Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under februari 2012

Av Nina Palm - 15 februari 2012 06:52

God damn vad halt det var imorse när jag skulle gå ut och slänga soporna - sladdade hela vägen ut på gatan i nerförsbacken ... iförd Jonas 46:or muckboots   . Lika bäst att shoppa upp sig på en påse grus eller salt så att VVS-killen som kommer idag för att laga varmvattenberedaren provisoriskt inte slår ihjäl sig   . Den nya beredaren kommer nästa vecka   ! Det kallar jag service - att byta ut värmepatronen tillfälligt utan kostnad i väntan på nya maskinen   .

_

Igår var det en ganska vanlig tisdag - jobba, hämta Sebbe, laga Burger King åt honom (inte åt mig), handla och sen slappa en stund innan långturen med Hobbisarna   . Gick Stora Baravarvet och efter allmänt röj blev det dragträning drygt 4 km   . Nixx, som snart är 9.5 år gammal, fullkomligen älskar dragträningen och när jag tycker att det är dags för gammelgeten att pausa med att gå "sidan" blir det mest världskrig av det så igår fick han dra hela rundan och som han drog   . Nixx är ju lite skruttig här och där - särskilt i sina sk. björntassar - men det här med att dra verkar göra honom gott. När vi kom hem stretchade jag honom och han var alldeles mjuk och fin i sina gamla ben   .

_
 

Beware of the bear   

_

Annars intet nytt. Duschade på jobbet igår och kunde konstatera att det är rätt makalöst ändå hur lite somliga tänker när de planerar t.ex ett omklädningsrum - ett enda stackars eluttag i hela utrymmet och detta är placerat utan minsta möjlighet att kolla t.ex hårtorkningsprocessen i en spegel   . Sånt kan störa mig magiskt mycket och det är faktiskt inte ovanligt. Varför ett uttag i ett omklädningsrum? För att folk ska kunna torka håret eller raka sig! Vad vill man kunna göra när man torkar håret eller rakar sig? JO - se sig själv   ! "Jamen va bra - vi sätter uttaget här vid ingången, 4 meter från toan och 6 meter från duschrummet!"   

_
Idag väntar Onsdagsparty såvida det inte blåser upp till storm   . Det fläktar rätt rejält just nu nämligen - en tjej som jag såg på vägen till jobbet kunde inte stanna sin cykel vid ett rödljus utan blåste ut i gatan   . Förutom detta verkar det - som sagt - som att jag ska kunna ta min kvällsdusch hemma idag   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 12 030

_
"Den som stoppar huvudet i busken, visar häcken."   

Av Nina Palm - 14 februari 2012 08:15

Jahapp - det var som jag trodde, helgens svullerier resulterade i 1.5 kilo upp på vågen   . Jag får skylla mig själv och ta nya friska tag och jobba på beslutsamheten helt enkelt   . Jag har iaf gått ner 3.7 kilo totalt sett och kan fortfarande knäppa mina blåjeans   . Tanken är att öka motionen successivt och jag undrar om jag inte skulle ta och satsa på ett sånt där löparband att ha hemma ändå - promenera/springa en timme extra då och då   .

_
Igår hämtade vi en överlycklig Frasse på Djursjukhuset - allt hade gått bra ända fram till att han förstod att han skulle återbördas till sin älskade pappa, då fick han fart så till den milda grad att den stackars veterinären fick åka Birkenstock i 190 rätt ut i receptionen   . Jaja. Nu ska han bara få smärtstillande ett par dagar och sen är han officiellt friskförklarad och får bitas igen   . Han kommer att svimma när han får se sin älskade brandslang igen *boink*   .

_

Jonas fick tag på en VVS-firma iaf och idag ska de komma och kika på den gamla varmvattenberedaren och ge ett slutligt pris för hela kalaset ... Förhoppningsvis kommer själva installationen att ske på onsdag. Tack gode gud för det   ! Jag har med mig duschgrejer till jobbet och ska ta mig en dusch under dagen   . Allt ordnar sig.

_
På kvällen tog vi en långtur med alla Bären och sen hände det inte så mycket mer. Är nog på väg att bli förkyld eller nåt för jag har varit sjukt trött ett par kvällar i rad nu - natti natti vid 21 är ju så där kul   .

_
Ikväll får vi se vad som händer - Hobbisarna ska på långtur iaf och jag hittar alltid nåt att dona med. Nu känner jag mig mest varmvattenfixerad och hoppas sannerligen att det här löser sig imorron.

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 478

_
"Det är meningslöst att sukta efter mer tid om du redan slösar bort det mesta av den du har."   

Av Nina Palm - 13 februari 2012 10:07

Jag kan ju säga direkt att jag efter helgens övningar inte har några större förhoppningar om ett magiskt VVAI-resultat imorron   ... Varför det? Jo, alltså - man kan ju säga att jag ätit alldeles för mycket även om jag avstod både bjudfikat på årsmötet och snacksen på Onsdagstårtsgruppsträffen i lördags ...   .

_
Hur som helst. I fredags var det fredagsmys med mumsig middag och "lite" GODIS på Daggpilsgränd   . För övrigt är det omöjligt att handla "lite" godis på Happy Candy - tro mig, jag har försökt! Det är ju hur skönt som helst att inleda helgen med en kväll på locket med långrastade hundar och allt men när man plussar ihop fredagsmyset med helgens övriga dagar så har jag faktiskt liiite ågren   . Det var ju inte så att jag i fredags inte VISSTE att det vankades både årsmöte, gruppträff och familjemiddag under helgen    .

_
I lördags var det årsmöte på SBK Malmö och när alla 21 (tror jag) obligatoriska paragrafer (SBK har återigen överträffat sig själva) var genomtröskade var det ÄNTLIGEN dags för prisutdelning och annan uppmärksamhet   .

_
 

Prisbordet - inklusive köttbullar   

_
 

Leif vann Schildt's vandringspris genom att bli bästa Malmöekipage med Benzon på klubbens appelltävling i höstas och fick dessutom en inteckning i Pick Up Kompis-vandringspris, som bästa nybörjare under 2011+ ett Förardiplom - Josefine hon vann ... typ ALLT i appellen och lydnaden med sin släthåriga foxterrier Roxie    !

_
 

Elituppflyttningar under 2011 ... grundversionen   

_

... HALLÅ DÄR! Vi hade 2 elituppflyttningar till JU - Vicky och Gosia    

_

Onsdagstårtgruppen uppmärksammades för smått fantastiska 14 uppflyttningar i bruks och lydnad, varav 4 till elitklass, under 2011        - jag var inte så stolt alls över oss   

_

Cina fick blommor och blad för sin insats som klubbens ordförande under 2011    

_
Årsmötet var hur trevligt som helst och det nya vandringspriset som är signerat Eva Engeln Persson och som ska gå till Årets Framgångsrikaste Träningsgrupp sporrade nog fler än oss   . På kvällen var det dags att åka ut till landet för Onsdagstårtgruppsträff hemma hos Lotta i det nya fina huset  . Anna hade fixat maten genom sitt jobb (jäklars vad gott!) och vi var nästan full styrka + några extra som samlades. En jättetrevlig kväll och stundtals var det läge för hörselkåpor kan jag säga   . God damn vilket liv   ! Till sist kom vi iallafall bordet runt och allas planer för 2012 finns numera inskrivna i Lottas hemliga bok och jag kan säga att om vi bara uppfyller hälften av målen kan vi troligen hämta Evas pris om ungefär ett år   .

_
Förutom blommor och köttbullar fick jag faktiskt en försenad födelsedagspresent oxå i lördags - av Vicky och Mattias ... TACK   , säger jag ju så klart men jag förstår inte konceptet - jag tappar väl aldrig mina nycklar   ?!

_
 

_
I lördags packade vår varmvattenberedare ihop och det var ju så där kul   . Vi har fått duscha på annan plats och koka städ- och diskvatten men NU verkar en lösning vara på G i form av en ny varmvattenberedare ... Vi har hittat en som visserligen är rätt dyr men den bygger på en annan teknisk lösning än den vi har idag och drar därmed inte lika mycket el + att den funkar som luftvärmepump   . Nu återstår det bara att få manicken på plats så att man kan duscha hemma igen   .

_
Igår rundade vi av helgen med en försenad födelsedagsmiddag för Sebastian med svärföräldrarna, svågern, svägerskan och kusinen Filip   . Jonas fick skotta snö (premiär) och laga onödigt smarrig mat medan jag städade hela huset   . Vi fick fina julklappar och födelsedagspresenter och hade en jättemysig kväll som rundades av med vaniljhjärtan ... som jag inte kunde motstå nej   . Åååååh SOPA!

_
Idag är Frasse på Djursjukhuset igen, förhoppningsvis för allra sista gången pga tänderna, och om allt går som planerat är han fit for att bita i brandslang fr.o.m imorron   . Idag lär han ju vara groggy efter narkosen som vanligt. Planerna för dagen är inte så spännande precis - jag tar tag i mitt VVAI-projekt seriöst och ikväll blir det en långtur med Hobbisarna   .

_
INGEN ANING OM STEGEN - HAR HAFT RÄKNAREN HÄNGANDES I BADRUMMET   

_
"Det är aldrig för sent att bli den vi skulle kunnat vara."   

Av Nina Palm - 10 februari 2012 07:30

Igår var det ju meningen att jag skulle gå på långtur med Hobbisarna och sen bada dem och klippa klossingar - lite som en avancerad förhörsmetod fast utan själva förhöret   . Först invagga de små liven i säkerhet med en poppis aktivitet för att sedan hutta in dem i vad de anser vara ett djävulens påfund, dvs. duschhörnan   . Nu blev det inte riktigt så eftersom jag upptäckte att alla tre börjat fälla med eftertryck så istället för långturen fick de varsin runda med tillhörande furmineringspaus   . HERREGUD alltså! Jag blir lika häpen varje gång jag upptäcker hur slanka de är under all lös päls   . Sen kan man ju undra över min inlärningskurva för VARJE gång jag tycker de börjar se allmänt lönnfeta ut går det nån vecka innan jag tänker "det börjar nog bli hög tid att furminera dem - det var ett tag sen" ... och vips ser de mer normalviktiga ut. Efter furminering av tre bastanta och sjukt välpälsade hundar klippte vi klorna på dem och sen var det helt enkelt överkurs att börja duscha dem oxå ...   . I didn't pall it.

_

Annars hände det inte mycket igår. Handlade lite efter jobbet, fikade med goda och hälsosamma mackor, kollade på TV och tog det lugnt. Torsdagskoma all inclusive   .

_
Lite kul igår var att Sydsvenskan publicerade Månadens Bild, insänd av en Olle Enqvist och jag måste ju verkligen komplimentera Sydsvenskan för ett extremt gott omdöme - jag menar bilder på snygga män i uniform kan man ju inte se för många av  .

_
 

_
Idag vågar jag mig inte ens på att försöka planera vad som ska hända ... Inte efter den här morronen   . Idag skulle jag ha tagit bussen 06.17 till jobbet, Jonas skulle ha hämtat mig efter jobbet (efter att ha långrastat hundarna), vi skulle ha åkt och hämtat Sebastian för att sen åka och handla lite fredagsmys tillsammans ... Jo ELLER HUR!?   Det började med att jag traskade till bussen, såg 06.10-bussen köra iväg i vanlig ordning, kom till busshållplatsen och började ana ugglor i mossen vid 06.19 och såg att 06.17-bussen dragits in och att nästa buss skulle gå först 06.35   . Satte mig ner för att vänta (varma kläder och en smartphone gör nästan all väntan hyfsat dräglig - jämförelsevis) men blev plötsligt (känsliga läsare kan sluta läsa här!) akut toanödig på riktigt   ! Fick springa hem för att gå på toa och när jag väl var på väg ut igen insåg jag att 06.35-bussen var helt omöjlig att hinna med   . Jahaja. Bara att ta Djävulsmaskinen till jobbet och sen ägna 20 minuter åt att prega in det stora fanskapet i världens smalaste parkeringsficka i vårt ytterst trånga garage under domstolen ... Kommer man 06.30-40 är det gott mått men efter 07 är det i princip knökfullt   . Kul! JÄTTEkul   . Fast en kul sak har iaf hunnit hända idag - jag hittade en kofta i garderoben som jag glömt bort att jag hade fyndat på Esprit-rean i mellandagarna. High five på det   ! Vid närmare eftertanke är det nog high five på att jag inte hann med nån buss oxå   .

_
Imorron väntar årsmötet på klubben med allt vad det innebär och Leif och Benzon ska få sitt förardiplom   . På kvällen har vi uppstartsträff för vårterminen med Onsdagstårtgruppen ute i Lotta och Stefans nya hus i Tygelsjö - ska bli spännande att se huset på riktigt, vi har ju varit med på hela resan sen de började leta tomt - och på söndag kommer svärisarna, svågern, svägerskan och kusin Filip på besök för att fira Sebbes födelsedag och ... julafton   .

_
ANTAL STEG IGÅR:10 191

_
"Den bästa tidpunkten att plantera ett träd var för 20 år sedan. Den näst bästa tidpunkten är nu."   

Av Nina Palm - 9 februari 2012 07:32

Det är helt sant - för det har Mr B sagt   .

_
Just idag är det dock inte vår alls men däremot en riktigt krispig vinterdag som jag inledde med hundrundor i fullmånens sken   . Underbart! Jag har vissa kvarstående men efter världens längsta höst (juli - januari) och kan fortfarande drömma mardrömmar om leriga hundar, skitiga golv och 10 maskiner i veckan med bruna, stela hundhanddukar MEN det börjar gå över   . Apropå leriga hundar har jag faktiskt tänkt att Hobbisarna ska få det stora nöjet att åka i badet idag efter långturen  . Tycker att Nixx börjar se lite sunkig ut i byxorna nämligen och dessutom behöver klorna klippas på hela gänget.

_
Igår åkte vi faktiskt till XXXLutz och käkade kvällsmat - varsin bautawienerschnitzel med pommes blev det och det var ju en väldig tur att jag just igår hade ätit alldeles för lite under dan   . Lite extra lyxigt men inte heller så VVAI-mässigt var att Jonas hade varit på långis på Revinge med hundarna när jag kom hem, så att jag inte behövde röra mig en meter   . På kvällen var det Onsdagsparty på klubben och vi började med platsliggning. Yaxxon låg fint och med lite stödkommando låg han kvar till jag sa sitt   . Efter platsen körde vi fritt följ, ställande under gång, fjärren och avslutningsvis anskällningar för söket. Fria följet gick oväntat bra igår, lugnt och balanserat med bra position och dessutom höll han kroppen rak nästan hela tiden, min Kamelkung   . Ställandet fick vi oxå till flera gånger med lite extra ögon och assistans av Gosia och jag tror nog att vi ska klara ut det momentet rätt snabbt   . Yaxxon ÄR sjukt lättlärd och när han är i rätt stämning blir det betydligt lättare för mig att visa honom vad jag menar och rätta till - så det där med stämningen försöker jag vara nog med. Fjärren med sitt och ligg är i stort sett klar och igår gick jag ut på 5-6 meter   . Belönar fortfarande alla sitt som blir rätt, dvs. studsfria   . Avslutade träningen med att parkera liten Petra vid pumphuset, utrustad med dold boll och med instruktioner om att  beslutsamt mota bort alltför närgången stor hund med foten  , för träning av sökmarkeringar. Yaxxon brakade iväg i sedvanlig fart och kom - så klart - för nära och för högt (just det sistnämnda är ju i och för sig svårt att undvika med världens längsta schäfer och 1.58 cm figurant) varpå han blev motad bakåt av Petras fot och kommandot "backa" och sen kom han igång hur bra som helst med skällandet   . Andra vändan lika och då hörde man en väldigt skillnad i skallet, han blev allt lite sur, den alldeles för snälle   . Tredje vändan perfekt, rätt avstånd och en väldig attityd och täthet i skallet. Det som är bra med Yaxxon är att han förefaller ha fattat det här med bevakningar när han skyddsade i sin mycket korta tjänstekarriär för han bryr sig icke en meter om att jag kommer närmare, sluter upp och t.o.m klappar honom  utan fortsätter jobba mot figgen hela tiden  .

_
 

_
Ikväll väntar som sagt långtur, hundsanering och klossekyr. Efter detta lär Torsdagskoman slå till med full kraft   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 7 598   

_
Bevingade ord, signerade Gosia:

_

"Har man en snabb hund måste man vara snabb - helst snabbare."   

Av Nina Palm - 8 februari 2012 08:16

Imorse när jag vaknade var jag sjukt trött, hade lätt huvudvärk, kände mig sur och nästan lite yr faktiskt   . Fattar inte det för jag gick och la mig jättetidigt och det hände ju inget under natten precis. Men men ... det går väl över   .

_
Igår yogade jag ... eller nä, det gjorde jag inte för det var ju jävelen vad komplicerat det var   . Jag gjorde några övningar men tror nog att jag får sätta mig ner och läsa lite om det hela, så jag fattar vad det går ut på. Kanske borde gå en kurs t.o.m.? Eller så kör jag snabbversionen som jag hittade i Aftonbladet igår   . Gjorde iaf ett helt gäng sit-ups och några lättbegripliga benstärkande yogaövningar och det känns ju framförallt i magen idag kan jag säga. Aj! Benen går jag ju med varje dag så där känns det inte så mycket eller oxå gjorde jag helt enkelt fel   .

_
Förutom ett halvdant försök till yoga gick jag en långtur med Hobbisarna, vattnade blommor och donade lite där hemma innan jag tog ut Yaxxon för lite lydnadsträning   . Körde fritt följ, inkallningsingångar, läggande under gång och ställande under gång. Fria följet funkade betydligt bättre än sist iaf även om det var lite för mkt gasen i botten för min smak   , läggandet har helt plötsligt blivit jättesnabbt medan ställandet flög upp som nr 1 på vår to fix-list om vi ska kunna håva hem ett förstapris i lydnadsettan. Oops   ! Trodde ju att ordförståelsen var hur bra som helst men se det var den INTE   . Inkallningsingångarna får vi oxå slipa på i den meningen att Yaxxons tackling ska avskaffas snarast. Han tacklar på kortare avstånd men inte på längre. Märkligt. Eller inte?

_
Idag väntar en vanlig dag på jobbet och sen Onsdagsparty på klubben   . Ska försöka komma fram till nån form av planering innan dess ... Framåtsändande var det ju t.ex 100 år sen jag tränade på senast   . Fast ställande, fjärr och ruta känns ju oxå mer än väl motiverat att träna på   .

_
Nu ska jag jag försöka rota reda på lite gott humör - utan det blir det ju lixom inte mycket till party   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 9 567

_
"De flesta människor tillbringar sitt liv med att gå och lägga sig när de inte är sömniga och stiga upp när de är det."   

Av Nina Palm - 7 februari 2012 07:54

... nu har jag vägt mig och det är inte utan att man börjar bli liiite fundersam på hur illa jag har ätit och skött mig fram till viktchocken   . VVAI-resultat: 5.2 kilo ner på drygt 2 veckor och minus 5 cm både runt midjan och rumpan   . Jag inser ju att jag blivit av med en hel del vätska iom att jag dricker som en hel kamel men ändå ... lite fett har ju säkert runnit av mig för jag har då aldrig hört talas om att man kan få gropar i vätskesvullnad   . SKÄMS PÅ MIG! 5.8 kilo kvar   ... Bara att fortsätta hålla koll och plussa ihop det jag äter och dra ifrån det jag gör av med. Igår hasade jag mig ut i garaget och hämtade min yoga-matta och ikväll, när jag är ensam hemma (ett absolut måste - ska tilläggas   ) ska jag plocka fram min bok om poweryoga och experimentera lite   . Får väl ha telefonen nära tillhands - fall i fall jag skulle råka i nöd.

_
Igår var det en ganska vanlig måndag i livet, i verkligheten, idag. Jobbade, handlade, käkade lite, gick på långtur med Hobbisarna och sen sjönk jag ner på locket och njöt av att allt var klart   .

_
Tränade lite inkallningar med ställande alternativt läggande med Yaxxon på rundan och det gick förvånansvärt bra trots att Nixx örlade omkring och störde   . Syftet var inte att få det perfekta ställandet och läggandet utan att Yaxxon skulle reagera snabbt på själva inkallningen (krävdes ett par påminnelser där), springa fort och sen "höra" kommandona. Det är vårt återkommande issue i vardagen - hörsamheten   . När Yaxxon var liten la jag massor av tid på att göra grejer med honom själv men allt efter som han blivit äldre har vi börjat göra det mesta av t.ex rastandet i grupp och jag får ju helt klart skylla mig själv där   . Det är svårt att få tid till allt man vill göra helt enkelt när man jobbar heltid och har fler hundar att ta hand om men jag ska iaf försöka ordna mer ensamtid med Kamelkungen just för att få till lite mer bonding. Kanske är det mer naturligt att göra saker ensam med en valp/unghund än med en vuxen hund ..? Jag tror att det är lika viktigt för en vuxen hund som för en ung hund att få känna sig utvald   . På köpet kommer ju Nixx att få egentid och DET är det bästa som finns enligt honom oxå - så till den milda grad att man är färdig att strypa honom efter en stund, av ren kärlek alltså   .

_
Som sagt. Ikväll ska jag yoga. Rapport kommer imorron   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 12 946

_
"Livet består inte av att vänta ut stormarna. Det handlar om att lära sig att dansa i regnet."   

Av Nina Palm - 6 februari 2012 08:53

Så ja. Liten blogguppdatering av det mer ospännande slaget så här innan stundande avdelningsmöte   . VVAI skulle jag ju ha redovisat idag men tyvärr glömde jag bort att ställa mig på vågen imorse   . Jag kan iaf fortfarande knäppa mina blåjeans, dessutom sitter de en aaaaning lösare runt benen så jag lär ju iaf inte ha plussat på volangerna *puh*   .

_
I fredags slutade jag jobba när Jonas började jobba och det blev en lugn hemmakväll med alla bären. Frasse fick stanna hemma från jobbet - han är ju inte i tjänst och det finns ju ingen mening med att han ska ligga och bli kall i en bil i onödan   . Hur som helst fick jag ett städanfall och sanerade hela huset under kvällen och gick en hyfsad runda på åkrarna med pälsarna. Nixx tycker det är så där skönt att traska på knöliga åkrar med sina slitna tassar och lägger ner sin själ i att hitta traktorspår som är skönare att gå på   . Utan att jag egentligen märkte hur det gick till gick vi allihop plötsligt den runda som Nixx hade bestämt   . Efter städningen körde jag ett inomhuslydnadspass med Yaxxon faktiskt - vittringsapportering, fjärr och krypstarter är det vi ältar och utvecklar. I fredags la jag pinnarna på en massa olika sätt och han apporterade rätt pinne och lämnade av den prydligt varje gång   . Fjärren mellan sitt och ligg fungerar bra medan stå är lite svårt utan framåtförflyttning ...

_
I lördags var det -14 grader i Bara på morronen   . Krispigt och klart men sjukt kallt, sammanfattningsvis. Vi hade ju avbokat hundträningen i skogen sen innan men även lydnadsträningen på klubben frös s.a.s inne, mycket för att vi skulle vara hemma hos Sophia och Fredde rätt tidigt men även för att det, med mina mått mätt, var alldeles för kallt för att träna   . Vi pälsade iaf på oss och gick en långrunda och det var ju rätt ok iom att man rörde på sig hela tiden   . På kvällen åkte vi - som sagt - till Sophia och Fredde - för att käka mumsig middag, äta sjuka mängder godis, umgås och kolla på Melodifestivalen. En hur mysig lördagskväll som helst   . I mitt VVAI-projekt ingår en slarvdag i veckan och man kan ju inte säga att jag vilade på hanen direkt ... herregud   .

_
Igår åkte vi till klubben mitt på dan för att träna lite lydnad. Sabina, Petra, Cina, Leif, Mariana och Göran hade haft samma tanke visade det sig. Efter lite fika och valpröj blev Jonas och Leif flyttgubbar medan jag tog ut en överladdad Yaxxon för att damma av vårt fria följ ... Jösses. Man kan ju säga att vi har att jobba på - minst sagt   . Det var så studsigt, stökigt och jävligt att jag fick gå tillbaka till min tidigare modell som jag brukar kalla "ett håll i taget" mycket för att inte mörda honom på plats   . Hur som helst lugnade han ner sig efter en sisådär 4-5 kilometer och på slutet kunde man faktiskt nästan tro att han fått lära sig momentet en gång i tiden   . Körde skall, fjärren (med Sabina bakom som tävlingsledare) och markeringsskick för söket och som tur var gick de här övningarna bättre än väntat ...*puh*   . När Yaxxon var parkerad i bilen var det Khans tur att komma ut och efter en jättefin linförighet och lite ligga still kollade jag lite på hans kryp, som var bra men för fort   . Trixade lite, visade GB:s krypstretching och flyttade belöningen från handen till marken (jag tycker det är så jäkla bra för stressmonster) och se på tusan om vi inte fick fram några riktigt tjusiga OCH lugna krypsteg med låg rumpa och allt   .

_
Vi väntade besök av kompisen Peter igår eftermiddag och när allt flyttande var klart på klubben fanns det inte riktigt tid för Frasseträning om vi skulle hinna med att gå på promenad. Frasse har ju i genomsnitt haft 4 träningspass i veckan de senaste månaderna och att han fick vila både lördag och söndag var ju egentligen inte så dumt   . Överträning gör ingen glad - särskilt inte hunden. Idag, imorron och på torsdag har Frasse jobbträning.

_
Ikväll får vi se vad som händer. Eventuellt ska jag på agilitymöte ... OM jag behövs där förståss, annars blir det långtur och lockhäng tror jag bestämt.

_
"Om livet ger dig citroner - gör nån form av fruktig juice."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards