Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under maj 2011

Av Nina Palm - 16 maj 2011 08:09

Min största utmaning den här veckan är att vila Yaxxon   . Han blev oförklarligt halt på sitt ena bakben igår   . Han var inte ett dugg halt på morronrundan, inte på prommisen med Kajsa heller men när jag tog honom ur bilen när vi skulle köra intervaller så var hältan ett faktum   . Det blev bättre efter bara några meters promenad men han gick fortfarande orent så det blev ju bara att hutta honom i bilen igen och av erfarenhet blir man vis - han ska hållas på alla 4 i minst en vecka   . Klämde, masserade, stretchade försiktigt och hittade smärtan högt upp i ljumsken, precis bredvid snoppaketet om man så säger. Sträckning? Snedtramp? Jaja. Hur det än är så får han icke röja den här veckan men det är lättare sagt än gjort med en hund som tar sig fram studsandes   .

_
Helgen har varit ganska lugn. I fredags tränade jag ben och mage efter jobbet (inte smart efter 10 km powerwalk i torsdags   ) och Pass 31 var därmed avklarat   . Hemmakvällen blev lite i lugnaste laget så jag satte igång att tvätta alla fönster i lägenheten - för näst sista gången   . Fint blev det iaf och som avslutning mummade jag toaletten   . I lördags hände det inte så värst mycket heller. När Jonas och Frasse hade åkt till jobbet tog jag en långis med Nixx och Yaxxon och tog en sväng inom ICA för att panta flaskor. Glammigt värre   . På kvällen var det schlager och jag tyckte rätt låt vann   . Gillade inte Popular alls första gången jag hörde den, ok - men inte alls skitbra men jag tyckte ju att Eric Saade var rätt söt. Nu har även han själv sjunkit som en gråsten i mina ögon - han verkar ha fått hybris   . Jag gillar kaxigt men utan den minsta glimt i ögat och tillräcklig täckning blir det mest pinsamt och ocharmigt   . Han lär ju icke fylla Madison Square Garden i det närmaste precis   .

_
Igår kom Kajsa hem   . Liite i rundaste laget så nu är hon satt på bantning men verkar nöjd med livet ändå. Pigg i steget och lika dryg som alltid är hon   . Vi hade förlagt en del av gruppträningen till klubben igår men efter platsliggningen fick ju iaf min träning ett snöpligt slut   . Övriga var duktiga iaf! Åkte hem ganska tidigt för att hinna med vad som skulle visa sig bli powerwalken from hell i Bokskogshelvetet   . Har väl aldrig varit om maken till dryga och långa backar ... Vi gick iaf 10 km-rundan i högsta fart och ca 1.5 km innan "mål" (har väl aldrig längtat efter att se Djävulsmaskinen så mycket   ) dog jag nästan. Satte mig ner i en ormbunke och tyckte det kändes som en bra idé att sitta där till idag - typ   . Jonas, som hade gått i förväg för att han uppenbarligen har bättre kondis än jag   , vände om och peppade mig vidare ... tur det för annars hade jag suttit kvar där än   . Pass 32. På kvällen var det hockeydags och det var ju hemskt tråkigt att de duktiga Kronorna tappade matchen helt i tredje perioden men - nästa år är de på G igen, en erfarenhet rikare. HEJA Sverige   ! Och GRATTIS Finland   ! 8 VM-guld för Sverige mot 2 för Finland säger ju om inte annat en del om Tre Kronors kvaliteter över tid. Ja å så 2 OS-guld oxå förståss   .

_
Idag får vi se vad som händer. Troligen ingenting speciellt nu när Yaxxon vilar och står i   . Eventuellt blir det lite kloklipp pch pälsservice iaf.

_
ANTAL STEG IGÅR: 20 090

ANTAL STEG I LÖRDAGS:10 718

ANTAL STEG I FREDAGS: 8 527

_
"Det vi inte gör idag slipper vi göra om imorgon"   

Av Nina Palm - 13 maj 2011 07:48

Himmel och plättar - idag är det ju den stora otursdagen   . Det är bara att hålla tummen, njuta av att solen skiner och hoppas på det bästa   . Liite läbbigt är det allt.

_
Igår var de följaktligen torsdagen den 12:e maj och min goda vän och vapendragare Sanna fyllde år   ! Gjattis   . I övrigt flexade jag in sjukt tidigt vilket inte medförde nån plusminut alls på flexen eftersom jag flexade lika sjukt tidigt  . Plus minus noll. Direkt när jag kom hem var det dags att svida om till träningskläder och bege sig ut på en powerwalk med Jonas - Pass 30: 10 000 steg rätt exakt, en dryg timme och en genomsnittspuls på 124   . Vi sprang en bit på slutet oxå men då var döden nära för jag lovar att vi gick FORT hela vägen   . Nästa runda blir på söndag. Det ska nämligen bli lite ordning på människomotionen (oxå) på Köpenhamnsvägen   . Idag blir det ett pass på gymet för mig efter jobbet dessutom. Har märkt av lite åldersförändringar som icke är så sexiga precis - från att ALLTID ha haft en platt och snygg mage (oavsett fettprocent på övriga kroppen   ) har jag plötsligt fått en slags mjuk och läbbig bilring precis ovanför byxlinningen och det är ju så där läckert kan jag säga   . Hur som helst. Efter utpustning klippte jag Jonas, duschade och dammsög medan han lagade en yummie thaigryta med kyckling och kokosmjölk  . Efter denna gränsfall maniska aktivitet blev det lockmys med hockey som sällskap   . Tack gode gud för att Sverige förlorade mot Canada ...   .

_
Idag (och imorron) har Jonas sina helt klart mest värdelösa arbetspass, han börjar 15.30 och slutar 01 ... typ   . Undra vem det var som hade otur när han (eller hon) tänkte när de tänkte ut det arbetspasset  ? Inte många tjuvar som kör igång lagom till att folk kommer hem från jobbet och ffa - inte många tjuvar som är färdiga med sitt dagsverke kl. 01.00   . Det är gränsfall dödstraffsförbjudet med övertid inom myndigheten har jag förstått men de här varken eller passen kostar OFTA övertidstimmar - idiotiskt. Men men. Sen är det ju lite trist att säga "ses på söndag" när man går och lägger sig en torsdag   .

_
Som sagt. Idag ska jag träna efter jobbet och sen får vi se vad som händer. Troligen icke så mycket   .

_
Det som redan har hänt idag är, att jag mailat lite olika bredbands- och TV-leverantörer och begärt offerter för HUSET   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 17 363

_
"Ett ögonblicks insikt kan vara värt ett helt livs erfarenhet."   

Av Nina Palm - 12 maj 2011 07:24

Det är - återigen - inte alls konstigt att pensionen närmar sig ... Nyss var det 40 år kvar och vips är det bara 21 år kvar   . Jag menar med detta att veckorna försvinner iväg i värsta rallyfart   - idag är det redan torsdag. Det var ju nyss måndag!

_
Igår var det tävlingsmöte på klubben inför lydnadstävlingarna den 27 maj   . Jag ska vara tävlingsledare för 12 lydnadstvåor   . Vad gör man inte för konsten? Sen, när jag faktiskt har gått i pension, ska jag skriva ner alla mina åtaganden på ett papper, plasta in det hela och ha det nära till hands när någon frågar mig om jag inte kan hjälpa till   . Men men. Fick iaf hjälp av Lotta och - inte minst - Myran att planera det hela för att minimera springet hit och dit över planen. Blir nog bra   . Efter tävlingsmötet och provkommenderingen var det dags för tårta. Det är väldigt mycket månad kvar i slutet av lönen den här gången   och jag och Gosia, som ju faktiskt blev uppflyttade på samma dag, la ihop till en riktigt tjusig tårta   . Hellre en ordentlig tårta än 2 dassiga   .

_
_
Det blev ingen träning för mig och Yaxxon igår men däremot tog vi en mysig runda i månskenet - jag, Jonas och alla bären    .

_
Ikväll är tanken att vi ska ge oss ut på en låååång powerwalk och i övrigt saknas det planer - love it   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 371 (ingen morronrunda)

_
"Jag avskyr att sprida rykten men vad annat kan man göra med dem?"   

Av Nina Palm - 11 maj 2011 08:38

Just nu håller jag på att lägga sista handen vid vårt Demoniska kennelläger på Stigmansgården, Karlsborg den 5-10 juli   !


_
Det börjar likna nåt och alla grupper är nu klara. Ett återbud i skyddet som eventuellt kan fyllas av någon och vi hade gärna haft en hund till i rapporten   . MEN det är ingen ko på isen iaf och det är ju gött   !

_
Finns det någon som är intresserad av att träna skydds med Dan Pöhner eller rapport med Gun-Britt Arthursson - hör av er till mig på mail kajsanina@hotmail.com   ! Heidi Koivistos spårgrupp är fullbokad igen efter ett par återbud, detta fr.o.m. idag   .


________________


Igår hade vi en ganska lugn tisdag på Köpenhamnsvägen. Eller ja - det blev ju lite jagigt där ett tag med handling, hämtning av Sebastian och en hyfsat rejäl hundrastning men solen sken och allt funkade enligt plan   . Sebastian fixade sin läxa och var hur duktig som helst trots mycket text att sammanfatta   (han får hoppa över 5:an - som han flyttades upp till från 4:an i december förra året - och ska, som det verkar, börja 6:an till hösten), vi fikade och hundarna tog det lugnt   . Framåt kvällen beväpnade jag mig med Furminatorn IGEN och drog sanslösa mängder päls av Yaxxon och Frasse. Sjukt vad de fäller   ! Det var i stort sett det som hände   .

_
Ikväll väntar tårtkalas på klubben   . Ajaxx och Yaxxon bjuder på gemensam tårta och nästa vecka bjuder jag på Kanelbullsparty - är skyldig Mattias det efter vedermödorna med min TV ... f'låt dator, som han lagade   . Det kostar att ligga på topp   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 12 787

_
"Man är ungefär så lycklig som man bestämmer sig för att vara."  



Av Nina Palm - 10 maj 2011 07:58

Nu känns det verkligen som att sommaren har kommit till Malmö   ! Varma vindar, grönt och blommigt - hela baletten på en gång lixom. Underbart! Känns liiite skumt att det var dunjacka-tajm för bara en vecka sen ...   .

_
Igår var det en ganska vanlig måndag. Efter jobbet kom jag hem till en tom lägenhet eftersom Jonas var iväg på runda med hundarna först och hämtade Sebastian sen   . Passade på att ta en runda med snabeldraken i det hundfria hemmet, plockade upp tvättad tvätt och lite sånt innan hela ligan galopperade in genom dörren   . Efter middan körde jag ner till klubben för att försöka uppbåda nån form av inspiration för att träna med Yaxxon   . Gick ut lite lätt med att ta en fika tillsammans med Gosia, Leif, Vicky, Mattias och Alexandra   . Kände inspirationen komma smygande och plockade ut apporter (tung och metall) + hund ur bilen för att sätta igång ett träningspass   . Apporteringarna gick bra - särskilt metallen är han duktig på - och jag belönade allihop med bollen   . Goody goody! Fortsatte med fritt följ som inte var särskilt bra alls - okoncentrerat och flamsigt för bådas del   . Fixade med backningarna så att jag åtminstone fick till nån form av syfte med eländet   . Oväntat nog skärpte Yaxxon oxå upp sig och backade spikrakt bakåt flera gånger UTAN att skälla   . Avslutade passet med kryp i vinklar och högervinklarna sitter som en smäck medan vänstervinklarna tar lite för lång tid än, det är ju inte det lättaste att manövrera en liggande Kamelkungskropp i en 90- gradersvinkel på stället  . MEN han gör det och han ligger ner och snart får vi nog upp farten där med - vill lixom att han ska vända med bakdelen som en solfjäder   . Det är ICKE lätt att vara hund. Så är det. Just ja - så fick han sig ett par varv över stegen oxå. Shit så hala brädorna blir i solvärme   . Dags att sätta antiglid på dem kanske? Efter lite paus i bilen hjälpte Mattias mig med Lilla Passet intervall   .

_
Ganska nöjd med kvällen rullade jag hemåt enbart för att konstatera att det verkligen INTE fanns en enda ledig parkering   ! Satan vad less jag är på det där parkeringsletandet ...   . MEN snart ska vi flytta till Bara och där finns det en alldeles egen parkering   .

_
Ikväll ska jag läsa svenskaläxa med Sebastian och så klart ta en tur med Pälsklingarna. Mer spännande än så blir det troligen inte och det är helt ok med mig  . Lägret börjar ordna upp sig finansiellt och jag känner att jag har koll på läget bortsett från några mindre detaljer. Några återbud som vanligt men det är inga katastrofer som är på väg att rulla in iaf   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 11 078

_
"Hemma är inte där du bor utan där man förstår dig."   


Av Nina Palm - 9 maj 2011 08:23

Den här arbetsveckan lär ju iaf få mig att vakna ...   . Förhandling med vittnen, tolkar och mög kl 09.00 en måndag är icke min kopp te men det är bara att bita ihop och ha koll på läget   .

_
Helgen har varit väldigt bra på alla vis - bortsett från en dubbelbokning i lördags pga. extremt dålig koll från min sida   . Var ju uppsatt som tävlingsledare på TS-tävlingen som började kl 16.00 (vilket jag icke hade koll på) och skulle vara hemma hos Sophia och Fredde i Veberöd kl 18.00 för grillmiddag tillsammans med Karin och Patrik   . Omöjlig ekvation. Som tur var kunde Cina redan i veckan meddela att hon kunde ställa upp och hjälpa mig med tävlingslederiet från kl 18 och framåt så jag var bara en timme sen till middan   . Jaja. Det ordnade sig iaf   .

_
TS-tävlingen hade 30 anmälda och Onsdagsgruppen la beslag på silvermedaljen genom Vicky och Shotti och på 8:e platsen genom Gosia och lille Ajaxx   ! Mattias och Trym kom på delad 11:e plats med 20 andra men var sjukt nöjd ändå eftersom Trym uppfört sig gränsfall exemplariskt   .

_
Grilleriet i Veberöd var hur mysigt som helst och i vanlig ordning höll vi på att äta ihjäl oss   . Vi sov över och startade söndan med långfrukost all inclusive och sen tog vi en runda på Revinge med Pälsklingarna   . Väl hemma igen kändes det som att vi hade oceaner av oplanerad tid framför oss men så *kabang* var det dags för lite kompletteringsshopping, middag, tvättid, dammsugning, diskning och allt det där ändå   .

_
I fredags firade vi vår bröllopsdag med mumsig mat, lite film och godis och allmänt mys i soffan tillsammans med Junior   .

_
F.ö kan jag berätta att rosorna fortfarande är jättefina - igår var jag värsta proffset och SKAR av stjälkarna lite snett så där innan jag stoppade ner rosorna i nytt fräsch vatten   . Tips från min kollega Maggan som visat sig vara värsta blomexpterten (oxå)   . INTE klippa - SKÄRA   !

_
Nu är klocken eftermiddag och förhandlingen, som tog 2 timmar, är till ända och jag kan väl säga så här ... vissa advokater är bättre än andra   .

_
Ikväll får vi se vad som händer. Inga planer direkt men det kan ju ändra sig   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 413

ANTAL STEG I LÖRDAGS: 11 541

ANTAL STEG I FREDAGS: 11 473

_
"Man känner igen sanningen när man hör den."   

Av Nina Palm - 6 maj 2011 07:42

Man kan säga att gårdagen gick i överraskningarnas tecken    . På gott och ont ...

_
Det började med ont. Jag har lite svårt att skilja på början av vanlig huvudvärk och migrän och igår vid lunch började det värka så smått i huvudet och jag trodde "äsch - bara vanligt ont i huvet" men tji fick jag, nån timme senare smockade migränen in med full kraft   . Det var bara att ta bussen hem, ta en tablett och lägga sig   . Sov i hela tre timmar och vaknade med den sedvanliga träningsvärken i hjärnan (det känns så) MEN migränen var borta   .

_
Gick ut med pojkarna en tur och började städa undan, diska och dona när det plötsligt knackade på dörren ("va fan e de NU då!?"   ). Undan med hundarna och kikade genom titthålet och där stod Vicky och Alexandra, jag öppnade och de kom in med världens största bukett blodröda långskaftade rosor från Jonas   . Ajamen. SÅ glad och dökär jag blev   . Snacka om överraskning! Tack Vicky och Alexandra för leveransen och klyddet   .

_
 

_
Fixade till blommorna (de var så långa att jag fick klippa av dem för att få ner dem vettigt i min extra höga kruka!) och sen åkte vi till klubben, jag och Pälsklingarna, för att överraska Robban, klubbens kassör, som fyller 70 år på tisdag   . Det kan man ICKE tro - att han fyller 70! Det bjöds på smörgåstårta, skönsång signerad Röeeva och allmänt mys - Robban satt på styrelsemöte och vi bokstavligen sparkade in dörren och chockade loss med födelsedagssång (hmm ... nåja   ).

_

Efter fikat åkte jag iväg med Pälsklingarna på en icke så överraskande långtur   . Yaxxon hade ett kroniskt flintaryck, jag har väl aldrig varit med om maken till hund att springa runt runt utan mål ... och han börjar se riktigt slank och fin ut nu efter en period av zeppelinar-style   . Vi traskade på i bra fart i 45 minuter och när vi kom hem drack de varsin liter vatten och fick kvällsmat innan vi svimmade allezusammen  .

_
Idag kommer ALLA hem - Jonas, Frasse och Sebastian - och det är ju verkligen inte fel   . Hemmet är mummat och planen klar för hur allt ska klaffa med mat, dooodis, hundar och hämtning så vi kan sjunka ner på locket så snabbt som möjligt   .

_
Imorron väntar TS-tävling på klubben och efter det grillkväll i Vetebröd i goa' vänners lag. Jag tror det blir en bra helg det här   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 14 276

_
"Ingenting är lätt för den ovillige."   

Av Nina Palm - 5 maj 2011 07:39

Idag är det vår 4-åriga bröllopsdag   .

_

_
Egentligen skulle vi ha gift oss på vår fråga chans-dag, den 13 maj (2001), men då var kyrkan i Åhus upptagen MEN det funkade ju ändå     . Alltså har vi en tioårsdag till coming up ... eller egentligen två tioårsdagar för vi förlovade oss den 21 juni 2001. Varför ta det lugnt och fint och tänka efter lixom   ?

_
Bröllopsdagen går ju inte att fira idag eftersom Jonas inte är hemma men imorron så    . Grattis till oss iallafullafall - bra krigat  !

_
Igår kom värmen smygande tillbaka - thank you very much - och träningen på klubben blev i vart fall uthärdlig klimatmässigt   ! Nu tränade ju inte jag så värst mycket lydnad själv - inget alls faktiskt - utan körde Lilla Passet intervall med hjälp av labradorägaren Kattis som tycker att de däringa schäfrarna kommer lite väl fort, har lite väl stora och många tänder och hugger lite väl hårt i leksakerna   . MEN hon stod pall och Yaxxon sprang allt vad han kunde och fick ha dragkamp de luxe när han kom fram   . Jag donade lite med rookiesarna Leif och Benzon och det gick mycket bra - det är icke lätt att vara nybörjare i vår grupp ... MEN Leif är en tålig man med hjärtat på rätta stället   . Vi delade upp positionsträning i halter och följa med på sträckor/i vändningar och det funkade finfint. Kul!

_
Gårdagens exempel på huvet' under armen var att jag körde två varv runt kvarteret hemma igår och svor över parkeringsbristen innan jag kom på att vi faktiskt har en betald parkeringsplats i garaget under huset som det för närvarande inte står en endaste bil parkerad på   .

_
Ikväll får vi se vad som händer. Jag ska flexa ut tidigt och sanera hemmet lite lätt. Yaxxon fäller satan i gatan just nu   . Det blir en tur till klubben oxå för att leverera torkade lungor (ett slags naturellt hundgodis som luktar kräk all inclusive) till Yazzi och Moltas som Susanne beställt åt dem.

_
ANTAL STEG IGÅR: 13 419

_
"Livslust är att alltid ha ett kommande projekt i ögonvrån."   

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards