Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under december 2012

Av Nina Palm - 6 december 2012 06:42

Det har ju varit mer eller mindre dött på hundträningsfronten ett bra tag nu, iaf för Frasses och Yaxxons del eftersom jag har varit upptagen med annat  . Igår hände det grejer dock och alla pojkarna var mycket nöjda när vi kom hem efter en kväll på klubben. Frasse var troligen lyckligast av dem alla eftersom han fått köra ett skyddspass på Magnus, som ska gå figurantutbildning och ville känna lite på hur det känns när det är "på riktigt" och inte bara lek med skinn eller kudde. Om man vill känna på "på riktigt" finns det inte många hundar som är mer "på riktigt" än Frasse Tjo Fräs om man säger så  . Frasse, som inte kört ett endaste litet pass skydds på över ett år, visste direkt vad klockan var slagen och blev alldeles tossig   . Man kan ju lugnt säga att lydnaden kunde varit bättre och släppandena något snabbare men han var faktiskt riktigt duktig och Magnus fick känns på ordentliga bett, en vääääldigt tung hund och en jädra attityd   . Även Faxe fick köra ett pass skydds och även om han inte är riktigt lika "vuxen" som Frasse i sitt skydd satsar han friskt, igår så till den milda grad att Magnus for i backen   . Inga bromsar och taxeringar där inte utan puckot huttar sig handlöst mot figgen. Problemet med Faxe är att han biter bra, hårt och fullt men när det är gjort tuggar han i bettet och det tror jag vi får konsultera expertis för att få ordning på  .

_
 

Frasse bevakar Danne (Pöhner) 

_
 

Faxe biter Danne

_
Jag var på TK-möte och lämnade in gruppens (familjen Cobras  ) ansökningar om vandringspris och tyckte till litegranna innan jag gick ut och körde igenom Anna och Cobra i några lydnadsklass 2-moment inför helgens övningar  . De missade ju uppflyttningen med en retlig halv poäng i helgen, mkt pga vinterns första snö som kom just tävlingsdagen och måste därför göra ett nytt försök. Det såg mycket bra ut! Efter en något försenad uppflyttningslussebullsfika signerad Yaxxon - för lydnadsettan och lydnadstvåan - tog jag ut nämnda Kamelkung på en rastningsrunda innan Jonas ställde upp som mottagare för ett konditionspass i form av låååånga och snabba budföringar   . Det känns som att hans kondis börjar arta sig igen och herrejösses vad den hunden kan springa  .

_
 

_
Väl hemma igen var det bara att hutta sig i sängen för att orka upp idag   . Jag var magiskt trött igår nämligen, troligen för att jag lagt det där övertidsprojektet bakom mig nyss.

_
Idag ska Jonas på julfest i Trellehulla och jag är ensamstående med tre dårar. Vi får se vad som händer men jag får väl försöka administrera nån form av motion iaf   . Golven behöver mummas IGEN och lite tvätt behöver vikas och sorteras ... så jo, jag tror jag håller mig sysselsatt   .

_
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 7 656   

ANTAL STEG I TISDAGS: 10 115

ANTAL STEG IGÅR: 7 890     

_
"Den som tror sig veta allt är dåligt underrättad."   

Av Nina Palm - 3 december 2012 08:08

Så var årets övertidsprojekt till ända och exakt 87 timmar senare känns det rätt gött ändå att jag nästan gick all in där ett tag och skrev 72 bistånds mål .

_

I fredags gjorde jag mitt sista övertidspass iaf och när jag kom hem firade jag detta med ett bautastort glas vin vilket kanske inte var det smartaste jag gjort för efter maten var jag gränsfall i komatillstånd   .

_
I lördags var planen att tvätta fönster och julpynta litegranna. När jag hade tvättat 4 fönster högg det till i ländryggen, bara så där - gjorde ingen häftig rörelse eller så, men jag gjorde iaf klart (jag är bra på att göra klart saker faktiskt) och sen var det ryggläge som gällde ett par timmar tillsammans med smärtstillande medusin från mina privata langare  . Tyckte att ryggen kändes liiiite bättre efter ryggläget och då satte jag igång med julpyntningen. Även om det tog lite tid (fick ta stöd här och där) blev det färdigt till sist och 8 julpynt senare rådde det någorlunda julstämning i hemmet  . Jag gick på runda med Flaxet och Jonas med övriga och eftersom min efterlängtade Furminator äntligen hade kommit med posten passade jag på att furminera Faxe. Satte mig på en bänk och fick det gjort utan att bli handikappad  . Nu är Faxe nästan helt färdigfälld och nu återstår bara resten  . Frasse ser för jävlig ut på riktigt och jag börjar så smått att oroa mig för att han aldrig nånsin mer kommer att bli fin i sin päls  . Yaxxon har börjat släppa ordentligt han med men ser tack o lov inte ut som en hittehund. Synd bara att minusgraderna kommit med kraft för de hade VERKLIGEN behövt bada allihop  . Vi har ju dusch hemma så klart men tyvärr är det glasdörrar runt den och bara tanken på att duscha 2 motsträviga schäferpojkar i närheten av glasdörrar gör mig nervös   . Jag brukar bada dem utomhus med slangen som jag då kopplar till blandaren i grovköket. Faxe kan bada på jobbet han, där har de en slags badkar med hyfsat höga kanter som hundarna själva kan promenera in i nämligen. Måste lösa detta i veckan - note to self.

_
 

_
På kvällen var det dags för en sedan mååånga veckor planerad kombinerad varmt utomhusbubbelbad- och middagskväll hos Anna och Magnus tillsammans med Gosia och Anders  . Jag var ju så där nellad på att bada utomhus i minusgrader    men jag gillar middag så det var bara att hålla god min, packa ner badkläderna och hoppa (nåja - kravla ner) i badet och det var faktiskt riktigt gött  . Vattnet var så varmt (40 grader) att det sjukt nog var jätteskönt när man kom upp till kylan på vägen in till huset. För första gången förstår jag nästan grejen med att basta och sen kasta sig i en isvak ... men bara nästan, det kommer aldrig att ske   . Middagen bestod av tre makalöst goda rätter och vi hade bara behövt varsin fot i lallan så hade vi lätt kunna rulla hela vägen hem till Bara efteråt .

_
Väl hemma hade Anders och Malin varit och lämnat mitt Traderainköpta mobilfodral i brevlådan  . Jag gillar ju sådana där läderfodral som verkligen skyddar telefonen, särskilt nu på vintern när det finns risk för att telefonen blir kall och går sönder.

_
 

Chockrosa för att inte försvinna i mängden - tack snälla för leveransen   

_
Igår började det snöa på riktigt hos oss och vi tog det väldigt take it easy på förmiddan. Hur skönt som helst att inte ha nåt att göra mellan varven måste jag säga. Mummade av golven och grejade lite bara   och övade på Sebbes biologiläxa om andningen och matspjälkningssystemet. På eftermiddan blev det snöpromenader och på kvällen var vi hembjudna till Jonas nya chef Peter och hans fru Carina på julmiddag tillsammans med alla nya kollegorna i Trelleborg - supertrevligt och jättegod mat. Tack för att vi fick komma ! Ja alltså, Jonas och hans kollega Fredrik W ska sluta som hundförare i Malmö polisområde (POMA) och ska börja i Trelleborg istället (polisområde södra skåne - POSS) i januari.

_
Jag smet hem lite tidigare för att ta ett sista förhör med Sebbe med fokus på tunntarmen, för den hade han inte 100 koll på.

_
Idag får vi se vad som händer. Jag tror faktiskt att jag ska satsa på att inte planera in ett dugg mer än hundrundor och bara njuta av att komma hem i vettig tid  .

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 891

_
"Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards