fast sånt där tjafs hade jag ju kunnat vara förutan om man säger så  . Får rikta in träningen på avlämnandena - igen. Byten har han inte gjort på länge - det brukar normalt vara Frasses paradgren - så jag drar inga växlar på det i det här läget. Frasse däremot gjorde prick ALLT rätt idag i uppletanderutan   .

_

Vera fick vara filmstjärna i uppletandet   

_
En bra dag i skogen alltså och imorron tror jag minsannemej det får bli ett pass lydnad - det gäller att smida medan järnet är ljummet som jag brukar säga  . Är inne i en skogsperiod känner jag men lydnaden måste ju oxå fixas till och imorron tar jag tjuren vid hornen. Punkt med pasta!

_
Min stegräknare har nu slutligen avlidit ... efter det att jag glömt plocka den ur fickan på ett par brallor som åkte i tvätten  . Man kan säga att den blev lite fuktig. Typ.

_
Favorit i repris:

_
"Det enda felet med att göra ingenting är att man inte vet när man är färdig."   


Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards