Palmstrands schäfrar

Alla inlägg under februari 2011

Av Nina Palm - 9 februari 2011 07:18

Ja alltså  - det här med att flytta har ju sina sidor   . Man måste t.ex städa 150 000 ggr, särskilt om man är sambo med 3-4 schäfrar som bara älskar att skutta runt i lera och gärna tar sig en extra ruskning när de kommit in i lägenheten efter vederbörligt avtorkning   . Nu har vi RÅstädat inför värderingen, inför fotograferingen och imorgon och på söndag är det visning och ikväll vankas alltså städning IGEN (ammoniaka väggar och dörrar, damma alla ytor, plocka undan allt som normala människor har i sina hem, detta för att åstadkomma den kala, enkla looken). Tack gode gud att det inte brukar krävas mer än 2 visningsomgångar för att sälja lägenheterna i vårt hus   . Innan städningen ska jag ta en tur till gymet för att köra ett benpass - gött   . Hann inte det igår eftersom Jonas fick övertid och inte kom i säng förrän efter 09 och då kan iaf inte jag med att låta hundarna vänta på att han ska vakna så jag åkte hem direkt efter jobbet istf till gymet   . Annars tar han hundarna när han har vaknat lixom ba'. Det känns bra att ha kommit igång med träningen av mig själv i kombo med kak- och godisförbud   . Med lite tur kan man glida ner till Barabadet i shorts och linne i sommar   . Ni vet i Bara - dit vi ska flytta i sommar - finns ett friluftsbad    (och en uttagsautomat).

_

I måndags körde vi - jag och Vicky - Pass 6 (överkropp + springa på löpbandet i 15 minuter) och det börjar kännas som att vi är på G nu iaf   . På kvällen sen blev det lugnt och fint - god och NYTTIG macka, kaffe och lockmys och Wallanderfilm på TV:n innan kollegorna åkte till jobbet   .

_
Igår flexade jag in på jobbet sjukt tidigt, skrev hela fyra domar (impad själv faktiskt   ) och sen bar de av hemåt för rastning av samtliga vovvar och - såsmåningom - väckning av nattarbetaren   . Sen hände det inte mycket mer än att jag gick en hyfsad runda med Hobbisarna - det blev ju inte mycket till morrontur i megastormen som rasade på morronkvisten   ... 26-28 m/sek är inte humor precis om man går genom ett par parker med 100 år gamla träd.

_
Det var det om detta. Städa, visa, sälja   . Just ja - besiktningen av huset gjordes i fredags och det var nån grej vid nocken på taket som vi kunde åtgärda vid tillfälle och i övrigt var protokollet HELT utan anmärkningar   . Mäklaren hade aldrig sett ett så "rent" besiktningsprotokoll och det känns ju faktiskt helt suveränt måste jag säga.

_

Ett besiktigat och godkänt hus i Bara och det är snart vårt   
  

_
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 10 332

ANTAL STEG IGÅR: 9 919

_
"För den outbildade är ett A bara tre pinnar."

Av Nina Palm - 7 februari 2011 07:56

... Hm. Ja så kan man ju kalla måndagsbloggarna numera   . Sammanfattning av helgens övningar:

_
FREDAG:

Jobba som vanligt fast med lite too much to do for a white woman   . På kvällen kom Sophia, Fredrik och liten Vincent på besök hemma hos oss   . Jonas lagade god middag som avrundades med att vi skippade efterrätten och gick direkt på doodiset' istället   . Jonas och Fredrik skulle jobba natt så aftonen avslutades med sovande Vincent i soffan och avhandlingar om livet för mig och Sophia   . Hur mysigt som helst!

_
LÖRDAG:


Årets första ordentliga skogsträning för mig och Yaxxon i Vomb   . Jag trampade ett spår som väl var en 8-900 meter med 5 pinnar, slut och 13 vinklar av varierande modell (jag räknade snitslarna sen   ). Upptaget gick förvånansvärt bra och sen satan gällde det att hålla i linan för Kamelkungen var på G om man säger så   . Spåret gick bra men jag gillar ICKE hans yviga vinkelarbete så det får vi ta tag i på riktigt och eftersom jag, när det är tävlingsdags, inte har en aning om var vinklarna är får jag tänka ut en strategi som gäller hela spåret om man säger så. Alla apporterna markerade han ua och DET var var ju hur kul som helst   . Uppletandet gick oxå bra men det var lite too much fritt valt arbete i systematiken så det får jag greja med nu under våren. Han letar fint och målmedvetet, tuggar noll på föremålen och avlämnandena är helt ok - det är bra   . Avslutade dagen med en långis med Yaxxon och Nixx och en runda med Frasse Tjo Fräs när jag kom hem ... sen var jag färdig för himmet' - typ   . Sabina tog kort   .

_
 

_
Vi hade en härlig dag i skogen trots rådande Klass 1-varning och lite extra kul är att vi fått ett par juniorer - Khan och Benzon - som vi ärelystet ställt på tillväxt ... När man ser den här bilden undrar man iofs liiite över urvalsprocessen     . De är faktiskt bra på att spåra - jag lovar   .

  

_
Ytterligare en ny adept - en Frassekollega to be   - Vilde, unik schäfer med collielooken på plats   .

  

_
En härlig dag - som sagt - med många skratt, överdos av frisk luft och en sjukt skitig bil som följd.

_
På kvällen blev det lite melodifestivalskoll och båda mina 2 favvolåtar gick vidare vilket aldrig nånsin i hela världen har hänt   . När Jonas hade åkt till jobbet hällde jag upp ett glas rött och surfade runt lite på nätet, kollade TV och hade det allmänt gött medan regnet strilade ner utanför   .

_
SÖNDAG:

Startade morronen lugnt och fint med en tur till solariet   . Så skönt! Lilla duschen på det och sen bar det av till klubben för att träna lydnad med Yaxxon i dagsljus. Även Sabina, Cina och goa familjen Anderberg var där nere  så vi startade med en liten fika  . Yaxxons träning gick väl så där bra ... Började i fel ände och det är aldrig bra för balansens skull om man har en Kamelkung   . Håller ju på att klura med tunga apporten - vilket funkar bäst för tempot in? Byte med bollen eller kamp/lek med apporten  ? Igår satsade jag på bollen och det gick ju bra ... i själva apporteringen men sen fick jag lägga all tid på att få Yaxxon att ge fan i att låsa på bolljäveln   .

_
  

_

Han är inte bara hög - han är lång oxå   

   _

Frambensnit med bakbenslyft   ?
   _
   _
   _
Spontanapportering   
  

_

Kryp   

   _
Denna bild saknar förklaring - han övar säkert på NÅT   
   
_

Yaxxon är inne i ett nån slags hormonkris - imorse vill han för första gången på 2 år inte äta   - och det morras, suras och donas hemma i allra största allmänhet och på träningen är han som påtänd av en välskakad cocktail av amfetamin, extasy, Cipramil (antidepp) och ryssfemmor (testosteron - anabola) . Lägg till detta 28 567 kissningar per runda, låsningar och dräggel på kissefläckar och minst en utebliven örnlandning om dan och ni förstår att det inte är helt lätt att älska den hunden i detta nu   . Desto viktigare att jag får honom i balans i träningen alltså. Hur som helst - fria följet blev bra under sakta marsch, hoppet funkade oxå, krypet blev så där och skallet helt ok. Avslutade dagen med ett rejält gäng låååånga budisar och sen kände jag mig på det stora hela rätt nöjd   . Gör om gör rätt   .

_
Väl hemma tog jag en långrunda med Nixx och Frasse, första gången jag gick med dem tillsammans och det gick faktiskt riktigt bra   . Lite bry med vem som kunde kissa högst hade de ju, men i övrigt var det lugnt.  Med 12000 steg på räknaren var jag helt slut sen och det enda som orkades med var en akut tur till Stadium för att handla nya gåutmedhunden-skor till mig   . Mina gamla var så slitna att jag inte ens kunde ha dem på mig när jag gick in på Mobilia - jag skojar INTE   . Sulan hade lossnat helt framtill (den lixom pratade och samlade gräs och grus när jag gick) och de var helt impregnerade av vägsalt och istället för att vara svarta var de alltså vita. Tack Jonas för fina skossingar   !

_
  

_
Skulle ha kört ett benpass igår men med närmare 13000 steg på räknaren och all annat orkade jag bara inte ta mig iväg. Men IDAG ska det tränas och imorgon, när Vicky inte kan, ska jag ta igen gårdagens benpass   . Vi körde iaf Pass 5 (överkropp) i torsdags och idag väntar samma pass + lite spring på bandet för oss   .

_
ANTAL STEG I TORSDAGS: 10 876

ANTAL STEG I FREDAGS: 8 755

ANTAL STEG I LÖRDAGS: 14 398

ANTAL STEG IGÅR: 12 873

_
"om något verkar för bra för att vara sant är det nog så också."  

Av Nina Palm - 3 februari 2011 08:02

Nu ligger vårt hem ute till försäljning på nätet   .

_
Här är annonsen med bilder och allt.

_
Bilderna blev jättefina tycker jag   (tro fan det, som vi gnodde   ). Köket och badrummet är ju fixade - vilket man alltid måste räkna med att göra om man köper lägenhet i ett äldre hus - och bara det är ju en bonus   .

_
Köket, som vi ju chansade järnet med och valde att ha i svart    verkar vara det som de flesta tycker är ursnyggt. Jätteroligt!

  

_

Badrummet ser ut så här - litet men naggande gott   .  

_
Nåväl. Nu kan vi inte göra mycket mer än att hålla tummarna för att nån vill köpa vårt bo   .

_
Hur som helst. Igår var det träning med gruppen på klubben i riktigt skitväder. Det blåste, det duggrenade och leran for upp i midjehöjd när man gick   . MEN jag tror att alla hade en bra träning ändå. Fint besök från Torsdagsgruppen hade vi oxå i form av Röeeva och Molle vår pålle och valpsjuk Inger   . Själv var jag lite ofokuserad och trött i huvudet    och skulle med hjälp av Yaxxon försöka förklara för Sabina och Leif (vår nya hangaround) att det här med att korrigera (vilket jag tycker är ok) inte får ta för lång tid - varken i handling eller känsla - och att man visar rätt, gör om och belönar snart efter. Plus att det är viktigt att man inte snöar in på olika belöningsformer (godis, boll, pipleksak osv) utan att man jobbar med att göra det muntliga berömmet och lilla klappen viktig och positiv för vovven. Det är ju lixom det enda man har med sig när det är skarpt läge på en tävling   . Hur som helst. Yaxxon gick som en kung och gjorde inte ett enda fel så ... ja. Det blev mest Yaxxon-show och SOM han showade med världens finaste Kamelfrittfölj, inkallning med ställande (här trodde jag verkligen att jag skulle få fram ett fel), skall och så hopp. Jättefint allting   . Det som funkade var att han skärpte upp sig och var med direkt när jag "ställde upp" trots att han for runt och drog i kopplet och donade hela vägen ner till planen   OCH att han blev överlyllig av "duktig kille" och lilla klappen   .

_
Bröderna Benzon och Khan (Botox) är 7 månader gamla nu och verkligen arbetsvilliga och glada   . Lite för glada stundtals eventuellt   .

_
Idag får vi se vad som händer. Mamma kommer till Malmö och hämtar Kajsa i eftermiddag och min plan är, att se om det finns någon ledig tvättid. Herrejössesmycket tvätt blev det efter storstädning och fix   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 8 749

_
"Den som gapar mycket är hos tandläkaren."   

Av Nina Palm - 2 februari 2011 08:02

Ja så kan man sammanfatta de senaste dagarna ...   .

_
Hur som haver så blev Sebastians rum jättefint (även om jag fick gå och handla gardiner två gånger eftersom Åhléns sålde dem ā la en gardin/paket   ), hemmet blev djupsanerat, bänkskivorna i köket slipade och inoljade och vårt parkettgolv i vardagrummet blev något finare med polish   . Parkettgolvet kan annars på mäklarspråk beskrivas som att "det har patina" eller som att det är i "originalskick med stora möjligheter"   . Jaja. I måndags kom mäklaren och fotografen och nu är bollen verkligen i rullning vilket ju då både är spännande och obehagligt samtidigt   . Annonsen kommer ut endera på torsdag eftermiddag eller fredag förmiddag och första visningen är nästa torsdag (städa IGEN   ) och andra visningen är nästa söndag (städa IGEN   ). Fördelen är att vi inte har någon panik med försäljningen utan att vi kan nobba skambud och sånt. Jag tror iofs inte att lägenhetsmarknaden kommer igång ordentligt förrän i mars men det visar sig.

_
Mellan städattackerna, renoveringen och körandet till Sysav har jag och Vicky både hunnit träna Pass 3 (ben, vader, mage) och Pass 4 (hela överkroppen), hundarna har fått gå på härliga långpromenader, fått sina pälsar furminerade och sina klossingar klippta och vi har hunnit med lite mys mellan varven  .

_
Igår var jag och många andra på Birgitta, en klubbkompis, begravning. Birgitta var jämngammal med Anette, bara 50 år och även hon avled på grund av en cancer hon kämpat mot ungefär lika länge som Anette fick göra. Det är så otroligt sorgligt och orättvist. Begravningen var väldigt vacker och det var en jätteduktig tjej som sjöng otroligt fina sånger, men oavsett det jag hoppas sannerligen att jag slipper gå på fler begravningar nu på ett tag.

_
Nu känns det som att man kan koppla av lite - även om några städattacker återstår   . Ikväll väntar en tur till klubben för träning med gruppen   och även om min koncentration inte är helt 100 så ska det iaf bli trevligt att komma ner och träffa vännerna en stund.

_
Not so spännande blogg detta men så blir det när man är i flyttartagen ... tydligen   . Nästa delmål är att lägenheten blir såld till ett bra pris och att våren kommer med sina långa ljusa kvällar och sin värme. HERREGUD vad less jag är på att behöva ha 48 kilo kläder på mig för att kunna gå utanför dörren    . Vi har kanske inte så imponerande många minusgrader men fukten i luften i Malmö gör att kylan skär genom kroppen   .

_
Ja just ja - Frasse spårade upp och fångade en buse i natt igen   ! Jonas var oxå med   .

_
ANTAL STEG IGÅR: 12 893
ANTAL STEG I MÅNDAGS: 9 343
ANTAL STEG I SÖNDAGS: 4 544

ANTAL STEG I LÖRDAGS: 12 276
ANTAL STEG I FREDAGS: 11 382

_
"Är man vis jobbar man deltid, själv är jag delvis och jobbar heltid."  

Presentation


PALMSTRANDS SCHÄFRAR

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards