Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under augusti 2011

Av Nina Palm - 19 augusti 2011 07:09

Igår var det trädgårdsmeckardags (jag lovar och svär härmed att aldrig mer låta trädgården vara i 4 veckor sommartid   ) och mitt jobb var att rensa ytterligare en bit rabatt. När man rensar rabatter gör man med fördel detta på knä - med eller utan lallan i vädret - och har man Sveriges spetsigaste knän så tar man lämpligen på sig knäskydd   .

_
 

Är man själv inte innehavare av knäskydd och gift med en man som har rejäla ben och följdaktligen rejäla knän ser det ut så här ... *hot sexy mama*-alert    . Not.

_
Nu har jag iaf jobbat mig runt framsidan helt och en bra bit in mot baksidan av huset och det ser rätt fint ut, om jag får säga det själv   .

_
_
Jonas klippte gräset och tog sig an den ena vildvuxna häcken på baksidan   . Häcken ut mot ängen ska få växa wild 'n crazy ett tag till eftersom Fräserbilen demonstrerade sina talanger i både höjd- och breddhopp det första han gjorde efter inflyttningen  . 

_


_
Det är rätt mysigt att dona i trädgården och göra fint när man är två måste jag erkänna (exakt nu svimmar troligen min mamma *boink*   ). När Jonas och Frasse (som btw fångade en tjyv i förrgår natt   ) hade åkt till jobbet tog jag ut Hobbisarna på ett kondispass igen och de sprang på bra. Nixx verkar ha mått väldigt gott av att gå mkt på mjukt underlag och springer som värsta dåren, lyckligast i världen   . Han blir lite stel efteråt trots stretching men hans lycka över att få vara med överväger det. Faktiskt. Till helgen ska han få sig ett litet spår till livs och ev ett uppletande hade jag tänkt. För vems skull vilar man och aktar man honom ... egentligen och - framförallt - hur kul har han  ?   DET tål att tänkas på. Nåt annat som tål att tänkas på är att man bör stänga dörren till rummet där man förvarar hundmat ...   .

_
Idag väntar muntlig förhandling i eftermiddag, ett besök på Systemet, en tur till Ica Maxi OCH myskväll med ostbricka   . Imorron kommer min lillasyster med familj på besök och på söndag ska vi (eller Silver Bullitt snarare) assistera familjen Jarny som behöver ta en tur till Sysav OCH slutligen ska vi köra igång med seriös lydnadsträning för Yaxxon och Frasse   .

_
"Hur fångar man en kanin? Man sätter sig bakom en buske och låter som en morot!"   

Av Nina Palm - 18 augusti 2011 07:08

Igår - på klubben - var Yaxxon lite rörig i sin mage, absolut inget allvarligt men helt klart rörig och vid halv 5-tiden i morse vaknade jag av att jag hörde en hund galoppera omkring i huset   . Eller egentligen inte i hela huset utan uppför och nerför trappan till övervåningen och jag for upp ur sängen med en jäkla vänster   . Det visade sig att Yaxxon hade snott en strumpa ur tvättkorgen som han roade sig med att galoppera uppför trappan med för att sedan "tappa" strumpan nerför trappan och rusa efter och fånga den ...   . Bajsnödig var han alltså INTE.

_
Igår var det uppstartsmöte för gruppen på klubben och det känns som att vi har en plan   . Bra det! Nu får vi se om vi lyckas hålla den men det borde gå. Efter mötet la vi en plats som gick bra och sen körde jag ett pass fritt följ med Yaxxon. Lite väl livat kan jag väl tycka men va fan - som man sår får man skörda   . Krypstarter blev det oxå och de funkade iaf bra   .

_
I övrigt har det inte hänt så mycket i livet. Jag skriver domar som en idiot på jobbet för att komma ikapp efter en formsvacka i maj/juni och ikväll väntar trädgårdsarbete hemma   . Imorron är det äntligen fredag igen, bara det gör ju att man kan känna lugnet.

_
"Lär dig livets stora gåta; älska, glömma och förlåta."   

Av Nina Palm - 17 augusti 2011 07:40

Igår kom äntligen dagen då orken infann sig att sanera Silver Bullitt ... Örrrk  ! är allt jag har att säga om det. Jonas hjälpte till - tur det för annars hade jag inte varit klar än   . Han dammsög (i en dryg halvtimme) i kupén och gjorde rent säten med sätestvätt medan jag ägnade mig åt burarna och dynorna. Fick hacka loss möget i hörnorna för att kunna dammsuga upp det   ! Kajsa mördade ju den största dynan när hon var missnöjd med att inte få delta i byggsök i Svedala en gång och den dynan har varit lagad med silvertejp ... som lossnat med tiden och jag vill ju inte gå in på detaljer men silvertejpsklister och kräkbajs (en olycka händer ju så lätt ...) är inte en SÅ fräsch kombo precis   . Igår blev alla dynorna klorinade och den stora dynan fick en ny silvertejpslagning och herregud så fint det blev   . Nu kan man sätta sig i bilen utan att veva ner rutorna innan man vänjer sig vid doften. Riktigt bedrövligt att låta en så fin bil förfalla på det viset. Ajabaja   .

_
Bilstädningen tog en stund och det planerade trädgårdsarbetet blev uppskjutet till på torsdag - då ska jag fortsätta med rabatterna och Jonas ska klippa häcken på baksidan   . Däremellan ska buren lyftas ur Djävulsmaskinen så vi kan dammsuga bort 4 ton hundhår som samlats där under flyttkaoset   .

_

Hundarna har mest fått springträning där hemma men det börjar apselut att dra ihop sig till lite stubbspår och sånt. Vi har en jättefin fotbollsplan ganska nära där jag har tänkt träna lydnad mellan varven. Måste fixa till framåtsändandet - måste måste måste   . Resten av elitmomenten kan Kamelkungen ganska bra tycker jag. Läggandet på inkallningen kunde iofs vara något snärtigare men betyg ska vi apselut ha. Krypet är bra, skallet är bra (ibland lite glest) och apporteringarna funkar oxå fint även om gripandet av tungen inte är världsklass precis. Det känns som att jag har en plan   .

_
Ikväll väntar möte med träningsgruppen inför hösten och en långtur med Hobbisarna   .

_
Just ja. Har lite ont på baksidan av mitt vänstra knä när jag går och idag har jag kickat igång en kur Diklofenak - IGEN   . Jag tror det är de bakre korsbanden som är inflammerade ... eller oxå har de helt enkelt försvunnit (som hos min pappa) och lämnat en värkande tomhet efter sig   ?

_
"Att fela är mänskligt men för att verkligen strula till det behövs en dator."   

Av Nina Palm - 15 augusti 2011 07:04

Igår kände man sig allt lite frän när MFF spelade mot Milan i en vänskapsmatch   - i andra halvlek fick vår kompis Jennifers dotterson Alex Nilsson, som bara är 18 år komma in och spela och SOM han gjorde det   ! Glenn Strömberg fullkomligt öste beröm över Alex och vips hade vi ett "jag mötte Lassie"-moment   . Alex missade sin straff på slutet men med matchen han gjorde har han säkerligen kommit allt närmare en säker plats i MFF:s startelva. Vilka ungdomar de har i laget!

_
 

_
Annars hade vi en lugn och behaglig dag igår. Mariana, Göran, Dakky och Vera kom på besök och det var hur mysigt som helst - fika, husesyn och valpgos lixom   . Dakky tyckte det var hemskt spännande i Bara och kollade in allt vääääldigt noga först och sen var det lattja bollen och gräva gräsmatta som gällde för hela slanten - med avbrott för middag och liten nusselur   .

_
_

Vi fick två vackra blommor med krukor till i inflyttningspresent    så nu är fönstret i vardagsrummet färdigpyntat ... bortsett från gardinerna alltså   


Barnarbetet inleddes igår men varade inte så länge - efter 45 minuter tog kraften slut ... Liam 12 år (Sebbes kompis och fotbolls-Alex kusin) fick ont i ryggen   . De är icke uppe i 100 kr var i lön än, de där två. Oh no! Dagens ungdom lixom   . 

_
Det här med trädgårdsarbete satte P för städning och sanering av Silver Bullitt tyvärr eftersom vi måste köra ett lass mög till Sysav. Inte så lönt att sanera en bil och sen lasta den full med trädgårdsavfall   .

_
I övrigt intet nytt i regnet   .

_
"Den som skrattar sist tänker långsammast."   

Av Nina Palm - 13 augusti 2011 08:25

Idag ska jag dra på min knäskydden och börja rensa i våra rabatter, som börjar se något skabbiga ut. Stämningsläge: skräckblandad förtjusning   . Min plan är att mms:a bilder på tveksamma växter till mamma som har stenkoll på det här med gräs och ogräs   . Jag börjar i ena änden och rensar mig runt så långt jag hinner.

_
Igår hämtade jag våra gardiner hos skräddaren och de var ju jättefina bortsett från att jag mätt fel på 5 cm på nedervåningens fönsters höjd ... oops   . Stig Helmer-style = får köpa nya gardiner till vardagsrummet och till sovrummet. Tur att det är billigt med panelgardiner. Gardinstänger och sånt har vi ju. På övervåningen blev det iaf fint med gardiner i gästrummet, i Sebbes rum och i allrummet   .

_
Nytt försök. Igår kom Jörgen och Gosia förbi på middag - grillat med supersallad all inclusive och vitlöksbröd   . Lite Turkietkänsla fixade vi till med Efes att dricka till   . En hur supermysig fredagkväll som helst och fina inflyttningspresenter fick vi oxå:

_
 

En bricka i tiden - en Ugglingsbricka - designad av Gosia Nowak    

_
  

En skärbräda perfekt för ostbricka   

_
Som sagt. Innan Bloggplatsen avled i förmiddags  var ju planen att fixa till rabatterna och jag höll på i 3 timmar och hann nästan med hela framsidan   . Det hinner växa en del på en månad med ösregn om man säger så och nu på kvällen, efter jobbet, klippte Jonas gräset och en lömsk men luckrativ plan avseende barnarbete håller på att ta form (inspirerad av min barndom). Imorron ska Sebastian och Liam få ett erbjudande de icke kan motstå - plocka så många äpplen ni når av trädet på framsidan (det dignar av rätt sura äpplen) och tjäna 100 kr var   .

_
 

Piffad rabatt    

_
Hur som helst. Nu är trädgården till ca 60 % fixad och strax kommer Jennifer och Jocke förbi   . Imorron ska jag fortsätta med rabatterna så de blir fina allihop och på måndag går det ytterligare ett lass till Sysav   . Vi laddar även för att ta tag i det här med hundträning och människomotion ... flyttkoman ska botas. Punkt med pasta!

_
"2B or not 2B - that's the question."   

Av Nina Palm - 12 augusti 2011 07:07

Äntligen fredag. Jag tror generellt att man under den första arbetsveckan efter en semester förbrukar ca. 80 % av den återhämtning man evenetuellt lyckats skrapa ihop  . Milda Matilda så seg jag var igår kväll!

_
Efter jobbet igår bar det av direkt till Ica Maxi för shopping eftersom det icke lär hinnas med idag efter jobbet - bilen ska hämtas, Sebastian ska hämtas och så ska vi hinna en runda in om Systemet oxå   . Full rulle kanelbulle! Väl hemma lagade Jonas penne carbonara   , vi kickade igång en tvättmaskin, fikade och tog det allmänt lugnt. Jösses vad mysigt det är i vårt hus   . Hundarna verkar oxå ha fattat att det är här vi bor nu - förut sprang de till bilen direkt de fick chansen "Ok - kul! Men ska vi inte ta och åka hem nu!?"   .

_

Vi bor i Bara   !

_

Å ja' fattaj' ingenting   !

_
Förutom hundrunda i ösregn (what else is new?!) tog jag tag i det här med Nixx päls. Det resulterade i en riktigt snygg och slank herre med gråa tinningars charm s.a.s   .

 _
_
Planerna för idag är - som sagt - att hämta Djävulsmaskinen som har fått sin sk. "låskista" utbytt och fixa med lite annat meck och ikväll kommer Gosia och Jörgen och hälsar på       . Imorron jobbar Jonas ett dagpass och jag ska sanera Silver Bullitt invändigt, så han är fräsch och doftar karamell när träningssäsongen kickar igång nästa vecka    . Annars är planen att få upp tavlor på väggarna, hänga upp gardinerna som jag ska hämta idag hos skräddaren och sätta upp hatthyllan i groventrén och spegeln ovanför Sebbes byrå   . Det rullar på.

_
Åh så en Nalle Puh:

_
"Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin nånting."  


Av Nina Palm - 11 augusti 2011 08:32

Stackars alla som har semester nu   . Det har regnat magiskt mycket den här sommaren men det har iaf varit varmt ... ända till igår när temperaturen droppade hela vägen ner till 15 grader   . Inatt har det som lägst varit 11 plusgrader och det är verkligen rena hånet mot alla semesterfirare tycker jag   . Höst i augusti. Kul.

_
Igår blev det en lång dag för mig. Lämnade hemmet 06.10 för att ta bussen 06.17 och kom inte hem förrän 21.15 i princip. Sju psykförhandlingar på förmiddan tar på krafterna kan jag säga   . KUL igår var att vi äntligen åkte och köpte trädgårdsmöblerna som vi kollat på tre gånger på Hulténs rea   ! Medan vi kikat på möblerna har priset sänkts med 1000 kr och det är ju inte alls dumt med tanke på att det är en del vi måste fixa innan vi är helt inbodda möbelmässigt   . Det blev ett bord i svartgrått med sex sk. positionsstolar (= man kan ändra ryggstödet) och sex svarta dynor. Man kan göra bordet större med en iläggsskiva och då kan man sitta tio pers vid det - perfekt!

_
_
Efter shoppingen (återigen: tack gode gud för Silver Bullitt) var det dags för mig att åka till klubben på agilitymöte. Mötet gick bra och alla kurser och träningsgrupper fick plats utan gnissel   . Lite snack med gruppen som typ hade hunnit med en platsliggning innan himlen öppnade sig och sen åkte jag hem för att dunsa ner i soffan med kraft   . 

_
Idag får vi se vad som händer. Bakluckan på Djävulsmaskinen har krånglat lite ett tag nu så vi startade dagen med att åka och lämna den på verkstan i Lund och troligen blir det hämtning i eftermiddag   . Inga planer i övrigt.

_
Avslutningsvis ett big a bauta-grattis till Vicky och Mattias som blev med radhus igår   ! KUL!

_
"Förlåtelse ändrar inte det förgångna men förstorar framtiden."   

Av Nina Palm - 10 augusti 2011 07:15

Igår var det livat i Bara   . Sussie är ju på besök i Löberöd för att hämta sin Dagny (och för att shoppa på TEBA   ?) och hon och Irene kom förbi på husesyn och fika tillsammans med Cina, Vicky och Mattias - som oxå ville säga hej till Sussie   . Irene och Sussie hade puppisarna Dagny och Drottning med sig och de var ju minst sagt pigga, glada och påhittiga   . Den svarta puffpälsiga Drottningen rymde över till grannen, som - med Drottning i famnen - påstod att det var det gulligaste lilla besök de nånsin fått   och Dagny gjorde vad hon kunde för att flytta på den stora mattan i uterummet. Det är ju roligt att det råder valpfrossa just nu men shit så gött med vuxna hundar   ! En jättemysig kväll blev det hur som helst även om Nixx och Yaxxon var så där nöjda med att inte får röja med småbrudarna   . Fina inflyttningspresenter fick vi oxå   .

_
 

En blomma i vit kruka (perfekt) och en värmeljushållare med gröna ljus - jag tror jag gillar grönt faktiskt    .


_
Lite synd att Jonas och Frasse hade hundträning på jobbet hela kvällen dock. Tur att Frasse hade gått några riktigt bra spår iaf   .

_
Annars intet nytt under solen (bakom molnen - satan vad kyligt det är idag   ). Idag på förmiddan väntar psykförhandlingar och ikväll möte med Agilitysektorn. Lär svimma innan huvudet landat på kudden ikväll   . Det känner jag redan nu.

_
"Ett svar på en fråga kan vara rätt eller fel, både ock eller ingetdera."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards