Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under oktober 2011

Av Nina Palm - 13 oktober 2011 07:01

Igår slet Jonas HELA dan med att få klart vårt förvaringsrum (målade det sista och monterade de två IKEA-garderoberna) och det ska bli HELT underbart att planera och packa upp resterande kartonger, som stått i garaget sen flytten pga platsbrist   ! Unnan' med allt lixom! I grevens tid för nu är det dags att dra på sig vinteroutfiten - med kraft   . Iom att det tog en stund, särskilt att montera garderoberna   , kom vi till klubben i otid, dvs. för sent, för 86:e gången i rad kändes det som   . Men men. Bot och bättring väntar   .

_
Väl på klubben var det fullt pådrag på appellplanen och bl.a såg jag att Benzons apportering börjar ta form   ! OCH att Leif har smort knäna   . Ajaxx gjorde några redigt tjusiga framåtsändanden, Änzo hade legat plats alldeles tyst, Yla hade varit duktig, bortsett från ett jäkla lattjande med apporten och så såg jag Bizzie hänga med mojjan i lite följa med-övningar   . Kul kul! Det blev inte mycket tränat för oss när vi kom ner utan vi fick kasta oss in på medlemsmöte direkt   . Mötet gick bra - Cina är en klippa - och efter lite valpgos tog jag ut Yaxxon för att köra ett pass fritt följ, kryp, skall och inkallning. Herregud så dåligt det gick, det fria följet   . Det var snett, vint, för fort och allmänt galet alltihop och ... ja. Vi hade en sån dag helt enkelt, jag och Kamelkungen   . MEN vi tog oss igenom passet med hjälp av koppel, karameller och en tålmodig husse   . Gräset på appellplanen börjar bli ā la äng  igen och att jag överhuvudtaget kom på tanken att träna just kryp är = hål i huvet   . Det som var bra var positionen och vändningarna men det blev ju lite lyft fram när stackars Yaxxon trasslade in framtassarna i gräset. Note to self: kolla vem det är som beställer gräsklippning på klubben. Skallet gick bra och inkallningarna med läggande gick oxå bra men på slutet blev det total förvirring för stackars Yaxxon - som satte sig på "stanna" ett par gånger ... pausa bör man annars dör man  . Jaja. Frasse fick oxå träna, han fick köra fritt följ, sitt kvar när husse springer ifrån och skall. Fria följet var väldigt tjusigt - 100 % ögonkontakt med husse, perfekt position, bra energi och sjukt snabba vändningar och sättanden   . Det tar ett tag att "gå in" Fräserbilen men sen så - underbart! Sitt kvar:en gick riktigt bra   och avståndet blir längre och längre nu. Ett par försök med snabba rumplyft blev det men Frasse stannade på anvisad plats och snart är momentet hemma   . De avslutade passet med ett par skallomgångar och sen fick Fräset ligga plats i koppel när vi rundade av med lite snicksnack på parkeringen och med hundar som kom och gick   .

_
Väl hemma var klockan rätt mycket IGEN och det var bara för mig att hoppa i rymdskeppet utan att passera GÅ   . Idag väntar ett par timmars övertid och ikväll får vi se vad vi pallar hitta på mer än den dagliga motionen av 4-beningar    .

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 616

_
"Jag har aldrig låtit min utbildning störa mina studier."   

Av Nina Palm - 12 oktober 2011 07:14

Idag var det alltså dags att dra på sig MÖSSA för första gången den här hösten. Strålande månsken och isiga vindar på morronturen, not so hot   .

_
Det har inte hänt så mycket de senaste två dagarna, inga sensationer s.a.s Jag blev bortlottad från första anmälda elitspårtävlingen   , den i Simrishamn, och med tanke på att jag drömt om att få bli bortlottad under alla år med Kajsa på grund av min patologiska tävlingsångest så ... känns det ju liiite skummisch. Vad händer    ?! Inga startnr 1 (ok ok ok Yaxxon har bara tävlat 4 ggr men ändå   ) och nu BORTLOTTAD   !

_
I måndags drabbades jag ju av en svårartad måndagskoma och den hängde med hela dan och hela kvällen   . Jag tog mig iaf samman så pass att jag först gick en hyfsad tur med Gråbenen - onödigt pigga pensionärer kan jag tycka ibland   - och sen en långis med Yaxxon, dagen till ära iförd Flexikoppel   . Flexi var ju coolt tyckte Kamelkungen ända till han skulle landa örnar och kopplet svischade in i handtaget samtidigt. Konstiga grejer tyckte Yaxxon och är det nåt som är det minsta konstigt går det verkligen icke att landa örnar   . Hur som helst - när han hade sprungit ikapp linan och bonkat huvet i handtaget 22 gånger fick jag nog och bonkade s.a.s tillbaka och DÅ - mina vänner - kunde örnen till slut landas    . Ålarens   ! Jaja. Många steg blev det iaf.

_
Igår var jag något piggare   . Väl hemma från jobbet övade jag och Sebbe på gångertabellerna 3, 4 och 6 och gjorde multiplikationsuppställningar för glatta livet   . Han har lite svårt med "gånger" och då får man ju lixom öva. Tack gode gud för google   ! Jag kom inte ihåg hur man ställde upp gångertal exakt men så hittade jag en väldigt pedagogisk film och sen rockade vi loss   . Jonas lagade mat och satte igång att måla förvaringsrummet så att "vi" kan hutta (nåja   ) upp garderoberna och packa upp det sista efter flytten. Extra bra blir att vi får ett städskåp på kuppen   . Efter matteträning och middag tog jag först ut Yaxxon på en 5.5 km lång cykeltur, Bara runt   . Intervaller blev det och jädrar vad tungt det var ... för mig. Det är rätt backigt i Bara nämligen och dessutom blåste det satan i gatan   . Yaxxons kondis börjar så sakteliga komma tillbaka, han kutade på riktigt bra och han verkar tycka det är kul dessutom. Gråbenen fick en 3.5 km lång powerwalk (kollat rundorna på www.hitta.se) och sen var det inte mycket med mig kan man säga   . Frasse hade fått ett kondispass intervall på natten innan så honom gick jag bara en kissetur med.

_

Ikväll väntar Onsdagsparty på klubben och medlemsmöte   . Egentligen hade jag velat stanna hemma och packa in alla grejer från garaget men det får jag fixa imorron och till helgen. Skulle behöva klämma in ett par timmars övertidsjobb oxå nånstans ... Frågan är bara NÄR   !?

_
ANTAL STEG IGÅR: 10 661

ANTAL STEG I MÅNDAGS: 10 100

_
"Det värsta är inte fiendens ord utan vännernas tystnad."   

Av Nina Palm - 10 oktober 2011 07:29

Herregud vad trött jag var när klockan ringde imorse   . Folk snackar om tisdagsmaran men för mig är måndagskoman det absolut värsta i hela veckan. För pigg för att somna i tid på söndag, för trött för att vakna på måndan när klockan ringer ... Tisdagar - vaddå lixom   ?!

_
Helgen började i fredags med att jag hämtade Sebastian eftersom Jonas jobbade sitt värdelösa 15.30-01.00 pass   och körde honom direkt hem till Liam för att de skulle hänga och gå på "Öppen Hall" i Kuben, de spelar spel, kollar på film och donar och på beskrivningen låter det lite som en Fritidsgård   . På kvällen kom Sabina, Petra och Margareta förbi på en fika och vi hade en riktigt mysig kväll i ett efter K9-Partyt helt nystädat hus   .

_
I lördags tog jag en lugn morron innan Kajsa blev levererad av mamma och pappa som skulle åka till Tyskland. De hade med sig nybakade bullar och innan de körde mot Bron åt vi god frulle  . Mitt på dan åkte vi ut till Vomb för att gå en promenad med Yaxxon och Frasse (Gråbenen fick en hyfsad runda hemmavid) och för att träffa goa Onsdagsvännerna   . Jonas började jobba redan kl. 19 och vid 21 kom de Menlösa (Sebbe och Liam) hem för att spela X-Box (note to self: koppla in spelet till TV:n på övervåningen PRONTO nu när vi har soffbord där med   ). Vi blev nämligen med ett jättefint och kvadratiskt soffbord i ek i torsdags när jag var hos Sophia   . Det nya soffbordet passar bättre till den något mindre (eller för all del - normalstora) soffan på nedervåningen och det gamla hör ju till bautasoffan på övervåningen   .

_
 

Soon to be X-Box-hörna    

_
 

Nygammalt soffbord som man kan gå runt även med genomsnittstjocka vader    (bortse helst från skrynkligt hundlakan   )

_
Lördagkvällen ägnades framförallt åt tvätt med benäget bistånd av Nixx som ... ja. Han var helt störd hela kvällen och krönte sitt verk med att plumsa tre av mina nytvättade strumpbollar i Frasses vattenskål   . Jag var magiskt less på honom och just när jag tänkte köra iväg och dumpa honom i nån skog så somnade han och blev sötast i världen igen   .

_
  

_
Igår blev det en tur till klubben för lydnadsträning med gruppen och jag hade faktiskt kameran med mig och fokuserade på framtiden s.a.s   . 

_
  

Dakota AKA Dakky

_
 

_

Bizzie

_

  

_
  

Kompisar på riktigt   
_
  

_
  

_
  

_
  

_
 

Cobra ...  

_

... tillsammans med Benzon och 

_

... sin husse Magnus   

 _

Duktiga Gosia och Ajaxx

 _
_

Och fina gammelboxaren Tischa    

_
Jag tränade lite oxå faktiskt. Framåtsändande, inkallning med läggande och ställande, lite kryp och så skall. Det gick väl ganska bra tycker jag   . Yaxxon gjorde ett par riktigt tjusiga framåtsändande och la sig snabbare och snabbare på inkallningarna - det är fortfarande en bit kvar till det är så bra det kan bli för en Kamelkung men vi är på väg och han gör allt han kan för att förstå vad jag menar ... egentligen   . Krypet var lite väl livat men där får jag skylla mig själv. Använde bollen som belöning på inkallningarna och det är lixom inte helt optimalt om jag efter det ska träna på ett lugnt moment - dumma, dumma matte   . Skallet gick ovanligt bra måste jag säga   .

_
Väl hemma höll vi söndagsmyskväll. Sebastian kom hem från Liam och Jonas meckade god middag   .

_
Idag får vi se vad som händer. Planen är långis med Gråbenen och intervallträning med de Aktiva - ingen rast ingen ro   .

_
Stegräknaren har jag helt glömt bort att använda - det får bli bättring på det   !

_
"Ingen har allt men alla har något."   





Av Nina Palm - 6 oktober 2011 07:09

Eller unik i kvadrat kanske, unik x unik = uunniikk  ? Det slog oss härom kvällen att ALLA våra 8 sådana där solcellslampor hade slocknat och igår morse kunde jag konstatera att själva solcellerna var täckta av diverse fräschheter så som fågelbajs och lera   . Solen får lixom inte nån chans att cella ... typ   . Imorse efter morronturen med Pälsklingarna - ca. kl 05.15 - fyllde jag en bunke med vatten, tog en svamp och en rulle hushållspapper med mig ut i trädgården och gjorde rent solcellerna   . Det kan inte ha varit SÅ många som sysslade med solcellsrengöring (fågelbajstorkning) vid den tidpunkten och därför kände jag mig redigt unik (tidpunkt + sysselsättning) just där och då  . Alla sätt är bra   ...

_
Hur som helst. Igår jobbade jag ytterligare ett par timmar övertid och efter det kom Jonas och hämtade mig för vidare färd mot IKEA - tydligen inte en helt unik idé för satan vad med folk det var i butiken   . Vi inhandlade följande grejer:

_
 

Två sådana här garderober till "förvaringsextrarummet" (även kallat "skräprummet")   

_
En byrå till hallen   

_
En skohylla

_
Galgar till klädstången i hallen      

_
En hallmatta    

_
En byrå till sovrummet   

_
 

Två sådana här lampor att ställa på varsin sida av soffan på ovanvåningen   

_
Man kan säga att förvaringsfrågan är löst och att vi slipper jaga folk runt huset för att de ska gå in genom grovingången när de ska hälsa på   . Vi har nu en möblerad hall   .

_
Efter kön from hell packade vi Silver Bullitt full (dörrarna gick icke att stänga - attans tur att vi köpte snöre när vi ändå var igång   ) och sen åkte vi ner till klubben en väldigt snabb vända för att smaka på SM-brudtårta   . Supergod och supersnygg, precis som både Gosia och Vicky   !

_
_
Vi åt tårta, sa hej, klappade lilla Tårtgruppsnytillskottet Bizzie (som var väldigt busy med att plocka löv   ) och sen åkte vi hem. Jag var nästan medvetslös efter en låååång dag   . Egentligen skulle vi ha gjort ett litet housecall hos Carlzon med familj men med öppna bildörrar är det icke att rekommendera att parkera inne i stan   .

_
Idag väntar K9-party hemma hos oss och jag flyr fältet hem till Sophia i Veberöd - vi gör s.a.s ett partnerbyte   . Fredrik åker hem till oss och jag åker hem till dem.

_
"Ett vitsigt infall verkar bättre än ett hetsigt utfall."   



Av Nina Palm - 5 oktober 2011 07:05

Har börjat lära mig till vilken våning jag ska när jag checkar in här på jobbet och tycker att jag kommit igång bra med själva arbetet - det är ju iofs bara same shit, different avdelning men ändå   .

_
I måndags åkte jag till klubben, dels för att träna lite framåtsändande med Kamelkungen, dels för att vara med på TS-möte   . Irene H och Robban ställde upp som grupp - tack för det   - och det gick väl rätt bra tycker jag ... iaf efter ett samtal med Kamelen om att det vore en klar fördel om han ville vara så vänlig att hålla tassarna på jorden   . Man kan säga att han gillar sina osynliga riktningspinnar och problemet med farten ut är s.a.s inget problem längre   . Den sista vändan med linan på marken var riktigt fin! Körde även ett par inkallningar från liggande till ställande, till läggande och till både ock och med lite flyt och DK tror jag att vi kan få betyg på det momentet   . Avslutade vårt lilla träningspass med ett par krypstarter som var hellre än bra   . Jäkla hund till att bli toppad så fort man släpper efter på kontrollen   !

_
TS-mötet var ju trevligt MEN det tog alldeles för lång tid   . Jag orkar bara inte sitta så där länge och älta och till slut blev jag akut kissnödig på riktigt och flydde fältet   . Jonas kom ner till klubben efter jobbet och tanken var att vi skulle ta en fika och ev gå en tur med bären men klockan var över 20.30 innan TS-mötet var slut så det sket sig med kraft eftersom vi var tvungna att handla oxå   .

_
Igår hade jag en marathondag på jobbet ... Kom hit 06.50 och lämnade 18.10   . Jag har ju gått med i ett övertidsprojekt frivilligt och dessvärre krävs det att man jobbar över då om man vill bättra på lönen    . Jonas hämtade mig när han och Frasse hade slutat så jag slapp iaf kånka med bussen   . Frasse klarade uppkörningen i inomhussök igår iaf och även omprovet i saksök och det var ju hur gött som helst - frustrerande att Fräset fångar rätt mkt bus IRL (och knyter gärningsmän till brott med sk. bevisspårning) men ofta "brinner" när det är träning- eller provdags   . Han har ju gått hur många fina och fokuserade saksök som helst när vi har tränat (Jonas har fått lära om honom till liggande, passiv markering) och i skarpt läge och det kom lite som en överraskning att de brände uppkörningen  . MEN nu är det klart för ett år framåt iaf   !  Väl hemma väntade vovveservice och sen satte vi igång med lite hemmapyssel   . Bytte sängkläder i Sebbes rum och mummade övervåningen innan vi lastade ut buren ur Silver Bullitt och packade honom full med trädgårdsavfallssäckar, målarpapp och diverse annat bråte fvb till Sysav   .

_
Idag väntar ytterligare ett par timmars övertid (målet är 5 timmar i veckan) och sen ska vi åka till IKEA och shoppa upp oss på lite förvaringsmöbler   ! Goody goody! Det lär ju innebära ytterligare en tur till Sysav men det är smällar man får ta när man är relativt nyinflyttad   .

_
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 10 008

ANTAL STEG IGÅR: 7 345

_
"Varför göra idag det du kan skjuta upp till imorron."   

Av Nina Palm - 3 oktober 2011 12:16

Ja jösses. Ett jäkla spring är det här utanför i korridoren (oklart varför   ) och jag begriper inte riktigt hur det är tänkt att funka rent rutin- och arbetsmässigt men so far känns det helt ok att vara på nya avdelningen   . Patologisk ordning o reda i handläggningen förefaller det dock bli - I like a lot!

_
 

Mitt nya rum       

_
 

Utsikt: Malmö Tingsrätt till höger och den ökända pisserännan mellan Kalendegatans partyplejs Hipp och Stortorget    

_
Det blir nog bra.

_
Helgen sammanfattningsvis:


FREDAG: jobba, månadshandla, äta ostbricka och dricka vin, däcka på locket   .

_
LÖRDAG: sova länge, heldagsjobb i trädgården bl.a med hjälp av ny ogräsbrännare   , långtur powerwalk med de tre odågorna (Bara runt på 50 minuter)   , dusch, thaiwok och sen wordfeud och koma.

_
SÖNDAG: träning i skogen med en attans massa folk   . Frasse fick söka och Yaxxon fick träna upptag och uppletande. Frasse gick ett bra pass igen, lite stökig på stigen men annars bra. Yaxxon valde för dagen att ta sina upptag ā la skolboken   MEN kompletterade - för balansens skull antar jag   - att strula på uppletandet så att mamma fick bli arg . Så arg den här mojjan nu kan bli på sin Kamelkung   . En go dag blev det i värsta sommarvärmen och som lök på laxen passade Gosia och Ajaxx på att bli uppflyttade till högre klass spår   .

_
 

En av de första spårträningarna för Ajaxx, i maj 2010   

_
Ikväll väntar TS-möte och framåtsändandeträning med Kamelkungen på klubben   . Måtte nu inte TS-mötet bli en evighetshistoria av värsta sorten   .

_
Övriga happenings den här veckan är övertidsarbete för min del, en tur till IKEA så vi får klart i hallen, K9-party hemma hos oss på torsdag, en riktig polisfest faktiskt   , och då passar jag på att åka hem till bästa Sophia i Veberöd för att ha myskväll och sen ... är det *vips* helg igen   .

_
ANTAL STEG I FREDAGS: 9 322

ANTAL STEG I LÖRDAGS: 11 718

ANTAL STEG IGÅR: 12 213

_
"Att fela är mänskligt men för att verkligen strula till det behövs en dator."   




































Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards