Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under juli 2012

Av Nina Palm - 19 juli 2012 07:20

Nu kan man ju lugnt säga att man är inne i gruvtrallen igen   . Dag 4 och det känns fortfarande helt ok måste jag säga även om jag gärna hade vunnit en sån där månadsdragning på Triss och därmed hade kunnat jobba halvtid eller nåt sånt gött   . Man har ju lixom så mycket att göra på fritiden ...

_
Igår åkte Sebastian hem och han tog Liam med sig. De ska åka med Sebbes farmor och farfar till stugan i mörkaste Småland några dagar nämligen   . Vi åkte och hämtade ut vår nya kaffekanna, käkade lite och fixade med tvätten, som i detta nu hänger all over the place och torkar. Det är så det blir när torktumlaren inte funkar som den ska och regnet lurar från blytunga skyar dag ut och dag in   . Vi skulle ju ha köpt en bättre begagnad tumlare av en kollega till Jonas men det sket sig tyvärr, vet inte varför ännu men skitsamma. Vi får klara oss med den tumlare vi har och torka campingstyle inomhus. Om inte annat blir det ju billigare om man tänker elräkningar   . I-landsproblem.

_
Hur som helst. Gårdagen bjöd inte på några direkta spänningsmoment om man inte räknar platsliggningen som Yaxxon och Frasse fick ligga i slutet av vår långpromenad - de låg som allra bäst när en hare (med dödslängtan?) valde att skutta förbi i slowmotion några meter bakom dem    . Som tur var låg vinden "rätt" för både harens och själva platsliggningens del plus att jag harklade mig och rörde mig lite så allt ordnade sig men ändå   . De fick ligga 6 minuter och även Frasse hade hakan i gräset nästan hela tiden   . Ingen oro alls för Frasses del och det börjar kännas som att vi kan ha ett fungerande moment till inom en inte allt för avlägsen framtid. Lycka   ! En annan stor lycka var att överhuvudtaget kunna gå den där långpromenaden med Hobbisarna. De fick iofs springa lösa de två första kilometrarna och fick gå vid min sida (iförda stryphalsband för disciplinens skull) resten av rundan MEN skitsamma, jag kunde gå och det gjorde inte ont. Idag har jag liite träningsvärk men det är ingen större fara så sett. Jonas gick en långtur med Flaxet som förefaller ha insett att inte ALLA människor är hans bästa polare   .

_
 

Platsade   

_
Idag får vi se vad som händer. Mamma, pappa, Elke och Carlo - de 2 sistnämnda är mammas och pappas bästa vänner, som bor i Bonn i Tyskland - skulle eventuellt komma på en snabb husesyn i eftermiddag men frågan är, om det inte är bättre att de kommer imorron för idag ska det spöregna heeeeela dan   . Ikväll står en tur till klubben på agendan iaf - det var ett tag sen nu, minst sagt - och med lite tur får jag till lite ruuuutan-träning med Yaxxon och platsliggning med Tjo Fräs.
_
ANTAL STEG IGÅR: 10 766

_
"Var dig själv" är det absolut värsta råd man kan ge vissa människor."   


 


Av Nina Palm - 18 juli 2012 08:54

Hej hopp! Inledningsvis vill jag skicka en liten påminnelse om att Stigmansgårdens personal hittat en kvarglömd svart hoodtröja och en svart regnjacka efter det att vi åkt hem och ännu har ingen hört av sig   ? Liiite konstigt med tanke på vädret som varit efter lägret ... kan man ju tycka. Kanske. OM någon saknar en tröja, en jacka eller både ock - maila wallenstal@tiveden.com! De skickar kläderna mot närmare beskrivning   .

_
Igår när jag kom hem var det bara att sjunka ner på locket en stund - nyrastade bär och shoppingen fixad   . Gött! Efter en stunds relalalaxa tog vi oss samman och gick ut för att klippa gräset (Jonas) och rensa klart ena sidans rabatter (Nina). Nu är det bara andra sidan kvar och den är betydligt lindrigare kan jag säga   . Skulle behöva tvätta fönster oxå men det får vänta till helgen och därmed basta   . Just nu längtar jag järnet till skatteåterbäringen för vi skulle sannerligen behöva en ny (och vattentät) brevlåda och fixa till hela huslooken till att bli mer anno 2012 med nytt husnummer   . I love vårt hus! När Jonas och Flax hade åkt till jobbet tog jag ut Hobbisarna på varsin runda med tillhörande träning. Yaxxon fick krypa, fritt följa och fjärra. Han var duktig tycker jag och med lite tur ska vi nog kunna tråckla oss till ett förstapris i lydnadstvåan inom kort   . Skulle behöva öva lite mer på ruuuutan känner jag men det är ju ett par veckor kvar. Frasse fick nörda fritt följ, sitt kvar och platsliggning. Platsliggning nördar man ju iofs inte men han fick ligga still i en sisådär 5-6 minuter och det gjorde han bra - en bautarumprullning vid prick 3 minuter, men det var allt   . En kul grej hände förresten på rundan med Frasse. Han for iväg som ett pucko en sisådär 50-75 meter och kastade ner nosen i högt gräs och när han tittade upp igen hade han en tennisboll i munnen. Åh NEEEEJ! - tänkte jag - en boll utan snöre i kombination med Frasses inte helt optimala släppande   ! Jag kallade in honom iaf, han kom och satte sig, jag sa loss och han släppte ... inte   . Okej. Plockade fram en godis och sa loss igen och han släppte ... inte   . Okej. Tog honom lätt i örat, sa loss och han släppte   ! Så klart kastade jag bollen som belöning (efter lite tolerans och fördröjning) och när han kom tillbaka igen sa jag loss samtidigt som jag närmade mig örat med handen och då släppte han igen och fick bollen som belöning   . Sen kunde vi leka hit - loss - kasta helt utan problem en stund innan jag lurade iväg honom med kastad godis och gömde bollen. Bollar utan snöre - särskilt tennisbollar - är nämligen ett big BIG nono hos oss   . Vad som var kul med detta? Ja det förstår alla som sett Frasses sk. "släppanden" genom åren och som vet att jag kämpat med detta ett tag nu ... inte bara med själva släppandet i sig utan med min frustration, min ilska och min känsla av att vilja mörda honom på plats när han sätter den sidan till   .

_
Idag går rättegången mot dåren Mangs in på sin sista dag (tror jag iaf) och det verkar som om tingsrätten skärpt upp säkerheten igen. Kan ju säkert vara så att någon, som börjat oroa sig för att han frias, kan tänka sig att skjuta honom. För säkerhets skull. (FEL IGEN! Tydligen en rättegång om ett mord vid en grillkiosk på Lindängen som pågår, detta enligt en kollega här på jobbet.)

_
  
Utsikt från mitt fönster prick nu (snygga underarmar får man ju lova att säga) - Mangs kom för en stund sen i den bepansrade Volvon  

_
Idag får vi se vad som händer. Sebastian ska köras hem till mamma och så ska vi hämta ersättningskannan till kaffebryggaren på Homebutiken   . Har en idé om att sätta igång att börja spraymåla de bajsbruna garderobsdörrarna i hallen så att de blir vita innan pensionen ... Jaja. Vi får se.

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 333

_
"Det är bara i lexikon som lön kommer före möda."  

Av Nina Palm - 17 juli 2012 12:22

Jahaja - nu kan man blogga från nallen! Kul :).

Av Nina Palm - 17 juli 2012 07:05

Igår åkte stegräknaren på igen efter en månads vila och som planerat tog jag en hyfsad promenix med Flaxe (arbetsnamn som husse troligen inte är helt nöjd med   ). Faxe är en glad kille som gärna skuttar rundor mellan livets cooligheter så fort han får chansen, alltså har det bara blivit så att jag kallar honom Flaxe eller Flax   . Rundan gick bra och bl.a övade vi på hörsamheten - särskilt när han var strängt upptagen med kissefläckar, fåglar eller kaniner - och det gick riktigt bra. Han lyssnar och reagerar jättefint och den enda nackdelen, som jag ser det, är att han tycker att han är "klar" cirka 1 sekund efter det att han fått sin belöning ... och flaxar iväg mot nästa intryck   . Själva gåendet funkade bra för mig på plant underlag och nu håller jag mig till det ett tag innan jag vågar mig ut i råterräng med höga benlyft och sånt.

_
Annars hände det inte så mycket igår. Jag plockade lite körsbär mellan skurarna, mummade golven (och höll på att dra på mig en muskelbristning i vänstra "bakbenet" när jag halkade på en våt fläck med mina foppatofflor   ). God damn alltså! Ja sen lagade jag mat till Sebastian, som alltid är så snäll och säger att det smakar gott oavsett vad jag ställer till med   . Yaxxon och Frasse fick oxå lite aktivering och jag har faktiskt varit väldigt seriös de senaste träningspassen och punkttränat ett par moment med båda - kvalitet kallas det visst   . Yaxxon fick öva på krypet (efter stretching) och även om han inte är limmad i marken med bakdelen tycker jag att det ser betydligt bättre ut bak än vad det gjort på länge, det gäller bara att jag går långsamt och med lite mindre steg och håller koll på positionen ordentligt   . Vi körde fjärren för lydnadsklass II på olika avstånd och det verkar som att hans upp å sitt-skutt är ett minne blott. Duktig kille! Vi avslutade med fritt följ där han var en aning för "het" - jag fattar icke att detta moment kan vara så jädrans kul - och därför trängde han för mycket. Det fick bli vänstersvängar, vänsterhalter och backningar för hela slanten   . Frasse fick oxå träna på krypstarter efter stretching plus att jag försöker nöta in att belöningen kommer från vänster för att räta ut honom, han gör som de flesta andra stresspellar - kryper in framför fötterna på en   . Sen var det det gamla vanliga med sitt kvar och ligg kvar förståss plus att vi jobbade vidare med projektet "Ett sitt per halt". Frasse har - som sagt - världens snabbaste sättanden vilket är coolt i sig för att han är en schäfer men med det följer att han dunsar ner lite varstans och sen sätter om sig automatiskt när han upptäcker att han hamnat snett/fel = dubbelsitt. Det gäller att vara snabb för att hinna med att visa honom rätt när man ser att han är på väg att krascha sin lalla på trekvart   .

_
Medan vi donade omkring hemma var somliga på jobbet och fick se MFF vinna med 2-0 mot Gais - detta från första parkett   .

_
 

_
En sak som jag fick bekräftad imorse var att det faktiskt är TVÅ vita katter med lite ljusbrun teckning som örlar omkring i området hemmavid - jag har inte varit säker tidigare utan har mest reagerat på att det är värst vad katter kan gå upp och ner i vikt   . Imorse var både det slanka och det lönnfeta kräket ute på fältet samtidigt. Say no more   . Nädå, som tur är har varken Yaxxon eller Frasse vant sig vid att reveljen är tillbaka på normal tid efter semestern så de la inte nån större energi på att jaga sina antagonister   .

_
    

Så här pigg är Yaxxon på morgnarna nu för tiden   .

_
Idag får vi se vad som händer. Jag håller tummen för uppehåll så att jag kan fortsätta greja i rabatterna - det känns som att jag vill ha det gjort innan det börjar gro igen där jag började   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 666   

_
"Råd är något vi frågar efter när vi redan vet svaret men önskar att vi inte gjorde det."   

Av Nina Palm - 16 juli 2012 07:10

Efter fyra veckors frånvaro är jag tillbaka i min gruva och dagen till ära har jag passat på att glömma plånboken hemma   . SATAN! Men men, sånt händer. Högerbenet är nästan helt ok igen men jag fortsätter att ta det lugnt och att äta min medusin'. Det är inte så där jätteskönt att sitta så det är en himla tur, mitt i alltihop, att jag har ett höj- och sänkbart skrivbord   .

_
Det har inte hänt så mycket på hundträningsfronten - av förklarliga skäl - inte mer än att jag tog med mig några uppletandeföremål och karameller ut och tränade lite utskick och riktning med Yaxxon och Frasse häromdagen   . Frasse blev såpass chockad över aktiviteten att han, utan 43 000 påminnelser, satt kvar när jag stapplade iväg med grejerna   . Stackars jycke. Hur som helst var han så duktig (eller chockad   ) att han inte bara följde min riktningsvisning (körde två riktningar med 2 föremål i varje) utan även hämtade en sak i taget   . Det händer inte allt för ofta - särskilt det sistnämnda. Yaxxon är ju mer polerad och välartad i normalstatus och jobbade på fint han med   . Med honom trixade jag lite med ingångarna så att han fick komma in och ställa sig rätt för nästa skick och lämna av i stående ... Har en idé om att det kan leda till färre tappade föremål om han får fokus på nytt skick direkt. Vi får se om det funkar i längden men i vart fall gjorde det det just då   . Lite lydnad av det mer stillsamma slaget blev det oxå för både - krypstarter och vändningar/stegisar för Yaxxon och sitt kvar/inkallningar för Frasse + vändningar/stegisar. Det är sjukt trist att inte kunna träna som vanligt men tydligen är det bra för hundarna med lite längre viloperioder då och då ...   .

_
I övrigt har jag plockat en jäkla massa körsbär, särskilt från vårt bautaträd på baksidan, och fixat med ogräsinvasionen som ägde rum när vi var bortresta   . 

_
 

_
Tog hjälp av kemikalier på vissa ställen och nu får vi se om det funkar. Trädgården ser iallafall fin ut på framsidan numera och i eftermiddag, när jag kommer hem, ska jag fortsätta projektet på baksidan   . Om jag inte hade glömt min plånbok hade jag åkt och handlat en växt att sätta där Nixx ska få sin sista vila   .

_
Igår var vi hemma hos Sophia och Fredde i Veberöd och käkade smarrig middag i form av en gammal 80-talsklassiker "Flygande Jakob" - tramsigt gott   ! En supermysig kväll fick avsluta semestern alltså.

_
Idag är stegräknaren igång igen och min plan är att ta en hyfsad tur med Faxe ikväll när jag kommer hem. Han är faktiskt väldigt duktig på att gå i koppel, den lilla svarte   . Jonas tar Hobbisarna på långis innan han sticker till jobbet, dit Faxe inte får följa med idag pga logistiken kring fotbollsderbyt mellan MFF och HIF (FEL: GAIS)  ... sommarens polisiära höjdpunkt - NOT   .

_
Övrigt nytt som hänt under helgen är att vi lärt oss ett nytt spel - "Song pop" - som är ett slags gissa låten via mobilen. Jäkla Jennifer, bjuda på fika helt oskyldigt och förleda oss in i missbruk   ! Nu sitter man helt absorberad av detta när tid ges.

_
"Varför vara motsträvig när med lite ansträngning kan vara helt omöjlig."

Av Nina Palm - 11 juli 2012 09:45

Idag kommer Nixx hem igen . Lag Palm är fulltaligt igen - tack gode gud för det!

_
 

Nybadad Nille Den Lille, en sommardag i Åhus   

_
Var ska vi begrava honom? En fråga som behöver ett svar. Kanske helst under det gamla körsbärsträdet i Åhus, där hans storasystrar Cita, Dexi och Shotti vilar, på tomten runt huset där hans älskade Kajsa bor. Men vi vill ha honom här, nära, och det är dags att börja en ny tradition, nu när vi har ett eget hus   .

_
 
Här vilar Cita, Dexi och Shotti   
_
 


_



Av Nina Palm - 10 juli 2012 08:41

Så var årets Demonläger i Tiveden på Stigmansgården till ända och lite vemodigt känns det allt, att det är ett helt år kvar till nästa gång för vi har verkligen haft en kanonvecka   . Som vanligt har vi haft kanoninstruktörer (troligen de bästa som finns faktiskt   ) - Dan Pöhner (skydds), Gun-Britt Arthursson (spår + minirapport), Heidi Koivisto (spår) och Kristina Svensson (sök) - som engagerat sig till 1000 och fyllt på tipsreserverna till bristningsgränsen   . Jonas och Faxe var med i skyddsgruppen och jag och Yaxxon var med i sökgruppen.

_
Faxe kom till lägret utan nån som helst koll på det här med skydds och har faktiskt glänst på riktigt   . Jonas var nöjd redan efter första dan ... och det är ju inte så vanligt kanske, med en helt grön vovve. Han fick "testa av" olika skyddsmoment - bita, släppa (även på aktiv figge   ), bevaka, skälla, ligga still på avstånd under visitation osv osv.

_
 

_
 

_
Vi i sökgruppen har fått utveckla vårt terränggående på riktigt ... Kristina har hittat rutor på de mest osannolika ställen och jag kan tänka mig att hon tyckte att vi var ena klenben ... somliga värre än ändra   . Vi har klättrat i berg, vandrat i träsk och balanserat på klippkanter   . Kristina skulle förståss säga att vi gått uppför en höjd, trampat i blöthål och trampat på stenar ... så ni fattar skillnaderna mellan de olika referensramarna   . Yaxxon har varit duktig och orkat förvånansvärt mycket och terrängen har tvingat honom att koppla på nosen snabbare än vad han gjort förut. Vi har fått sanslöst många förslag på träningsupplägg och tvingats tänka efter, dela upp sökarbetet i 1000 delar och man kan ju säga att det är slut på att skicka ut hunden i en ruta ā la hej å hå   . Alla vovvarna har utvecklats enormt under de här dagarna   .

_
 
Markeringsträning med husse som förare

_
Ja så var det brännboll då. I torsdags. För att göra en lång historia kort växte hornen ut, jag laddade satan på en kortboll och efter några meter trodde jag att höften gick ur led, jag kunde inte stanna, rasade ihop och sen dess har jag varit handikappad   . Jordens muskelbristning i rumpan/baksidan av låret (vet hur det känns sen förut) och det är ju så där kul. Har blivit betydligt bättre men jag har fortfarande jobbigt att sitta och jag går som om jag vore 112   . Jonas fick köra Yaxxon de sista två dagarna med fokus på markeringsträning som snälla Danne ställde upp på och engagerade sig i   . Idag har jag fått ringa till jobbet och sjuka mig för det är så där kul att inte kunna sitta på mitt sittjobb.

_
Fler bilder från lägret finns HÄR   . Ska samla ihop lite fler bilder från andras bildskörd och komplettera albumet allt efter som - som vanligt var jag sämst med kameran och när den väl skulle användas i sökskogen ... då kunde inte jag följa med till skogen själv   .

_
Vi har haft ett supermysigt läger även på det sociala planet och Stigmansgården har även i år varit ett alldeles suveränt ställe att vara på - bra mat, bra service och allt annat som krävs för att ett läger ska bli riktigt lyckat   . Den största fördelen i år jfrt med förra året har varit att vi haft något bättre markkoll   .
_
Avslutningsvis: Var rädda om er och spela INTE brännboll om ni inte värmt upp  !

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards