Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under augusti 2011

Av Nina Palm - 9 augusti 2011 07:00

Ett bry man får när man flyttar är att skaffa sig en överblick över kommunikationerna   . Det visade sig att det inte var så mkt bry alls med det egentligen - bussarna går en gång i kvarten ungefär, både från och till Bara och det tar ungefär en halvtimme att ta sig från dörr till dörr   . Liiite mer passa tiden-varning blir det ju jämfört med förut när jag utgick från Köpenhamnsvägen eftersom jag då bara kunde gå ut och ställa mig vid busshållplatsen lite på måfå. Det kom ju alltid en buss ... förr eller senare   . Hur som helst, det funkar. Bra det!

_
Igår, på lunchen, köpte jag en vaxduk till plastbordet vi har PRO-kuvösen i väntan på nytt möblemang - herregud va dyrt   ! Vaxduk låter ju per definition billigt men det behöver det alls icke vara ... tydligen. Hur som helst. Piff-nivån höjdes en del och när jag vände på våra grymma dynor med Hawaii-tema så att den vita sidan kom upp blev det riktigt fint   .

_
_
Det första jag gjorde när jag kom hem igår - innan piffningen - var att kasta mig ut för att ta in tvätten. Oh my god vilket skyfall som drog in över Bara   ! Hur deprimerande sommarväder som helst och det känns som att årets investering på klädfronten, ett par gummistövlar, är en riktig vinnare   . Muckboot-stövlar och kängor (typ) sålde som smör i solsken på SSM (Vipdogs monter) och det kan man ju förstå med tanke på den här s.k sommaren   .

_

_
Min plan igår var att åka till Bokskogen och gå en rejäl långis med Hobbisarna men det regnade så mycket att jag faktiskt inte vågade köra iväg   . Jag avskyr att köra i så mkt vatten nämligen sen jag fick vattenplaning i 70 km/tim för några år sen. Kvastående rädsla s.a.s. Det fick bli ett intervallpass på "vår" äng med högt gräs istället   . Nixx fick hänga på - hans tassar är ju som de är, de har passerat the point of no return, och är han bara uppvärmd när han börjar bete sig brukar han inte bli halt. Ett mycket uppskattat initiativ   . Värmde dem först med en 20 minuters prommis och sen körde jag tre heat bollkastning uppför den sjukt sega backen på ängen - 8 uppförsrus i första heatet, 6 i andra och 5 i tredje och sex minuters vila (gå av sig lugnt och fint bredvid mojjan) emellan   . Avslutade med att promenixa till dess att herrarnas andning var rätt normal igen och så lite stretching på det. Ganska mysigt ändå att gå omkring i regnställ, keps och gummistövlar i regnet   .

_
Jonas och Frasse jobbade 13-22 igår men det blev 13-03.45 istället och de lyckades dessutom fånga en buse   .

_
Ja just ja. Igår flyttades min pappa (69 år) till Kristianstads Lasarett efter sin operation i Lund i torsdags. Vi snackar magiskt starkt hjärta och bra läkkött   . Hans 8:e operation var den andra i nacken där han haft gräsliga förträngningar i ryggmärgskanalen sedan 80-talet (spinal stenos - värsta sortens). Vi var och hälsade på honom i söndags och det är helt fantastiskt vad duktiga de är, de där neurokirurgerna   . Pappa var som en ny människa - klar i blicken, rapp i truten, utan smärta när han gick (med gåstol) och med återvändande känsel i fingarna på ena handen. Fantastiskt. Nästa operation kommer att äga rum om ett par månader ... då ska de leta upp hans korsband i ena knäet som vid koll av knäet visade sig ha försvunnit   . Troligen får de göra konstgjorda korsband - pappa längtar redan   . Konstigt att man aldrig får läsa om sånt i Aftonbladet (framförallt) och Expressen   ... och nä, han har inte betalat sig förbi nån kö. Han hävdade vårdgarantin och fick åka till Göteborg och bli undersökt på Spinecenter där.

_
Idag får vi se vad som händer. Solen har tittat fram igen men efter gårdagens lynnesutbrott på väderfronten tänker jag icke lita på att kvällen bjuder på nåt annat än monsunregn.

_
 

Av Nina Palm - 8 augusti 2011 10:10

... eller iaf semestern som inte blev så ledig   .

_
Följande åtgärder har vidtagits:


* Målning av övervåning och vardagsrum.


* Flyttning bohag från Köpenhamnsvägen till Bara (tack alla som kunde hjälpa till   !).


* Uppackning av nästan allt.


* Försök att hitta ordning och logik i förvaringshänseende i huset (funkade inte - vi behöver handla nya garderober och lite annat meck   )


* Flyttstädning av gamla lägenheten (tack Cina för hjälpen i elfte timmen   !)


* Inlämning av min rackliga cykel på service.


* Funktionärande i dagarna tre på SSM 2011.


* Skötsel av trädgård som grönskat all inclusive pga. monsunregn   .


* Sysavturer x 22 000 (tack gode gud för Silver Bullitt   ).

_
Allt det här har mer eller mindre pågått nonstop och samtidigt i 14 dar',  så när allt (allt är ett relativt begrepp i sammanhanget   ) blev klart i onsdags ramlade vi ihop i var sin hög i soffan   . De senaste dagarna har vi verkligen tagit det lugnt och inte gjort ett skit men det känns ju ändå som att man blivit lurad på sin ledighet på nån vänster   . FAST å andra sidan - det är ju hur gött som helst att vi har flyttat in vårt eget fina hus   . Det allra bästa är att vi har koll på läget och en strategi - man kan ju inte fixa allt med en gång - och idag ska jag t.ex lämna in 6 par gardiner för uppläggning och handla tavelkrokar vilket kommer att leda till en kraftigt förhöjd piffnivå i himmet'  . Fall i fall tvillingarnas mamma skulle komma på besök vågar jag bara inte klisterbands-lägga upp gardinerna   ... eller använda häftapparaten   .

_
Hundarna har verkligen fått vila. Det går inte att träna eller försöka vara seriös med dem och kräva fokus om man själv går omkring och t.ex försöker räkna ut ett garderobsbehov i huvudet   . Ett liiitet lydnadspass blev det med Kamelkungen i lördags kväll på klubben och han var ju hemskt nöjd med sina prestationer iaf   . Jag kunde konstatera att han kommer ihåg följande kommandon: fot, kryp, hopp, skall och - framförallt - FÖR JÄVELEN LÄGG AV!   Men vi kommer igen - jag känner det på mig.

_
Bilder på rummen - före och efter - kommer så småningom, lite pö om pö och förhoppningsvis kommer jag att hitta några hekton blogginspiration mellan varven oxå   .

_
Ha det gott evribaddi!

_
"Ingenting i livet är omöjligt, om du inte vet vad du pratar om."   



Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards