Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under februari 2012

Av Nina Palm - 3 februari 2012 10:14

Imorse var det 12 minus när jag lämnade Bara och det här med att "aja - jag tankar på vägen till jobbet på fredag" kändes plötsligt inte som en så bra idé längre   . Fast å andra sidan var jag väl uppvärmd av aggressioner när jag väl stannade för att tanka eftersom en bilförare tydligen tyckte att 40 km i timmen var en lämplig hastighet att hålla hela vägen in till stan trots torra vägar   . Obehagligt att köra när det är kallt? Skit i det eller ta bussen   .

_

Igår kväll drabbades jag av torsdagskoma IGEN   - det kan även vara fråga om näringsbrist iofs - och efter mysfika svimmade jag på locket, väl inbäddad under ett täcke och en rätt stor hund   .

_
 

_
När Nixx var liten skrek han som om han höll på att bli opererad utan bedövning när man höll fast honom och hur han bar sig åt när man la honom på rygg i knäet ska vi bara inte prata om   . "Jahaja - dåligt hanterad som valp ... blablabla"? Icke sa Nicke. Nixx och hans brorsa bodde i Irenes och Lennarts vardagsrum och blev hanterade vareviga dag men Nixx såg helt enkelt inte charmen med dylik kroppskontakt (och det var därför jag hellre ville ha Nintendo än Nixx   ). Hur som helst inledde Jonas Operation Tvångsgosning och man kan ju så här i efterhand konstatera, att han troligen överdrev projektets varaktighet en aning för är det nåt Nixx ÄLSKAR idag så är det att ligga nära och bli fasthållen ... och detta gärna under ett tjockt duntäcke   .

_
Nån inomhusträning blev det inte men däremot en härlig långrunda på åkrarna   . Kallt som satan var det men månen, stjärnorna, snön och sällskapet gjorde att man lixom tyckte det var rätt ok ändå   . Frasse fick stanna hemma från rundan och relaxa istället efter en lång men lyckad dag på jobbträningen där både räddningssöket, platsliggningen och sitt kvar:et hade fungerat jättebra   . Jonas var så nöjd att han firade med en virre och en kall öl när han kom hem   . (KALL öl ... hur tänkte han då - förresten   ?)

_
 

Frasse ligger plats ...

_
 

... helt avslappnad med hakan i backen   

_
Idag får vi se vad som händer. Jag slutar 15 och Jonas börjar 15. Jag TROR att jag ska mumma lite, gå på långtur och bara ta det lugnt. Imorron blir det troligen lite lydnadsträning - om det inte är FÖR kallt - och på kvällen ska vi åka till Vetebröd och ha det gött   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 818

_
"TRÄGEN VINNER"   

Av Nina Palm - 2 februari 2012 07:58

Jag tyckte allt att det var litta' kallt om näsan imorse när jag traskade morronturerna med Bären ... Jonas kollade på termometern innan vi körde till jobbet och konstaterade att det var hela 10 minusgrader ute   . Man kan ju lugnt säga att vintern kom till slut iaf   . Hellre kallt och krispigt än grått och regnigt så jag klagar INTE, inte så länge jag har varma kläder iaf   .

_
Igår var det Onsdagsparty på klubben och det var gränsfall vi fick plats i stugan   - Lotta, Nina, Kattis, Mariana, Göran och Irene saknades men i gengäld kom Magnus, Inger, Chrille, Eva och Anderbergs och några till så det blev plus minus noll ändå . För min del blev det ingen träning utan TK-möte istället (tävlingssektorn heter numera - efter banbulla från SBK centralt - tävlingskommittéen *det gäller att veta vad som är viktigt*).  Mötet gick bra och var rätt trevligt men det är ändå segt att ha en träningssugen jycke i bilen som inte får utlopp ... Tur att övriga höll fanan högt och övade fint. För vår del var det Frasse som fick träna på sina käpphästar; sitt- och ligg kvar och det hade gått över förväntan. Gruppens årsuppstart för 2012 är i faggorna och igår lades sista handen vid planeringen   . Man kan säga att denna tillställning kommer andas fet lyx - både lokalmässigt (sprillans nytt och fint hus) och kulinariskt (proffsmatlagare i gruppen). Nu ska vi bara snickra ihop målen för 2012 och fundera över hur vi beach 2012-taktiskt ska fördela tårtorna över året   .

_
En liten fika hann jag iaf med innan det var dags att styra Silver Bullitt hem mot Bara och hämta hundmat på vägen. No more Doggy Röd alltså   . I övrigt hände det inte så mkt igår mer än att Frasse, förutom ett pass lydnad på kvällen, fick träna räddningssök på dan tillsammans med Fredde och Aldo-Paldo-Pussgurka   . Det hade gått helt ok.

_
 

Frasses kollega Aldo

_
Ikväll väntar långtur med Hobbisarna och lite övervåningsträning med Den Beredde - vi nördar vidare med våra pinnar, sitt-ligg-stå och krypstarterna   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 028   

_
Med Malmö i mina tankar:

_
"Det enda ondskan behöver för att segra är att det goda ingenting gör."   

Av Nina Palm - 1 februari 2012 06:52

Vi brukar ju handla vår hundmat (ProPlan) av en kollega till Jonas till förmånligt pris vilket funkar kanon så länge vi har liiite framförhållning med beställningarna   . Den här gången beställde vi för sent och maten tog slut och vi gick och handlade oss lite nödmat på ICA i form av Doggy Röd. Doggy Röd är ju mer eller mindre världsberömt i hela Sverige för att hundarna brukar bajsa som normalstora elefanter av det    (alla hundar utom min gamla Dexi, som åt Doggy Röd nästan hela sitt liv och både mådde alldeles utmärkt och bajjade normalt hela tiden). Nu till mysteriet: våra hundar har fått Doggy Röd i tre dagar och förutom att Nixx slutat leverera på varje runda är leveranserna i storlek med vad jag antar en shetland sheepdog brukar kunna prestera. Är inte det konstigt   ? Vad har hänt?!

_
Hur som helst. Igår var det en ganska vanlig tisdag. Åkte och hämtade Sebastian efter jobbet och innan vi åkte hem till Bara svängde vi in om Foodcourt för proviantering   . Sebbe var sugen på en långmacka med kyckling och bacon på Subway och jag läste på kaloritabellen på disken och tog en kortmacka med kalkon ā 238 kcal   . Väl hemma donade jag lite med hemmet medan Sebbe kollade på film och sen satte vi igång med ett läxförhör i ellära som gick hur bra som helst   . Det var ett par frågor han inte kunde men efter att ha gått igenom dem så satt de som rinnande vatten - GRYM inlärningsförmåga har han, den där junior   . En långtur med Hobbisarna blev det oxå och en mysig kvällsfika innan det var goggonannadags   . Jonas och Frasse var på jobbet och meningen var ju att det skulle vara hundträning men så blev det ju en ny skjutning bland stadens drägg    ("polisen är förtegen om den den skjutnes identitet och bakgrund"). Ett spår hade de hunnit med iaf och det hade gått helt ok   . Ja just ja - vi tränade lite BL med Yaxxon oxå och bortsett från att han i ren glädjeyra över lite aktivitet skopade upp 5 av 7 apporter (ok - nu överdriver jag liiite   ) i första försöket gjorde han tre stycken riktigt bra vittringsapporteringar inklusive håll fast och avlämnande vid sidan   . Fjärren börjar fungera mer och mer säkert, det blev bara en "studsväxling" från ligg till sitt igår iaf   . Som Sebbe sa: "shit va han e typ beredd hela tiden" .... Jo, det kan man ju lugnt säga - Yaxxon är troligen FÖDD beredd. Typ   .

_
 

En annan ständigt beredd kille med sin lillhusse   

_
Ikväll väntar TS-möte för mig och Onsdagsparty för övriga - vi får se om jag hinner med att öva nånting men troligen blir det inte så   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 277 (jag tog alla 3 på morrontur tillsammans - brukar gå 2 rundor annars)

_
"Jag går långsamt men jag går aldrig tillbaka"   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards