Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under mars 2012

TUR

Av Nina Palm - 20 mars 2012 08:20

Idag hade jag allt lite tur på morronkvisten   . Jag tog min morronrunda med Hobbisarna i ganska fint väder, torrt underlag och allt det där (= slapp torka tassar) och just när jag gett dem mat hörde jag hur regnet började slå mot rutorna   . Det skriver jag upp på min lista "Bra saker som hände idag"   . En annan bra sak som redan hänt idag var att jag upptäckte att mina hittills mest korvskinnsliknande jeans blivit lite pösiga över lallan   . Goody goody!

_
Igår hade jag oxå tur. På kvällsrundan valde jag att gå med Frasse i PRO-lassot. Vi brukar dela upp ligan när vi inte åker iväg och rastar på nåt bra ställe och igår gick alltså jag med Frasse och Jonas tog Nixx och Yaxxon   . Spex skulle "jobba" natten och fick bara en snabbtur. Hur som helst. När jag kom traskandes med den extremt promenadbehagliga Frasse Tjo Fräs på ett ställe där gatubelysningen pajjat hörde jag plötsligt hur det började prassla i buskarna och innan jag visste ordet av kom två jättestora pälsvidunder fram ur buskarna   - innan jag hann reagera kom ett tredje vidunder stampandes och hade jag varit ute med Yaxxon (och Nixx) hade detta blivit ett trauma av rang   . HERREGUD! Ägaren till vad jag konstaterade var tre collies kom runt en hörna och kallade in sina tre jyckar (med mobilen i högsta hugg) och inget hände men alltså ALLVARLIGT! Kvällskisstid, slingriga promenadvägar, skymd sikt och tre colliehanar på vift   ! Vilken TUR att jag gick rundan med coola Frasse och inte med stridspitten (fult ord, jag vet, jag älskar honom ändå) Yaxxon   . Vilken TUR att ägaren hade bra lydnad på sina hundar   .

_
Så spännande var livet igår. Jobba, hem och väcka Jonas, rasta alla vovvar, käka lite, dammsuga, lockhänga och sen gå på tur med jyxen. Helt ok med mig men inte så fräckt att blogga om   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 12 289

_
"Man ska aldrig lura en luring."   

Av Nina Palm - 19 mars 2012 07:26

Igår tog jag en dags ledigt på riktigt - hade vissa planer på att sticka iväg och träna lydnad med Yaxxon och Frasse, gå på långtur och hålla på MEN jag stannade hemma och tog det lugnt. La alla krav åt sidan en dag och bara existerade   . Hundarna överlever en dags riktigt tråkigt och tänk om jag hade brutit benet   ? Just långrundorna är viktiga för mig att ta varje dag men igår - NÄ. Jonas sov större delen av dagen efter att ha kommit hem strax efter 06 på morronen efter ett 11-timmarspass  .

_
Framåt eftermiddan infann sig dock lite inspiration och dessutom kom solen fram så liiite hundaktiviteter blev det ju ... ändå   . Utrustad med köttbullar tränade jag apportering, sitt kvar och platsliggning med Frasse och det gick riktigt bra faktiskt. Apportering på nära avstånd (typ böj dig framåt, lyft upp och håll fast!) först och sen la jag en bit köttbulle bakom Frasse innan jag kastade iväg apporten och det funkade över förväntan. Man kan ju lugnt säga att han lättar när man huttar apporten och eftersom han har ganska dåligt minne (han med   ) tänkte jag anamma sitt kvar-taktiken, dvs. ha belöning och drag bakåt. Inte lönt att korrigera och skälla på en honom. Sitt kvar börjar kännas riktigt stabilt, körde bara en kort utgång med belöning bakom innan jag gick ut på långt avstånd några gånger. Han fick sitta 10-15 sekunder innan jag lät honom ta godisen bakom. Platsliggningen gick oväntat bra, han låg fint med hakan i backen i över 3 minuter   . Just ja - körde faktiskt lite kryp oxå. Han skuttkryper med baken och håller gränsfall överljudsfart i normalstatus så där jobbar vi med "ett steg i taget" + rulla över/stretching med belöningen på marken vilket funkar rätt så bra. Han har lärt sig att backa i krypet och att flytta "in" rumpan och bara det är ju helt fantastiskt   . Yaxxon och Nixx fick komma ut och lattja i solen, de fick leta Frolicar en bra stund och hade tungor långa som slipsar efteråt   . Jag kastar iväg en Frolic i taget i det högra gräset i uppförsbacken på ängen och det kan ju tyckas rätt lindrigt som motion betraktat men jag ska försöka komma ihåg att filma vansinnestempot vid tillfälle   .

_
Annat som hände igår var att all tvätt blev tvättad, golvet mummat och att TV:n fick bekänna färg   .

_

Spex har varit med pappa på jobbet både i lördags natt och igår natt och han har fått spåra på asfalt och varit jätteduktig - förresten alltså   .


Just VVAI-resultat vecka 11 blev 0.5 kilo ner och det totala volangbortfallet är nu: 5.2 kilo (igen). Tycker det är rätt dåligt men det tar ju längre tid när man börjar bli till åren kommen sägs det ju   .

_
ANTAL STEG I LÖRDAGS: 16 393

ANTAL STEG IGÅR: 7 445

_
"Lyssna till föruftet - annars kommer det att göra sig smärtsamt påmint."   

Av Nina Palm - 17 mars 2012 21:01


Lördagkväll och här sitter jag med fläskläppen from hell - det är lite äventyrligt med hundservice mellan varven, man kan t.ex få en smocka av en gallerkorg när man klipper klor   . Frasse är ibland lite väl tjurig när man ska klippa hans klor och för att jag ska kunna klippa klorna med viss pondus och slippa bli nypt (av hans få men ändock vassa bissingar) sätter jag på honom munkorgen  ... och idag slog han alltså upp med huvudet och lyckades pricka min överläpp  . Herregud vad ont det gjorde    (MEN jag slutade iaf inte prata, som man gör om det gör riktigt riktigt ont, vilket vi fick  lära oss på sjukvårdsutbildningen idag  ). Så här i efterhand är jag glad att läppen liknar en restylanöverdos, det är iaf billigare än vad det hade varit om han hade prickat mina framtänder, varav fyra är svindyrt tillfixade med skalfasader  .

_
Dagen har vi tillbringat på Revinge med Onsdagsgänget  . Fraxxon har fått spåra och leta grejer och Spex, som jobbar ikväll/halva natten, har bara fått spåra ... typ  . Frasse fick börja dagen med uppletande och det var ju INGEN höjdare faktiskt - han gick grunt, var olydig och allmänt dryg MEN jag är ju fel person att utmana med sånt trams och till slut insåg även Frasse Fräs att UT verkligen betyder UT, att LOSS verkligen betyder LOSS och att HIT verkligen betyder HIT      . HA! Där fick han sig  . Jonas trampade ett ganska långt spår på använd mark åt mig och Frasse med sex apporter, spetsvinklar och ett naturhinder (som orsakade kramp i min lalla när jag skulle ta mig över  ). Frasse spårade fantastiskt fint och hittade alla pinnar och jag tyckte jag var världsklass på att "läsa hund" där ett tag men togs snabbt ur den villfarelsen med konstaterandet "han är rätt lätt att läsa"  . Petra och Sabina, som oxå gick med, försäkrade dock att min hundläsning var ytterst imponerande  . Jonas var iaf imponerad av Frasses relativt normala spårtempo - man får vara glad för det lilla  . Det slog mig just att jag helt glömde bort att träna budföring med honom (inte med Jonas alltså utan med Frasse).

_
Yaxxon fick ett spår med upptag, 6 skogspinnar och en del klur på det sk. "pissefältet".  Pissefältet är ett fält vid infarten till Revinge där väldigt många stannar till och rastar sina hundar. Precis när vi kom och skulle ta Yaxxons spår såg vi en man med hund som strövade bortåt och som troligen hade gått runt hela fältet  . Okej. Jag släppte på och Yaxxon gjorde ett kanonjobb hela spåret igenom, lite problem på en del ställen men han är bara bäst i världen när det blir svårt, han stannar och analyserar verkligen noga en liten bit i taget innan han väljer rätt spår  . Han markerade alla pinnar utom en och klarade alla planerade svårigheter mycket bra - där det fanns korsande spår tog det tid att ta sig igenom på ett par ställen men han klarade ut allt och det är bara att konstatera, han är en helt fantastisk spårhund  . Uppletandet var väl sisådär, lite oengagerat och ... nja. Han hittade iaf alla föremål bland miljontals (lågt räknat) färska koblajjor   . Idag hade vi dåliga avlämnanden och en del halvdanna UT-skick, så fokus på det nästa gång   .

_
Spex fick spåra han med. Jag gick ett spår på cirka 600 meter där jag la ut tre vanliga spårapporter av trä och tre föremål (en mobil, en nyckelknippa och en kam). Spex hade inte riktigt sin mest imponerande dag på jobbet MEN Revinge är Revinge och det är ju många av Sveriges allra bästa spårhundar som gått bom där, bl.a när Malmö hade Bruks-SM 1996 ... Han missade alla apporter utom två och susade runt rätt yvigt med hög nos när det blev för svårt. En apport hade iofs Bizzie hittat på grund av en liten spårkrock men ändå, det står ju klart att apportträning av alla slag står på agendan framöver för Minin   . Ja och så vindriktningsträning och backa bakåt-träning vid tapp. Han tycker iaf att det är rätt fränt att spåra och det är ju en big a bauta fördel när man ska styra upp spårbeteendet  . Han var sjukt söt när Jonas stannade och bara väntade ut honom när han for runt som en skit i en pissepotta - "VA?! Öh?! Ska 'ru inte hänga på!? De e ju lattjolajban de här!"

_
Grillning och fikamys blev det så klart oxå  .

_
Nu ikväll har jag - förutom klossklippning - ägnat mig åt furminering av Nixx och Yaxxon och fyllde en ICA-kasse med päls påkuppen  . Måtte det vara klart snart med den där fällningen - jag tycker inte man gör annat än dammsuger och furminerar  .

_
Imorron ska jag satsa lite på lydnadsträning iaf. Apportering, sitt kvar och platsliggning med Frasse och kryp, inkallningsläggande och skall med Yaxxon.

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 677

_
"Kan du inte besegra det - smyg tyst förbi."     


Av Nina Palm - 16 mars 2012 08:12

Idag är det mitt bästa väder; krisp i gräset på morronen, klarblå himmel, sol och ingen direkt vind   . Synd bara att man måste sitta i sin Gruva   .

_
Igår efter jobbet åkte vi ut med Yaxxon, Frasse och Spexet till Revinge för en långpromenad. Jonas hade gått en hyfsad flexitur med Nille Den Lille innan jag kom hem (han är lite knackig just nu  - Nixx alltså, inte Jonas - han markerar lite fram, troligen för att han snubblat eller nåt och är liiite halt på trädfällarbenet   ) så det kändes ok att lämna honom hemma. Här tajmade vi in det hela så att jag kom hem när Jonas och Nixx var ute på tur och alltså kunde flytta ut övriga tre i bilen utan att Nixx märkte det   . Rundan på Revinge gick riktigt bra, Yaxxon gjorde en halvhjärtad morrifieringsattack mot Spex precis i början och fick veta av husse att verkligen inte var ok   och sen var det fred på jorden hela timmen vi var ute   . Inga resta raggar alls faktiskt utan de sprang hit och dit, kollade och donade och hade en riktigt go tur. Yaxxon, som ju är den som är surast, uppförde sig hur bra som helst och det är inte utan att man börjar fundera på om Nixx frånvaro plockade av honom lite "muskler"? Han har ju fått utveckla sina manlighetstalanger fritt tillsammans med Nixx, som troligen är och har varit den snällaste storebror som någonsin funnits. På gott och ont    . Rundan i sig blev lite lätt ångestladdad, vi fick nämligen kryssa mellan sanslösa mängder kor och Spex var dessutom väldigt fascinerad av dem   . Jonas fick köra en snabbrepetition av kommandot "HIT!"   .

_
Väl hemma igen var jag jättetrött IGEN   . Fattar inte vad det är frågan om men jag är sjukt trött just nu och hoppas sannerligen att det går över. Hur som helst vaknade jag iaf till slut och vi kollade på en bra film   .

_
Ikväll får vi se vad som händer. Har lite planer på bollintervall med Yaxxon och promenix med Nixx och Frasse, furminering av Nixx och klosseklippning för samtliga. Vi får se hur mycket jag hinner med innan jag somnar stående   . Jonas jobbar kväll.

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 947

_

Å så en Dr Phil:ism

_
"For every rat you see, there are fifty you don't."   


Av Nina Palm - 15 mars 2012 06:50

Nu har Mini (AKA Spex) varit hos oss i en vecka och rutinerna börjar sätta sig - herregud alltså   . Det är ju lixom inte bara Spex som har flyttat in utan Frasse har ju alltid vaktat sin mat väldeliga mot övriga fyrbenta familjemedlemmar vilket då innebär att han måste äta utan sällskap   . Min morron ser alltså ut så här: Spex sover inne hos oss och får stanna där när jag går upp. På med tandskydden och ut med Hobbisarna, in med Frasse i grovköket för frukost, Nixx och Yaxxon har sin matplats i garderobsrummet, sätter på kaffe medan de käkar. Frasse får stanna i grovköket efter frullen och Nixx och Yaxxon parkerar jag i uterummet. När det är fritt fram tar jag ut Spex från sovrummet, går en morrontur med honom och ger honom frulle innan han får gå in till husse igen och sen får övriga inta valfri plats i huset medan jag dricker mitt morronkaffe och gör mig iordning. Jonas kör samma vända på kvällen - minus frulle förståss   . Jobbigt? Det beror på vad man jämför med   .

_
Den här veckan har jag varit sanslöst trött och seg   . Vet inte varför men det kan ju bero på omställningen med ny vovve, nya rutiner och  lite ledsenhet över det här med att Frasse fick sparken   . I tisdags när jag kom hem käkade vi middag och sen grejade vi med Sebbes uppsatsläxa - han skrev en riktigt bra historia på över 6 sidor   - och det tog ju en stund. Efter det var det som att nån hade slagit mig i huvudet med en gummiklubba och några promenader orkade jag bara inte ge mig ut på så det fick Jonas göra   . Igår hade jag 7 psykiatriförhandlingar på eftermiddan och kom hem en timme senare än normalt och hade jag inte fått ta en powernap vet jag inte vad som hade hänt. Hur som helst vilade jag en timme innan vi rullade till klubben för Onsdagsparty   . Vi kom iväg lite sent och vi tog bara Spex och Yaxxon med oss. Jonas hade varit på långisar med alla så det kändes ok både i hjärtat och - skulle det visa sig - i öronen att lämna Nixx och Frasse hemma. Vilken upplevelse att åka med två TYSTA hundar i bilen   ! Nixx och Frasse är helt underbara vovvar men att åka bil med dem är stundtals = tortyr paw rikh-titt   . Väl framme var alla ute på planen och övade och jag tyckte det såg supertrevligt ut allting och dessutom välstrukturerat   .

_

Jonas tog ut Spex och 93 frolicar för att ta tag i det här med fotposition ("är det en maträtt?" undrade Spex inledningsvis). Nu är det ett steg i taget, långsam vändning på stället och korta ingångar som gäller för att fixa till det hela och det såg faktiskt riktigt bra ut, Spex fick ligga och vila mellan passen och tog allt som hände runtomkring med ro *high five på det*   .

_
Yaxxon sen. Har tagit ett omtag på fria följet och det var ju lika bra att börja med det även igår. Jag vet inte vad det är som är galet men NÅT är det - jag får inte riktigt till känslan i det hela   .  Han går fantastiskt bra - sjukt nog - när vi varit osams om något men det är ju inte särskilt ofta det händer ... Han gör inga större fel men han blir för tjofadderittanlambo bara av att utföra momentet   . Inga bollar i närheten, inget godis i handen utan det är själva "gå fot" som är julafton för honom. Jag gillar när han är lite coolare, lite mer i balans. Han ljudade inte i alla vändningar/stegisar och halter åt höger men i ganska många och det var ju hur störigt som helst   . Lönt att ha en hund som går rakt, håller en ganska stabil och fin position, sätter sig rakt och är engagerad när den ljudar åt höger s.a.s och sätter sig med gamnacke   . Ska ta Jonas till hjälp där för han fixade ju till Yaxxons fria följ/linförighet med den äran i Karlsborg. Efter fria följet körde jag fjärren sitt/ligg som gick riktigt bra faktiskt   . Inkallningsläggandena sorknade jag ihop på igår - not so klickerish alls faktiskt   - men det funkade och de sista två var riktigt fina (inklusive vevande svans och allt)   . Ställandena är hur tjusiga som helst men det duger lixom inte att ligga med framkroppen och stå med bakkroppen. Hoppterapin i söndags verkar hur som helst ha gjort susen för igår hoppade han urtjusigt både ut och tillbaka och köpte mitt nya lite skarpare sitt-kommando (gamnackesättanden i ultrarapid i söndags - troligen på grund av förväntan)   .

_
 

_
En bra träning tycker jag ändå och vi avslutade det hela med att lattja med en upphittad pinne   . På vägen hem åkte vi in om Blåseberga för att rasta en snabbis och det var nästan så vi satt en kvart extra i bilen bara för att njuta av att vi hade svängt in på den välkända vägen utan att en hel orkester hade satt igång i burarna   . Nixx och Frasse - vi älskar er men herregud vad jobbiga ni är att ha med i bilen! Typ så.

_
Ikväll får vi se vad som händer. Troligen åker vi iväg på långtur med alla bären innan vi landar på locket för lite torsdagsmys.

_
INGEN STEGRÄKNARE SEN i MÅNDAGS - ÅTERFUNNEN PÅ ETT "BRA STÄLLE" IDAG   .

_
"INGEN ÄR SÅ BLIND SOM DEN SOM INTE VILL SE."   

Av Nina Palm - 13 mars 2012 08:12

Igår var det verkligen INTE mycket action på Daggpilsgränd   . Vi kom hem, rastade hundar och sen var Jonas tvungen att åka på föräldramöte = jag fick laga mat till Sebastian   . Tänk att färdiga köttbullar och pulvermos med extra piff kan göra en så utmattad. Medan Mattekungen gjorde sin läxa svimmade jag på locket bredvid  . Vaknade till rätt snabbt men ändå. När Jonas kom hem meckade vi lite kaffe och sen var det bara att traska iväg på hyfsad tur - Heat 1 - med Nixx och Yaxxon   . På vägen hem mötte vi Jonas och Frasse på deras runda - Heat 2 - och när jag landat Nixx och Yaxxon tog jag ut Mini på en kortis (hade ju varit med på jobbet och fått greja hela dan) - Heat 3   . Det är lite spänt mellan Yaxxon och Frasse just nu, vilket ju inte är så konstigt eftersom en "ny energi" kommit in i hemmet och eftersom Frasse säkert tycker det är hur skumt som helst att han inte får följa med husse till jobbet längre. Iofs är det ju fel att säga att det är spänt "mellan" Yaxxon och Frasse, det är Yaxxon som är spänd och väljer att brumma loss på Frasse   medan Frasse är som vanligt. Ikväll är planen iaf att sätta på Yaxxon och Frasse munkorgar (Nixx slipper - han är familjens Kofi Annan   ) och gå på tur med alla Hobbisarna tillsammans. Lika bra att ta tjuren vid hornen och inte klydda i onödan.

_
Spex hade fått träna lite på jobbet igår iaf. De hade provat skogsspår, nåt sökslag, lite lydnad/följsamhetsgrejs och platsliggning. Skogsspåret hade gått helt ok, lite nonchig stundtals (troligen för att han fått träna mycket spår på svårare underlag), sökslagen gick i 180 och skallmarkeringarna var bra medan det här med att hoppbromsa på figgen är nåt man får jobba med   . Han kan ligga plats (tack gode gud) medan själva lydnaden är  ... utvecklingsbar . Spex har dock den stora fördelen att han både gillar godis och leksaker så lydnaden lär ju iaf inte ta så där jättelång tid att "utveckla"   .

_
Det var vår måndag det. Idag är det tisdag och ikväll väntar läxläsning igen, hundrundA med Hobbisarna och säkert lite allmänt hemmapyssel   . Jag skulle behöva klippa klor, furminera och dona oxå ... Alltid är det nåt.

_
ANTAL STEG IGÅR: 13 639

_
"It takes two to tango."   

Av Nina Palm - 12 mars 2012 07:43

Igår fyllde Kajsa Karlsson hela 12 år   ! Hon stampar på i gammal god stil och fungerar som VD hos familjen Strand i Åhus   . Mamma kör hennes bil och bär hennes karameller (citat Prupp-Lotta) och pappa ser till att hon får sina mellanmål   .

_
 

_
Helgen har varit rätt så hundig faktiskt. Jag hade INTE lust alls att åka ut i skogen i lördags när jag vaknade, dels hade jag sovit jättedåligt dels regnade det   . MEN jag samlade iaf ihop mig och rullade iväg och det blev en ganska bra dag ändå tack vare goa träningskompisar och duktiga hundar  . Frasse fick ett rätt ordinärt spår på en 700 meter där jag hade lagt ut 7 apporter, som jag hade markerat med snitslar. Han gick ju över alla pinnar utom en när vi premiärspårade på Revinge och eftersom själva spårningen funkar bra tränade vi alltså på apportmarkering. Säga vad man vill om Frasse Tjo Fräs men han har hjärnan med sig för efter det att jag hjälpt honom med pinne 1 och belönat med godis och bus markerade han resten helt utan anmärkning   . Extra kul var att han höll vettig fart i spåret och var noga. Upptaget blev oxå bra, gick emot påsläppspunkten från sidan och han stannade, snusade omkring och tuffade iväg jättefint. Uppletandet gick oxå bra på det stora hela, han fick dock korn på ett annat föremål när han var på väg in med det första, försökte fiska upp det med i farten s.a.s men misslyckades och var inte hörsam alls när jag kallade in honom något irriterat   . Alltså är han en föremålsbytare han med   .

_
 

_
 

_
Yaxxon är ju inte heller nån världsstjärna på apportmarkering nu sedan han fått naturpinnar i spåret så han fick ett 1200 meter långt spår (fattar inte riktigt hur det kunde bli så långt ..   ) med 8 naturpinnar i, 3 spetsvinklar och med ett ganska djupt upptag i början. Upptaget gick jättebra och han markerade dagen till ära alla pinnar utom en, fast den var å andra sidan väldigt liten   . Spårandet är det inte mycket att säga om alls, lite nonchig i motvind men skärper sig när man säger till och så lär jag utveckla gibbonarmar med tiden   . Uppletandet gick ganska bra men inte riktigt 100, han gjorde en grej (väl dold bakom en kulle) som han faktiskt aldrig gjort förut och som kostade ganska många skick ut i högra hörnet - han hade hittat högerhörnsgrejen, lyft upp den och FLYTTAT den ca 20 m in i rutan   ! Positivt: jag har många skick i honom och avlämnandena börjar kännas mer och mer stabila.

_
 

_
 

_
På kvällen åkte vi till Veberöd för lite Mello-mys med Sophia, Fredde, Vincent, Nicole, Klara och Aldo   . Jag (och några till i soffan   ) hejade på Danny Saucedo men eftersom Loreens låt oxå var bra kändes det helt ok att hon vann   . En supermysig kväll där Spex fick göra entré när Fredde och Aldo hade åkt till jobbet.

_
Igår åkte vi till klubben mitt på dan. Stolarna hade släpats ut på appellplanen och solen sken och rätt många var på plats   . Vi droppade in allt efter som och njöt av duktiga vovvar, strålande sol och gott sällskap. När det var dags för mig att börja träna hade solen dock gått i moln, shit så kallt det blev om händerna   . Frasse fick träna på appellydnaden minus apportering och platsliggning och han var jätteduktig tycker jag. Linförigheten, framförgåendet och läggandet under gång är kanon sen innan och igår fungerade även hopp-sitt (där går jag fram till hindret och backar honom fortfarande och fokuserar på sättandet) och sitt kvar (med belöning bakom). Ikväll ska jag greja med apporteringn och platsen tänkte jag   . Yaxxon och jag körde ett ganska långt pass fritt följ som gick hyfsat. Jag HAR problem med ljud i högerhalter och högervändningar och igår försökte jag hitta ett liiiitet diskret sätt att fixa det. Använde rösten som "blinkers" och det funkade rätt så bra. Vi fortsätter greja med det. Krypet är fint när han håller sig i rätt position, alltså körde vi kryppositioner med ordning och reda   . Skallet gick rätt så bra - påminde om "sitt" innan kommendering för säkerhets skull. Sen var det dags för hoppet och herregud vad jag har misslyckats med det momentet   . Han slår gärna i, sätter sig i ultrarapid på andra sidan hindret (gamnacken is back) och tjyvar gärna. Får ta ett djupt andetag och fixa på riktigt helt enkelt. Eländes elände! Men men. Han kan ju hoppa, han tycker det är buskul och fattar snabbt ... det borde gå att ordna till   .

_
Spex fick oxå trixa lite men inget seriöst - han fick mest komma ut och visa upp sig och tigga godis av församligen   . Det är inte så lätt med skånskan om man säger så   .

_
 

_
Idag får vi se vad som händer. Nu klockan 09.00 har jag förhandling och efter det ska jag börja förbereda 8 psykmål som jag ska ha förhandling i på onsdag   . Efter jobbet väntar prommisar med Hobbisarna, matteläxa med Sebastian jag-kan-räkna-i-huvudet-och-behöver-inte-ställa-upp-talen Palm och lite annat pyssel   .

_
ANTAL STEG I FREDAGS: 9 234

ANTAL STEG I LÖRDAGS: 14 678

ANTAL STEG IGÅR: 10 113

_
Favorit i repris:

_
"En slutsats är stället där du tröttnade på att tänka."   

Av Nina Palm - 9 mars 2012 07:31

Inga-Lill, min kompis, skrev en kul grej på Facebook - att Spex är en liten sundsbuss bland alla travemündefärjor   . Rätt bra liknelse faktiskt med tanke på att Mini (Spex) väger 32 kilo och får med öronen i hanhundsgallerkorgarna och därför fick en alldeles egen tjejkorg igår   , övriga i ligan väger 40 kilo styck  och Nixx har sin gallerkorg på yttersta hålet i spännet  . Hur som helst. Metaforiskt talat tog vi alltså oss ett premiär-båtrace igår på Revingehed   . Den första kilometern fick alla gå i koppel och jag fick den tvivelaktiga äran att åka efter Nixx och Yaxxon  . När svansarna hade gått ner (ja alltså - allt är ju relativt, både Frasse och Spex har sina svansar mitt på ryggen) kopplade vi loss dem och det gick oväntat bra. Lite brumbrum och kollkoll så klart, konstigt vore väl annars, men det blev bara ett enda regelrätt bråk. Såklart var det Yaxxon som i ett väl valt ögonblick passade på att trycka till Spex   , som så klart försvarade sig till slut och så var det igång. Jonas tog långa steget före och fick tag på Yaxxon, skällde på honom   och sen var det lugnt. Nixx tog på sig uppgiften att se till Spex höll sig inom "gränsen" för flocken och det var rätt intressant att se hur han tillrättavisade Spex rejält när denne kom tillbaka. Spex tog tillrättavisningen som en man och rättade in sig i ledet, inget bråk alls utan mer "ok ok ok - jag fattar, 30 meter är gränsen"   .

_

 

Spex, Frasse (i mitten), Yaxxon (lite bakom) och Nixx   

_
Efter båtracet åkte vi hem och fixade lite innan vi rullade till klubben för att jag skulle träna lite lydnad med Yaxxon och Frasse. Missade ju träningen i onsdags och dessutom skulle Jonas ändå till stan för ett nattpass   . Gosia och Ajaxx var ute och tränade när vi kom men offrade sig för att ta en fika i en öde stuga innan fortsatt träning. Yaxxon var först ut av mina projekt och jag la tid på ett långt pass fritt följ, jag är nöjd med ändå inte - han gjorde inga större fel om man säger så MEN jag har problem med att få ner honom i rätt sinnesstämning   . Jag tycker han gasar mer och mer för varje pass och jag får inte riktigt till det med rätt stor risk för ljud i stegisar åt höger och vändningar på stället, oxå åt höger. Skitskumt! Varför ljuda åt höger men inte åt vänster!?   Han satte sig snabbt, jobbade parallellt i alla stegförflyttningar, trängde inte och plogade inte heller men höger-ljudet stör mig på riktigt   . Fortsatte med ställandet under gång, som gick ännu lite bättre än sist - han hoppar lixom ner i ställandet trots att jag inte övat hopp-stå. Han står kvar till jag ansluter och det känns bra.
Avslutade passet med inkallningar med läggande och på slutet la han sig ganska fort med framdelen men fortfarande extremt söligt med bakdelen. Använde bollbelöning när hela kroppen låg men jag undrar om det inte är lite väl hög förväntan på just bollen. Frasse sen. Han fick träna på linförighet och han är verkligen snabb, den pojken   . Han går som limmad vid vänsterbenet, helt rak och i rätt position men det är lite trängningsvarning på det. Han trycker sig lixom rakt in från vänstersidan mot benet och det är så där lätt att gå avslappnat med en 40-kilosvikt lutad mot sig   . Framförgåendet gick rätt så bra, han stannar felaktigt och startar lite väl fort så det var starter och avslut som vi fick jobba med. Det verkar som att han kan kommandot "gå" för det funkade som broms i starten   . Tränade sitt kvar x jättemånga med belöning bakom, där han först fick sitt "vassego" när jag gått ut 3-4 steg, sen när jag kommit 10 steg och till slut när jag stod ute på 15-20 meter. Han satt väldigt fint med fokus bakåt istället för framåt - nu ska jag prova att börja alla sitt kvar-träningar med några snabba bakåtbelöningar innan jag går hela vägen ut   . Avslutade fräseriet med hopp över hinder där han har haft för vana att ofta ta sats från själva hindret och sen sätta sig väldigt nära på andra sidan. Igår slog han i ett par gånger på vanligt vis bara och backade ut fint på andra sidan   .

_
En bra träning tycker jag men shit så trött jag var när jag väl kom hem till Only   . Dammsög en snabbis iaf - får ångest av hårbollar i hörnen - innan jag och Nixx la oss i rymdskeppet och svimmade.

_
Idag ska jag hämta Sebbe efter jobbet och ikväll blir det hemmamys. Jonas jobbar natten igen. Imorron får jag se vad som händer. Vi har Sturup och jag skippar skogs(nåja)träningen utan får se vad jag hittar på istället.

_
ANTAL STEG IGÅR: 9 485

_
"Alla kan inte, somliga vill inte - så är det bara."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards